Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χάλασε και πήρα καινούρια.

Την παλιά τώρα τι την κάνω?

• Είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον αν πεταχτεί στα σκουπίδια;
  • Υπάρχουν εύκολος τρόπος ανακύκλωσης;
  • Μπορεί να φανεί σε κάτι χρήσιμη πέραν της ανακύκλωσης;
Δημοσ.

Εγώ κάποιες τις είχα πετάξει στους ειδικούς κάδους για μπαταρίες που έχουν αρκετά καταστήματα. 

neos_kados_20lt_0.jpg?itok=3-gbMQmk

Κάποιοι τις ανοίγουν και τις επισκευάζουν αλλά ταλαιπωρία μου φαίνεται...

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται πως δεν την πετάς στα σκουπίδια!!!! Συνήθως στα καταστήματα MyMarket (σούπερ μάρκετ είναι) όπως μπαίνεις μέσα δίπλα στα ταμεία έχει το κλασικό κουτί για τις μπαταρίες και έχει και ένα μεγάλο κουτί για μεγάλες μπαταρίες και οτιδήποτε άλλο μεγαλο ανακοικλωσιμο. Εγώ είχα αφήσει ολόκληρο λαπτοπ χαλασμένο εκεί. Άλλος είχε αφήσει οθόνη υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ό,τι είπαν οι προλαλλήσαντες.

Οποιεσδήποτε μπαταρίες και μικρές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, μπορούν να πηγαίνουν για δωρεάν ανακύκλωση στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών (τοστιέρες, playstation, κινητά, βραστήρες), καθώς και στα μεγάλα Super Markets.

Αν σας αρνηθούν παραλαβή (σε λογική ποσότητα για ένα νοικοκυριό) τέτοιων συσκευών ή μπαταριών, μπορείτε να κάνετε καταγγελία.

Από όσο γνωρίζω δια νόμου οφείλουν να ανακυκλώνουν, εφόσον πουλάνε συσκευές και φορητά ηλεκτρικά στοιχεία, βάση του European WEEE directive.

Επίσης κατά την ίδια οδηγία, οφείλουν να αντικαθιστούν δωρεάν παλιά ή ελλατωματική λευκή μεγάλη συσκευή με την αγορά νέας, στο χώρο σας.

Παράδειγμα:

http://www.kotsovolos.gr/site/dorean-anakyklosi-syskeyon

http://corporate.kotsovolos.gr/gr/press-centre/deltia-tupou/deltio-tupou/anakyklwsi-2016/

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Like 2
Δημοσ.

^Έχει τύχει ποτέ να αρνηθούν;!

Κάτι άλλο, έχει ζητήσει κανένας καμία συσκευή από αυτές; Τις δίνουν; Κάποτε είχα δει ένα πολύ ιδιαίτερο παλιό λάπτοπ αλλά ντράπηκα να το ζητήσω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...