Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η κατοικία που κολλάει;;;

Γονική παροχή είναι η μεταβίβαση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου από τον γονέα στο παιδί, συνήθως ακινήτου. Να που κολλάει η πρώτη κατοικία που σου έδωσα σαν παράδειγμα.

Είναι λεφτά από το εφάπαξ της μάνας μου και θα πληρώσει κανονικά φόρο για αυτά τα λεφτά το επόμενο έτος, πόσες φορές θα πληρώσουμε φόρο για αυτά τα λεφτά δηλαδή;

Από όσο ξέρω το εφάπαξ δεν φορολογείται(τουλάχιστον όχι ακόμα), οπότε η μάνα σου δεν θα πληρώσει απολύτως τίποτα σε φόρο για τα χρήματα που εισέπραξε ως εφάπαξ.

Τώρα για να γίνουν τα χρήματα της μάνας σου(από όπου και  να προέρχονται) δικά σου θα χρειαστεί να πληρώσεις κάποιο φόρο, αν και εσύ μετά τα χαρίσεις κάπου θα ξαναπληρωθεί φόρος. Όσες φορές χαριστούν, τόσες φορές θα πληρωθεί φόρος.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θα τα χαρίσω, θα τα βάλω πίσω. Θα πληρωθεί 2 φορές φόρος για αυτές τις κινήσεις;

Τυπικα παντα ειναι :

α) 10% για την μεταφορα απο την μητερα σου σε εσενα 

β) Αλλο 10% για την μεταφορα απο εσενα στην μητερα σου

αυτα φυσικα αμα πας στην εφορια και τα δηλωσεις.Εαν δεν πας να τα δηλωσεις δεν πληρωνεις τπτ εκτος και εαν σε βρουν οποτε εκει μαζι με τα προστιμα να υπολογιζεις περιπου 40% το ποσου για καθε μεταφορα.

Δημοσ.

Τυπικα παντα ειναι :

α) 10% για την μεταφορα απο την μητερα σου σε εσενα 

β) Αλλο 10% για την μεταφορα απο εσενα στην μητερα σου

Όχι, το 10% ισχύει για δωρεά από γονείς σε τέκνο, το αντίστροφο έχει 40%.

Δημοσ.

φίλε κυπριακό το έκανες, σιγά το ποσό που θα ασχοληθούν κιόλας.

έχω μεταφέρει μεγαλύτερα ποσά από/σε λογαριασμους τρίτων.

σιγά μη δηλώσεις και τη δωρεά. για μαλάκες ψάχνουν;

• Like 1
Δημοσ.

για τέτοια ποσά αποκλείεται.

τώρα και με δεδομένο ότι το κράτος κοιτά να τα αρπάξει από όπου μπορεί, δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε κάποια χρόνια. πχ αναδρομικοί έλεγχοι.

αλλά και πάλι το ποσό είναι μικρό για να σε απασχολεί.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Έχουν αλλάξει τώρα τα πράγματα; Θέλει η μητέρα μου να μου καταθέσει 5000 ευρώ .να πάρω καλύτερα το τρένο και να πάω να μου τα δώσει στο χέρι;

Όχι, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Αν στα βάλει στην τράπεζα υπάρχει ένα πολύ μικρό ρίσκο, αν στα δώσει στο χέρι θα είσαι 100% σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σκέψου το και πράξε αναλόγως.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...