Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Σκέφτομαι να αναβαθμισω τον επεξεργαστη μου (desktop PC) μιας και ο υπάρχων ηδη ζοριζεται σε ορισμενες περιπτωσεις και επιπλεον ειναι αρκετα παλιος. Επισης τα 2 απο τα 4 ποδαρακια που εχει για να κουμπωνει πανω στη μητρικη ειναι μη λειτουργικα.

Ο επεξεργαστης που εχω αυτη τη στιγμη ειναι ο παλαιος πλην τιμιος E7500 που τον αγορασα στα τελη του 2009. Οι απαιτησεις μου δεν ειναι ιδιαιτερως υψηλες. Τα βασικοτερα ειναι οτι δουλευω πολυ photoshop + επεξεργασια ηχου, βασικος browser ο Chrome (πολλα tabs ταυτοχρονα) και οχι πολυ υψηλων απαιτησεων gaming διοτι ενα παιχνιδι παιζω ολο και ολο και αυτο ειναι του 2008. Το λειτουργικο που χρησιμοποιω ειναι Windows 7 x64 και μεχρι στιγμης δεν βλεπω καποιο σημαντικο λογο για να παω στα Windows 10.

Μερικες ερωτησεις:

1. Ποιοι ειναι οι παραγοντες που επηρεαζουν την αποδοση ενος επεξεργαστη με σειρα προτεραιοτητας;

i) Αριθμος πυρηνων,

ii) Ταχυτητα,

iii) Threads ;

2. Ενας υπολογιστης με εγκατεστημενο dual core επεξεργαστη με 4 threads, θα βλεπει παντα 2x2=4 πυρηνες ή αυτο ισχυει σε συγκεκριμενες περιπτωσεις;

3. Μετα απο μια συντομη ερευνα, βρηκα μερικους πολυ καλους dual core επεξεργαστες οπως i3 4370, i3 6300 και i3 6320 και υστερα απο καποιες συγκρισεις στο cpu boss και στο cpu benchmark, φαινεται πως ειναι αρκετα καλυτεροι απο τον E7500. Εν ετει 2016, αξιζει να αντικαταστησω τον E7500 με εναν πολυ καλο dual core ή να παω κατευθειαν σε quad core;

4. Χρησιμοποιωντας το cpu boss εχω δει περιπτωσεις στις οποιες dual core επεξεργαστες θεωρουνται καλυτεροι απο quad core. Γινεται ενας dual core 3.8 GHz να ειναι καλυτερος απο εναν quad core 2.7 GHz ;

Συγγνωμη αν εγινα καπως κουραστικος, αλλα οσους εχω ρωτησει δεν μου εδωσαν ικανοποιητικες απαντησεις.

Ακουω τις προτασεις σας.

Δημοσ.

Έχεις μείνει λίγο πίσω φίλε μου. Ο Ε7500 Δεν έχει καμμία σχέση με τους υπόλοιπους επεξεραστές που αναφέρεσαι. Επίσης αλλαγή επεξεργαστή σημαίνει και αλλαγή mobo-ram. Αλλαγή συστήματος δηλ.

Ανέφερε αναλυτικά ποιο είναι το σύστημά σου.

Τι εννοείς με αυτό? ----> "Επισης τα 2 απο τα 4 ποδαρακια που εχει για να κουμπωνει πανω στη μητρικη ειναι μη λειτουργικα"

• Like 1
Δημοσ.

Πες μας κιόλας ποια μητρική έχεις. Αν και λογικά δέχεσαι Quad, οπότε μπορείς να πας σε έναν Q9400 με 30 ευρώ και εκεί θα δεις διαφορές.

Επίσης δώσε περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα σου (ram, vga)

Δημοσ.

Παίρνεις έναν μεταχειρισμένο quad core, μαζί με λίγη ram και έναν ssd και θα δεις μεγάλη διαφορά στο pc σου. Βέβαια όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεις αναλυτικά το σύστημα σου για να σε βοηθήσουμε.

Δημοσ.

Λειτουργικο Windows 7 x64

Μητρικη P45TurboTwins2000

Μνημη DDR3 4 GB

Επεξεργαστης Ε7500 2.93 GHz

Γραφικα GeForce GT 440

Αυτο που εγραψα σχετικα με τα ποδαρακια του επεξεργαστη ειναι οτι τα 2 απο τα 4 δεν κουμπωνουν πλεον πανω στην μητρικη.  

Δημοσ.

Έσπασαν τα ποδαράκια της ψύκτρας δηλαδή. Αυτό πρέπει να το προσέξεις γιατί μπορεί να μη κουμπώνει καλά πλέον και να αρχίσει ο επεξεργαστής να ανεβάζει θερμοκρασίες. Μέχρι πόσα λεφτά θες να δώσεις συνολικά;

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις καλή μητρική και δέχεται και ΧΕΟΝ επεξεργαστές. Αν βάλεις ένα ΧΕΟΝ Ε5430 ή έναν L5430 (που έχει μικρότερη κατανάλωση) και άλλα 4gb ram σε συνδυασμό με έναν ssd θα δεις άλλο μηχάνημα. CPU+RAM υπολόγισε ένα 70αρι πάνω κάτω. Πάρε και μια ψυκτρούλα των 25-40 ευρώ να αντικαταστήσεις αυτήν που έχεις. Η ψύκτρα δεν πάει χαμένη ακόμα και καινούργιο σύστημα να πάρεις αργότερα.

• Like 4
Δημοσ.

Σχετικα με τους επεξεργαστες που προτεινετε εχω απλως την ενσταση οτι ειναι αρκετα παλιοι. Θα ηθελα κατι πιο κοντα στο σημερα. Ας πουμε 2012 και μετα.

Βασικα να ξεκαθαρισω οτι το μεχρι 150 ευρω πηγαινε για τον επεξεργαστη.

Δημοσ.

Ειναι ομως η πιο troublefree και φθηνη λυση, δηλαδη με 20-25 ευρω (η 10-15 δινοντας τον δικο σου),
πηγαινεις κοντα σε διπλασιασμο αποδοσης -και στην ανετοτερη χρηση που θα δωσουν οι 4 πυρηνες
:shifty:
Το κανεις, κερδιζοντας ετσι χρονο-περιμενοντας να ξεκαθαρισει στο 2017 το τοπιο, με AMD Zen κλπ,
και κατοπιν αποφασιζεις (ενω θα εχεις καλυτερη πιθανοτητα να το δωσεις ως 4πυρηνο οπουδηποτε)

• Like 2
Δημοσ.

Τότε φίλε μου,πήγαινε εδώ http://www.insomnia.gr/forum/49-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/  ,άνοιξε καινούργιο θέμα συμπληρώνωντας αυτή τη φόρμα    http://www.insomnia.gr/topic/531918-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85/

Υ.Γ Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό όταν βάζω 2 link ,αν ξέρει κανείς να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...