Προς το περιεχόμενο

Iqos: νέα μορφή καπνίσματος

margaritagr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που λες μου ακούγεται πιο πολύ σα δυσανεξία στην PG, συνηθισμένο φαινόμενο, ή σε κάποιο άρωμα. Τα ίδια παθαίνω κι εγώ με υγρά με πάνω από 20% PG. Επίσης γενικά η νικοτίνη εντείνει άγχος, οπότε το τελευταίο μάλλον είναι αναμενόμενο, ειδικά αν έκανες υψηλή περιεκτικότητα.

Πάντως από όσους ξέρω το iqos δεν έχει κάποια  τέτοια παρενέργεια. Παίρνει λίγο μέχρι να το συνηθίσεις, στη γεύση πιο πολύ, οι περισσότεροι εκεί το παρατάνε. Ίσως αν έκανες ελαφριά τσιγάρα να σου φανεί στην αρχή λίγο βαρύ, αλλά αυτό που μου έχουν πει όσοι τελικά έμειναν σε αυτό είναι πως όταν ξεπέρασαν την αρχική «ξενέρα» (τύπου δεν είναι ακριβως τσιγάρο και σε ξενίζει αρκετά) και επέμειναν, τελικά σταμάτησαν το συμβατικό σχεδόν αμέσως.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελος παντων εγω μπηκα να ρωτησω μια απλη ερωτηση σχετικα με το iqos το οποιο το εφερε ενα μαγαζι πιο διπλα απο το σπιτι και το γλυκοκοιταζω εδω και κανα μηνα.

Ποση νικοτινη εισπνεεις σε συγκριση με ενα κανονικο τσιγαρο και τι αλλες ουσιες σε σχεση με το κανονικο τσιγαρο.

Επισης εχετε δει οσοι το κανετε καποιες παρενεργειες εως τωρα?

Ευχαριστω.

To μόνο που γνωρίζω είναι οτί όλα τα HEETS περιέχουν νικοτίνη 0,5 mg.

Υποθέτω οτι η ποσότητα που απορροφάται απο τον οργανισμό μέσω του καπνου ειναι μικρότερη.(οχι μόνο στα HEETS αλλά και στα συμβατικά τσιγάρα)

Το IQOS περιέχει νερο,γλυκερίνη & καπνό.

Η PM λέει οτι κατα 95% αποφεύγεις όλα τα παράγωγα της καύσης:

"Την καινοτομία φέρνει η PMI με τέσσερις «πλατφόρμες» ή αλλιώς τέσσερις νέες μεθόδους με τις οποίες ο σημερινός καπνιστής, εάν στραφεί σ’ αυτά τα προϊόντα, θα συνεχίζει να λαμβάνει την ουσία στην οποία ο οργανισμός του εθίζεται με το κάπνισμα, που δεν είναι άλλη από τη γνωστή σε όλους μας νικοτίνη, ωστόσο δεν θα εκτίθεται σε άλλες επικίνδυνες ουσίες – σε πολύ μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον.

Στην ερώτηση μας αν η εταιρία ενημερώνει γι’ αυτά τα δεδομένα τους σημερινούς καπνιστές, τα στελέχη της PMI ήταν κατηγορηματικά, λέγοντάς μας ότι σε καμία περίπτωση δεν προωθούν ακόμα τα προϊόντα τους ως προϊόντα μειωμένου κινδύνου και ότι αυτό θα γίνει μόνο όταν ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες που διεξάγει η εταιρία και ανεξάρτητοι ερευνητές και εφόσον επιτρέπεται από τη νομοθεσία της κάθε χώρας.

Αναλυτικά, στη στρατηγική των μεγάλων καπνοβιομηχανιών έχει ενταχθεί ο στόχος της εξεύρεσης τρόπων ώστε οι καπνιστές να βρουν ασφαλέστερους τρόπους να συνεχίσουν την καθημερινή τους συνήθεια. Οι μελέτες έχουν αποδείξει πως όλες εκείνες οι βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες παράγονται κατά την καύση του τσιγάρου."

