Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλάς γι' αυτήν που ανέφερες παραπάνω στα 2000 pχ; Αυτή θα πρέπει να σου βγει 18,5x8 στα 300dpi που συνήθως τυπώνουν τα τυπογραφεία ή στο διπλάσιο μέγεθος στα 150dpi. Οπότε σε ένα a4 χαρτί θα πρέπει να είναι εντάξει.

Τα δείγματα που σου έδειξε μήπως ήταν σε vector μορφή π.χ. corel draw (cdr) ή illustrator; Τα vector είναι resolution indepentent και μπορείς να τα μεγαλώσεις και στα 100 μέτρα χωρίς να χαλάσει ούτε πίξελ.

Τα απλά bitmap αρχεία πρέπει να ξεκινήσουν σε υψηλές αναλύσεις αν θέλεις να πας σε τυπογραφείο και να βγάλεις σωστή εκτύπωση σε μεγάλο μέγεθος.

Δημοσ.

Καλημερα mic. Ποια λες με 2000px? Ναι! μου ειπε αυτος οτι δεν δουλευει ps και οτι κανει το κανει με το corel draw.

Δημοσ.

Λέω γι' αυτό που είπες πριν

Εχω μια εικονα 2234 x 969. Θελω να την εκτυπωσω σε 9 εκατοστα μηκος και 1 εκατοστο παχος. Οχι pixel. Να βγει σαν λωριδα με λιγα λογια πανω στο A4.

Αυτήν εννοείς ή την ετικέτα που κάναμε η οποία ήταν 900χ600;

Μήπως έκανε εισαγωγή στο corel την εικόνα για να τυπώσει και κάπως χάλασε η ανάλυση; Το καλύτερο είναι να τυπώσει απευθείας την εικόνα και όχι να την βάζει στο corel.

Δημοσ.

Οπότε μιλάμε για την ετικέτα 900x600. Όπως είπα, η εκτύπωση γίνεται σε εκατοστά και η ετικέτα αυτή είναι 900x600, οπότε αν τυπώσεις στα 3000dpi το μέγεθος της είναι 7,6x5,08 εκτατοστά που είναι όντως μικρή για εκτύπωση. Αν την τυπώσεις στα 150dpi θα γίνει διπλάσια, δηλαδή περίπου 15x10 cm όπου κάτι γίνεται. Επειδή όμως είναι bitmap δεν μπορείς να τη μεγαλώνεις όσο θέλεις, μέρχι το διπλάσιο είναι συνήθως το μέγιστο που μπορείς να κάνεις για να είναι κάπως αποδεκτό το αποτέλεσμα, αλλά και πάλι θα αρχίσουν να χαλάνε τα pixels. Το πρόβλημα βασικά είναι στο logo με τη μέλισσα και του μαιάνδρους γιατί τα γράμματα είναι έτσι κι αλλιώς vectors και μπορείτε να τα μεγαλώσετε στο photoshop. Η γραμματοσειρά η diogenis ή ας βάλει ο δικός σου όποια νομίζει καλύτερη. Το γραφικό μέρος όμως πρέπει να ξαναγίνει με μεγαλύτερης ανάλυσης αντικείμενα αν θέλεις να φαίνεται ωραία σε μεγαλύτερα των 15x10 μεγέθη ή να το κάνεις στο corel ή στο illustrator ή στο δωρεάν inkscape που δουλεύουν vector (ανυσματικά) και δεν επηρεάζονται από τις αναλύσεις. Και στο ps γίνεται αλλά είναι ποιο μπελαλίδικο.

Πήγαινε του όμως το psd και όχι το jpg για να το δουλέψει.

Δημοσ.

Του πηγα και τα psd μαζι με τα jpg και μου ειπε αυτο. Συγκεκριμενα γυρναει και μου λεει..."γιατι τρεμουλιαζουν τα γραμματα οταν κανω ζουμ"? Λεω δεν εχω ιδεα. Γιατι του εστειλα και την πισω ετικετα με τα στοιχεια του μελιου. Κρατησα αυτα που εστειλε και ο slr και τον ευχαριστω παρα πολυ που ξοδεψε χρονο να δημιουργησει κατι για εμενα. Θα δοκιμασω και στο inkscape η στο corel.

Εκανα μια αποπειρα στο corel. Εγραψα κατι, ζουμαρα και δεν χαλουσε. Χαλουσε ομως το φοντο...αρχιζε και θολωνε. Μαλλον επειδη το φοντο ηταν jpeg, αλλα ηταν σε αρκετα καλη αναλυση.

Δημοσ.

Το φόντο θα το δημιουργήσεις και αυτό στο corel. Μόνο έτσι θα είσαι εντάξει.

Αυτό το τρεμούλιασμα όμως δεν το κατάλαβα. Πως γίνεται να τρεμουλιάζουν τα γράμματα; Εγώ τα ζουμάρω στο 500% και δεν τρεμουλιάζει τίποτα, απλά πιξελιάζουν τα πάντα λόγω χαμηλής ανάλυσης.

Δημοσ.

Αυτο εννοουσε μωρε. Οτι πιξελιαζουν, απλα ειπε οτι τρεμουλιαζουν. Οτι αρχιζουν και χαλανε. Χμμμ...ξεκιναμε με corel τοτε. Να δω πως θα κανω κολπακια τωρα με το φοντο και τις σκιες στα γραμματα. Θελει ψαξιμο

Δημοσ.

Μπορείς να κάτσεις και στο photoshop, απλά θα δουλέψεις σε μεγαλύτερη ανάλυση εξ αρχής, κατά προτίμηση στη διπλάσια από αυτήν που θέλεις να τυπώσεις.

Τα γράμματα μπορείς να τα μεγαλώσεις όσο θέλεις στο psd χωρίς να χαλάσουν και το ντεγκραντέ στο background μπορείς να το μεγαλώσεις όσο θέλεις. Τα γραφικά είναι το πρόβλημα, πρέπει να ξαναγίνουν από την αρχή σε μεγαλύτερη ανάλυση..

Δημοσ.

Αρα ας πουμε, να το κανω αντι για 7x11, 14x22. Λεμε τωρα. Και οταν εννοεις γραφικα, εννοεις τον μαιανδρο και την μελισσα. Με την μελισσα θα εχω θεμα, γιατι η αναλυση της ειναι 99x102 και αν την μεγενθυνω για να την κανω οσο θελω, θα βγει μαπα. Δεν την βρηκα σε καλυτερη αναλυση. Το αρχειο του μαιανδρου οκ ειναι vector και ειναι 2400x3394

Δημοσ.

Αυτό λέω. Να το ξεκινήσεις με υψηλότερη ανάλυση ώστε να σου τυπωθεί χωρίς παραμορφώσεις.

Τη μέλισσα πρέπει να την ξανακάνεις από την αρχή. Κάποιος που γνωρίζει λίγο κάποιο vector πρόγραμμα μπορεί να την κάνει στο άψε σβήσε.

Δημοσ.

Καποιον θα βρω δεν μπορει. Εκανα καινουργιο εγγραφο στο photoshop με 14x22 και το ρυθμισα απο την αρχη στα 300dpi. Ξεκιναω ολα αυτα απο την αρχη. Αποθηκευω σε jpeg και μετα παω στο τυπογραφειο και του λεω να εκτυπωσει το αρχειο σε 7x11 και ολα οκ?

Δημοσ.

Αν δεν έχεις σκοπό να το κάνεις σε άλλο μέγεθος ξεκίνα από την αρχή με το τελικό μέγεθος εκτύπωσης (11x7cm @ 300dpi). Αν έχεις βλέψεις και για μεγαλύτερα μεγέθη κάντο από την αρχή σε μεγάλο.

Το logo της μέλισσας μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο αν θέλεις.

https://www.google.gr/search?q=bee+logo+vector&hl=el&biw=1876&bih=1024&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj_tfuYiJTQAhVDUBQKHYXKCL4Q_AUIBigB&dpr=0.9#imgrc=_

Πάντως αυτό που σου έστειλα το μεγάλωσα στα 11x7 και δεν είδα και κάτι τρομερό στο logo. Δεν χάλασε και τόσο πολύ στο 50% αύξησης μεγέθους που έγινε. Δεν ξέρω γιατί το έφτυσε τόσο πολύ ο τυπογράφος.

EDIT:

Το παρακάτω μου άρεσε.

post-100994-0-38496000-1478434511_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ομολογω πως κατι καταφερα ο αχρηστος χαχα. Τα εκανα ολα απο την αρχη. Την διπλη αναλυση δηλαδη. Γυρισα το αρχειο σε rgb 16 bit, το αποθηκευσα σε png και το εκτυπωσα στον δικο μου σε 7x11 απο 14x22 που το εφτιαξα. Μπορω να πω οτι το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλυτερο.

Και μια ερωτηση. Μπορω να το εκτυπωσω διαφανες? Σε ζελατινα δηλαδη αυτοκολλητο? Να αφαιρεσω εννοειται το background στο photoshop και να βγουνε μονο αυτα που εβαλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...