Προς το περιεχόμενο

Inalan Megathread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας, κοιτάω να επιλέξω πάροχο για οπτική ινα και εξετάζω και την inalan.
Υπάρχει η δυνατότητα και για φοιτητικό πακέτο και δεν είναι απαραίτητο το τηλέφωνο.
Απο ότι είδα το σπίτι που νοικιάζω είναι εντός κάλυψης και στην διπλανή πολυκατοικία υπάρχει κουτί inalan απο το οποίο η ίνα θα μπει εύκολα στο σπίτι.
Έχω μερικές ερωτήσεις:
1) Χρέωση εγγύησης εξοπλισμού 28€ αναφέρει η inalan, όλα καλά αλλά θα ήθελα να ξέρω αν δίνουν σε κάθε περίπτωση διαφορετικό εξοπλισμό και τι να προτιμήσω ή να προσέξω;
2) Σε πακέτα που παρέχονται χωρίς δέσμευση συμβολαίου προφανώς και διακόπτεις όποτε θέλεις χωρίς κάποιο πρόστιμο. Πόσες ημέρες πριν θα πρέπει να ενημερώσεις ότι θέλεις να διακόψεις; (ρωτάω γιατί σε άλλο πάροχο που πληρωσα και πρόστιμο μου είπαν ότι η διακοπή θα γίνει σε 2 μήνες απο την στιγμή που το ζήτησα, και φυσικά ήθελαν να πληρωθούν αυτούς τους δυο μήνες!!!)
3) Αν διακόψω πχ για 4 μήνες (η inalan αναφέρει ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα) τότε πληρώνω εκ νέου τέλη ενεργοποίησης;

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, tempo είπε

γεια σας, κοιτάω να επιλέξω πάροχο για οπτική ινα και εξετάζω και την inalan.
Υπάρχει η δυνατότητα και για φοιτητικό πακέτο και δεν είναι απαραίτητο το τηλέφωνο.
Απο ότι είδα το σπίτι που νοικιάζω είναι εντός κάλυψης και στην διπλανή πολυκατοικία υπάρχει κουτί inalan απο το οποίο η ίνα θα μπει εύκολα στο σπίτι.
Έχω μερικές ερωτήσεις:
1) Χρέωση εγγύησης εξοπλισμού 28€ αναφέρει η inalan, όλα καλά αλλά θα ήθελα να ξέρω αν δίνουν σε κάθε περίπτωση διαφορετικό εξοπλισμό και τι να προτιμήσω ή να προσέξω;
2) Σε πακέτα που παρέχονται χωρίς δέσμευση συμβολαίου προφανώς και διακόπτεις όποτε θέλεις χωρίς κάποιο πρόστιμο. Πόσες ημέρες πριν θα πρέπει να ενημερώσεις ότι θέλεις να διακόψεις; (ρωτάω γιατί σε άλλο πάροχο που πληρωσα και πρόστιμο μου είπαν ότι η διακοπή θα γίνει σε 2 μήνες απο την στιγμή που το ζήτησα, και φυσικά ήθελαν να πληρωθούν αυτούς τους δυο μήνες!!!)
3) Αν διακόψω πχ για 4 μήνες (η inalan αναφέρει ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα) τότε πληρώνω εκ νέου τέλη ενεργοποίησης;

ευχαριστώ

Καλησπερα, εχω και εγω το φοιτητικο πακετο.

Αρχικα εφ οσον νοικιαζεις θα πρεπει να μιλησεις με τον ιδιοκτητη του σπιτιου και να παρεις την αδεια του για να περασεις γραμμη γιατι κανουν εργα εντος και εκτος σπιτιου (τρυπανε τοιχους, περνανε καλωδια κλπ). Δε θελω να σε απογοητευσω αλλα αν δεν ειναι καποιος συγγενης σου δε νομιζω να σε αφησει να βαλεις..

Για τα αλλα, ειναι στανταρ ο εξοπλισμος δε διαλεγεις, νομιζω ενημερωνεις 15 μερες πριν και για το παγωμα εφ οσον σου ειπαν οτι γινεται δεν πληρωνεις πεναλτυ.

Αν σου δωσει το οκ ο ιδιοκτητης βαλε με χιλια, αλλα το θεωρω δυσκολο..

• Like 1

Καλησπέρα και από μένα...

Συνδρομητής εδώ και 4 μήνες περίπου στην inalan...

Για τον φίλο που ρωτάει... απαντάω με την σειρά που ρώτησες...

1) δεν υπάρχει επιλογή εξοπλισμού.

2)15 ημέρες πριν ενημερώνεις,και έτσι δεν θα βγει ο επόμενος λογαριασμός.

Και 3),καλύτερα να μιλήσεις,με τους ίδιους για να μην έχεις παραπληροφόρηση.νομιζω πώς έχεις επιλογή, φορητότητας γραμμής..

Υ.Γ επίσης ο φίλος,όπου σωστά παρατήρησε, ότι είσαι ενοικιαστής,άρα θα πρέπει να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη,συμφωνώ και εγώ.οσο αναφορά για τις εργασίες,που θα κάνουν οι τεχνικοί,υπολογισε μια πολύ μικρή τρύπα,ίσα ίσα να περάσει το καλώδιο της οπτικής.αν μέσα στο διαμέρισμα δεν θέλεις να τρυπήσεις,βάλε κανάλι (που κολλάει στον τοίχο),και ξεμπερδεψες.

• Like 1

Παιδιά να ενημερώσει ο άνθρωπος οκ αλλά πως μπορεί να πει ένας ιδιοκτήτης όχι; η τρύπα είναι πολύ μικρή και μπορεί και κλείνει σε δύο λεπτά σε περίπτωση που φύγει από μέσα ο ενοικιαστής. Εννοώ δεν είναι κάποιο σκάψιμο που μπορεί να αλλάξει κάτι ριζικά στο σπίτι ούτε κάποιο γκρέμισμα

Στις 7/8/2024 στις 2:05 ΜΜ, sarakinos είπε

Παιδιά να ενημερώσει ο άνθρωπος οκ αλλά πως μπορεί να πει ένας ιδιοκτήτης όχι; η τρύπα είναι πολύ μικρή και μπορεί και κλείνει σε δύο λεπτά σε περίπτωση που φύγει από μέσα ο ενοικιαστής. Εννοώ δεν είναι κάποιο σκάψιμο που μπορεί να αλλάξει κάτι ριζικά στο σπίτι ούτε κάποιο γκρέμισμα

Πολύ εύκολα μπορεί να πει το όχι ένας ιδιοκτήτης, γιατί πολύ απλά ίσως δεν θα "καταλαβαίνει" τι και πως θα γίνει. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο τελικά απλή και πρακτικά χωρίς προβλήματα είναι να μπει η νέα γραμμή Ιναλαν. Εγώ είχα άλλο μεγαλύτερο πρόβλημα και ας ήμουν ο ιδιοκτήτης. Την γυναίκα μου😁 Αν δεν πάρεις έγκριση από εκεί FTΤΗ Inalan γιοκ.

"και πως θα περάσει?" "και "τι τρύπα θα γίνει και που?" και "εφόσον ήδη έχουμε FTTH από την κεντρική μας εγκατάσταση γιατί να βάλεις άλλη με άλλες τρύπες κλπ?" κοκ......"Ιερά Εξέταση" δηλαδή.....τελικά όχι μόνο έμεινε ευχαριστημένη, αλλά πήρα και τα εύσημα για την επιλογή μου.....φτηνά την γλίτωσα δηλαδή.

Στις 11/7/2024 στις 4:36 ΜΜ, vag.patrick είπε

Καλησπερα.

Απο χθες εχω και γω 1000ρα με την προσφορα. εβαλα απο το lan 1 του δικου τους ρουτερ στο Wan του asus Που εχω  (tuf ax3000 v2) και εχω πολυ αμηλες ταχυτητες απο το ασους και σε ethernet και σε wifi... Εχει κανεις εμπειρια? Παραλληλα με επιτοπιο ελεγχο με λαπτοπ απο το δικο τους παει νερο 960/960... 

εχω ακριβως το ιδιο ρουτερ , απλα κλεισε το qos 

7 ώρες πριν, ak156 είπε

Πολύ εύκολα μπορεί να πει το όχι ένας ιδιοκτήτης, γιατί πολύ απλά ίσως δεν θα "καταλαβαίνει" τι και πως θα γίνει. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο τελικά απλή και πρακτικά χωρίς προβλήματα είναι να μπει η νέα γραμμή Ιναλαν. Εγώ είχα άλλο μεγαλύτερο πρόβλημα και ας ήμουν ο ιδιοκτήτης. Την γυναίκα μου😁 Αν δεν πάρεις έγκριση από εκεί FTΤΗ Inalan γιοκ.

"και πως θα περάσει?" "και "τι τρύπα θα γίνει και που?" και "εφόσον ήδη έχουμε FTTH από την κεντρική μας εγκατάσταση γιατί να βάλεις άλλη με άλλες τρύπες κλπ?" κοκ......"Ιερά Εξέταση" δηλαδή.....τελικά όχι μόνο έμεινε ευχαριστημένη, αλλά πήρα και τα εύσημα για την επιλογή μου.....φτηνά την γλίτωσα δηλαδή.

Παιδιά δεν ρωτάς, προφανώς είπαμε να μην ρημάξουμε τα σπίτια του κόσμου αλλά μια 6αρα τρύπα κάνεις για χίλιους λόγους σε ένα σπίτι, την μπαλωνεις με στόκο η οποίο υλικό πρέπει πριν φύγεις αν δεν την θέλει ο νοικοκύρης και όλα καλά. Να ρωτήσεις αν κάνεις κάτι που αλλάζει δομικά το σπίτι ναι, αν αλλάξεις κάτι αλλά όχι για μια τρύπα. Στην τελική τα συμβόλαια λένε το σπίτι πρέπει να παραδοθεί όπως το πήρε ο ενοικιαστής + οποιαδήποτε φυσιολογική φθορά. 

Δεν είμαι επιθετικός φίλε μου απλά μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό για μια τρύπα είπαμε

Αν είναι η γυναίκα σου στην μέση μην μπλέκεις εδώ συμφωνούμε 😅

Παιδιά καλησπέρα μια ερώτηση για φίλη μου σκέφτεται να κάνει σύνδεση στην inalan αλλά θέλει να κρατήσει τον αριθμό που διατηρεί σε άλλο πάροχο.

Της ανέφεραν ότι θα της δώσουν ένα νέο αριθμό στο δίκτυο τους προσωρινά ώστε να κάνει αίτηση ακύρωσης από τον προηγούμενο πάροχο και μετά να της κουμπωσουν επάνω στο δικό τους αυτό που είχε.

Τόσα χρόνια γνώριζα απλά για φορητότητα αριθμού....και όχι αυτό που μου περιέγραψε.

Έχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία να με κατατοπίσει;

Ευχαριστώ 🙂

1 hour ago, ana_mas said:

Παιδιά καλησπέρα μια ερώτηση για φίλη μου σκέφτεται να κάνει σύνδεση στην inalan αλλά θέλει να κρατήσει τον αριθμό που διατηρεί σε άλλο πάροχο.

Της ανέφεραν ότι θα της δώσουν ένα νέο αριθμό στο δίκτυο τους προσωρινά ώστε να κάνει αίτηση ακύρωσης από τον προηγούμενο πάροχο και μετά να της κουμπωσουν επάνω στο δικό τους αυτό που είχε.

Τόσα χρόνια γνώριζα απλά για φορητότητα αριθμού....και όχι αυτό που μου περιέγραψε.

Ευχαριστώ 🙂

Θέλει να κρατήσει τον αριθμό μόνιμα στον άλλο πάροχο ή μέχρι να λήξει το υπάρχον συμβόλαιο; Στην Inalan μπορείς να βάλεις σκέτο ιντερνετ, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βάλεις και τηλεφωνία. Μπορείς να κάνεις φορητότα αργότερα.

Κι εγώ για να εκμεταλευτώ τις καλοκαιρινές προσφορές που έχει τώρα, έκανα εγκατάσταση της οπτικής μόνο με ιντερνετ και όταν λήξει το συμβόλαιο μου σε 2 μήνες θα κάνω φορητότητα και το τηλέφωνο.

Στις 14/8/2024 στις 8:19 ΜΜ, alxandros_gr είπε

Θέλει να κρατήσει τον αριθμό μόνιμα στον άλλο πάροχο ή μέχρι να λήξει το υπάρχον συμβόλαιο; Στην Inalan μπορείς να βάλεις σκέτο ιντερνετ, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βάλεις και τηλεφωνία. Μπορείς να κάνεις φορητότα αργότερα.

Κι εγώ για να εκμεταλευτώ τις καλοκαιρινές προσφορές που έχει τώρα, έκανα εγκατάσταση της οπτικής μόνο με ιντερνετ και όταν λήξει το συμβόλαιο μου σε 2 μήνες θα κάνω φορητότητα και το τηλέφωνο.

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά,

έχει λήξει το συμβόλαιο της κάνα 4μηνο ήδη και θέλει να διατηρήσει τον αριθμό για επαγγελματικούς λόγους.

Αλλά γνωρίζω, όπως έγραψες και εσύ, για φορητότητα και όχι όλο αυτό που ανέφεραν... διακοπή από το προηγούμενο πάροχο, στο δίκτυο της inalan νέο άσχετο νούμερο και μετά έτσι απλά θα πάρουν ένα νούμερο που έχει διακοπεί από τον προηγούμενο πάροχο και θα της το ενεργοποίησουν στη θέση αυτού που θα της δώσουν...

Λίγο περίεργα μου κάνουν όλα αυτά γι αυτό ζήτησα τα φώτα σας 🙂

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι θα κάνει μια τρυπουλα στον τοίχο??

Καδρακια επιτρέπεται να βάλουμε ή πρέπει να δίνουμε 1000€ το μήνα για να επιτρέπεται??Ρε τι ακούμε!!

Στις 14/8/2024 στις 6:24 ΜΜ, ana_mas είπε

Ευχαριστώ 🙂

καλησπερα 

εκανα ακριβως το ιδιο φορητοτητα του αριθμου που ειχα , θα πρεπει πριν κανει διακοπη απο τον προηγουμενο παροχο να κανει αιτηση φορητοτητας γιατι θα χασει τον αριθμο. προσωπικα οταν εκανα συμβολαιο με ιναλαν τους ζητησα σαν παροχο τηλεφωνου την intertelecom  και ζητησα και φορητοτηκα χωρις κανενα προβλημα. 

παρε τηλεφωνο στην intetelecom  και ρωτα τους και θα σε κατευθυνουν αυτοι, 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Βλέπω πάνε να ανοίξουν κατάστημα INALAN έξω από το μετρο αλιμου. Γνωρίζουμε για κάποια επέκταση προς τα νοτια προάστια γιατί εγώ βλέπω στο χάρτη κάλυψης τους στα  νοτια δεν έχει πουθενά δίκτυο τους.

• Super Moderators
17 minutes ago, colombiano747 said:

Βλέπω πάνε να ανοίξουν κατάστημα INALAN έξω από το μετρο αλιμου. Γνωρίζουμε για κάποια επέκταση προς τα νοτια προάστια γιατί εγώ βλέπω στο χάρτη κάλυψης τους στα  νοτια δεν έχει πουθενά δίκτυο τους.

1.jpg.6aa70d69a7ae6aecd420df69ecfeacd4.jpg

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...