tredicesima Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηλεόραση και θέλω τα φώτα σας. Απόσταση απο καναπέ: 3 μέτρα οπότε Ίντσες: από 43 και άνω Smart: θα προτιμούσα να είναι android tv αλλά αυτο λύνεται με ενα tv box αν δε βολευτώ. Ανάλυση: Με προβληματίζει το 4k γιατί η χρήση της θα είναι για ταινίες-σειρές πιο πολύ αλλα επειδή στο σπίτι υπάρχουν άτομα που βλέπουν και κανονικά απλά κανάλια δε θα ήθελα να φαίνονται άσχημα. Οπότε μήπως να υποχωρήσω σε αυτό το θέμα; Τέλος τιμή: έως 600 ευρώ. Αν εχετε κατι υποψη ευχαριστω.
17 lines of code Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 4Κ περιεχόμενο δεν υπάρχει,και θα αργήσει να υπάρξει κι'ολας. Και άντε κανα blockbuster να βγει.Ποιο στούντιο τηλεοπτικών σειρών, θα επενδύσει σε 4Κ κάμερες,όταν πουλιούνται ακόμα τηλεοράσεις 720p; Αν βολεύεσαι με upscale,άλλο θέμα. Στα 3 μέτρα σε 40+ ίντσες,και τα 720p σου αρκούν.Σοβαρά. Για να δεις διαφορά στα 3 μέτρα,σε 4K ,θες 75". Οπότε,αγόρασε μία πολύ καλή fullhd,να το χαρείς πραγματικά περισσότερο. Επίσης,σε 43 ίντσες, ό,τι και να κάνεις,ο ant1 θα φαίνεται σαν telesync.Χειρότερα βασικά. Για σμαρτ το σκεφτόμουν και εγώ σε πρόσφατη αγορά,αλλά το tv box τελικά,και καλύτερα βολεύει,και πιο χρηστικό είναι,και πιο φθηνό.
graphist83 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ωραία όλα αυτά. Πρότεινε του όμως μια καλή full HD σε αυτά τα λεφτά που να έχει καλύτερους επεξεργαστές, πάνελ, scaler codec και εξοπλισμό από μια uhd 2016. Απο την στιγμή που οι τιμές έχουν πέσει και οι full HD διατίθενται μόνον σε απλά εισαγωγικά και γυμνά μοντέλα δεν έχει νόημα. 1
17 lines of code Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ωραία όλα αυτά. Πρότεινε του όμως μια καλή full HD σε αυτά τα λεφτά που να έχει καλύτερους επεξεργαστές, πάνελ, scaler codec και εξοπλισμό από μια uhd 2016. Απο την στιγμή που οι τιμές έχουν πέσει και οι full HD διατίθενται μόνον σε απλά εισαγωγικά και γυμνά μοντέλα δεν έχει νόημα. Όχι ωραία,αποτύπωση της πραγματικότητας. Τι εννοείς καλύτερο; Μια fullhd των 600ευρώ φυσικά και θα έχει "καλύτερο" επεξεργαστή και πάνελ και και και,από μία 4Κ στα ίδια λεφτά.όπου όλο το μπάτζετ πάει στην,πρακτικά αχρείαστη,ανάλυση. Πιο πάνελ,στα ίδια λεφτά θα είναι πιο ποιοτικό;Αυτό με τα 1080p ή τα 4K; "Καλύτερο" αν κοιτάμε την ανάλυση ,σαφώς το 4Κ,πιο ποιοτικό ,σαφώς το 1080p. To ίδιο σκεπτικό ακολουθεί και τα υπόλοιπα κομμάτια,τώρα για τον εξοπλισμό μίας τηλεόρασης,πέραν των ηχείων και των θυρών/δεκτών,που είναι τα ίδια σε όλες σε αυτή την τιμή,επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ,μέχρι να αποσαφηνίσεις τι εννοείς. Βλέπω κάτι γυμνά εισαγωγικά μοντέλα με 900 ευρώ.Αλλά μάλλον αναφέρεσαι σε αυτά των 300ων. Ας μας πει βέβαια ο θεματοθέτης αν τον ενδιαφέρει και το 3d.
tredicesima Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153360-samsung-ue40j5100?cmicc=skroutz Εκθειάζουν πολυ τη συγκεκριμένη. Βέβαια ειναι 40 ιντσες και οχι 43. Τι λέτε; Με ενα tv box φυσικά.
17 lines of code Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Αν κοιτάμε και για τόσο χαμηλότερα,αλλάζει λίγο το θέμα,δεν νομίζεις; Ειδικά το 4K,το ξεχνάς τελείως. Ούτε και καλή 43" fullhd δεν παίρνεις με 300 ευρώ. Μήπως να αποφασίσεις καλύτερα τι πραγματικά χρειάζεσαι και πόσα θες να διαθέσεις; Στην απόσταση αυτή,στο ξαναλέω,το 4Κ είναι μη αντιληπτό. Στα 3 μέτρα,πάρε μια 50αρα καλύτερα για fullhd. Στο σκρουτζ η συγκεκριμένη είναι ένα εικοσάρικο κάτω από τον κωτσόβολο. Γενικά,κοίτα εδώ http://www.skroutz.gr/c/12/television/m/30_28/LG_or_Samsung/f/342156_356336/37-43-Full-HD.html
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 @17 lines of code Τσακωμενος εισαι με το 4k?Φυσικα θα παει σε 4k (αμα μπορει) Αν ο αλλος παιρνει 50αρα 720p με τα πιξελ σε μεγεθος πατατας δε μου λεει κατι.
17 lines of code Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 @17 lines of code Τσακωμενος εισαι με το 4k?Φυσικα θα παει σε 4k (αμα μπορει) Αν ο αλλος παιρνει 50αρα 720p με τα πιξελ σε μεγεθος πατατας δε μου λεει κατι. Ναι,δεν είναι υποκειμενικό. Σε 50" στα 3 μέτρα δεν διακρίνεις πίξελ.Και πατάτα να είναι,απέχεις αρκετά ώστε να το βλέπεις. Nα πάρει λοιπόν 4Κ,να την κάνει τι;Και διαφορά από 720p δε θα δει,και περιεχόμενο σε 1080p θα βλέπει. Οπότε,γιατί ΦΥΣΙΚΑ να πάει σε 4K;
tredicesima Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά δεν είμαι τόσο σχετική όσο εσείς και κάπου σας έχασα με τα γυμνά εισαγωγικά μοντέλα, σκεφτόμουν για 4k γιατί μια τηλεόραση δεν την παίρνεις για 1-2 χρόνια και υποθέτω οτι μελλοντικά όπως κυριαρχεί τώρα το full hd, θα κυριαρχεί αργότερα το 4k. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Κατά τα άλλα, όπως προανέφερα είμαι διατεθειμένη να δώσω ως 600, απλά αν είναι να μην είναι ούτε smart ούτε 4k προφανώς θα κινηθώ σε χαμηλότερες τιμές.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά δεν είμαι τόσο σχετική όσο εσείς και κάπου σας έχασα με τα γυμνά εισαγωγικά μοντέλα, σκεφτόμουν για 4k γιατί μια τηλεόραση δεν την παίρνεις για 1-2 χρόνια και υποθέτω οτι μελλοντικά όπως κυριαρχεί τώρα το full hd, θα κυριαρχεί αργότερα το 4k. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Κατά τα άλλα, όπως προανέφερα είμαι διατεθειμένη να δώσω ως 600, απλά αν είναι να μην είναι ούτε smart ούτε 4k προφανώς θα κινηθώ σε χαμηλότερες τιμές. https://www.skroutz.gr/s/8995989/Samsung-UE50KU6000.html 4κ smart μοντελο 2016. Aφου μπορεις γιατι να μη τα εχεις τα 4κ.
