Tony10 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα , εχω συνδεση στον οτε με 15 mpbs και θα ηθελα να μαθω αν μπορω να βαλω δικο μου ρουτερ μαζι με το ρουτερ της οτε το speedport entry 2i..Θελω να το κανω αυτο επειδη ειμαστε 3 pc και τα 2 παιζουν lol ενω ο τριτος βλεπει youtube και υπαρχει lagg..Πιστευω πως φταιει πως μοιραζει τα δεδομενα το speedport entry 2i.Το δικο μου ρουτερ το ειχα παρει για αυτο ακριβως τον λογo και ειναι αρκετα καλο αλλα δεν εχει voip οποτε δεν θα εχω τηλεφωνο..για αυτο ρωταω αν γινεται να συνδεσω και τα δυο με καποιον τροπο ωστε να εχω το interface και το quos του δικου μου ρουτερ .Ευχαριστω
Sakiz105 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 ο οτε πετσοκοβει το qos για αυτον τον λογο αν θυμαμαι καλα (να αναγκαζονται για δυο γραμμες κτλ) Μπορεις να βαλεις δυο ρουτερ μαζι αλλα πρεπει το δικο σου με το καλο qos να ειναι αυτο που συνδεεται με το ιντερνετ και με εσας. Αν δεν κανω λαθος για να εχεις voip πρεπει το ρουτερ να ειναι αυτο που συνδέεται με το ιντερνετ. Αν θες να δοκιμάσεις,πας στο ρουτερ και κλεινεις το internet,βαζεις στατική ip 192.168.1.2,μασκα 255,255,255,0 και dns την ip του αλλου ρουτερ που εχεις (αν ειναι 192.168.1.1 αυτό).Μετά πας και αλλάζεις την ip για να συνδέεσαι (εγώ προτειμώ την 192.168.2.1) και κλείνεις τον dchp server.
jkoukos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 ο οτε πετσοκοβει το qos για αυτον τον λογο αν θυμαμαι καλα (να αναγκαζονται για δυο γραμμες κτλ) Πιστεύω να κάνεις πλάκα. Γατί αν το εννοείς, μάλλον δεν έχεις ιδέα πως δουλεύει το DSL. Αν θες να δοκιμάσεις,πας στο ρουτερ και κλεινεις το internet,βαζεις στατική ip 192.168.1.2,μασκα 255,255,255,0 και dns την ip του αλλου ρουτερ που εχεις (αν ειναι 192.168.1.1 αυτό).Μετά πας και αλλάζεις την ip για να συνδέεσαι (εγώ προτειμώ την 192.168.2.1) και κλείνεις τον dchp server. Μόνο που αυτές οι ρυθμίσεις είναι για να δουλεύει o 2ος router ως απλό ΑΡ και switch, οπότε δεν θα έχει τις λειτουργίες που θέλει ο φίλος. @Tony10, υπάρχει δυνατότητα να βάλεις το δικό σου DSL router πρώτο στη γραμμή και να δουλεύει όπως προηγούμενα, με το Speedport πίσω από αυτό ως απλό router (όχι modem) για την VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ.
Tony10 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Ωραια ευχαριστω πολυ παιδια ,θα το δοκιμασω οταν εχω χρονο ) ελπιζω να μην ειναι δυσκολο επειδη ειμαι λιγο ασχετος με τα ρουτερ ;ρ τωρα τα μαθαινω χαχα .
Tony10 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Φιλε μου εχω δυο αποριες , στις οδηγιες που εγραψες σε εκεινο το θεμα , καταλαβαινω στο βημα β οτι κανω νεο προφιλ στο speedport και διαγραφω το default, αυτο που δεν καταλαβα ειναι..αφου τα κανω ολα αυτα μετα η συνδεσμολογια ποια θα ειναι αναμεσα στα δυο ρουτερ,στην πριζα τηλεφωνου και στο pc μου ? Και επισης εκτος απο το port forwarding τι αλλο κανω στο καινουργιο μου ρουτερ ?
