Προς το περιεχόμενο

Σύγχρονες στέγες με ηλιακούς συλλέκτες για καμία εξάρτηση από δίκτυο ηλεκτρισμού, παρουσίασε η Tesla


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δηλαδή θες να πεις οτι επειδή αν είχες χρήματα εσυ για φωτοβολταϊκά οι άλλοι που θα πρέπει να πληρώσουν το κενό στις εισφορές να πάνε να πνίγουν,φυσικά άμα ακριβύνει το ρεύμα θα φωνάζεις..

 

ωπα ωπα ωπα! Δλδ επειδη εγω δεν θελω να συνδεθω με την ΔΕΗ θα κληθω να πληρώσω την τρυπα στα ταμεια της η σε οποιου αλλου? Πας καλα? 

 

Βασει της ιδιας λογικης προτεινω να χρεωνουμε τα σπιτια ολα με παγιο αποσυνδεσης της ADSL ΜΗΝΙΑΙΑ. Γιατι αν δεν εχουμε ολοι, θα μπει μεσα η εταιρια και θα ακριβυνει το προιον γι αυτους που ειναι ακομα πελατες.

 

FUCK LOGIC

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σπίτια που "παρουσίασε" η Tesla για τις νέες στέγες και τις νέες μπαταρίες μοιάζουν κάπως έτσι,

 

TeslaSolar.jpg

 

0cf27641-f7f1-4ead-a8af-030e742088c9.jpg

 

Unknown-1-1440x678.jpeg

 

ξεκάθαρα οικολογικά σπίτια ατόμων μεσαίου εισοδήματος που τους τα παίρνει όλα το κράτος και η Δ.Ε.Η. και προσπαθούν να αυτονομηθούν/να γίνουν off grid για να γλιτώσουν μερικά χρήματα καθώς είναι ξεκάθαρο οτι τα βάλαν λόγω χαμηλότερου κόστους, σπίτια που βλέπεις άλλωστε σε κάθε γωνία, κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας.

 

:rolleyes:

Φανταζομαι οτι γνωριζεις πως κανενας μεσος αμερικανος δεν ζει σε μονοκατοικια. Η φορολογια τσακιζει. Για να ζεις σε τετοια σπιτια που δειχνεις πρεπει να "καθαριζεις" το λιγοτερο 250.000$ το χρονο. απο εκει και κατω σε διαμερισμα και οχι δικο σου φυσικα...

Ειπε ποτε ο musk οτι πουλαει φτηνα προιοντα; Δες την tesla . Αν ο κοσμος δεν αγοραζε τα 100.000+ αυτοκινητα του δεν θα εβγαζε ποτε 30.000$ αυτοκινητο. Ετσι θα γινει και με τα κεραμιδια...Θα πληρωσουν αυτοι που μπορουν μεχρι να κανει αποσβεση για να τα βαλουν ολοι μετα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ονειρεύεστε αποδεύσμευση από το δίκτυο;

Δεν πρόκειται να μας αφήσουν.

Σε μερικά μέρη είναι ήδη παράνομο.

Google "off grid illegal" και τα συμπεράσματα δικά σας...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν κηρύξετε την επανάσταση στους ΔΕΗτζήδες που σας απαγόρευσαν τα φωτοβολταϊκα tiles του musk (ειλικρινά, πού τα φαντάζεστε? ), συνεννοηθείτε με τους υπόλοιπους 40 που μένουν στην πολυκατοικία σας ποιός θα πρωτοπάρει κιλοβατώρες από μια στέγη. 

 

Για την ύπαιθρο (γιατί στην ελλάδα ακόμα και η επαρχία πολυκατοικίες έχει, μόνο στα χωριά ζουν σε μονοκατοικίες) είναι πάντως μια ελκυστική λύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα σοβαρά συζητάτε για κάτι πού ΑΝ ποτέ έρθει στην Ελλάδα θα είναι σε 10 χρόνια και ΑΝ καταφέρει να ξεπεράσει τα γνωστά ελληνικά γραφειοκρατικά-πολιτικά-κρατικά και συντεχνιακά κωλύματα για να πάρει έγκριση θα είναι τόσο ακριβό στην υλοποίηση του που θα απευθύνεται σε καμια 500αριά άτομα που μένουν σε μονοκατοικίες;

Καλή φάση. Συνεχίστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βάλτε τα κάτω πόσο κάνει η εγκατάσταση αυτή και μετά μιλάμε για το εάν συμφέρει ή όχι. με τα τωρινά δεδομένα στην Ελλάδα, δεν συμφέρει, που έχουμε και ήλιο 200 ημέρες τον χρόνο. στην Αμερική ειδικά σε πολιτείες που δεν έχουν τόη ηλιοφάνεια, ή περνάνε τυφώνες... άστα να πάνε. ωραίες ιδέες αλλά δεν συμφέρει. πόσο ρεύμα καίει ένα σπίτι τον χρόνο; επίσης είναι το κόστος για τις μπαταρίες, είναι το κόστος αλλαγής των πλακών που θα έχουν πρόβλημα. τουλάχιστον αρχικά αμφιβάλω εάν συμφέρει. εενργειακά αυτόνομα γίνονται οι μονοκατοικίες που έχουν χώρο για να βάλουν μια μικρή ανεμογεννήτρια και δεν χρειάζονται τόσες μπαταρίες. γιατί στην Ελλάδα εάν έχουμε ημέρα χωρίς ήλιο, τότε σίγουρα θα έχουμε αέρα. αλλά δεν συμφέρει με τίποτα. επένδυση τουλάχιστον 5.000 ευρώ με αμφίβολα αποτελέσματα

δεν συμφερει να βαλεις στην ελλαδα φβ που εχουμε 289μ.ο μερες ηλιοφανειας? με τις τωρινες τιμες της ΔΕΗ?

ρε κοψτε το μαυρο

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν συμφέρει ή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με τις σημερινές τιμές φυσικά. Κάποια στιγμή που χάριζαν το 40℅ με μορφή επιδότησης ήταν δελεαστική. Πλέον ... απλά δεν κάνει απόσβεση .... έχοντας και φόρο επανω της.

 

Επίσης δεν είναι κάτι πρωτοποριακό αυτό που παρουσίασαν. Η απομόνωση του δικτύου από το να είναι διασυνδεδεμένο με το δίκτυο της περιοχής, το θεωρώ χαζό.

 

Όσο για την Ελλάδα πηγαίνετε να σπειρετε κανένα σπορο στον κάμπο της Λαρισσας , αντί για σκουπίδια τύπου φωτοβολταϊκά, γιατί δεν μας βλέπω καλά ....

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως το πάει ο elon κάποια στιγμή θα ακούσουμε από τις ειδήσεις ότι ο ιδιοκτήτης της tesla σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό, αεροπορικό ή ό,τι άλλο δυστύχημα μπορεί να φανταστεί ο καθένας και προπαντός "τυχαία".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγα μη χασει λεφτα το κράτος επειδή καποιοι θα βγουνε offgrid. .  Καλα πατε καλα και τα λετε αυτα?  Σε άλλη χωρα ζειτε?  Εδω η λυση εχει βρεθει ηδη.  30% πανω τα χαρατσια και χεστηκε το ελαδισταν κράτος αν δε πληρώνεις τη δεη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να γίνει νομοτελής το offgrid πρέπει να απαγκιστρωθούν τα δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ από την ΔΕΗ. Αν γίνει αυτό ξαφνικά δεν υπάρχει οικονομικό όφελος να βγεις offgrid. :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Φαίνεται πολύ όμορφο! Τόσο που, αν κάποιος δεν ξέρει ότι πρόκειται για ηλιακό συλλέκτη, νομίζει ότι είναι άλλη μια σκεπή που έφτιαξε ένας καλός μάστορας!! Μια συμφέρουσα επιλογή που θα ήθελα να έχω στο σπίτι μου, για να πάψω να δίνω στην Δ.Ε.Η. για τις κάθε τρεις και λίγο αυξήσεις που κάνει στα τιμολόγια! Βέβαια, όπως λένε και άλλοι, είναι σίγουρο ότι για κάτι τέτοιο, το Ελληνικό κράτος (εν ακράτεια) θα απαιτεί την καταβολή φόρου.

  Και μάλλον θα είναι τόσο απαγορευτικό το ποσό φορολόγησης που πιθανόν να συμφέρει η παραμονή στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.

 

  Η Ελλάδα της ανάπτυξης και του λαού. Κρίμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...