Eγώ τώρα σαν χρήστης δεν έχω δεί παρενέργειες.

Αντιθέτως εχω διαπιστωσει υστερα απο ένα μήνα χρήσης:

Κυριο & σημαντικότερο ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Δεν βήχω πιά.

Δεν έχω φλέματα.

Δεν με πονάει πιά το στήθος μου.

Ειχα καποιες ταχυκαρδίες(όταν κάπνιζα συμβατικά τσιγάρα εννοώ),οι οποιες εχουν μειωθεί εντυπωσιακά.

Αλλα δεν μπορώ να πω για άλλα θέματα ακόμα όπως γεύση,όσφηρση,αντοχή κτλ.

Νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις.

Η γυναίκα μου τώρα που είναι χρηστης IQOS επίσης 1 μήνα,δεν έχει απαλλαχθει τελείως απο τον τσιγαρόβήχα.

Ομως ισχυρίζεται και εκείνη οτι νιώθει πολύ καλύτερα απο φυσική κατάσταση.

Ενας φίλος μου γιατρός μου είπε οτι τα πνευμόνια επειδη αναπλάθονται συνεχώς,μπορει να αναδομηθουν πληρως σε 1 χρόνο.

Υπάρχουν όμως και βλάβες που θα μείνουν μόνιμες όπως το φράξιμο των αρτηριών & τών αγγείων.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο

Επεξ/σία από bakalex
  • Like 1

Κάποια πραγματάκια γενικά σε σχέση με τα όσα είπε ο bakalex στο τέλος:

Πάντα η διακοπή του τσιγάρου, -νομίζω- περισσότερο στο μαχαίρι ή στο ηλεκτρονικό, αλλά και ως ένα σημείο στο heets, συνοδεύεται από μια μεταβατική περίοδο. Στην οποία έχουμε αυξημένο βήχα, φλέματα, κ.ο.κ. Αυτό δεν έχει να κάνει με το iqos ή το ηλεκτρονικό αλλά με τη διακοπή, με λίγα λόγια ο οργανισμός «καθαρίζει». Αν θυμάμαι καλά ο καπνός περιορίζει την κίνηση των μικροσκοπικών τριχών (βλεφαρίδων) στους αεραγωγούς μας, και με τη διακοπή αυτοί ενεργοποιούνται και πάλι καθαρίζοντας τη βλέννα. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (αν π.χ. ο βήχας επιμένει για πάνω από μήνα ή αν συνοδεύεται από αίμα) δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Εγώ μετά από σχεδόν 15 χρόνια καπνίσματος, έστω τα τελευταία ελάχιστα, αλλά πάλι μια βδομάδα είχα γερό τσιγαρόβηχα, που δεν είχα ούτε όταν κάπνιζα φουγάρο.

Αν πάλι κάποιος ανησυχεί, και λογικό είναι, ας πάει στο γιατρό, αλλά μην σταματήσει τζάμπα και το γυρίσει στο κανονικό ενώ δεν υπάρχει λόγος.

Ταχυκαρδίες και άγχος γενικά ίσως είναι αναμενόμενο για κάποιον που καπνίζει πιο ελαφριά τσιγάρα. Είναι πάνω κάτω το ίδιο με κάποιον που ενώ καπνίζει για χρόνια λάιτ δοκιμάζει κάτι πολύ βαρύ. Ε λίγο θα την ακούσει. Και εδώ για εμένα είναι ένα ακόμα μειον του iqos, το ότι δεν υπάρχει διαβάθμιση νικοτίνης (δεν ξέρω βέβαια αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο στα heet) ωστε να συμβάλει σε πλήρη διακοπή.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας,

να δώσω πρώτα ένα χαιρετισμό στους Mods από ένα πάρα πολύ παλιό μέλος (από την εποχή που το insomnia ήταν ένα κανάλι στο Grnet με Hal9000, Soulman, Soulbaby, Jheremy κτλ) :D 

Επί του θέματος μας όμως τώρα. Είμαι ένας από τους πρώτους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα. Καπνιστής για πάνω από 16 χρόνια με 3 πακέτα την ημέρα, αποφάσισα μόλις είδα το ΗΤ να το δοκιμάσω. Τα ΗΤ εκείνη την εποχή ήταν μαρτύριο. Υγρά που έσταζαν παντού, ατμοποιητές που χάλαγαν σε μία ημέρα κτλ

Θα πρέπει να αναφέρω πως το ΚΤ το έκανα σε 6 - 7 ρουφηξιές, οπότε καταλαβαίνετε πως τα πρώτα ΗΤ έφτυναν αίμα με τη χρήση που τους έκανα :D 

Παρόλα αυτά δεν το έβαλα κάτω και συνέχισα με κάποιες μικρές διακοπές. Ευτυχώς η τεχνολογία στα ΗΤ προχώρησε και έτσι σύντομα είχα ΗΤ που με κάλυπτε ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα. 

Περιττό να πω πως μέσα σε λίγες ημέρες, είχε φύγει το πλάκωμα που είχα στον θώρακα όταν ξύπναγα, επανήλθε γεύση, όσφρηση και καμιά 20αριά κιλά μαζί :D 

Να μην αναφέρω πόσες χιλιάδες ευρώ έμειναν στην τσέπη μου....

Έπειτα από αρκετά χρόνια (πάνω από 6,5) όπου δεν είχα βάλει ΚΤ στο στόμα μου, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Άρχισα να φουσκώνω πολύ εύκολα και να έχω πάρα πολλές καούρες στο στομάχι. 

Παρότι δεν ήθελα να το πιστέψω, ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το ΗΤ. Τα υγρά που αγόραζα πάντα ήταν εξαιρετικής ποιότητας από πολύ γνωστή εταιρεία η οποία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών και Δημόκριτο, οπότε δεν υπήρχε λόγος Κινέζικων κτλ

Πήγα για μεγάλο διάστημα (πάνω από 6 μήνες) με πολύ μεγάλη δυσκολία σε μηδενική νικοτίνη με τελικό σκοπό να κόψω και το ΗΤ. Εκεί όμως κατάλαβα πως εγώ (και μιλάω μόνο για τον εαυτό μου - αφού πολλοί άλλοι το έχουν καταφέρει) δεν μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Είτε είναι ΚΤ είτε ΗΤ είτε να πάω πάνω από μία χύτρα και να ρουφάω :D 

Ενώ στο παρελθόν είχα δοκιμάσει να κάνω ΚΤ και πάντα μου βρώμαγε απίστευτα (ακόμα και όταν κάποιος κάπνιζε κοντά μου με ενοχλούσε), έπειτα από τόσα χρόνια ένα βράδυ βρέθηκα δίπλα από μία ξαδέρφη μου που κάπνιζε τα τσιγάρα που έκανα πάνω από 12 χρόνια (Davidoff). Εκεί έκανα το χειρότερο λάθος που θα μπορούσα. Πήρα ένα ΚΤ και αντί να μου βρωμάει κτλ το απόλαυσα όσο δεν πάει. 

Αυτό ήταν, για τις επόμενες 2 εβδομάδες το σκεφτόμουν όλη την ώρα (με γκόμενα δεν το έχω πάθει ποτέ αυτό :D ), ώσπου αγόρασα πακέτο. Παρότι με ζάλιζε (όπως στις αρχές) κτλ το αποτέλεσμα είναι εδώ και 2 - 3 μήνες να έχω παρατήσει εντελώς το ΗΤ και να καπνίζω μόνο ΚΤ (περίπου 30 τσιγάρα την ημέρα). 

Φυσικά δεν θέλω να παραμείνω στο ΚΤ με τίποτα. Από την άλλη όμως το ΗΤ δεν με καλύπτει πλέον. Δεν ξέρω αν φταίει ο συνδυασμός συσκευής - ατμοποιητή (αν και τα 2 είναι κορυφαία - με μπαταρία πάνω από 150W και ατμοποιητή με οργανικό βαμβάκι και SS αντιστάσεις) και σκέφτομαι να δοκιμάσω το IQOS

Υπάρχει κάποιος με παρόμοιο βίωμα ώστε να μου πει τη γνώμη του; 

• Like 1

• Super Moderators

Γεια σας,

να δώσω πρώτα ένα χαιρετισμό στους Mods από ένα πάρα πολύ παλιό μέλος (από την εποχή που το insomnia ήταν ένα κανάλι στο Grnet με Hal9000, Soulman, Soulbaby, Jheremy κτλ) :D

Επί του θέματος μας όμως τώρα. Είμαι ένας από τους πρώτους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα. Καπνιστής για πάνω από 16 χρόνια με 3 πακέτα την ημέρα, αποφάσισα μόλις είδα το ΗΤ να το δοκιμάσω. Τα ΗΤ εκείνη την εποχή ήταν μαρτύριο. Υγρά που έσταζαν παντού, ατμοποιητές που χάλαγαν σε μία ημέρα κτλ

Θα πρέπει να αναφέρω πως το ΚΤ το έκανα σε 6 - 7 ρουφηξιές, οπότε καταλαβαίνετε πως τα πρώτα ΗΤ έφτυναν αίμα με τη χρήση που τους έκανα :D

Παρόλα αυτά δεν το έβαλα κάτω και συνέχισα με κάποιες μικρές διακοπές. Ευτυχώς η τεχνολογία στα ΗΤ προχώρησε και έτσι σύντομα είχα ΗΤ που με κάλυπτε ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα. 

Περιττό να πω πως μέσα σε λίγες ημέρες, είχε φύγει το πλάκωμα που είχα στον θώρακα όταν ξύπναγα, επανήλθε γεύση, όσφρηση και καμιά 20αριά κιλά μαζί :D

Έπειτα από αρκετά χρόνια (πάνω από 6,5) όπου δεν είχα βάλει ΚΤ στο στόμα μου, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Άρχισα να φουσκώνω πολύ εύκολα και να έχω πάρα πολλές καούρες στο στομάχι. 

Παρότι δεν ήθελα να το πιστέψω, ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το ΗΤ. Τα υγρά που αγόραζα πάντα ήταν εξαιρετικής ποιότητας από πολύ γνωστή εταιρεία η οποία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών και Δημόκριτο, οπότε δεν υπήρχε λόγος Κινέζικων κτλ

Πήγα για μεγάλο διάστημα (πάνω από 6 μήνες) με πολύ μεγάλη δυσκολία σε μηδενική νικοτίνη με τελικό σκοπό να κόψω και το ΗΤ. Εκεί όμως κατάλαβα πως εγώ (και μιλάω μόνο για τον εαυτό μου - αφού πολλοί άλλοι το έχουν καταφέρει) δεν μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Είτε είναι ΚΤ είτε ΗΤ είτε να πάω πάνω από μία χύτρα και να ρουφάω :D

Ενώ στο παρελθόν είχα δοκιμάσει να κάνω ΚΤ και πάντα μου βρώμαγε απίστευτα (ακόμα και όταν κάποιος κάπνιζε κοντά μου με ενοχλούσε), έπειτα από τόσα χρόνια ένα βράδυ βρέθηκα δίπλα από μία ξαδέρφη μου που κάπνιζε τα τσιγάρα που έκανα πάνω από 12 χρόνια (Davidoff). Εκεί έκανα το χειρότερο λάθος που θα μπορούσα. Πήρα ένα ΚΤ και αντί να μου βρωμάει κτλ το απόλαυσα όσο δεν πάει. 

Αυτό ήταν, για τις επόμενες 2 εβδομάδες το σκεφτόμουν όλη την ώρα (με γκόμενα δεν το έχω πάθει ποτέ αυτό :D ), ώσπου αγόρασα πακέτο. Παρότι με ζάλιζε (όπως στις αρχές) κτλ το αποτέλεσμα είναι εδώ και 2 - 3 μήνες να έχω παρατήσει εντελώς το ΗΤ και να καπνίζω μόνο ΚΤ (περίπου 30 τσιγάρα την ημέρα). 