Tony10 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Ακυρο το bridge..το εκανα με PPPoE Passthrough και συνδεση την lan 1 του speedport με την lan/wan του δικου μου ρουτερ , εκλεισα το wifi του speedport και τον dhcp server του και αλλαξα την Ip του δικου μου ρουτερ.Με τα username και password τωρα εχω internet απο το δικο μου router.Κατι τελευταιο , τωρα στο δικο μου ρουτερ δεν αναγραφεται η ταχυτητα και τα στοιχεια της συνδεσης μου οπως line attenuation.Ειναι φυσιολογικο ? και επισης πρεπει να ανοιξω τα ports που ειχες πει ?
poulinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Ακυρο το bridge..το εκανα με PPPoE Passthrough και συνδεση την lan 1 του speedport με την lan/wan του δικου μου ρουτερ , εκλεισα το wifi του speedport και τον dhcp server του και αλλαξα την Ip του δικου μου ρουτερ.Με τα username και password τωρα εχω internet απο το δικο μου router.Κατι τελευταιο , τωρα στο δικο μου ρουτερ δεν αναγραφεται η ταχυτητα και τα στοιχεια της συνδεσης μου οπως line attenuation.Ειναι φυσιολογικο ? και επισης πρεπει να ανοιξω τα ports που ειχες πει ? εφοσον το speedport παιζει σαν adsl router και το δικο σου σαν σκετο ρουτερ δεν θα δεις ποτε τα στοιχεια συγχρονισμου στο δικο σου.το δικο σου κανει κληση pppoe τιποτα παραπανω.το adsl κομματι του δεν ειναι ενεργο. 1
jkoukos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Ακυρο το bridge..το εκανα με PPPoE Passthrough και συνδεση την lan 1 του speedport με την lan/wan του δικου μου ρουτερ , εκλεισα το wifi του speedport και τον dhcp server του και αλλαξα την Ip του δικου μου ρουτερ.Με τα username και password τωρα εχω internet απο το δικο μου router.Κατι τελευταιο , τωρα στο δικο μου ρουτερ δεν αναγραφεται η ταχυτητα και τα στοιχεια της συνδεσης μου οπως line attenuation.Ειναι φυσιολογικο ? και επισης πρεπει να ανοιξω τα ports που ειχες πει ? Οι οδηγίες που έδωσα πριν, αναφέρουν για σύνδεση το δικού σου modem/router στην γραμμή και πίσω από αυτό το Speedport (ως router). Εσύ έκανες το ανάποδο με χρήση του PPPoE passthrough. Δουλεύει κι έτσι και στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται κάποιο port forwarding. Βάζουμε πρώτο στην γραμμή την συσκευή που έχει καλύτερο συγχρονισμό, που συνήθως είναι η δικιά μας και όχι του παρόχου. Αν σε καλύπτει όπως το έχεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Στοιχεία συγχρονισμού, όπως αναφέρει και ο poulinos, υπάρχουν και τα βλέπεις μόνο στην συσκευή που δουλεύει ως modem, δηλαδή αυτή που είναι συνδεδεμένη στην τηλεφωνική γραμμή. Αυτές που είναι από πίσω και κάνουν κλήση ΡΡΡ, δουλεύουν μόνο ως router για να παίρνουν ΙΡ από τον πάροχο και να δημιουργούν την δίοδο για επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Μην μπερδεύεσαι που η ίδια συσκευή είναι modem και router. Στην πραγματικότητα είναι 2 διακριτές λειτουργίες. Modem μόνο ένα μπορεί να παίζει σε μια σύνδεση DSL, αλλά router όσα θέλουμε και ταυτόχρονες κλήσεις ΡΡΡ όσες μας επιτρέπει ο πάροχος.
poulinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 αν βαλεις το δικο σου σαν bridge Τοτε θα βλεπεις εκει τα στοιχεια αλλα μετα θα πρεπει να κανεις το speedport tou οτε να παιξει σαν router.
Tony10 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Οκ παιδια το κατεχω τωρα ευχαριστω ) ..ισως το βαλω και αναποδα μπας και δω καλυτερο συγχρονισμο..Το εστησα ετσι επειδη νομιζα οτι μονο αυτο που λειτουργει ως ρουτερ δινει ιντερνετ εξω...αλλα απο τι φαινεται μπορω να βαλω πρωτα το δικο μου να συγχονιζει ΚΑΙ να μοιραζει το ιντερνετ και το speedport να το εχω σαν δευτερο για τηλεφωνια .
Sakiz105 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Πιστεύω να κάνεις πλάκα. Γατί αν το εννοείς, μάλλον δεν έχεις ιδέα πως δουλεύει το DSL. Μόνο που αυτές οι ρυθμίσεις είναι για να δουλεύει o 2ος router ως απλό ΑΡ και switch, οπότε δεν θα έχει τις λειτουργίες που θέλει ο φίλος. @Tony10, υπάρχει δυνατότητα να βάλεις το δικό σου DSL router πρώτο στη γραμμή και να δουλεύει όπως προηγούμενα, με το Speedport πίσω από αυτό ως απλό router (όχι modem) για την VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ. αλλιώς το εννοούσα.Ο οτέ βάζει δικό του firmware στα ρούτερ του.Στο δικό του firmware το qos δεν λειτουργεί.Αυτοί που δεν ξέρουν και έχουν πολλά κινητά/pc και κολλάνε θα αγοράσουν vdsl/2η γραμμή ενώ πολλές φορές είναι μια απλή ρύθμιση qos μακρία από το να έιναι όλα εντάξει. Ναι για αυτο είπα δεν ξερω αν θα λειτουργήσει με αυτην την ρύθμιση δεν χρησιμοποιήσει voip εκτός από μεγάλη κλίμακα και εκεί είναι απλά plug and play μετά τις ρυθμίσεις Αν θες να ρυθμίσεις το ρούτερ που δεν ειναι συνδεδεμένο στην γραμμή,συνδέεσαι πάνω σε αυτό με το έθερνετ και βάζεις ως gateway στο πσ σου την default ip που εδωσες στο ρουτερ και ως ip την default x.x.x.x+1 για να συνδεθείς
jkoukos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 αλλιώς το εννοούσα.Ο οτέ βάζει δικό του firmware στα ρούτερ του.Στο δικό του firmware το qos δεν λειτουργεί.Αυτοί που δεν ξέρουν και έχουν πολλά κινητά/pc και κολλάνε θα αγοράσουν vdsl/2η γραμμή ενώ πολλές φορές είναι μια απλή ρύθμιση qos μακρία από το να έιναι όλα εντάξει. Το firmware δεν είναι του OTE, αλλά το φτιάχνει ο κατασκευαστής της συσκευής (νομίζω είναι η ΖΤΕ) κατά παραγγελία του ΟΤΕ (ή του όποιου παρόχου). Αν υπάρχει κάποιο θέμα, πρέπει να ενημερώσουμε το ΟΤΕ και αυτός με τη σειρά του ζητά λύση από τον κατασκευαστή με νέο λογισμικό. Το αν γίνεται πάντα και πόσο γρήγορα δεν το γνωρίζω. Ότι δουλεύει το QoS είναι σίγουρο. Το πόσο καλά είναι άλλο θέμα. Πάντως έχει ρυθμίσεις για κάποιον που γνωρίζει καλά το αντικείμενο (είναι ολόκληρη επιστήμη το QoS) και να μην έχει bug το firmware. Σε WiFi και με βαρύ φόρτο, δεν είναι για πολλά-πολλά ως router. Όμως για απλή χρήση και λειτουργία της VoIP τηλεφωνίας είναι αξιόπιστο.
rfc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 To QoS στο Speedport που ειναι οντως ZTE δουλευει με κατα προτιμηση το voip του.
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 ολοι δινουν προτεραιοτητα στο voip ετσι και αλλιως.το θεμα ειναι κατα ποσο δουλευει και ποσο ευκολο ειναι να το σεταρει ο χρηστης για το δικτιο του.παλι το voip λογικα θα ειναι ρυθμισμενο σε Full priority.Αν πχ το δικο σου δεν παιξει ουτε σαν ρουτερ δηλαδη να κανει κληση ουτε παιξει σαν adsl modem και το βαλεις πχ access point σαν Dummu τοτε το qos του δεν θα λειτουργει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα