Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα ομως το εμαθες, μου ειπες να μη φοβαμαι και προσπαθω να σου εξηγησω οτι δεν φοβαμαι.

Τότε με τη σειρά μου και εγώ να σε ενημερώσω ότι μου είναι αδιάφορο το αν φοβάσαι ή όχι, κράτα μόνο το ότι προσπαθώ να σου λύσω τις απορίες. Ας τελειώνουμε με αυτό γιατί παρατράβηξε.

Παντως τωρα λες οτι τα παλαια ειδη δεν υποκεινται σε φορολογια?

Εννοώ ότι ακριβώς έγραψα, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Δεν έγραψα τίποτα απολύτως για "παλαια ειδη", έγραψα συγκεκριμένα για ένα παλιό/μεταχειρισμένο κινητό τηλέφωνο. Αν άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις, δεν θα μπορέσουμε να συνενοηθούμε.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τότε με τη σειρά μου και εγώ να σε ενημερώσω ότι μου είναι αδιάφορο το αν φοβάσαι ή όχι, κράτα μόνο το ότι προσπαθώ να σου λύσω τις απορίες. Ας τελειώνουμε με αυτό γιατί παρατράβηξε.

Απο τη μια μου λες "μη φοβασαι", απο την αλλη ενοχλεισαι που απαντω και σου εξηγω οτι δε φοβαμαι...

Να προσεχεις αλλη φορα τι λες, λοιπον.

Εννοώ ότι ακριβώς έγραψα, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Δεν έγραψα τίποτα απολύτως για "παλαια ειδη", έγραψα συγκεκριμένα για ένα παλιό/μεταχειρισμένο κινητό τηλέφωνο. Αν άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις, δεν θα μπορέσουμε να συνενοηθούμε.

Το παλιο κινητο δεν ειναι παλαιό ειδος?

Δημοσ.

Απο τη μια μου λες "μη φοβασαι", απο την αλλη ενοχλεισαι που απαντω και σου εξηγω οτι δε φοβαμαι...

Να προσεχεις αλλη φορα τι λες, λοιπον.

Το "μη φοβάσαι" σχήμα λόγου ήταν, ρώτησες τι γίνεται για τα 20€ και σου απάντησα.

Εσύ να προσέχεις ώστε να μην πιάνεσαι από μια λεπτομέρεια άνευ ουσίας γιατί έτσι χάνεις το νόημα.

Το παλιο κινητο δεν ειναι παλαιό ειδος?

Η λογική σου μου θυμίζει το εξής:

"Ο αστυνομικός είναι όργανο.

Το μπουζούκι είναι όργανο.

Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι."

Το παλιό κινητό που έφερα σαν παράδειγμα ναι είναι παλαιό είδος, όπως και ένα μηχανάκι/αυτοκίνητο είναι παλαιό είδος, έλα όμως που το τελευταίο για να το πουλήσεις και να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος χρειάζεται και χαρτιά να υπάρχουν και κανονική μεταβίβαση να γίνει αφού πληρωθεί ο σχετικός φόρος.

Τώρα καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ "ενός παλιού κινητού" που έγραψα εγώ με το "παλαιά είδη" που κατάλαβες εσύ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "μη φοβάσαι" σχήμα λόγου ήταν, ρώτησες τι γίνεται για τα 20€ και σου απάντησα.

Εσύ να προσέχεις ώστε να μην πιάνεσαι από μια λεπτομέρεια άνευ ουσίας γιατί έτσι χάνεις το νόημα.

Δε πιαστηκα, απαντησα οπως οφειλα για να μη μεινει εντυπωση οτι φοβαμαι για κατι.

Γιατι επιμενεις να ασχολεισαι με αυτο δεν εχω καταλαβει.

Το ερωτημα για τα 20€ φυσικα ηταν ρητορικο οχι ουσιαστικο, το θεμα ειναι αστειο.

Η λογική σου μου θυμίζει το εξής:

"Ο αστυνομικός είναι όργανο.

Το μπουζούκι είναι όργανο.

Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι."

Το παλιό κινητό που έφερα σαν παράδειγμα ναι είναι παλαιό είδος, όπως και ένα μηχανάκι/αυτοκίνητο είναι παλαιό είδος, έλα όμως που το τελευταίο για να το πουλήσεις και να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος χρειάζεται και χαρτιά να υπάρχουν και κανονική μεταβίβαση να γίνει αφού πληρωθεί ο σχετικός φόρος.

Τώρα καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ "ενός παλιού κινητού" που έγραψα εγώ με το "παλαιά είδη" που κατάλαβες εσύ?

Απλα μετεφερα τα λογια σου, δεν εβγαλα καποιο συμπερασμα, ερωτηση εκανα. Αποσαφηνισε αυτο που ηθελες να πεις αντι να λες οτι δε σε καταλαβα.

Επεξ/σία από iordanis77
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να απαντήσει σε αυτό που ρώτησα; Από ποιο ποσό και πάνω φορολογείται; Διάβασα ότι ο φόρος στην γονική παροχή φορολογείται από τα 80.000 και πάνω.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να απαντήσει σε αυτό που ρώτησα; Από ποιο ποσό και πάνω φορολογείται; Διάβασα ότι ο φόρος στην γονική παροχή φορολογείται από τα 80.000 και πάνω.

Είναι πολύ αόριστο αυτό που ρωτάς, πχ για ανήλικο/άγαμο τέκνο η γονική παροχή για πρώτη κατοικία είναι αφορολόγητη για μέχρι 200.000€. Αν θέλεις γίνε πιο συγκεκριμένος για να πάρεις πιο συγκεκριμένη απάντηση.

Για χαμένα χρήματα που βρίσκουμε στο δρόμο υπάρχει φόρος; :)

Βασικά δικαιούσαι 10% εύρετρα, τα οποία θα φορολογηθούν κανονικά :P

Δημοσ.

η κατοικία που κολλάει;;;

Τα 80000 χιλιάρικα που έγραψες αφορούν κάποια κατηγορία γονικής παροχής 1ης κατοικίας.Στα χρήματα ο φόρος ξεκινάει από το 1ο ευρώ (εάν τα δηλώσεις σαν γονική παροχή ή σε βρουν).
Δημοσ.

οπότε να τα γυρίσω πίσω;

αν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο, είναι λεφτά από το εφάπαξ της μάνας μου και θα πληρώσει κανονικά φόρο για αυτά τα λεφτά το επόμενο έτος, πόσες φορές θα πληρώσουμε φόρο για αυτά τα λεφτά δηλαδή;

Δημοσ.

αν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο, είναι λεφτά από το εφάπαξ της μάνας μου και θα πληρώσει κανονικά φόρο για αυτά τα λεφτά το επόμενο έτος, πόσες φορές θα πληρώσουμε φόρο για αυτά τα λεφτά δηλαδή;

Φορολογειται το εφαπαξ? Ο αδελφος μου ελαβε αλλα δεν φορολογηθηκε, παει στη στηλη των ποσών που φορολογουνται αυτοτελως, δηλαδη δεν σου κρατανε γιαυτο.

Συζητανε να το φορολογησουν απο δω και περα. Οτι απομεινει δηλαδη, γιατι θα πεσει αγριο κουρεμα.

Δημοσ.

Τι εννοείς; Εγώ για ένα μέρισμα που πήρα το 2014,συνολικά γύρω στα 1500 ευρώ, μου ζήτησαν τώρα πίσω την επιστροφή φόρου που είχα πάρει το 2015 (τα 250 ευρώ).

Όλα τα εισοδήματα φορολογούνται. Και οι μισθοί και οι συντάξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...