Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έτυχε τις τελευταίες μέρες να έχω αυτό το πολύ ατυχές γεγονός και απλά θέλω να το αναφέρω.

Πέρσι τέτοιο καιρό μπαίνω στο public της Πάτρας (1οετης φοιτητής) και αφού είχα δουλέψει το καλοκαίρι είπα να κάνω δώρο στον εαυτό μου ένα  ακριβό και πάνω από όλα πολύ χρήσιμο λάπτοπ.

Έτσι λοιπόν και σε συνδυασμό με την έκπτωση που δίνει η Apple στους μαθητές (-10%) διαλέγω και εγώ το macbook air 13. Στο κατάστημα μου προτείνουν να πάρω και το safety net για τρία χρόνια(150ευρω) με το πρώτο χρόνο να μου καλύπτουν σπάσιμο οθόνης. Ήταν ακριβώς όσα κέρδιζα από την έκπτωση οπότε δελεάστηκα και το πείρα (ακριβό λάπτοπ λέω καλό είναι να έχω εγγύηση από τα Public κιόλας).

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν σκέφτηκα να αξιοποιήσω αυτή την εγγύηση για δυο πράγματα, αρχικά καθαρισμό της συσκευής, καθώς ήταν πολύ πιθανό να είχε πιάσει σκόνη, και έπειτα επειδή είχε πέσει αρκετά η απόδοση της μπαταρίας ( ενα battery health πρόγραμμα έδειχνε 88% health).

Το πήγα λοιπόν την Τρίτη στο public της Πάτρας τους το έδωσα και τους ζήτησα όπως ήταν υποχρεωμένοι να μου δώσουν συσκευή αντικατάστασης, αφού θα έκανε πάνω από 20 μέρες η επισκευή. Φυσικά δεν ήταν έτοιμη οπότε γύρισα μετά από 1 ώρα περίπου για να την παραλάβω, εδώ έχουμε πρώτο ΜΕΓΑ σφάλμα,!!! το macbook  που τους είχα αφήσει ήταν ακόμα εκεί στον πάγκο μπροστά που εξυπηρετούν και έχουν πρόσβαση όλοι οι πελάτες!!! πίσω από τον πάγκο ήταν μόνο ένα άτομο και εξυπηρετούσε οπότε μπορούσε εύκολα να το αρπάξει κάποιος και να φύγει κατά την γνώμη μου!!!! Έπειτα το λαπτοπ που μου δώσανε, δεν ήταν λάπτοπ αλλά σταθερός υπολογιστής, αφού η μπαταρία δεν φόρτιζε και έπρεπε να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στην πρίζα. Έτσι το πρωί της Τετάρτης τους το πήγα πίσω και ζήτησα ένα "Laptop", φυσικά και δεν είχαν έτοιμο κάποιο άλλο, μου είπαν να περάσω το απόγευμα και τους είπα θα περάσω την επόμενη μέρα το πρωί. Πάω λοιπόν Πέμπτη πρωί  και φυσικά πάλι δεν είχαν κάτι έτοιμο και έπρεπε να περιμένω άλλη μια ώρα (εδώ μάλλον έχουμε και προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ τους). Τελικά μου δίνουν το λαπτοπ ελέγχουμε ότι αυτή τη φορά είναι "λαπτοπ" και φεύγω. Όταν έφτασα σπίτι όπως ήταν λογικό το άνοιξα να δω τι μου δώσανε. Ήταν αυτό

http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-toshiba-satellite-c50-b-14h-156-mayro/prod6630409pp/?gclid=CP7Dqtf3_M8CFSsq0wodBUAJKg

Προφανώς και το λάπτοπ σερνόταν να ανοίξει ακόμα και το chrome πόσο μάλλον το autoCAD που θέλω για την σχολή.

Άρα το θέμα μου είναι το εξής, αξίζει να πας στο public πληρώσεις 1250 ευρο, μαζί   με το Safety Net, για υπηρεσίες που δεν θα επωφεληθείς όπως τις υπόσχονται, αντί να δώσεις 950 σε ένα  skroutzomagazo και να κρατήσεις αυτά τα 300ευρο?

Εγώ προσωπικά δύσκολα θα ξαναγοράσω συσκευή από public για να είμαι καλυμμένος από το "service" του. Και πολύ σίγουρα δεν θα ξαναγορασω Safety Net καθώς το θεωρώ πλέον ΑΠΑΤΗ.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μου δεν αξίζει πολύ απλά να πάρεις τέτοιου είδους εγγυήσεις σήμερα.. αν είμασταν σε άλλη χώρα η Apple δίνει το Apple care ως επέκταση που τουλάχιστον είναι αλήθεια... φυσικά δεν αξίζει να πάρεις κάτι από αυτά τα καταστήματα όταν υπάρχει το Σκρουτζ, ελπίζω να πάρεις πίσω το λαπτοπ σου σε άριστη κατάσταση..

Oftopic: μηχανολόγος, πολιτικός, η ηλεκτρολόγος σπουδάζεις αν επιτρέπεται;

• Like 1
Δημοσ.

Τι διαβάζω ο δύσμοιρος; :confused:

Είσαι σοβαρός topic starter ;
Τι είναι αυτά που γράφεις;

Είναι απάτη η τριετής εγγύηση όταν ο κατασκευαστής σου δίνει 1 έτος;

ΦΥΣΙΚΑ και παίρνεις ΠΑΝΤΑ τέτοιες εγγυήσεις όταν είναι διαθέσιμες, ειδικά για ακριβά μηχανήματα.

Αν λυπάσαι τα λεφτά , πάρε φθηνότερο μηχάνημα.

Τις ψάχνω και δεν τις βρίσκω ακόμα και για φτηνά μηχανάκια.

Αν πχ. σου κάψει mobo ή οθόνη στο δεύτερο ή στο τρίτο έτος, αν δεν έχεις τέτοια εγγύηση, ξέρεις πού θα το βάλεις το ακριβό σου λάπτοπ!!!!

Και να σου πω τι αγγούρι θα τραβούσες αν το είχες αγοράσει από κανένα online shop .
Έλα μετά να πεις ότι είναι απάτη τέτοια εγγύηση.

Αν δεν σε κάλυπτε η εγγύηση αυτή λόγω χρόνου παράδοσης,  έπρεπε να βρεις κάποιο πιο ακριβό πακέτο με Next Business Day επισκευή.

Είχα πάρει παλιότερα ένα samsung note 2 και πλήρωσα και εγγύηση ατυχήματος 1 έτους 100 ευρώ+ από media markt.

Στο εξάμηνο μου έπεσε και έγινε θρύψαλλα. Η οθόνη - digitizer συν κάποια ηλεκτρονικά με την επισκευή έκανε 2 κατοστάρικα.

Το πήγα και σε 2 εβδομάδες το πήρα κυριλλέ, διαφορετικά θα είχαν σπάσει τα νεύρα μου.

εγώ θα έπαιρνα την πενταετή safety net αν ήταν διαθέσιμη. Πέντε χρόνια ξεγνοιασιά από βλάβες!!!!!!!!!!
Πλάκα κάνουμε;

Και απ' ότι βλέπω παρέχουν on site support..

ΦΥΣΙΚΑ σε κανένα μέρος του κόσμου το μηχάνημα αντικατάστασης (αυτοκίνητο - συσκευή κλπ.) δεν είναι πολυτελείας και ίδιας κατηγορίας με αυτό που μένει προς επισκευή.

Φίλε μου δεν αξίζει πολύ απλά να πάρεις τέτοιου είδους εγγυήσεις σήμερα.. αν είμασταν σε άλλη χώρα η Apple δίνει το Apple care ως επέκταση που τουλάχιστον είναι αλήθεια... φυσικά δεν αξίζει να πάρεις κάτι από αυτά τα καταστήματα όταν υπάρχει το Σκρουτζ, ελπίζω να πάρεις πίσω το λαπτοπ σου σε άριστη κατάσταση..

σοβαρά μιλάς ;

περιμένω να καεί ο υπολογιστής εκτός της βασικής εγγύησης και τα ξαναλέμε.

Ή αν είναι κινητό, να πέσει και να σου σπάσει ακόμα και εντός βασικής εγγύησης.

• Like 1
Δημοσ.

Τι διαβάζω ο δύσμοιρος; :confused:

Είσαι σοβαρός topic starter ;

Τι είναι αυτά που γράφεις;

Είναι απάτη η τριετής εγγύηση όταν ο κατασκευαστής σου δίνει 1 έτος;

ΦΥΣΙΚΑ και παίρνεις ΠΑΝΤΑ τέτοιες εγγυήσεις όταν είναι διαθέσιμες, ειδικά για ακριβά μηχανήματα.

Αν λυπάσαι τα λεφτά , πάρε φθηνότερο μηχάνημα.

Τις ψάχνω και δεν τις βρίσκω ακόμα και για φτηνά μηχανάκια.

Αν πχ. σου κάψει mobo ή οθόνη στο δεύτερο ή στο τρίτο έτος, αν δεν έχεις τέτοια εγγύηση, ξέρεις πού θα το βάλεις το ακριβό σου λάπτοπ!!!!

Και να σου πω τι αγγούρι θα τραβούσες αν το είχες αγοράσει από κανένα online shop .

Έλα μετά να πεις ότι είναι απάτη τέτοια εγγύηση.

Αν δεν σε κάλυπτε η εγγύηση αυτή λόγω χρόνου παράδοσης,  έπρεπε να βρεις κάποιο πιο ακριβό πακέτο με Next Business Day επισκευή.

Είχα πάρει παλιότερα ένα samsung note 2 και πλήρωσα και εγγύηση ατυχήματος 1 έτους 100 ευρώ+ από media markt.

Στο εξάμηνο μου έπεσε και έγινε θρύψαλλα. Η οθόνη - digitizer συν κάποια ηλεκτρονικά με την επισκευή έκανε 2 κατοστάρικα.

Το πήγα και σε 2 εβδομάδες το πήρα κυριλλέ, διαφορετικά θα είχαν σπάσει τα νεύρα μου.

εγώ θα έπαιρνα την πενταετή safety net αν ήταν διαθέσιμη. Πέντε χρόνια ξεγνοιασιά από βλάβες!!!!!!!!!!

Πλάκα κάνουμε;

Και απ' ότι βλέπω παρέχουν on site support..

ΦΥΣΙΚΑ σε κανένα μέρος του κόσμου το μηχάνημα αντικατάστασης (αυτοκίνητο - συσκευή κλπ.) δεν είναι πολυτελείας και ίδιας κατηγορίας με αυτό που μένει προς επισκευή.

σοβαρά μιλάς ;

περιμένω να καεί ο υπολογιστής εκτός της βασικής εγγύησης και τα ξαναλέμε.

Ή αν είναι κινητό, να πέσει και να σου σπάσει ακόμα και εντός βασικής εγγύησης.

δεν καταλαβες φιλε μου τι εννοω.. λεω πως ναι αξιζουν αυτες οι εγγυησεις αλλα οχι απο αυτα τα καταστηματα, το Public ποτε δεν προσεξε τον πελατη ποσο μαλλον σε τετοια περιπτωση

• Like 1
Δημοσ.

δεν καταλαβες φιλε μου τι εννοω.. λεω πως ναι αξιζουν αυτες οι εγγυησεις αλλα οχι απο αυτα τα καταστηματα, το Public ποτε δεν προσεξε τον πελατη ποσο μαλλον σε τετοια περιπτωση

α, δεν ξέρω για το συγκεκριμένο, αλλά θεωρώ ότι σίγουρα κάποιος πρέπει να παίρνει τέτοιες εγγυήσεις αν η συσκευή δεν είναι φτηνιάρικη

Δημοσ.

Αυτες οι εξτρα εγγυήσεις ειναι ενα μεγαλο ψέμα, που εσεις οι πωλητες των μεγαλων καταστηματων θελετε να δωσετε. Αληθεια σε ποιο απο τα μεγαλα δουλευεις;

Εχω φιλους και γνωστους σε κότσο και μιντια. It's too good to be good αυτη η εξτρα εγγυηση.

• Like 3
Δημοσ.

ηλεκτρολογος σπουδαζω ;ρ

Δημοσ.

Εγω παλι ειμαι καθετα αντίθετος με αυτες τις εγγυήσεις, γιατί να πάω να δωσω 100-200-300 ευρώ οταν το πιο πιθανό ειναι να μην χαλασει το μηχάνημα και να τους τα κάνω δώρο /?

Αγοράζω , εχω την βασική εγγύηση για οσο καιρό ισχύει (αγοράζω παντα με 2 χρονια το λιγότερο, οπως ειναι υποχρεωμένοι ολοι να πουλανε με βαση την νομοθεσία της ΕΕ και όχι να κοροϊδεύουν τον κόσμο) και από εκει και πέρα αν μου χαλάσει θα  πάω και θα το φτιάξω !

άσε που η τεχνολογία προχωράει τοσο γρήγορα που σε 3-5 χρονια το 'ακριβό' λαπτοπ μου θα ειναι για τον πεο , προτιμώ λοιπον να το πουλήσω να βάλω τα 300 θα εχω γλυτώσει απο την εχτρα εγγύηση συν ενα ποσό ακομη και να πάρω καινούργιο !  δεν θα το παντρευτώ το παλιό, ούτε θα το χρυσοπληρώσω σε εγγυήσεις ..

Δημοσ.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η εγγύηση ή όποια άλλη εγγύηση καλύπτει αυτά τα δύο πράγματα που ζήτησες (καθαρισμό από σκόνες και μια λογική φθορά της μπαταρίας). Τα καλύπτουν κανονικά;

Η γνώμη μου γενικά για αυτές τις εγγυήσεις είναι ότι αξίζουν για ακριβές συσκευές και αν είναι σίγουρο ότι καλύπτουν όλες τις ζημιές ακόμα και από δικό σου φταίξιμο. Σπάσιμο οθόνης ας πούμε ή νερό κλπ.

Δημοσ.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η εγγύηση ή όποια άλλη εγγύηση καλύπτει αυτά τα δύο πράγματα που ζήτησες (καθαρισμό από σκόνες και μια λογική φθορά της μπαταρίας). Τα καλύπτουν κανονικά;

Η γνώμη μου γενικά για αυτές τις εγγυήσεις είναι ότι αξίζουν για ακριβές συσκευές και αν είναι σίγουρο ότι καλύπτουν όλες τις ζημιές ακόμα και από δικό σου φταίξιμο. Σπάσιμο οθόνης ας πούμε ή νερό κλπ.

η συγκεκριμενη εγγυηση καλυπτε δικο μου φτιαξιμο μονο σπασιμο οθονησ για ενα χρονο, αν δεν καλυπτει καθαρισμο δλδ τι  αλλο θα μπορουσε? Και αν οχι ουτε αυτα τοτε προφανωσ η συγκεκριμενη εκπτωση ειναι αχρηστη

Δημοσ.

η συγκεκριμενη εγγυηση καλυπτε δικο μου φτιαξιμο μονο σπασιμο οθονησ για ενα χρονο, αν δεν καλυπτει καθαρισμο δλδ τι  αλλο θα μπορουσε? Και αν οχι ουτε αυτα τοτε προφανωσ η συγκεκριμενη εκπτωση ειναι αχρηστη

Δεν ξέρω αν καλύπτει καθαρισμό, για μένα το λογικό θα ήταν να μη καλύπτει αφού είναι θέμα χρήσης περισσότερο. Όταν το πήγες και τους είπες τι θέλεις σου είπαν οκ τα καλύπτει η εγγύηση;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν καλύπτει καθαρισμό, για μένα το λογικό θα ήταν να μη καλύπτει αφού είναι θέμα χρήσης περισσότερο. Όταν το πήγες και τους είπες τι θέλεις σου είπαν οκ τα καλύπτει η εγγύηση;

τουσ ειπα τι  ηθελα και δεν μου ειπαν τιποτα αρνητικο

• Like 1
Δημοσ.

τουσ ειπα τι  ηθελα και δεν μου ειπαν τιποτα αρνητικο

Οκ! Διευκρίνισέ το πάντως, ότι εννοείς εντός εγγύησης μη σου πούνε να πληρώσεις όταν πας να το πάρεις!

Δημοσ.

Αυτές οι εγγυήσεις είναι όλες απάτη. Το έχω δεί πολλες φορές εδώ στο forum που κλαίγονται μετά.

Επίσης 1200€, macbook air βρήκες να πάρεις;

Δημοσ.

Αυτές οι εγγυήσεις είναι όλες απάτη. Το έχω δεί πολλες φορές εδώ στο forum που κλαίγονται μετά.

Επίσης 1200€, macbook air βρήκες να πάρεις;

δεν το μετανιωσα καθολου που το πηρα το συγκεκριμενο λαπτοπ ειναι φοβερο, καμια σχεση ακομα και με windows στην ιδια τιμη, απλα σιγουρα μπορουσα να το παρω απο σκρουτζομαγαζο αρκετα πιο φθηνα, κυριως μετανιωσα που  το επελεξα το public για το service του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...