Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω έναν υπολογιστή Samsung i5 2450Μ / 2.50 GHz (Dual-Core), 4GB RAM, 500GB HDD.

Το θέμα μου είναι ότι ο σκληρός τα έχει παίξει, σε σημείο που κολλάει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή (ακούγεται κάτι σαν τακ τακ και κολλαει), με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τον ανοιγοκλείνω πολλές φορές, μέχρι να πάρει μπροστά.

Το πήγα για επισκευη και μου ζήτησαν 100 ευρώ για αλλαγή σκληρού και μια μικροσυντήρηση. Πιστεύετε ότι αξίζει να τα δώσω;

Μέχρι στιγμής τρέχει ικανοποιητικά παρά τα χρόνια του και το έχω για απλές εργασίες.

Δημοσ.

Εννοείται οτι αξίζει! Προσθέτεις έναν ssd άν θέλεις και θα νομίζεις οτι πήρες καινούργιο (λαπτοπ). Για πόση χωρητικότητα μηχανικό σου ζήτησαν τόσα πολλά;

Δημοσ.

το dell της υπογραφής με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά( i5-2430M/6gb ram/HD3000+randeon 6470M)με τον ssd απλα ΠΕΤΑΞΕ.

καμία σχέση η εμπειρία χρήσης με πριν,τα πάντα φορτώνουν άμεσα και πλέον το "bottleneck" του συστήματος έφυγε απ τον αθλιο 5400rpm δίσκο και πήγε στον επεξεργαστή(με την έννοια ότι περιμένεις τον επεξεργαστή να εκτελέσει τις εντολές για να ανοίξει το πρόγραμμα που θες)

Δημοσ.

Εννοείται οτι αξίζει! Προσθέτεις έναν ssd άν θέλεις και θα νομίζεις οτι πήρες καινούργιο (λαπτοπ). Για πόση χωρητικότητα μηχανικό σου ζήτησαν τόσα πολλά;

Πάλι 500gb μαζί με μεταφορά αρχείων για να είναι ακριβώς όπως τον είχα. 

Με το SSD τι παίζει; Γιατι έχει πιο λίγη χωρητικότητα και γιατί είναι πιο γρήγορος; Λέτε να ζητήσουν παραπάνω αν τον κάνω SSD?

Δημοσ.

Πάλι 500gb μαζί με μεταφορά αρχείων για να είναι ακριβώς όπως τον είχα. 

Με το SSD τι παίζει; Γιατι έχει πιο λίγη χωρητικότητα και γιατί είναι πιο γρήγορος; Λέτε να ζητήσουν παραπάνω αν τον κάνω SSD?

Δίσκο σκληρό άλλον έχεις; Είτε εξωτερικό είτε απο σταθερό pc;

O μηχανικός που είχες στο laptop ήταν τίγκα με αρχεία και σημαντικό υλικό; Θυμάσαι πόσο ελεύθερο χώρο είχε;

Δημοσ.

Δίσκο σκληρό άλλον έχεις; Είτε εξωτερικό είτε απο σταθερό pc;

O μηχανικός που είχες στο laptop ήταν τίγκα με αρχεία και σημαντικό υλικό; Θυμάσαι πόσο ελεύθερο χώρο είχε;

Όχι δεν έχω άλλο. Τα πιο πολλά αρχεία τα έχω σε cloud. Το μόνο που με απασχολεί είναι τα προγράμματα που βαριέμαι να τα ξαναεγκαταστήσω, ειδικά το office και κάτι άλλα που θέλουν crack κλπ. Για να καταλάβεις απο τα 445 πραγματικό χώρο, έχω ελεύθερα τα 360.

Μου έχει πει και ένας κολλητός μου, να μου βρει σκληρό στο e-bay και να μου το φτιάξει αυτός με πολύ λιγότερα. Αλλά δεν τον πολυεμπιστεύομαι μην μου κάνει τίποτα και χαλάσει εντελώς.

Δημοσ.

Τι θα έκανα εγώ εφόσον δεν γνώριζα.

1) Θα αγόραζα έναν ssd εφόσον με κάλυπτε η χωρητικότητα των 240gb στα 65-75 Προτείνω

2) Θα τον πήγαινα μαζί με το λαπτοπ και θα ζητούσα τιμή για να μου περάσουν λειτουργικό και office. 20άρικο max

3)Μικροσυντήρηση εννοούν άνοιγμα καθάρισμα και αλλαγή πάστας.Δεν ξέρω τι τιμή θα σου κάνουν. Γενικότερα για να έχεις μια εικόνα κατέβασε το speccy τσέκαρε θερμοκρασίες και σύγκρινέ τες πρίν και μετά για να διαπιστώσεις άν όντως το άνοιξαν

Κάτσε να πάρεις βέβαια και καμμια άλλη γνώμη.

Δημοσ.

Τι θα έκανα εγώ εφόσον δεν γνώριζα.

1) Θα αγόραζα έναν ssd εφόσον με κάλυπτε η χωρητικότητα των 240gb στα 65-75 Προτείνω

2) Θα τον πήγαινα μαζί με το λαπτοπ και θα ζητούσα τιμή για να μου περάσουν λειτουργικό και office. 20άρικο max

3)Μικροσυντήρηση εννοούν άνοιγμα καθάρισμα και αλλαγή πάστας.Δεν ξέρω τι τιμή θα σου κάνουν. Γενικότερα για να έχεις μια εικόνα κατέβασε το speccy τσέκαρε θερμοκρασίες και σύγκρινέ τες πρίν και μετά για να διαπιστώσεις άν όντως το άνοιξαν

Κάτσε να πάρεις βέβαια και καμμια άλλη γνώμη.

Με το ssd τι παίζει; Γιατί κάνει το σύστημα πιο γρήγορο; Επίσης, την χωρητικότητα του πως μπορώ να την συγκρίνω με βάση ένα HDD? Δλδ η αναλογία των 500gb πόσο είναι σε sdd? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως!

Δημοσ.

Τα GB είναι τα ίδια είτε σε HDD είτε σε SSD ....

Aπλά οι SSD ,στην απλή μπακαλική γλώσσα, αποθηκεύουν και μεταφέρουν τα  προς επεξεργασία δεδομένα πιο γρήγορα  σε σχεση με τους HDD  ...

Οπότε αφού από τα 500 GB του υπάρχοντος δίσκου χρησιμοποιείς μόνο το 1/3  πάρε έναν SSD περί τα 250GB όπως αναφέρθηκε παραπάνω και θα είναι σαν να  έχεις "νέο" υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Με το ssd τι παίζει; Γιατί κάνει το σύστημα πιο γρήγορο; Επίσης, την χωρητικότητα του πως μπορώ να την συγκρίνω με βάση ένα HDD? Δλδ η αναλογία των 500gb πόσο είναι σε sdd? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως!

Δες δυο τρία πράγματα για τις διαφορές τους εδώ http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/storage/editorial-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%B1-solid-state-drives-ssds-r378

Η χωρητικότητα είναι ίδια, απλά λόγω κόστους προτιμάς λειτουργικό και προγράμματα στον ssd ενώ backup-σημαντικά αρχεία κλπ στον μηχανικό.

Όταν μου λές οτι χρησιμοποιούσες 90gb στον 500άρη μην το σκέφτεσαι go for it.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...