kage Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Τι σχεση εχει η γονικη παροχη σε εμβασμα;;; Δηλ. Αν τα στελνε σε φιλο γιατι του χε δανεισει δεν θα φορολογοταν αλλα επειδη ειναι η μανα του θα φορολογηθει ; Για ποθεν εσχες μιλάτε που θα πρεπει η δικια σου τραπεζα να στο ρωτησει και ισως να το περασει στο συστημα της.δεν νομιζω οτι εχουν τοσο χαμηλο οριο αλλα ουτε και το μυριο που γραφτηκε πιο πανω..
solton57010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Τι σχεση εχει η γονικη παροχη σε εμβασμα;;; Δηλ. Αν τα στελνε σε φιλο γιατι του χε δανεισει δεν θα φορολογοταν αλλα επειδη ειναι η μανα του θα φορολογηθει ; Για ποθεν εσχες μιλάτε που θα πρεπει η δικια σου τραπεζα να στο ρωτησει και ισως να το περασει στο συστημα της.δεν νομιζω οτι εχουν τοσο χαμηλο οριο αλλα ουτε και το μυριο που γραφτηκε πιο πανω.. To εμβασμα δεν το στελνεις οπου θες χωρις λογο για την εφορια η μεταφορα χρηματων ειναι συναλλαγη και οι συναλλαγες φορολογουνται.Εαν αγορασες κατι αυτος που θα λαβει τα λεφτα θα πρεπει να σου κοψει την αναλογη αποδειξη εαν τα δινεις σε φιλο/γονεα ή δεν ξερω και εγω που αλλου θεωρειται δωρεα χρηματων και στην συγκεκριμενη περιπτωση επειδη ειναι μεταξυ γονεα και παιδιου υπαρχει ευνοϊκη φορολογηση με 10% εαν ηταν μεταξυ φιλων το ποσο του φορου ειναι 40%. Δανεικα μεταξυ ιδιωτων ειναι νομιμα εφοσον η συναλλαγη δηλωθει πληρωθουν τα αναλογα χαρτοσημα,φορος κτλπ αυτα εαν θες να εισαι νομιμος και εξασφαλισμενος 100% απο εκει και περα ο καθενας παιρνει την ευθυνη για τις πραξεις του. Επίσης καμια τραπεζα δεν θα ασχοληθει εαν εσυ ξαφνικα αρχισεις και δεχεσαι καταθεσεις των 5000-10000 ευρω για αυτην εισαι πελατης και θα παρακαλουσε να εχει μονο τετοιους πελατες το θεμα ειναι οταν τα συστηματα της εφοριας ή της ΤΤΕ σε βρουν και εντοπισουν ασυνηθιστες κινησεις στους λογαριασμους σου να μπορεις να τα δικαιολογησεις .Επειδη ο ογκος των συναλλαγων ειναι τεραστιος αυτη τη στιγμη οι εφοριες συνηθως ασχολουνται με κινησεις ανω των 100000-200000 αλλα κανεις δεν μπορει να εγγυηθεί οτι σε 1-2 χρονια δεν θα ψαξουν και μικροτερα ποσα καθως οι αναγκες του κρατους για φρεσκο χρημα ειναι μεγαλες 3
μπιπ μπιπ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Οπότε να τα βάλω πίσω; Αν και δεν το καταλαβαίνω, είναι σαν να έχω 2 λογαριασμούς εγώ και απλά να μεταφέρω τα λεφτά από τον ένα στον άλλο.