Φυσικά δεν θέλω να παραμείνω στο ΚΤ με τίποτα. Από την άλλη όμως το ΗΤ δεν με καλύπτει πλέον. Δεν ξέρω αν φταίει ο συνδυασμός συσκευής - ατμοποιητή (αν και τα 2 είναι κορυφαία - με μπαταρία πάνω από 150W και ατμοποιητή με οργανικό βαμβάκι και SS αντιστάσεις) και σκέφτομαι να δοκιμάσω το IQOS

Να πας σε κάποιο από τα επίσημα κέντρα απεξάρτησης που υπάρχουν σε πολλά νοσοκομεία κλπ. :)

Να πας σε κάποιο από τα επίσημα κέντρα απεξάρτησης που υπάρχουν σε πολλά νοσοκομεία κλπ. :)

Έχω κλείσει ήδη ραντεβού (αν και μεταξύ μας δεν νομίζω πως θα βγει κάτι) :) 

• Super Moderators

Έχω κλείσει ήδη ραντεβού (αν και μεταξύ μας δεν νομίζω πως θα βγει κάτι) :)

Μην το λες! Έχω αρκετές περιπτώσεις φίλων με βαριάς μορφής "εξάρτηση" από το τσιγάρο που τα κατάφεραν έτσι.

Γεια σας,

Ρε φίλε 6,5 χρόνια και ξανάπεσες στον καρκίνο.

Θεωρώ ότι η μεγάλη εξάρτηση στο ηλεκτρονικό,κάτι που το έλεγα και σε ένα ειδικό φόρουμ, είναι τα αρώματα.

37 χρόνια βαρύς καπνιστής από τότε που έκοψα τα αρώματα και άτμιζα σκέτη βάση μέσα σε 3-4 μήνες κατάφερα 

μηδένισα τη νικοτίνη και μετά από 3-4 μήνες ατμίζοντας σκέτη βάση χωρίς νικοτίνη η οποία καμία απόλαυση δε μου

έδινε πέταξα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο και σε λίγους μήνες κλείνω 5 χρόνια καθαρός.

Νομίζω ότι οι γεύσεις στα υγρά των ηλεκτρονικών είναι από μόνες τους μία εξάρτηση.

• Like 1

Γεια σας,

Kαλημέρα.

Δεν έχω να προσθέσω κάποια εμπειρία στην ερώτηση που έκανες φιλαράκι.

Απλά διάβασα την ανάρτηση και θεωρώ πως πρέπει να προσθέσω την φωνή μου στις φωνές που σίγουρα θα σου έχουν πεί οτι αυτό που έκανες,είναι μιά τεράστια μ@λ@κια.

Ξεκινα ξανά το ηλεκτρονικό,πάρε IQOS,κάτσε πάνω απ την χύτρα :-D ...αλλά διόρθωσε την μ@λ@κια που κανες.

Φιλικά τα γράφω και χωρίς βέβαια καμμια πρόθεση για να προσβάλω,έτσι?Επ ουδενί μην το παρεξηγήσεις.

• Like 1

Nα κάνω και εγω την ερώτησή μου.

Η Παπαστράτος, τι ακριβως καινοτομία κάνει τωρα με το τσιγάρο?

Έχουν κάνει μεγάλη επένδυση για την εποχή και μου κάνει εντυπωση η philip morris να κάνει τέτοιο πράγμα με τέτοιο πόλεμο εναντίον του τσιγάρου.

Nα κάνω και εγω την ερώτησή μου.

Η Παπαστράτος, τι ακριβως καινοτομία κάνει τωρα με το τσιγάρο?

Έχουν κάνει μεγάλη επένδυση για την εποχή και μου κάνει εντυπωση η philip morris να κάνει τέτοιο πράγμα με τέτοιο πόλεμο εναντίον του τσιγάρου.

Καμία καινοτομία.

1. Πήρε φύλλα καπνού (κανονικού τσιγάρου δηλαδή)
  2. τα έκοψε (όπως στο κανονικό τσιγάρο)
  3. Τα βούτηξε σε γλυκερίνη (για να βγάζουν λίγο παραπάνω καπνό αφού πλεον δεν καίγεται από έξω το χαρτί αλλά από μέσα ο καπνός)
  4. Τα τύλιξε σε χαρτί (όπως στο κανονικό τσιγάρο)
  5. Αντί να τα ανάβει με αναπτήρα και το χαρτί καθώς καίγεται να καίει τον καπνό,

επέλεξε να καρφώσει ένα θερμαντικό σώμα κατά μήκος του τσιγάρου με με ρεύμα να θερμαίνεται και να καίει τον ποτισμένο με γλυκερίνη καπνό.

Εξ ου και η περιορισμένη διάρκεια χρήσης του ανταλλακτικού τσιγάρου του iQos.

To #3 και το #6 είναι τεχνολογία 7ετίας περίπου.

Συνεπώς χρησιμοποιεί τα καπνά της σε άλλο μέσο.

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Για όποιους επιμένουν πως θερμαίνει και δεν καίει, να ξαναπούμε πως αν απλά θέρμαινε τότε δεν θα υπήρχε συγκεκριμένη διάρκεια χρήσης του ανταλλακτικού τσιγάρου από την ώρα που θα ενεργοποιηθεί στην συσκευή.

• Like 3

Καμία καινοτομία.

1. Πήρε φύλλα καπνού (κανονικού τσιγάρου δηλαδή)
  2. τα έκοψε (όπως στο κανονικό τσιγάρο)
  3. Τα βούτηξε σε γλυκερίνη (για να βγάζουν λίγο παραπάνω καπνό αφού πλεον δεν καίγεται από έξω το χαρτί αλλά από μέσα ο καπνός)
  4. Τα τύλιξε σε χαρτί (όπως στο κανονικό τσιγάρο)
  5. Αντί να τα ανάβει με αναπτήρα και το χαρτί καθώς καίγεται να καίει τον καπνό,

επέλεξε να καρφώσει ένα θερμαντικό σώμα κατά μήκος του τσιγάρου με με ρεύμα να θερμαίνεται και να καίει τον ποτισμένο με γλυκερίνη καπνό.

Εξ ου και η περιορισμένη διάρκεια χρήσης του ανταλλακτικού τσιγάρου του iQos.

To #3 και το #6 είναι τεχνολογία 7ετίας περίπου.

Συνεπώς χρησιμοποιεί τα καπνά της σε άλλο μέσο.

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Για όποιους επιμένουν πως θερμαίνει και δεν καίει, να ξαναπούμε πως αν απλά θέρμαινε τότε δεν θα υπήρχε συγκεκριμένη διάρκεια χρήσης του ανταλλακτικού τσιγάρου από την ώρα που θα ενεργοποιηθεί στην συσκευή.

Eυχαριστω για τις πληροφορίες.

Αυτό θεωρείται πιο υγιηνό δηλαδή σε σχέση με το παλιό τσιγάρο ή ειναι το ίδιο πράγμα?

Διοτι αν κάνεις μια τέτοια επένδυση για το τιποτα, μου φαίνεται τελείως άκυρο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό θεωρείται πιο υγιηνό δηλαδή σε σχέση με το παλιό τσιγάρο ή ειναι το ίδιο πράγμα?

Φίλε,ρίξε μια ματιά εδώ για να δείς μόνος σου εαν είναι το ίδιο η όχι.

post-310574-0-43082900-1511255997_thumb.jpg

Επεξ/σία από bakalex
  • Like 1

Είναι λιγότερο επιβλαβές αλλά πάλι είναι προϊόν καπνού.

Πραγματικά ελάχιστα επιβλαβές είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο που χρησιμοποιεί υγρά αναπλήρωσης και παράγει ατμό και όχι καπνό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...