tredicesima Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 @FromDusk_TillDawn Ωραία επιλογή την είχα δει λίγο πριν ανοίξω το thread, αλλά την απέκλεισα γιατί στα σχόλια γράφουν κακή ποιότητα κατασκευής και ειδικά στη βάση. Παρόλα αυτά θα πάω να τη δω από κοντά για να σχηματίσω δική μου γνώμη.
graphist83 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ακριβώς έτσι όπως το σκέφτηκες. Δεν αλλάζουμε tv κάθε ένα δύο χρόνια. Με γνώμονα λοιπόν ότι θα την κρατήσεις 7+ χρόνια τοτε σαφώς μέσα σε αυτό το διάστημα και πολύ νωρίτερα θα έχεις δυνατότητα να βλέπεις και 4Κ. Βέβαια σε 40" πολύ μικρό το όφελος αλλά, έστω. Οι εταιρίες πλέον όλα τους τα καλα μοντέλα τα βγάζουν σε UHD. Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις άνετα την 50KU6000 που έχει και πολύ καλό frame intrpolllation και καλό scaler για χαμηλές αναλύσεις. Αν επιμένεις σε 40" τότε το ίδιο μοντέλο πάει στα 500€. Δεν νομίζω σε αυτά τα ποσά να υπάρχει κάτι καλύτερο. ΥΓ. Όσο έγραφα βλέπω ήδη κάποιος πρότεινε το ίδιο....
17 lines of code Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Και καλά το σκέφτηκες. Απλά όσο και να το σπρώχνουν,4Κ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Και σου ξαναλέω,για απόσταση τριών μέτρων,αν θες να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ 1080p και 4K,πρέπει να πας σε 75+ ίντσες. Εκεί το μάτι σου βλέπει πράγματι την διαφορά από τα τετραπλάσια πίξελ. Επίσης,όσο ανεβαίνεις σε ίντσες ,τα χάλια ελληνικά κανάλια,θα φαίνονται ακόμα χειρότερα. Αντ1 σε 50αρα 4Κ.Θα καταλάβεις πως βλέπω χωρίς τα γυαλιά μου. Οπότε,οι επιλογές σου είναι τρεις. Ή δίνεις 600 και παίρνεις κάποια 4K. Ή δίνεις 600 και παίρνεις μια ποιοτική fullhd. Ή δίνεις 350 και παίρνεις μια fullhd,που θα σε καλύψει όπως και να έχει.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 @FromDusk_TillDawn Ωραία επιλογή την είχα δει λίγο πριν ανοίξω το thread, αλλά την απέκλεισα γιατί στα σχόλια γράφουν κακή ποιότητα κατασκευής και ειδικά στη βάση. Παρόλα αυτά θα πάω να τη δω από κοντά για να σχηματίσω δική μου γνώμη. Κατοχος ειμαι.Οντως η βαση της ειναι μειον οχι τραγικα πραγματα.αλλα δε θα παιζεις μπουνιες και με τη τηλεοραση. Και στη τελικη παιρνεις και μια βαση τοιχου. Ή δίνεις 600 και παίρνεις κάποια 4K. Ή δίνεις 600 και παίρνεις μια ποιοτική fullhd. Ή δίνεις 350 και παίρνεις μια fullhd,που θα σε καλύψει όπως και να έχει. Aκομα ομως δεν εχεις προτεινει μια fullhd που να ειναι καλυτερη απο την 4κ που αναφεραμε.
tredicesima Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ωραία. Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε. @17 lines of code: κατάλαβα τι εννοείς ως προς το θέμα της σχέσης ποιότητας τιμής και συμφωνώ, απλά αν το δω σε βάθος χρόνου και χωρίς φυσικά να μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα, υποθέτω πως με τους ρυθμούς που πάει η τεχνολογία οι full hd σε 5 χρόνια θα είναι ξεπερασμένες. Και ξαναλέω εικάζω, δεν μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο με βεβαιότητα. Και πάλι σας ευχαριστώ πολυ για τις γνώμες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα