μπιπ μπιπ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Αν θέλω να μεταφέρω 20.000 ευρώ από τον λογαριασμό της μαμάς μου στον δικό μου, θα το ψάξει η εφορία και θα με φορολογήσει σαν να είναι εισόδημα;
kfyros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Τώρα, με τίποτα. Όταν και αν ενεργοποιηθεί το περιουσιολόγιο , παίζεται. Με πολύ λίγες πιθανότητες.Σιγά σιγά αυτούς τους ελέγχους τους κάνουν υπολογιστές, αλλά έχουν ξεκινήσει σε βάθος 15ετίας και ψάχνουν μεγάλα ποσά.Φίλος μου είχε πει ότι αν είναι κάτω από εκατομύριο δύσκολα θα το κοιτάξει κάποιος. Δεν έχουν χρόνο.Επειδή αυτές οι κινήσεις όμως δεν διαγράφονται ποτέ, ενδεχομένως στο μέλλον να το ελέγξουν και να κληθείς να τα δικαιολογήσεις.Το βλέπω απίθανο όμως για τόσο μικρό ποσό, θα μπορείς να το δικαιολογήσεις .. 1
solton57010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Βάλε την μάνα σου συνδικαιουχο για να μην έχεις κανένα θέμα ποτε.Αυτο που περιγραφεις εάν απο το λογαριασμό Α(μόνο ή μάνα σου) μεταφέρεις στον λογαριασμό Β(μόνο εσύ) θεωρείται γονική παροχή και εάν θυμάμαι σωστά κανονικά πρέπει να δηλωθεί και φορολογείται με 10% .Βέβαια μέχρι τώρα δεν έχει ασχοληθεί κανένας με συναλλαγές αυτού του ύψους συνήθως ψάχνουν μεταφορες εκατομμυριων.
iordanis77 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Να μεταφερεις 20 χιλιαρικα μεσω ebanking λες? Αν ειναι μεταξυ διαφορετικων τραπεζων υπαρχει σημαντικο κοστος, αν ειναι στην ιδια τραπεζα μαλλον οχι. Αν λαβεις 20 χιλιαρικα στο λογ/σμο σου φυσικα και δε θα σε φορολογησει ετσι αυθαιρετα η εφορια. Βάλε την μάνα σου συνδικαιουχο για να μην..... H προσθαφαιρεση συνδικαιουχων δεν επιτρεπεται. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 ο λόγος που τα μεταφέρω σε μένα είναι για να είναι ασφαλή, αλήθεια παίζει να φορολογηθώ το 10%; ναι ebanking από εθνική σε εθνική
kleo1 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 άσχετο, αλλά από ποιά άποψη θα είναι ασφαλή σε σένα; δε θα έχεις πρόβλημα. κάνε 2 μεταφορές των 10κ και είσαι εντάξει. (ή και περισσότερες να μη φαίνεται μεγάλο το ποσό). αν και το ποσό δεν είναι μεγάλο
YourTrueLegend Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 ο λόγος που τα μεταφέρω σε μένα είναι για να είναι ασφαλή, αλήθεια παίζει να φορολογηθώ το 10%; ναι ebanking από εθνική σε εθνική Αν δηλωθει ως γονικη παροχη (που ειναι γονικη παροχη) ναι, θα φορολογηθεις 10%. Αν δεν δηλωθει δεν θα φορολογηθεις μεχρι (αν) σε βρουν και σου επιβαλλουν προστιμο. Με τετοια μικροποσα δεν ασχολουνται, αλλα ποτε δε ξερεις απο τη στιγμη που βαση νομου φοροδιαφευγεις. Επειδη το ποσο ειναι μικρο δεν νομιζω οτι θα δυσκολευτειτε πολυ να κανετε λιγα λιγα αναληψη σε μετρητα και επισης λιγα λιγα να κατατεθουν στο λογαριασμο σου ως μετρητα.
zio10 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Αν σπάσεις το ποσό μήπως είναι καλύτερα ή το ίδιο;
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ο φόρος είναι 10% στο ποσό. Το κλειδί του ελέγχου πλέον είναι η κίνηση του χρήματος.
stelios18120 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 κάνε 4 μεταφορές των 5000€ και θα είσαι οκ.
solton57010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Η προσθαφαιρεση συνδικαιουχων γινεται εαν στην ιδια τραπεζα τηρουν και οι 2 καποιον αλλον λογαριασμο το εχω κανει πριν 1,5μηνα σε εθνικη και eurobank χωρις κανενα θεμα.Οπως ειπα και πριν το να τα μεταφερεις σαν 20000 απο αποψη φορου εαν σε βρουν ή το δηλωσεις φορολογειται συμφωνα με το νομο με 10%(γονικη παροχη).Το οτι δεν ασχολειται κανεις ειναι αλλο θεμα ,το μονο που εχεις να φοβασαι ειναι το περιουσιολογιο εαν και οταν εφαρμοστει ,σε αυτη τη περιπτωση ισως θα κληθεις να τα δικαιολογησεις εαν δεν εχεις καποιο εισοδημα που να μπορει να καλυψει αυτο το ποσο. υ.γ. Φανταζομαι ομως οτι για να λες οτι θες τα λεφτα να ειναι ασφαλη υπαρχει "απειλη" κατασχεσης οποτε ξεχνα την περιπτωση του συνδικαιουχου . Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2016 από solton57010 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Θα είναι πιο ασφαλή γιατί εγώ δεν ξοδεύω απλά. Όχι δεν χρωστάμε. Βασικά δεν είναι 20.000. Είναι λιγότερο από 10.000. Αλλά αναρωτιόμουν για μεγαλύτερα ποσά αν μπαίνει φόρος. Στο ποσό που θα μεταφέρω εγώ δε νομίζω να μπει φόρος. Αν τα ξαναεπιστρέψω με μεταφορά πίσω ,πάλι θα θεωρηθεί γονική παροχή και θα φορολογηθώ;
solton57010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Θα είναι πιο ασφαλή γιατί εγώ δεν ξοδεύω απλά. Όχι δεν χρωστάμε. Βασικά δεν είναι 20.000. Είναι λιγότερο από 10.000. Αλλά αναρωτιόμουν για μεγαλύτερα ποσά αν μπαίνει φόρος. Στο ποσό που θα μεταφέρω εγώ δε νομίζω να μπει φόρος. Αν τα ξαναεπιστρέψω με μεταφορά πίσω ,πάλι θα θεωρηθεί γονική παροχή και θα φορολογηθώ; Φορος μπαινει μονο αμα τα δηλωσεις ή σε βρουν οχι αυτοματα.Απο γονεα σε παιδι ειναι 10% και αν θυμαμαι καλα το ιδιο ποσοστο ισχυει και απο παιδι σε γονεα.Αφου δεν υπαρχει κινδυνος κατασχεσηςκαι φυσικα φανταζομαι εμπιστευεσαι την μητερα σου βαλτην συνδικαιουχο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Το ποσο δεν παιζει ρολο θεωρητικα ο φορος μπαινει απο το 1ο ευρω. Τελη του 2015 θελανε να περασουνε νομο που τα πρωτα 5000 να ειναι αφορολογητα αλλα δεν πηρε ποτε εγκριση απο την τροϊκα-θεσμους-κουαρτετο
torq Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 άσε τη mother να ξοδέψει να κινηθεί το χρήμα. αυτό το πράγμα πάντως, το κράτος να θέλει να βγάλει λεφτά από την οποιαδήποτε-παραμικρή κίνηση. ούτε οι νταβατζήδες δε κάνουν έτσι. Υ.Γ ασφάλεια υπάρχει μόνο όταν τα λεφτά είναι εκτός των τραπεζών
zio10 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 άσε τη mother να ξοδέψει να κινηθεί το χρήμα. αυτό το πράγμα πάντως, το κράτος να θέλει να βγάλει λεφτά από την οποιαδήποτε-παραμικρή κίνηση. ούτε οι νταβατζήδες δε κάνουν έτσι. Υ.Γ ασφάλεια υπάρχει μόνο όταν τα λεφτά είναι εκτός των τραπεζών Καλά, σχετικό είναι κι αυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα