nikoskon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Πόσο λιγότερο επιβλαβές είναι? Έως και 95% λιγότερο επιβλαβές από το κανονικό τσιγάρο. Για περισσότερες πληροφορίες θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε επιστημονικές κοινότητες που κάνουν έρευνα επάνω στο Ηλεκτρονικό Τσιγάρο. Για αρχή ξεκινάς με εκδόσεις/άρθρα του Dr. Κωνσταντίνου Φαρσαλινού. Για δημοσιεύσεις ερευνητικών ομάδων μπορείς να δεις και την κάτωθι: https://www.cancerresearchuk.org/ 1
bakalex Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) deleted Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2017 από bakalex
nikoskon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δεν σε ρώτησα για το ηλεκτρονικό,σε ρώτησα για το IQOS.. Δεν ασχολούμαι περισσότερο με προϊόντα που προέρχονται από τον χώρο της καπνοβιομηχανίας. Μόνο συλλογή πούρων κάνω και ενίοτε τα καπνίζω. Άλλη ερώτηση;
bakalex Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) deleted Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2017 από bakalex
papoys1 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Η επιστήμη ακόμη δεν έχει αποφανθεί τελειωτικά αν και πόσο είναι λιγότερο επιβλαβές το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το iqos. Απλά κάποιοι προσπαθούν να ξεφύγουν από ένα προϊόν που αποδεδειγμένα και ύστερα από μακροχρόνιες έρευνες απεφάνθη ότι προκαλεί καρκίνο και άλλες ασθένειες. Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι τα δύο παραπάνω προϊόντα είναι λιγότερο επιβλαβή από το κανονικό τσιγάρο χωρίς συγκεκριμένα και σίγουρα ποσοστά. Από εκεί και πέρα είναι στην ευχέρεια του καθενός αν θα επιλέξει κάποιο από τα παραπάνω. 1
nikoskon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Απαντησες εδω στον ανθρωπο οτι είναι λιγότερο επιβλαβες. Και σε ρωταω ποσο λιγοτερο επιβλαβες ειναι. Τελικα ξέρεις? Δεν ξερεις γιατι δεν ασχολεισαι? Ξερεις αλλα δεν θελεις να πεις? Αποφασισε Νομίζω τίθεται θέμα αντίληψης. Όταν δεν καπνίζεις ένα χαρτί που καίγεται, προσλαμβάνεις λιγότερες επιβλαβείς ουσίες; Τί πιστεύεις; Χρειάζεσαι για το κάθε τι links και αποδείξεις; Τί φάση; Ψάξε και τπτ μόνος σου.
akpe Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Επειδή αναφερθήκαμε σε έρευνες, και προβλέπω κόντρες, chill. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ξέρουμε πως «επικίνδυνες ουσίες» ναι μεν υπάρχουν, κάποιες σε χαμηλότερο ποσοστό από το κανονικό τσιγάρο, κάποιες (ίσως) σε υψηλότερο. Δεν έχω τον χρόνο να ψάξω για περισσότερες πηγές, απλά παραθέτω αυτές που βρήκα.https://www.reuters.com/article/us-health-tobacco-heatnotburn/heat-not-burn-cigarettes-still-release-cancer-causing-chemicals-idUSKBN18M2JBΣημαντικό είναι το εξής:«Heat-not-burn cigarettes also released chemicals linked to cancer including carbon monoxide, volatile organic compounds (VOCs), and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs). [...] The research team was surprised to find that heat-not-burn cigarettes “released some of these chemicals in much higher concentrations that conventional cigarettes,” said lead study author Dr. Reto Auer of the University of Bern in Switzerland».Επιπροσθέτως:http://www.ecigarette-research.org/research/index.php/whats-new/2017/260-heat-not-burn-products-similar-to-smoking-for-heart-disease-confusing-acute-nicotine-effects-with-long-term-smoking-effects (σχετικά με τη νικοτίνη) Βέβαια είναι νωρίς ακόμα για να έχουμε μια αντικειμενική εικόνα αφού σίγουρα το σύνολο των μελετών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντιπροσωπευτικό, με την έννοια πως σε ένα πεντάλεπτο βρήκα πηγές μόνο για δύο έρευνες (ενώ στο ηλεκτρονικό π.χ. βρίσκω δεκάδες). Κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου, for all I know μπορεί οι συγκεκριμένες να είναι ανάλογες αυτών που έβγαζαν το ηλεκτρονικό «πιο επικίνδυνο από το κανονικό». Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως στην περίπτωση του ηλεκτρονικού χρειάστηκαν πολλά χρόνια ερευνών ώστε να καταλήξουμε σε ένα (αόριστο ίσως) «ποσοστό».Οπότε μέχρι να έχουμε νέα δεδομένα η άποψη μου είναι πως οτιδήποτε σε βοηθάει να μείνεις μακριά από το κωλοτσιγάρο είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό. Έστω μακροπρόθεσμα, έστω αν ακόμα και το πραγματικό «ποσοστό» που το iqos είναι λιγότερο επιβλαβές από το τσιγάρο είναι μόνο 10%.
bakalex Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Φ Επειδή αναφερθήκαμε σε έρευνες, και προβλέπω κόντρες, chill. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ξέρουμε πως «επικίνδυνες ουσίες» ναι μεν υπάρχουν, κάποιες σε χαμηλότερο ποσοστό από το κανονικό τσιγάρο, κάποιες (ίσως) σε υψηλότερο. Δεν έχω τον χρόνο να ψάξω για περισσότερες πηγές, απλά παραθέτω αυτές που βρήκα.https://www.reuters.com/article/us-health-tobacco-heatnotburn/heat-not-burn-cigarettes-still-release-cancer-causing-chemicals-idUSKBN18M2JBΣημαντικό είναι το εξής:«Heat-not-burn cigarettes also released chemicals linked to cancer including carbon monoxide, volatile organic compounds (VOCs), and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs). [...] The research team was surprised to find that heat-not-burn cigarettes “released some of these chemicals in much higher concentrations that conventional cigarettes,” said lead study author Dr. Reto Auer of the University of Bern in Switzerland».Επιπροσθέτως:http://www.ecigarette-research.org/research/index.php/whats-new/2017/260-heat-not-burn-products-similar-to-smoking-for-heart-disease-confusing-acute-nicotine-effects-with-long-term-smoking-effects (σχετικά με τη νικοτίνη)Βέβαια είναι νωρίς ακόμα για να έχουμε μια αντικειμενική εικόνα αφού σίγουρα το σύνολο των μελετών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντιπροσωπευτικό, με την έννοια πως σε ένα πεντάλεπτο βρήκα πηγές μόνο για δύο έρευνες (ενώ στο ηλεκτρονικό π.χ. βρίσκω δεκάδες). Κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου, for all I know μπορεί οι συγκεκριμένες να είναι ανάλογες αυτών που έβγαζαν το ηλεκτρονικό «πιο επικίνδυνο από το κανονικό». Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως στην περίπτωση του ηλεκτρονικού χρειάστηκαν πολλά χρόνια ερευνών ώστε να καταλήξουμε σε ένα (αόριστο ίσως) «ποσοστό».Οπότε μέχρι να έχουμε νέα δεδομένα η άποψη μου είναι πως οτιδήποτε σε βοηθάει να μείνεις μακριά από το κωλοτσιγάρο είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό. Έστω μακροπρόθεσμα, έστω αν ακόμα και το πραγματικό «ποσοστό» που το iqos είναι λιγότερο επιβλαβές από το τσιγάρο είναι μόνο 10%. Φίλε μου δεν υπαρχει θεμα,το μετανιωσα ηδη που αντεδρασα ετσι. Δεν εχω σκοπο να εμπλακω με κανεναν τυπο σε τετοιες κοντρες. Δεν βγαζω φραγκα απο πουθενα ουτε γουσταρω να πλακωνομαι με τον καθε εναν εδω μεσα. Εκνευριστηκα με το υφος του συγκεκριμενου παιδιου. Σβηνω τις αναρτησεις μου και σταματω εδω.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Έως και 95% λιγότερο επιβλαβές από το κανονικό τσιγάρο. Για περισσότερες πληροφορίες θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε επιστημονικές κοινότητες που κάνουν έρευνα επάνω στο Ηλεκτρονικό Τσιγάρο. Για αρχή ξεκινάς με εκδόσεις/άρθρα του Dr. Κωνσταντίνου Φαρσαλινού. Για δημοσιεύσεις ερευνητικών ομάδων μπορείς να δεις και την κάτωθι: https://www.cancerresearchuk.org/ Και κάπου εδώ σταμάτησα να διαβάζω. Να προσέχουμε λίγο Ε ως προς τα συμπεράσματα περί ...υγιεινού ατμίσματος! :/ Εκτός αν όλοι οι ατμιστές χρησιμοποιούν υγρά με γεύση «πίτα από το χωριό» χωρίς ίχνος νικοτίνης. 1
akpe Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Φ Φίλε μου δεν υπαρχει θεμα,το μετανιωσα ηδη που αντεδρασα ετσι. Δεν εχω σκοπο να εμπλακω με κανεναν τυπο σε τετοιες κοντρες. Δεν βγαζω φραγκα απο πουθενα ουτε γουσταρω να πλακωνομαι με τον καθε εναν εδω μεσα. Εκνευριστηκα με το υφος του συγκεκριμενου παιδιου. Σβηνω τις αναρτησεις μου και σταματω εδω. Καμία σχέση, δεν τίθεται θέμα δικής σου αντίδρασης, απλά φοβήθηκα πως θα υπήρξε γενικότερο escelation Και κάπου εδώ σταμάτησα να διαβάζω. Να προσέχουμε λίγο Ε ως προς τα συμπεράσματα περί ...υγιεινού ατμίσματος! :/ Εκτός αν όλοι οι ατμιστές χρησιμοποιούν υγρά με γεύση «πίτα από το χωριό» χωρίς ίχνος νικοτίνης. Μα η νικοτίνη δεν είναι το μόνο, ούτε και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο κάπνισμα Κατά τα άλλα ναι, ο όρος «υγιεινό» δεν ταιριάζει, αλλά όταν μιλάμε συγκριτικά με το κάπνισμα νομίζω το «λιγότερο επικίνδυνο/επιβλαβές άτισμα/ερμ... θέρμισμα;» (patent that shit) ταιριάζει περισσότερο
nikoskon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Και κάπου εδώ σταμάτησα να διαβάζω. Να προσέχουμε λίγο Ε ως προς τα συμπεράσματα περί ...υγιεινού ατμίσματος! :/ Εκτός αν όλοι οι ατμιστές χρησιμοποιούν υγρά με γεύση «πίτα από το χωριό» χωρίς ίχνος νικοτίνης. Δεν διάβασες σωστά. Άλλο το "λιγότερο επιβλαβές" που γράφουμε και άλλο το "υγιεινό" που δεν αναφέρθηκε ποτέ πχ από εμένα. Και η νικοτίνη δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στο ΗΤ με υγρά αναπλήρωσης.
georgekz750 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το εχει ενας συναδελφος μου. Αυτο το πραγμα πραγματικα βρωμαει πολυ χειροτερα απο οποιοδηποτε κανονικο τσιγαρο. Πραγματικα απορω για το πως το αντεχει ο ιδιος. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2017 από georgekz750 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα