Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Θελω να αγορασω ενα μεταχειρισμενο ΙΧ απο Γερμανια μοντ 2014-2015  το οποιο κοστιζει 20000 (στην Γερμανια). Μπορω να βγαλω κοκκινες πινακιδες γιατι ειμαι πολυτεκνος. Εχω τις εξης ερωτησεις:

1) Τι δικαιολογητικα χρειαζομαι για το τελωνειο?

2) Συμφερει να το φερω οδικως με τρενο ή φορτηγο και γιατι?

3) Στα εισαγωγης αυτοκινητα που ειναι διπλασια τα τελη ταξινομησης τα γλυτωνω ολα?

4) Με συμφερει να αγορασω αυτοκινητο Εισαγωμενο?

Δημοσ.

Νομιζω οτι τριεκνο ειναι μονο για καινουργιο,Ετσι ηταν οταν ειχα παρει το 2008

Να αγορασεις απο εμπορο εισαγομενο θελει ψαξιμο γιατι δεν θα εχει service book .

Δημοσ.

μπορω να παω Γερμανια και να αγορασω μεταχειρισμενο απο μαντρα και οταν το εκτελλωνισω να μην εχει τελη ταξινομισης. Ετσι μου ειπαν. Δεν ειμαι τριτεκνος, αλλα πολυτεκνος.

Δημοσ.

1)Βρες το αυτοκινητο που επιθυμεις να αγορασεις

2)Επικοινωνησε με τον μαντρα και πες του να σου στειλει ενα προτιμολογιο

2)Πηγαινε σ εναν εκτελωνιστη να σου πει ακριβως το κοστος

Μονο ετσι θα ξερεις  ποσο θα σου κοστισει το αυτοκινητο και οχι στο περιπου

Δημοσ.

Αυτοκίνητο έχω βρει. Κάνει 20000. Αλλά επειδή θα το βγάλω με κόκκινες πινακίδες μου είπε ο εκτελωνιστης ότι πληρώνω μόνο 100 ευρώ περίπου στο τελωνειο και τα δικά του κάνα 250αρι. Ισχύει όμως ή θα μου έρθει το αμάξι και θα φάω καμία καμπάνα μετά στο τελωνείο?

Με ποιο τρόπο συμφέρει να το φέρω?

Τρένο, φορτηγό ή οδικώς?

Δημοσ.

Φίλε μου το αυτοκίνητο που θες απο ότι βλέπω δεν το εισάγει η επίσημη αντιπροσωπεία της οπελ στην Ελλάδα .

Νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσεις σε μια οπελ τι γίνεται γιατί μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με ανταλλακτικά .

Άσε που θα δώσεις πολλά χρήματα και δεν θα έχεις εγγύηση εδώ

• Like 2
Δημοσ.

Κανεις λαθος φιλε moure. Το συγκεκριμενο το εισηγαγε. Αυτο που βγηκε τωρα δεν εισαγει. Γιατι σκεφτομουν πριν δυο χρονια να το παρω καινουριο απο Ελλαδα.

Δημοσ.

Οκ τότε.

Στο θέμα τις μεταφοράς εγώ θα σου πρότεινα να πας με μια Ryanair εκεί να δεις και το αμάξι που θα πάρεις και να το φέρεις ο ίδιος,σίγουρα θα σου έρθει πιο φτηνά.Ολοι οι μαντράδες οδηγούς στέλνουν και κατεβάζουν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που έρχονται απο Γερμανία.

Άνθρωπο στη Γερμανία δικό σου έχεις?

Δημοσ.

Δεν μπορείς να τα υπολογίσεις παρά μόνο στο πολύ περίπου. Εάν βρείς το ΦΕΚ έχει μέσα τους τύπους υπολογισμού.

Πλέον υπολογίζονται (απ'το 2011 αν δεν απατώμαι και μετά) με βάση την εργοαστασιακή αξία του μοντέλους και της εκδοσης. Επειτα απομειώνονται απο χλμ κτλ, υπολογίζουν βενζινη ή ντιζελ, κυβικά και βγαίνει το φιρμάνι.

Αυτό με την εργοαστασιακή αξια, την εχουν σε προγραμμα οι εκτελωνιστές. Κι αυτό εγινε, διοτι οι μαιμοδιαρηδες ελληνες βρισκαν ένα Χ αυτ/το, κόβαν μικρο τιμολογιο στη γερμανία και επεφτε το τελωνείο.

Τωρα αν πας μικρότερο τιμολόγιο, υπολογίζουν με βάση την εργοαστασιακή αξία.

Παράδειγμα δικο μου. Για ρενο κλιο 06/2011 ντιζελ 1461 κυβ. επαγγελματικο 90.000χλμ, βασικη εκδοση, πλήρωσα 950ε τελωνείο (ασε εξω φπα κτλ) και 100+φπα έξοδα εκτελωνιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ. Τόσο σχεδον ακριβώς το ειχα υπολογισει και εγώ μέσω αυτης της ιστοσελιδας.

Link.png Site: Link.

Το αφήνω εδώ για οποιον άλλον ενδιαφέρεται.

• Like 1
Δημοσ.

Α ωραίο αυτό! αλλα μια ερώτηση...

Την αρχικη΄τιμή εργοστασίου προ φόρων και δασμων που θα τη βρείς ;;; :mellow:

Δημοσ.

Α ωραίο αυτό! αλλα μια ερώτηση...

Την αρχικη΄τιμή εργοστασίου προ φόρων και δασμων που θα τη βρείς ;;; :mellow:

Δεν χρειάζεται ακριβές τιμή.Είναι με κατηγορίες.0-14.000$, 14.001-16.000$ κτλ...

Δυστυχώς δεν θυμάμαι ακριβώς το άρθρο εφημερίδας που διάβασα για να το ποστάρω και εδώ.

Αν υποθέσεις πως το Clio είναι άνω των 14.000$ για να είσαι μέσα, το τέλος ταξινόμησης βγαίνει το ίδιο ακριβώς περίπου. +-50$

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...