Προς το περιεχόμενο

Iqos: νέα μορφή καπνίσματος

margaritagr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, bakalex είπε

Σχεδόν αδυνατώ να καπνίσω πια όπως πρίν.Αντε να κανω ένα(σε απίθανη περίπτωση)που δυσανασχετώ,που βρωμάει,που με πνίγει,που ξυνίζω τα μούτρα μου.

Εγω παντως αυτην την απεχθεια για το κανονικο τσιγαρο δεν την εχω νοιωσει και ουτε πιστευω θα την νοιωσω.

Ακομα και οταν εκανα καποια περιοδο μονο ηλεκτρονικο (χωρις τσιγαρο ταυτοχρονα), και εκανα καμια τρακα, αραια και που, κανενα τσιγαρο, μια χαρα οπως παντα μου φαινοταν...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, bakalex είπε

Δεν είμαι εγώ μόνο.Ειμαστε πολλοί:D

Πάμε για συλλαλητήριοB)

9 ώρες πριν, crom251 είπε

Εγω παντως αυτην την απεχθεια για το κανονικο τσιγαρο δεν την εχω νοιωσει και ουτε πιστευω θα την νοιωσω.

Ακομα και οταν εκανα καποια περιοδο μονο ηλεκτρονικο (χωρις τσιγαρο ταυτοχρονα), και εκανα καμια τρακα, αραια και που, κανενα τσιγαρο, μια χαρα οπως παντα μου φαινοταν...

Καλημέρα

Θα συμφωνήσω μαζί σου για το ότι όταν είχα για μικρό χρονικό διάστημα το ηλεκτρονικό μια χαρά κάπνιζα και το στριφτό χωρίς κάποια αλλοίωση αίσθησης/γεύσης.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι όταν δοκίμασα χθες βράδυ ξανά craven, στην εισπνοή μια χαρά, στην εκπνοή όμως ψιλοσοκαρίστηκα γιατί μου άφησε αίσθηση (η πλησιέστερη περιγραφή που μπορώ να αποδώσω) ψιλο...βενζίνας...με αηδίασε. 3 ρουφηξιές και γεια σας. Μιλάμε για το στριφτό που έκανα χρόνια και χρόνια.

Τώρα αυτό κατ' εμέ έχει τα καλά και τα κακά του. Καλό διότι καθιστά εύκολη την μετάβαση στο iqos (που δεν το περίμενα να είμαι ειλικρινής). Παρεμπιπτόντως χθες έβγαλα όλη την ημέρα με iqos χωρίς πρόβλημα (με εξαίρεση το ψυχολογικό πείραμα με το στριφτό για διαπιστώσεις). Επίσης καλό διότι πήρα μιαν "εικόνα" (χωρίς να μπορώ να το αναλύσω βέβαια επιστημονικά) του τί εισέπνεα τόσο καιρό. Το τελευταίο σχόλιο είναι και αλληλένδετο με το ένα από τα 2 κακά που θα εξηγήσω παρακάτω.

Προσωπική εκτίμηση και πάλι, για να κάνουμε και το συνήγορο του διαβόλου. Από την μία τα πολλά έξτρα χημικά για την καύση του καπνού με το στριφτό, από την άλλη μήπως παίζει ρόλο και η ουσία που βάζουν στον καπνό του iqos για να θερμαίνεται σωστά... Νομίζω εδώ το διάβασα μια πολυ... κάτι ουσία. Πώς λέγεται? για την (αντίστοιχα εθιστική ή όχι) επίδρασή της εκφράζω απορία εδώ, όχι απαραίτητα στους λοιπούς αναγνώστες εδώ, πιο πολύ στον εαυτό μου...

Το 2ο κακό (που δυνητικά μπορεί να εκλείψει και να καταστεί...καλό) είναι ότι έκανα σχεδόν (πρέπει να ήταν γύρω στα 13-14 τσιγάρα/ράβδοι) πακέτο χθες, τουτέστιν (πες) 20 τσιγάρα και 4 ευρώ κόστος ημέρας. Δεν το λες και ιδανικό ούτε από πλευράς υγείας (γενικότερα, όχι συγκριτικά) ούτε από πλευράς οικονομίας. Το τελευταίο σκέλος δεν το λαμβάνω προσωρινά σοβαρά υπόψη βέβαια, διότι θα αφήσω τον εαυτό/οργανισμό μου να κρίνει μόνος του το πόσο χρειάζεται/αντέχει στον ρυθμό αυτό (εάν θα παραμείνει έτσι δλδ ή θα αραιώσει η συχνότητα). Συνεπώς η ανταπόκρισή μου στο αύριο θα είναι ο οδηγός μου...

Το μόνο σίγουρο είναι (και πρώτο υπεύθυνο συμπέρασμα) είναι πως εύκολα μπορώ να παραμερίσω στην άκρη τον πολυαγαπημένο μου craven. Οι γνωρίζοντες στον περίγυρό μου, ξέροντας την...πολυετή ερωτική μου σχέση με τον καπνό craven, με τα σημερινά μου δεδομένα, ακόμα γουρλώνουν τα μάτια τους...πολλές φορές σκέφτεσαι πως εσύ και μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου από οποιονδήποτε άλλον, το φίλτρο κρίσης όμως από άτομο δικό σου εμπιστοσύνης είναι πάντα καλός σύμβουλος πιστεύω.

Τέλος να αναφέρω πως το πορτοκαλί (amber) είναι αρκετά πιο κοντά στα γούστα μου ;)!

Εις αναμονή για νεότερα και ερωτήσεις (δικές μου προς εσάς εννοείται!!!!)

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

13 τσιγάρα x 0.19 = 2,47 ευρω την ημέρα ,οχι 4.

74 ευρω τον μήνα.

3,8 κανει το πακετο απ τα iqos centers(38 η κούτα απ το site).

Επεξ/σία από bakalex
  • Like 1

Στις 8/2/2018 στις 9:52 ΠΜ, draculias είπε

Τέλος να αναφέρω πως το πορτοκαλί (amber) είναι αρκετά πιο κοντά στα γούστα μου ;)!

Εις αναμονή για νεότερα και ερωτήσεις (δικές μου προς εσάς εννοείται!!!!)

Εγώ κάπνιζα το Amber (πορτοκαλί) για 1 χρόνο σχεδόν μέχρι που βγήκε το Red..

Είναι καθαρά θέμα γούστου και συνήθειας. Το Amber είναι πιο "φινετσάτο" και πιο αρωματικό.

Το χτύπημα του όμως είναι το μισό του Red..και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που έμεινα στο Red.

Από την άλλη η γυναίκα μου το Red το βρίσκει υπερβολικά βαρύ για τα γούστα της και είναι φανατική του Amber..

Εκείνο που δεν μπόρεσα ποτέ και από την αρχή να καπνίσω ήταν το Menthol..που όμως έχει πολλούς φανατικούς.

Πολλοί φίλοι και γνωστοί μου το προτιμούν..

Θέμα γούστου είναι όλα όπως είπα και στην αρχή.

• Like 1

Καλησπέρα,

Λόγω craven καπνού (κίτρινο, το ελαφρύ) το red μου ήρθε λίγο βαρύ και γαργαλούσε το λαιμό (αυτό ήταν το "χτύπημα" σε μέναB))...συνεπώς το amber μου φαίνεται η χρυσή τομή προσωπικά.

Όπως πολύ σωστά το έθεσες, όλα είναι θέμα γούστου (και smoking background)

πάω σήμερα το απόγευμα από iqos κατάστημα να πάρω κούτα, παρελκόμενα καθαρισμού που μου λείπουν και να περάσω και ένα "σεμινάριο" με q&a :D

• Like 1

χθες το βράδυ ενω είχα το iqos να φορτίζει,καποια στιγμή βλέπω αυτο:maxresdefault.jpg.cbd39e8e6c1b7b1588303ef22e67c258.jpg

Εκανα ενα γρήγορο googlαρισμα και ειδα ότι με master reset επανέρχεται.

Οντως έτσι έγινε,αλλά στο βίντεο που είδα,λέει οτι προκαλείται πιθανόν απο το καθάρισμα με οινόπνευμα(ίσως εαν ποτίζεις πολύ το βαμβάκι,να εισχωρεί η υγρασία απο κάτω στην πλακέτα).

Αν δω οτι ξαναγίνεται θα παω service και πιθανόν να μάθω καλύτερα απο που προκαλείται.Προς το παρόν θα είμαι πιο προσεκτικός στην ποσότητα οινοπνεύματος που χρησιμοποιώ και βλέπουμε.

Το γράφω για να υπάρχει κάπου..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρώτο μου στικακι κάπως έτσι τα έπαιξε..Χρησιμοποιούσα μπατονετες με καθαρό οινόπνευμα κάθε μέρα για να το καθαρίσω και μου έβγαλε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε λιγότερο από 3 μήνες..Εγω προσωπικά το καθαρίζω κάθε 2 με 3 μέρες μόνο με τις δικές του μπατονετες και για τα χοντρά στον πάτο χρησιμοποιώ μονο στεγνες. Βαζω κ το βουρτσακι του ξυνω κ λιγο με το πλαστικο στικακι την λεπιδα να φύγουν τα υπολείμματα και αυτο ήταν.. Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι οσο πιο πολύ το καθαρίζω τόσο πιο γρήγορα μειώνεται η ζωή του στικ. Το τελευταίο στικ το εχω πανω απο 5 μήνες και είναι κομπλέ. Ο φορτιστής που εχω κοντεύει χρόνο. Δεν ξέρω αλλά αυτό εχω καταλήξει να πιστεύω. Πάντως το οινόπνευμα το πολύ που του βάζεις στο καθάρισμα θα έλεγα οτι δεν είναι κ οτι καλύτερο.

Επεξ/σία από drkkst
  • Like 1

5 ώρες πριν, drkkst είπε

Το πρώτο μου στικακι κάπως έτσι τα έπαιξε..Χρησιμοποιούσα μπατονετες με καθαρό οινόπνευμα κάθε μέρα για να το καθαρίσω και μου έβγαλε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε λιγότερο από 3 μήνες..Εγω προσωπικά το καθαρίζω κάθε 2 με 3 μέρες μόνο με τις δικές του μπατονετες και για τα χοντρά στον πάτο χρησιμοποιώ μονο στεγνες. Βαζω κ το βουρτσακι του ξυνω κ λιγο με το πλαστικο στικακι την λεπιδα να φύγουν τα υπολείμματα και αυτο ήταν.. Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι οσο πιο πολύ το καθαρίζω τόσο πιο γρήγορα μειώνεται η ζωή του στικ. Το τελευταίο στικ το εχω πανω απο 5 μήνες και είναι κομπλέ. Ο φορτιστής που εχω κοντεύει χρόνο. Δεν ξέρω αλλά αυτό εχω καταλήξει να πιστεύω. Πάντως το οινόπνευμα το πολύ που του βάζεις στο καθάρισμα θα έλεγα οτι δεν είναι κ οτι καλύτερο.

Πιθανόν εχεις δίκιο.Θα το προσέξω λίγο τις επομενες μέρες να δω αν θα εμφανιστεί ξανα.Ελπίζω να μην δημιουργησα πρόβλημα στο στικάκι.Αν και είμαι μέσα στην εγγυηση,ελπιζω να το καλύπτει.Εσενα στο αλλαξαν το πρώτο στικάκι η στο επισκεύασαν?Πλήρωσες?

Πάντως απ την Παρασκευή που συνεβη και εκανα hard reset δεν είδα ξανα το ίδιο φαινόμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο αλλάζουν χωρίς 2η κουβέντα. Εγώ εχω αλλάξει 2 μέχρι τώρα μέσα στην εγγύηση πάντα..

Πάντως στο ξαναλέω : μην πολυχρησιμοποιεις οινόπνευμα για τον καθαρισμό κ ιδιαίτερα σε μεγάλες ποσότητες..

Επεξ/σία από drkkst
  • Like 1

Οι μπαντονέτες που έχουμε σπίτι είναι πιο μεγάλες, οπότε ασυναίσθητα ρίχνουμε παραπάνω οινόπνευμα από όσο θα έπρεπε. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιώ μπαντονέτες σπιτιού, πήρα ανταλλακτικά από το κατάστημα που πέρασα την Παρασκευή και προς το παρόν θα χρησιμοποιώ αυτές.

ας καταφέρω να μειώσω το κόστος από το κάπνισμα (πέρα από υγεία εννοείται) και χαλάλι  τα 2,90/μήνα

Στις 11/2/2018 στις 8:40 ΠΜ, bakalex είπε

Πιθανόν εχεις δίκιο.Θα το προσέξω λίγο τις επομενες μέρες να δω αν θα εμφανιστεί ξανα.Ελπίζω να μην δημιουργησα πρόβλημα στο στικάκι.Αν και είμαι μέσα στην εγγυηση,ελπιζω να το καλύπτει.Εσενα στο αλλαξαν το πρώτο στικάκι η στο επισκεύασαν?Πλήρωσες?

Πάντως απ την Παρασκευή που συνεβη και εκανα hard reset δεν είδα ξανα το ίδιο φαινόμενο.

Έτσι έκανε και το δικό μου που ήταν απλά παρατημένο (μη χρησιμοποιημένο) από τον γαμπρό μου από το καλοκαίρι μέχρι πριν από 1 εβδομάδα. Hard reset και τέλος

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα σε όλους! Σκέφτηκα να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου με το iqos. Είχα αγοράσει την συσκευή σχεδόν από τότε που πρωτοβρήκε αλλά η πρώτη εμπειρία ήταν τόσο άσχημη (λόγω της γεύσης που δε μου θύμιζε τσιγάρο, της παράξενης μυρωδιάς και και του έντονα ζεστού καπνού) που δεν τόλμησα να προσπαθήσω να το συνεχίσω. Η αλήθεια είναι όμως ότι ήθελα να βρω έναν τρόπο για να καπνίζω κάτι λιγότερο επιβλαβές και να μειώσω και την ποσότητα (περίπου 1,5 πακέτο).

Ακούγοντας κάποιους γνωστούς που χρησιμοποποιούν το iqos να μου λένε ότι πρέπει να το κάνεις για λίγο σε πιο σταθερή βάση για να αρχίσεις να συνηθίζεις τη γεύση, είπα να το κάνω. Να σημειώσω ότι στην προσπάθεια μου να το δω πιο θετικά, βοηθησε η νέα γεύση (κόκκινη) η οποία από την πρώτη ράβδο μου άφησε πιο θετικές εντυπώσεις. Μην τα πολυλογώ, από χθες το μεσημέρι όταν και τελείωσε το πακέτο με τα τσιγάρα, είπα ας δούμε το iqos. Είχα στο σπίτι και τα 4 πακετάκια, σχεδόν όλα γεμάτα, και άρχισα να κάνω σχεδόν εναλλάξ το κόκκινο και το πoρτοκαλί. Και μάλλον έχω μπερδευτεί. Όπως έγραψα και πριν, προτμώ την πιο δυνατή γεύση του κόκκινου, κάποιες φορές ωστόσο το νιώθω πολύ βαρύ, ενώ το πορτοκαλί άλλες φορές είναι ψιλοεντάξει και άλλες μάλλον αδιάφορο. Μπέρδεμα... Θα δείξει. Είναι νωρίς ακόμα. 

Και μια ερώτηση: Εναι φυσιολογικό η ράβδος να μην είναι ιδιαίτερα σταθερή όταν καπνίζεις; Εννοώ να βγαίνει από τη θέση (να τραβιέται προς τα έξω) αρκετά εύκολα.. 

Έχε υπόψιν σου πως το θέμα με τις γεύσεις εκτός από καθαρά αντικειμενικό, επηρεάζεται και από το κανονικό τσιγάρο. Οι γευστικές απολήξεις στη γλώσσα καταστρέφονται από την πίσσα και τα υπόλοιπα χημικά και η αίσθηση της γεύσης χαντακώνεται. Αυτές αρχίζουν να στρώνουν λίγες μέρες μετά τη διακοπή του καπνίσματος, οπότε όπως το είπες είναι νωρίς ακόμα. Το πιο πιθανό είναι η γεύση που παίρνεις τώρα να διαφέρει αρκετά (σε ένταση, το αν θα σου αρέσει είναι υποκειμενικό) από τη γεύση που θα σου δίνει το ίδιο πακέτο σε μια εβδομάδα ή σε ένα μήνα από τώρα. 

• Like 1

4 ώρες πριν, jasonpap είπε

Έχει προσφορά στο site την κούτα στα 30€, αλλά φαίνεται να μπορείς να πάρεις μόνο μια.. Εκτός αν βάλεις πολλές παραγγελίες..Καμιά ιδέα;

λογικά με διαφορετικούς λογαριασμούς γίνεται, στον ίδιο δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουπόνι για 2η φορά ούτε να βάλεις ποσότητα μεγαλύτερη από 1.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ρε μάγκες καλησπέρα, έχω μια ερώτηση, άμα το φορτίζω ενω το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μέσα στην συσκευή, παθαίνει τίποτα ή έτσι πρέπει να είναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...