iordanis77 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Αν δηλωθει ως γονικη παροχη (που ειναι γονικη παροχη) ναι, θα φορολογηθεις 10%. Αν δεν δηλωθει δεν θα φορολογηθεις μεχρι (αν) σε βρουν και σου επιβαλλουν προστιμο. Με τετοια μικροποσα δεν ασχολουνται, αλλα ποτε δε ξερεις απο τη στιγμη που βαση νομου φοροδιαφευγεις. Ο φόρος είναι 10% στο ποσό. Το κλειδί του ελέγχου πλέον είναι η κίνηση του χρήματος. Δηλαδη οποιος λάβει/δωσει ενα οποιοδηποτε ποσό απ το γονεα του πρεπει να το δηλωσει και να πληρωσει 10%, αλλιως ειναι φοροφυγας? Η προσθαφαιρεση συνδικαιουχων γινεται εαν στην ιδια τραπεζα τηρουν και οι 2 καποιον αλλον λογαριασμο το εχω κανει πριν 1,5μηνα σε εθνικη και eurobank χωρις κανενα θεμα. Ως γνωστο η προσθαφαιρεση συνδικαιουχων απαγορευεται απο τα cc, αν αυτο που λες ομως γινεται τοτε να τρεξω να βαλω καμμια 10ρια συνδικαιουχους ωστε να σηκωνω 420x10 ανα βδομαδα. Υ.Γ ασφάλεια υπάρχει μόνο όταν τα λεφτά είναι εκτός των τραπεζών Αυτο το καιρο ναι, σκεφτηκες ομως πόσα χρονια χρειαζονται για να βγαλεις πχ. πενηντα χιλιαρικα? To εμβασμα δεν το στελνεις οπου θες χωρις λογο για την εφορια η μεταφορα χρηματων ειναι συναλλαγη και οι συναλλαγες φορολογουνται.Εαν αγορασες κατι αυτος που θα λαβει τα λεφτα θα πρεπει να σου κοψει την αναλογη αποδειξη εαν τα δινεις σε φιλο/γονεα ή δεν ξερω και εγω που αλλου θεωρειται δωρεα χρηματων και στην συγκεκριμενη περιπτωση επειδη ειναι μεταξυ γονεα και παιδιου υπαρχει ευνοϊκη φορολογηση με 10% εαν ηταν μεταξυ φιλων το ποσο του φορου ειναι 40%. Αρα στις μικρες αγγελιες οταν αγοραζουμε κατι πρεπει να κοβουμε αποδειξη, και να πληρωνουμε φορο 40%?...
solton57010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δηλαδη οποιος λάβει/δωσει ενα οποιοδηποτε ποσό απ το γονεα του πρεπει να το δηλωσει και να πληρωσει 10%, αλλιως ειναι φοροφυγας? Ως γνωστο η προσθαφαιρεση συνδικαιουχων απαγορευεται απο τα cc, αν αυτο που λες ομως γινεται τοτε να τρεξω να βαλω καμμια 10ρια συνδικαιουχους ωστε να σηκωνω 420x10 ανα βδομαδα. Αρα στις μικρες αγγελιες οταν αγοραζουμε κατι πρεπει να κοβουμε αποδειξη, και να πληρωνουμε φορο 40%?... 1. Αν θες να είσαι νόμιμος ναι2. Η προσθήκη συνδικαιουχου απαγορεύεται εφόσον δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη στην τράπεζα και αυτό ισχύει από την 1ημερα τον cc. Αν έχεις ήδη λογαριασμό σε μία τράπεζα έχεις κωδικό πελάτη και σε προσθετουν κανονικά συνδικαιουχο.Οπως είπα το εκανα σε 2 διαφορετικές τράπεζες. Η ανάληψη έχει πάει στα 840 ανά 15 μέρες και νομίζω η αναληψη αφορά αρ.λογαριασμου και όχι δικαιουχους 3.Συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών(αγγελίες πχ),ένα μεγάλο κενό στο φορολογικό σύστημα μας, από όσο θυμάμαι δεν χρειάζονται αποδείξεις εφόσον δεν το κάνεις σαν δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος αλλά είναι στην κρίση του εφοριακου που θα κάνει τον έλεγχο να χαρακτηρίσει την δραστηριότητα και να σου κοπανισει τα πρόστιμα (δες περιπτώσεις ιδιωτών που πουλούσαν μεσω διαφόρων site στο παρελθόν και έφαγαν κάτι χιλιάρικα πρόστιμα).Οπότε άμα σε βρουν με καμία 20000 καταθεσεις από ασχετα εμβάσματα πεισε τον εφοριακο ότι πουλουσες μεταχειρισμενες κάρτες γραφικών σε αγγελιες.
iordanis77 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) 1. Αν θες να είσαι νόμιμος ναι 2. Η προσθήκη συνδικαιουχου απαγορεύεται εφόσον δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη στην τράπεζα και αυτό ισχύει από την 1ημερα τον cc. Αν έχεις ήδη λογαριασμό σε μία τράπεζα έχεις κωδικό πελάτη και σε προσθετουν κανονικά συνδικαιουχο.Οπως είπα το εκανα σε 2 διαφορετικές τράπεζες. Η ανάληψη έχει πάει στα 840 ανά 15 μέρες και νομίζω η αναληψη αφορά αρ.λογαριασμου και όχι δικαιουχους 3.Συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών(αγγελίες πχ),ένα μεγάλο κενό στο φορολογικό σύστημα μας, από όσο θυμάμαι δεν χρειάζονται αποδείξεις εφόσον δεν το κάνεις σαν δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος αλλά είναι στην κρίση του εφοριακου που θα κάνει τον έλεγχο να χαρακτηρίσει την δραστηριότητα και να σου κοπανισει τα πρόστιμα (δες περιπτώσεις ιδιωτών που πουλούσαν μεσω διαφόρων site στο παρελθόν και έφαγαν κάτι χιλιάρικα πρόστιμα).Οπότε άμα σε βρουν με καμία 20000 καταθεσεις από ασχετα εμβάσματα πεισε τον εφοριακο ότι πουλουσες μεταχειρισμενες κάρτες γραφικών σε αγγελιες. 1. Kαλα, δεν υπαρχει καποιο οριο? ειναι δυνατον οποιαδηποτε μεταφορα σε τριτο να εχει 10-40% φορο? Καθημερινα γινονται χιλιαδες μεταφορες. Εγω προχτες μετεφερα στη μανα μου 20€, επρεπε να κοπει αποδειξη και να πληρωσει 2€ φορο? 2. Δεν το ηξερα αυτο. Συνδικαιουχους απο αλλη τραπεζα γινεται να βαλεις? Αναληψη 420/βδομαδα ή 840/δυο βδομαδες ειναι το ιδιο πραγμα. Οσους λογαριασμους και να εχεις το οριο αναληψης παει ανα ατομο, αυτο ειναι ξεκαθαρισμενο. 3. Τωρα το διορθωσες, γιατι ετσι οπως το ειπες πριν ολες αυτες οι μικρες αγγελιες που διεκπεραιωνονται καθημερινα θα πρεπει να υποκεινται σε φορο. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2016 από iordanis77
Joshua21 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Η ανάληψη έχει πάει στα 840 ανά 15 μέρες και νομίζω η αναληψη αφορά αρ.λογαριασμου και όχι δικαιουχους Κάνεις λάθος, 840€ ανά άτομο είναι. @iordanis77: Οποιοδήποτε εισόδημα έχει ο καθένας από εμάς πρέπει να δηλώνεται και να φορολογείται, άσχετα αν προέρχεται από κεφάλαιο(τόκοι/ενοίκια), μισθό, σύνταξη, δωρεές, επιχειρηματική δραστηριότητα και δε ξέρω τι άλλο. Όσο για τα 20€ που μετέφερες στη μάνα σου μην φοβάσαι, κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τόσο αστείο ποσό.
iordanis77 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Οποιοδήποτε εισόδημα έχει ο καθένας από εμάς πρέπει να δηλώνεται και να φορολογείται, άσχετα αν προέρχεται από κεφάλαιο(τόκοι/ενοίκια), μισθό, σύνταξη, δωρεές, επιχειρηματική δραστηριότητα και δε ξέρω τι άλλο. Όσο για τα 20€ που μετέφερες στη μάνα σου μην φοβάσαι, κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τόσο αστείο ποσό. Καταλαβες να φοβαμαι? Γελαω με το αστειο του πραγματος. Καθημερινα γινονται 100δες/1000δες συναλλαγες μεσω μικρων αγγελιων και διαφορα ποσα μεταφερονται. Ολα αυτα πρεπει να δηλωνονται και να φορολογουνται? στη πραξη παντως δε συμβαινει.
solton57010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Όντως η ανάληψη αναφέρεται ανά καταθέτη και όχι ανά λογαριασμό ,λάθος νόμιζα . Δυστυχώς δεν υπάρχει όριο που να αφορά γονικές παροχές και δωρεές τυπικά ο φόρος ξεκινάει από το 1e.Το ότι μέχρι σήμερα δεν ασχολείται κανείς με το να ψαξει τετοιες συναλλαγές δεν σημαίνει ότι είμαστε νόμιμοι ,το topic αφορούσε μεταφορά 10000-20000 ευρώ για αυτό και έγραψα αυτά που έγραψα γτ πριν 2 χρόνια κανείς δεν έψαχνε συναλλαγές κάτω από εκατομμύρια και ξαφνικά ξεκίνησαν να ψάχνουν μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οπότε όσο ζοριζουν τα πράγματα να τα περιμένετε όλα σε αυτή τη χωρα.Οπως είπα και πριν το 2015 ήθελαν να βάλουν όριο τα 5000 για τις γονικές παροχές αλλα δεν έγινε δεκτό από την τρόικα ,οπότε θεωρητικά ίσως να είναι "άτυπα" ένα ασφαλές οριο.Τωρα άμα έλεγε μου έβαλε η μάνα μου 500e στην τράπεζα ,πιστεύω λογικός άνθρωπος είμαι ,δεν θα έλεγα δήλωσε τα ή πρόσεχε αυτο που έκανες είναι παράνομο.Τελος όπως και να έχει αν μιλάμε για μεταφορά γονέα-παιδιου(βέβαια να μην σκοπευετε να αγορασετε σπιτι ή αυτοκίνητο με αυτά τα χρήματα για λογους πόθεν έσχες) σας έδωσα το παραθυράκι του συστήματος που είναι ο συνδικαιουχος.
Joshua21 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Καταλαβες να φοβαμαι? Γελαω με το αστειο του πραγματος. Δεν ξέρω αν φοβάσαι ή όχι, τις απορίες σου προσπαθώ να σου λύσω. Καθημερινα γινονται 100δες/1000δες συναλλαγες μεσω μικρων αγγελιων και διαφορα ποσα μεταφερονται. Ολα αυτα πρεπει να δηλωνονται και να φορολογουνται? στη πραξη παντως δε συμβαινει. Εξαρτάται... Αν πχ πουλάς το παλιό σου κινητό το οποίο το κατέχεις νομίμως, δεν πρέπει να δηλώσεις τίποτα. Αν όμως κάνεις εμπόριο κινητών, πρέπει να τα δηλώνεις όλα και να φορολογείσαι.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 3.Συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών(αγγελίες πχ),ένα μεγάλο κενό στο φορολογικό σύστημα μας, από όσο θυμάμαι δεν χρειάζονται αποδείξεις εφόσον δεν το κάνεις σαν δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος αλλά είναι στην κρίση του εφοριακου που θα κάνει τον έλεγχο να χαρακτηρίσει την δραστηριότητα και να σου κοπανισει τα πρόστιμα (δες περιπτώσεις ιδιωτών που πουλούσαν μεσω διαφόρων site στο παρελθόν και έφαγαν κάτι χιλιάρικα πρόστιμα).Οπότε άμα σε βρουν με καμία 20000 καταθεσεις από ασχετα εμβάσματα πεισε τον εφοριακο ότι πουλουσες μεταχειρισμενες κάρτες γραφικών σε αγγελιες. Ε όλες αυτές οι αγγελίες εδώ στο φόρουμ, τι σκοπό έχουν δηλαδή; Δεν έχουν το κέρδος;
4saken Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Τα χε δανειστει σε μετρητα και τωρα τα επιστρεφει μεσω τραπεζης.τοσο δυσκολο ειναι?
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Όλοι εσείς που βρήκατε τη λύση "τα δάνεισα στο φίλο μου και μου τα επιστρέφει", ποιος σας είπε ότι το δάνειο μεταξύ ιδιωτών δε δηλώνετε στη ΔΟΥ και δεν απορρέουν από αυτό φορολογικές υποχρεώσεις; 4
solton57010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Ε όλες αυτές οι αγγελίες εδώ στο φόρουμ, τι σκοπό έχουν δηλαδή; Δεν έχουν το κέρδος; Όταν έχεις αγοράσει κάτι 1000 και το πουλάς 500 μετα απο 3 χρόνια που ακριβώς είναι το κέρδος ?Αλλά εάν σε βρουν να πουλάς ιδιοκατασκευές ή αγοράζεις 50 και πουλάς 55 ναι τότε θεωρείται ότι εχεις κέρδος .Όπως ανέφεραν και πριν είναι στην διακριτική ευχέρεια του εφοριακου που θα κάνει τον έλεγχο να αποφασισει και μετα εσύ θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
iordanis77 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δεν ξέρω αν φοβάσαι ή όχι Τωρα ομως το εμαθες, μου ειπες να μη φοβαμαι και προσπαθω να σου εξηγησω οτι δεν φοβαμαι. Εξαρτάται... Αν πχ πουλάς το παλιό σου κινητό το οποίο το κατέχεις νομίμως, δεν πρέπει να δηλώσεις τίποτα. Αν όμως κάνεις εμπόριο κινητών, πρέπει να τα δηλώνεις όλα και να φορολογείσαι. Και πως θα ξερει ο αλλος αν αυτο που πουλαω ειναι το δικο μου κινητο ή ενα καινουργιο που εμπορευομαι? Παντως τωρα λες οτι τα παλαια ειδη δεν υποκεινται σε φορολογια? Όταν έχεις αγοράσει κάτι 1000 και το πουλάς 500 μετα απο 3 χρόνια που ακριβώς είναι το κέρδος ? Αντι να πεταξεις κατι αχρηστο για σενα το πουλας σε Χ τιμη, αρα εχεις κερδος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα