Προς το περιεχόμενο

Iqos: νέα μορφή καπνίσματος

margaritagr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, kostakiss είπε

τη καλυτερη δουλεια εκανες,αλλα να σου κανω μια ερωτηση αφου τα δοκίμασες όλα???

πως  το εκοψες τελικα ??????!!!!

15 ώρες πριν, crom251 είπε

Αυτο που λες ειναι πολυ σοβαρο....

Αν μπορεις δωσε λιγο περισσοτερες πληροφοριες... Απο ποιον εγινε η ερευνα, ποσο σοβαρη, οργανωμενη και αξιοπιστη ηταν, τι αλλο ακριβως εδειξε, καθως και αν δημοσιευτηκε πουθενα.

Η έρευνα έχει δημοσιευτεί. Με ένα απλό google search θα βρεις αυτό που ψάχνεις πχ. iqos harm reduction

Το πρόβλημα με το iqos ήταν πως παραμένει κάπνισμα. Με το ηλεκτρονικό την έκανα την δουλειά. Ειδικά όταν έκοψα την νικοτίνη... μετά από μερικούς μήνες τέλος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, rigani είπε

Η έρευνα έχει δημοσιευτεί. Με ένα απλό google search θα βρεις αυτό που ψάχνεις πχ. iqos harm reduction

Μπορεις να βαλεις link για να ξερουμε ακριβως σε ποια ερευνα αναφερεσαι?

Το google search που λες δεν προσφερει απολυτως τιποτα.

Ισχυριζεσαι πως ελαβες μερος σε ερευνα η οποια εδειξε πως δεν υπαρχει σημαντικη μειωση του μονοξειδιου του ανθρακα μεταξυ iqos και κανονικου τσιγαρου. Η οποια ερευνα οπως μας λες εχει δημοσιευτει.

Τι ποιο ευκολο απο το να μας δωσεις το link της ερευνας, αντι να μας λες να κανουμε μια γενικη  αναζητηση, η οποια μαλιστα ως επι το πλειστον οδηγει σε αποτελεσματα που διαψευδουν αυτο που λες πως εδειξε η ερευνα που συμμετειχες.

ΥΓ. Δεν σε αμφισβητω (προς το παρον τουλαχιστον). Αλλα οταν ισχυριζεσαι κατι πρεπει να το στηριζεις και οχι απλα να το πετας και μετα να λες ...ψαξτε να το βρειτε. Αλλιως κανενας δεν προκειται να παρει στα σοβαρα τα λεγομενα σου.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1

15 ώρες πριν, kostakiss είπε

τη καλυτερη δουλεια εκανες,αλλα να σου κανω μια ερωτηση αφου τα δοκίμασες όλα???

πως  το εκοψες τελικα ??????!!!!

Φίλε το τσιγάρο κόβεται με θέληση - πείσμα - υπομονή και επιμονή.

Κανένα ηλεκτρονικό , iqos ή άλλο  βοήθημα δε μπορεί να το κάνει αυτό.Και εγώ όταν το έκοψα άτμιζα.Και τι με αυτό.Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν περάσει από το άτμισμα.Νομίζεις είναι πολλοί που το έκοψαν;;;;;;;

Αν δε ζορίσεις τον εαυτό σου,εάν δεν τον φτάσεις στα όριά του το τσιγάρο δεν κόβεται με βοηθήματα.Μια παρηγοριά είναι στον αγώνα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, rigani είπε

Το πρόβλημα με το iqos ήταν πως παραμένει κάπνισμα. Με το ηλεκτρονικό την έκανα την δουλειά. Ειδικά όταν έκοψα την νικοτίνη... μετά από μερικούς μήνες τέλος

Δεν βρήκα καμία έρευνα σαν αυτή που λες ότι συμμετείχες. Η τελευταία εξέλιξη από FDA είναι η εξής:

"Following a rigorous science-based review through the premarket tobacco product application (PMTA) pathway, the agency determined that authorizing these products for the U.S. market is appropriate for the protection of the public health because, among several key considerations, the products produce fewer or lower levels of some toxins than combustible cigarettes".

Το ότι το καλύτερο είναι να μην έχεις εθισμό σε τίποτα είναι αυτονόητο. Το ρεζουμέ είναι ότι με το Iqos ένας καπνιστής μπορεί να κάνει μια εύκολη μετάβαση σε κάτι που (σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι στιγμής) είναι λιγότερο βλαβερό. 

9 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Κανένα ηλεκτρονικό , iqos ή άλλο  βοήθημα δε μπορεί να το κάνει αυτό.Και εγώ όταν το έκοψα άτμιζα.Και τι με αυτό.Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν περάσει από το άτμισμα.Νομίζεις είναι πολλοί που το έκοψαν;;;;;;;

Αν δε ζορίσεις τον εαυτό σου,εάν δεν τον φτάσεις στα όριά του το τσιγάρο δεν κόβεται με βοηθήματα.Μια παρηγοριά είναι στον αγώνα σου.

Εγώ μια φορά έχω δύο χρόνια να καπνίσω κανονικό τσιγάρο κι ούτε μου έλειψε απ' την πρώτη μέρα που το γύρισα. Μην μπερδεύεις άτμισμα με iqos, δεν έχουν καμία σχέση. Εδώ μιλάμε για το δεύτερο.

Επεξ/σία από mavlok

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mavlok είπε

Εγώ μια φορά έχω δύο χρόνια να καπνίσω κανονικό τσιγάρο κι ούτε μου λείπει. Μην μπερδεύεις άτμισμα με iqos.

Δεν τα μπέρδεψα  ούτε κατηγόρησα κάποιο.

Την εμπειρία μου είπα για το πως κατάφερα να κόψω το τσιγάρο αν προσέξεις το μήνυμά μου.

Όταν καταφέρεις να απαλλαγείς από κάθε εισπνεόμενο και ειδικά από νικοτίνη για 8 χρόνια που είμαι εγώ τότε έλα να με βρεις να μου πεις για βοηθήματα διακοπής γιατί δεν ξέρω τι κάνεις αλλά αν κάνεις iqos δεν νομίζω να έχει και μεγάλη διαφορά από κανονικό τσιγάρο.Απλά αλλάζεις τρόπο λήψης νικοτίνης όπως το ίδιο γίνεται και με ηλεκτρονικό.😊

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

αν κάνεις iqos δεν νομίζω να έχει και μεγάλη διαφορά από κανονικό τσιγάρο.Απλά αλλάζεις τρόπο λήψης νικοτίνης όπως το ίδιο γίνεται και με ηλεκτρονικό.😊

Το τι νομίζεις και το τι ισχύει απέχουν μακράν. Επίσης, το πρόβλημα με το τσιγάρο είναι δεν είναι η νικοτίνη, αλλά η πίσσα κι οι ουσίες που παράγονται κατά την καύση. Από κει και πέρα, ό,τι καταλαβαίνει κάνει ο καθένας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mavlok είπε

Δεν βρήκα καμία έρευνα σαν αυτή που λες ότι συμμετείχες. Η τελευταία εξέλιξη από FDA είναι η εξής:

"Following a rigorous science-based review through the premarket tobacco product application (PMTA) pathway, the agency determined that authorizing these products for the U.S. market is appropriate for the protection of the public health because, among several key considerations, the products produce fewer or lower levels of some toxins than combustible cigarettes".

Το ότι το καλύτερο είναι να μην έχεις εθισμό σε τίποτα είναι αυτονόητο. Το ρεζουμέ είναι ότι με το Iqos ένας καπνιστής μπορεί να κάνει μια εύκολη μετάβαση σε κάτι που (σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι στιγμής) είναι λιγότερο βλαβερό. 

Εγώ μια φορά έχω δύο χρόνια να καπνίσω κανονικό τσιγάρο κι ούτε μου έλειψε απ' την πρώτη μέρα που το γύρισα. Μην μπερδεύεις άτμισμα με iqos, δεν έχουν καμία σχέση. Εδώ μιλάμε για το δεύτερο.

Tο οτί εσύ δε μπορείς να βρεις την έρευνα δε σου φταίω εγώ. Υπάρχει λόγος που δε θέλω να βάλω link. Και ποσώς με ενδιαφέρει αν με πιστεύεις ή όχι στο φινάλε.

Αναρωτιέμαι αν το λινκ το θες από ενδιαφέρον ή για να βγάλεις τα συμπεράσματα που θες στο φόρουμ. Το λινκ από FDA είναι το λιγότερο αστείο, πρόκειται για τον πιο shady οργανισμό στον πλανήτη.

Πες μας λίγα ακόμα για το άγιο iqos...

4 ώρες πριν, mavlok είπε

Το τι νομίζεις και το τι ισχύει απέχουν μακράν. Επίσης, το πρόβλημα με το τσιγάρο είναι δεν είναι η νικοτίνη, αλλά η πίσσα κι οι ουσίες που παράγονται κατά την καύση. Από κει και πέρα, ό,τι καταλαβαίνει κάνει ο καθένας.

Σου απαντώ εγώ εκ νέου με την ίδια ακριβώς φράση

"Το τι νομίζεις και το τι ισχύει απέχουν μακράν"

η νικοτίνη μεταξύ άλλων προκαλεί εξάρτηση, Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση‎ και εξετάζεται το αν σχετίζεται με την στεφανιαία νόσο σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες

Αν δεν έχεις ασχοληθεί, καλύτερα να μην γράφεις στο συγκεκριμένο thread γιατί πρόκειται για ένα ΠΑΡΑ πολύ σοβαρό θέμα και μπορεί να επηρεάσεις και κοσμο

Επεξ/σία από rigani

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rigani είπε

Tο οτί εσύ δε μπορείς να βρεις την έρευνα δε σου φταίω εγώ. Υπάρχει λόγος που δε θέλω να βάλω link. Και ποσώς με ενδιαφέρει αν με πιστεύεις ή όχι στο φινάλε.

Αναρωτιέμαι αν το λινκ το θες από ενδιαφέρον ή για να βγάλεις τα συμπεράσματα που θες στο φόρουμ. Το λινκ από FDA είναι το λιγότερο αστείο, πρόκειται για τον πιο shady οργανισμό στον πλανήτη.

Πες μας λίγα ακόμα για το άγιο iqos...

Σου απαντώ εγώ εκ νέου με την ίδια ακριβώς φράση

"Το τι νομίζεις και το τι ισχύει απέχουν μακράν"

η νικοτίνη μεταξύ άλλων προκαλεί εξάρτηση, Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση‎ και εξετάζεται το αν σχετίζεται με την στεφανιαία νόσο σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες

Αν δεν έχεις ασχοληθεί, καλύτερα να μην γράφεις στο συγκεκριμένο thread γιατί πρόκειται για ένα ΠΑΡΑ πολύ σοβαρό θέμα και μπορεί να επηρεάσεις και κοσμο

Μαλιστα....

Οτι υποπτευτηκα τελικα...

Πηρες μερος σε ερευνα, η οποια δημοσιευτηκε και υπαρχει, για την οποια ομως δεν μπορεις να μας δωσεις το link, αλλα πρεπει να ψαξουμε εμεις να το βρουμε...

''Φιλοτιμη'' η προσπαθεια σου, αλλα δυστυχως για σενα δεν απευθυνεσαι σε παιδακια...

Παμε παρακατω...

Επεξ/σία από crom251
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, crom251 είπε

Μαλιστα....

Οτι φανταζομουν τελικα...

Πηρες μερος σε ερευνα, η οποια δημοσιευτηκε και υπαρχει, για την οποια ομως δεν μπορεις να μας δωσεις το link, αλλα πρεπει να ψαξουμε εμεις να το βρουμε...

''Φιλοτιμη'' η προσπαθεια σου, αλλα δυστυχως για σενα δεν απευθυνεσαι σε παιδακια...

Παμε παρακατω...

Φίλε η συγκεκριμένη έρευνα όντως έχει γίνει.

Την  έχει κάνει παλαιότερα ο καρδιολόγος του Ωνάσειου Φαρσαλινός ο οποίος έχει κάνει και πολλές έρευνες για το άτμισμα με το οποίο έχει ασχοληθεί για πολλά χρόνια και νομίζω ασχολείται ακόμη.

Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν ατμιστής και ήθελα να δηλώσω εθελοντής στην έρευνα θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να λάβω μέρος γιατί είχα κόψει τη νικοτίνη και άτμιζα σκέτο υγρό ενώ ήθελε άτομα να ατμίζουν υγρά με νικοτίνη.Να προσθέσω ότι δεν είμαι σίγουρος αν ήταν στη συγκεκριμένη έρευνα ή σε άλλη γιατί ο συγκεκριμένος έκανε τότε πολλές έρευνες για το ηλεκτρονικό και τις συνέπειές του.

Νομίζω αυτό το άρθρο αναφέρεται σε αυτή.Όσο για αποτελέσματα δεν  ξέρω τι έλεγαν ούτε μπορώ να εκφέρω άποψη ούτε θα πω το ένα είναι ασφαλέστερο από το άλλο.

Επειδή έγινε και κάποιο περιστατικό παραπάνω θέλω να επισημάνω ότι τίποτε δεν έχω κατάτου  iqos ή υπέρ του Ηλεκτρονικού τσιγάρου.Έτυχε να κάνω ηλεκτρονικό όταν αποφάσισα πριν 8 χρόνια να κόψω το τσιγάρο.Εκείνο που ξέρω είναι ότι έδωσα αγώνα και το έκοψα και είμαι καθαρός από τσιγάρο 8 χρόνια.Κάποιοι βλέπουν σαν κόντρα αυτά τα δύο λες και παίζει Παναθηναικός  - Ολυμπιακός .Εγώ θα έλεγα κάντε ότι από τα δύο γουστάρετε αλλά ο σκοπός να είναι όχι να σταματήσετε το τσιγάρο και να κάνετα αυτά αλλά κάποια στιγμή να τα κόψετε και αυτά.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, pinakas0 είπε

χαχαχα ωραίο "μαγαζάκι" έχετε στήσει εδώ μέσα... οτιδήποτε εναντίον του iqos το βγάζετε κατευθυνόμενο και ύποπτο.

Καλές πωλήσεις σας εύχομαι, κακώς ασχολήθηκα ούτε καν καπνίζω έλεος 😂 

η έρευνα εκεί είναι και σας περιμένει...

ΤΩΡΑ θα πάμε παρακάτω

Τι ακριβως εβγαλα κατευθυνομενο και υποπτο? Το ΤΙΠΟΤΑ? Μας παρουσιασε καποια ερευνα ο rigani και την εβγαλα κατευθυνομενη?

Αν εσυ την βρηκες την ερευνα βαλε link να την δουμε και εμεις. Αλλιως στα αυγα σου και εσυ...

44 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Φίλε η συγκεκριμένη έρευνα όντως έχει γίνει.

Την  έχει κάνει παλαιότερα ο καρδιολόγος του Ωνάσειου Φαρσαλινός ο οποίος έχει κάνει και πολλές έρευνες για το άτμισμα με το οποίο έχει ασχοληθεί για πολλά χρόνια και νομίζω ασχολείται ακόμη.

Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν ατμιστής και ήθελα να δηλώσω εθελοντής στην έρευνα θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να λάβω μέρος γιατί είχα κόψει τη νικοτίνη και άτμιζα σκέτο υγρό ενώ ήθελε άτομα να ατμίζουν υγρά με νικοτίνη.Να προσθέσω ότι δεν είμαι σίγουρος αν ήταν στη συγκεκριμένη έρευνα ή σε άλλη γιατί ο συγκεκριμένος έκανε τότε πολλές έρευνες για το ηλεκτρονικό και τις συνέπειές του.

Νομίζω αυτό το άρθρο αναφέρεται σε αυτή.Όσο για αποτελέσματα δεν  ξέρω τι έλεγαν ούτε μπορώ να εκφέρω άποψη ούτε θα πω το ένα είναι ασφαλέστερο από το άλλο.

Επειδή έγινε και κάποιο περιστατικό παραπάνω θέλω να επισημάνω ότι τίποτε δεν έχω κατάτου  iqos ή υπέρ του Ηλεκτρονικού τσιγάρου.Έτυχε να κάνω ηλεκτρονικό όταν αποφάσισα πριν 8 χρόνια να κόψω το τσιγάρο.Εκείνο που ξέρω είναι ότι έδωσα αγώνα και το έκοψα και είμαι καθαρός από τσιγάρο 8 χρόνια.Κάποιοι βλέπουν σαν κόντρα αυτά τα δύο λες και παίζει Παναθηναικός  - Ολυμπιακός .Εγώ θα έλεγα κάντε ότι από τα δύο γουστάρετε αλλά ο σκοπός να είναι όχι να σταματήσετε το τσιγάρο και να κάνετα αυτά αλλά κάποια στιγμή να τα κόψετε και αυτά.

Η συγκεκριμενη ερευνα του Φαρσαλινου (την υπαρξη της οποιας γνωριζω απο οταν ειχε πρωτοβγει), λεει ομως ακριβως τα αντιθετα απο οτι ισχυριζεται ο rigani.

Συγκεκριμενα παραθετω απο το link που εβαλες.

''Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ο κ. Φαρσαλινός, οι μετρήσεις έδειξαν ακριβώς τα ίδια στοιχεία με αυτά που είχε ανακοινώσει και η ίδια η Philip Morris. Από τις συγκριτικές μελέτες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές χημικές μετρήσεις στον καπνό του συμβατικού τσιγάρου της ίδιας εταιρείας με το θερμαινόμενο (IQOS), φάνηκε ότι οι συγκεντρώσεις των τοξικών και καρκινογώνων ουσιών (τοξικών αλδεϋδών φορμαλδεΰδη, ακεταλδεΰδη) ήταν τουλάχιστον 90% μειωμένες στο θερμαινόμενο, σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο.

Όπως εξηγεί ο κ. Φαρσαλινός «με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τόσο το ηλεκτρονικό, όσο και το θερμαινόμενα προϊόντα καπνού φαίνεται ότι πληρούν τα κριτήρια των προϊόντων ελάττωσης της βλάβης στον οργανισμό». ''

Δεν ειναι θεμα κοντρας. Ειναι θεμα να εισαι σοβαρος. Αν ειδες στα πρωτα μου post, απλα ειπα στον rigani να παρουσιασει την ερευνα που λεει. Ουτε τον κατηγορησα, ουτε τον αμφισβήτησα.

Ε οταν αρχισε να μας λεει ομως πως δεν μπορει να μας δωσει το link και να ψαξουμε μονοι μας να το βρουμε, καταλαβαινεις πως δεν γινεται να τον παρεις στα σοβαρα και πως μπηκε εδω μονο και μονο για να αφησει εντυπωσεις.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να ξέρω αν το IQOS και το άτμισμα είναι καλύτερα μακροπρόθεσμα για την υγεία το ότι δεν λαχανιάζω τόσο / δεν βρωμάει το στόμα μου και το σπίτι μου ήταν αρκετά για να μην ξανακαπνίσω κανονικό τσιγάρο. Το IQOS το χρησιμοποιώ εκτός σπιτιού γιατί το ηλεκτρονικό για να μου αρέσει βγάζει τόσο ατμό που ντρέπομαι, επίσης προτιμώ τη γεύση του IQOS με τον καφέ.

Επεξ/σία από elpenor

Και πολύ καλά κάνεις.

Θα πρότεινα να αρχίσεις σιγά σιγά μειώνοντας και αυτό αρχίζοντας από τους κλειστούς χώρους που ζεις δηλαδή σπίτι και αυτοκίνητο.Εγώ έτσι ξεκίνησα με τον ατμό στη συνέχεια έκοψα και τη νικοτίνη (αν το iqos έχει τέτοια εκδοχή σκέψου το σαν λύση)  σε τρεις μήνες πέταξα και το ηλεκτρονικό και σώθηκα.

Πέραν της υγείας που είναι το νούμερο ένα σκέψου 200 ευρώ το μήνα κέρδος και πόοοοοοοοοοοοοσα πράγματα μπορείς να κάνει με αυτά.

• Super Moderators

Αντί να απευθύνετε παραινέσεις στους άλλους χρήστες για το πώς να εκφράζονται, στείλτε αναφορά και απέχετε από κάθε σχολιασμό.

Παρενθετικά, προς ορισμένους που μπαίνουν από λογαριασμούς αδερφών τους: πείτε στα αδέρφια σας να αλλάξουν άμεσα password και να μην σας το ανακοινώσουν ξανά, γιατί τυχόν επανάληψη αυτού του... μπερδέματος, θα οδηγήσει στον οριστικό αποκλεισμό όλων των λογαριασμών. 

Κατά τα λοιπά, διαφωνείτε όσο θέλετε, αλλά κόσμια.

θα μπορούσε να αναφέρεται στην έρευνα που γράφτηκε (αλλά δεν δόθηκε Link) αυτό το άρθρο?

https://www.theguardian.com/society/2018/mar/13/iqos-smokeless-cigarettes-not-as-harmless-as-claimed-study-says

Προσωπικά με ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία μου και προσπαθώ να ενημερωθώ αντικειμενικά, γιαυτό θα παρακαλούσα τον χρήστη που το ανέφερε να δώσει κάποιο link για την έρευνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, leftys είπε

θα μπορούσε να αναφέρεται στην έρευνα που γράφτηκε (αλλά δεν δόθηκε Link) αυτό το άρθρο?

https://www.theguardian.com/society/2018/mar/13/iqos-smokeless-cigarettes-not-as-harmless-as-claimed-study-says

Προσωπικά με ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία μου και προσπαθώ να ενημερωθώ αντικειμενικά, γιαυτό θα παρακαλούσα τον χρήστη που το ανέφερε να δώσει κάποιο link για την έρευνα.

Εννοειται μας ενδιαφερει ολους οποιαδηποτε ερευνα (θετικη ή αρνητικη) και οποιος εχει καποια πρεπει να την βαζει για να ενημερωνομαστε.

Ωστοσο απο τον παραπανω χρηστη μην περιμενεις link, το ζητησαμε εξαλλου επανειλημμένα και δεν το εκανε. Πεταξε την κοτσανα του και μετα τον ...Αλεκο.

Και οχι δεν αναφεροταν σε αυτην που παραθετεις. Γιατι η συγκεκριμενη ερευνα που παραθετεις δεν αναφερει τιποτα απο αυτα που ανεφερε αυτος. Ασε που μας ειπε ηδη (σβηστηκε το μηνυμα απο οτι βλεπω) πως αναφεροταν και καλα σε ερευνα του Φαρσαλινου. Ο οποιος Φαρσαλινος φυσικα δεν εχει δημοσιευσει ερευνα με αυτα που επικαλειται ο συγκεκριμενος.

Επεξ/σία από crom251

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...