babis_89 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μιας και η μνήμη είναι λίγη (1GB) θα σου πρότεινα να βάλεις μια ελαφριά διανομή λίνουξ τύπου Lxle , lubuntu, Peppermint , antix κλπ , γιατί με windows λόγω antivirus κλπ θα έχεις λίγη διαθέσιμη μνήμη για εφαρμογές και κυρίως για σερφάρισμα καθώς το νετ έχει βαρύνει αρκετά ..... σκέφτηκα να βάλω Linux και έγω αλλά το θέμα είναι ότι δυσκολεύουν τον πατέρα μου.. Αυτές που μου πρότεινες είναι στα ελληνικά? γιατι τα Linux ΜΧ-5 π.χ είναι στα ελληνικά. Θέλω μια έκδοση να είναι απλή και στα ελληνικά..υπάρχει κάτι τέτοιο? και δεύτερον με το θέμα του Word και Excel τι γίνεται, γιατί απ όσο ξέρω Microsoft Office δεν μπαίνουν σε Linux..? Το βασικό ερώτημα όμως ποιός μπορεί να μου το απαντήσει? Πώς γίνεται να δουλεύει καλά το λάπτοπ τώρα? (μην το πολύμελετάω και αρχίσει πάλι)
nik0laus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Όσον αφορά σουίτες γραφείου υπάρχει τo Libre Office που είναι σχεδόν το ίδιο και μπορεί να ανοίγει και αρχεία του MS Office, Αφού είναι για τον πατέρα Linux Mint Χfce 32-bit και ξένοιασες μιας και σχεδόν όλα θα δουλεύουν out of the box. Απλά στην πρώτη οθόνη του εγκαταστάτη επιλέγεις την ελληνική γλώσσα και όλα τα μενού θα είναι στα ελληνικά κλπ
babis_89 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Όσον αφορά σουίτες γραφείου υπάρχει τo Libre Office που είναι σχεδόν το ίδιο και μπορεί να ανοίγει και αρχεία του MS Office, Αφού είναι για τον πατέρα Linux Mint Χfce 32-bit και ξένοιασες μιας και σχεδόν όλα θα δουλεύουν out of the box. Απλά στην πρώτη οθόνη του εγκαταστάτη επιλέγεις την ελληνική γλώσσα και όλα τα μενού θα είναι στα ελληνικά κλπ Το Libre Office έχει ελληνική ορθογραφία? Γιατί δεν μπορούσα να τα βρω την προηγούμενη φορά..
nik0laus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Νομίζω ναι Δες κι εδώ https://www.pcsteps.gr/20488-δωρεάν-office-εναλλακτικές-microsoft/
babis_89 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Σας ευχαριστώ πάντως όλους για την βοήθειά σας τόσο καιρό.. Θα σας έχω νέα μόλις παρουσιάσει πάλι πρόβλημα..
babis_89 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα και πάλι.. να με και εγώ... αρχίσαμε πάλι τα ίδια.. Για να ανοίξει το λαπτοπ πρέπει να κάνεις 6...7 προσπάθειες γιατί σβήνει στην φόρτωσει των Linux.. Αν ανοίξει όμως δεν σβήνει.. Τι να κάνω τελικά ρε παιδιά?
babis_89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Σε περίπτωση που αλλάξω επεξεργαστή και μνήμη Ram (να αγοράσω μεταχειρισμένα) λέτα να λύση το πρόβλημα?
nikos903 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Εγώ ψηφίζω μητρική - τροφοδοσία. Δηλαδή δεν νομίζω να κάνεις κάτι με αλλαγή επεξεργαστή και ραμ, αν θες να το δοκιμάσεις βέβαια...
babis_89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Εγώ ψηφίζω μητρική - τροφοδοσία. Δηλαδή δεν νομίζω να κάνεις κάτι με αλλαγή επεξεργαστή και ραμ, αν θες να το δοκιμάσεις βέβαια... ωχ λες να είναι μητρική? Μπορείς κάπως να δοκιμάσεις την μητρική ?
nikos903 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Απότομο κλείσιμο για μένα είναι είτε έλλειψη τροφοδοσίας είτε πρόβλημα κάπου και κλείνει το σύστημα για προστασία. Τώρα το πως θα δοκιμάσεις την μητρική δεν έχω κανέναν εύκολο τρόπο στα υπόψιν....
babis_89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Απότομο κλείσιμο για μένα είναι είτε έλλειψη τροφοδοσίας είτε πρόβλημα κάπου και κλείνει το σύστημα για προστασία. Τώρα το πως θα δοκιμάσεις την μητρική δεν έχω κανέναν εύκολο τρόπο στα υπόψιν.... κάπου διάβασα ότι επισκευάζουν μητρικές διάβασα.. αξίζει? γιατί απ ότι είδα έχουν τσιμπιμένες τιμές.
nikos903 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Και να είναι μητρική το να την κοιτάξουν μόνο θα πάει 20ρικο τουλάχιστον, δεν αξίζει, και δεν είναι και σίγουρο οτι είναι αυτή που έχει το θέμα απο την στιγμή που δεν έχουν γίνει όλες οι άλλες δοκιμές. Δηλαδή για μένα δεν αξίζει να το ψάχνεις άλλο με αυτό το λάπτοπ να σου πω την αλήθεια, στην θέση σου θα έβρισκα έναν συμβατό επεξεργαστή απο το ebay 2-3€, μια μνήμη έστω και 1GB 2-3€, και ένα τροφοδοτικό 6-7€, θα έβγαζα όλα τα περιττά απο την μητρική (κάρτες mini pci, έξτρα usb, camera etc) και θα το δοκίμαζα, αν κάνει πάλι τα ίδια έχει θέμα η μητρική, αν σταματήσει κάτι απο τα αλλαγμένα θα έχει το θέμα ή τα ξεσυνδεμένα. Τώρα που το λέω αυτό με το ξεσύνδεμα των περιττών μπορείς να το κάνεις και τώρα βέβαια. Δεν ξέρω πως είναι το λάπτοπ σου άρα δεν ξέρω τι είναι περιττό απάνω του.
babis_89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Και να είναι μητρική το να την κοιτάξουν μόνο θα πάει 20ρικο τουλάχιστον, δεν αξίζει, και δεν είναι και σίγουρο οτι είναι αυτή που έχει το θέμα απο την στιγμή που δεν έχουν γίνει όλες οι άλλες δοκιμές. Δηλαδή για μένα δεν αξίζει να το ψάχνεις άλλο με αυτό το λάπτοπ να σου πω την αλήθεια, στην θέση σου θα έβρισκα έναν συμβατό επεξεργαστή απο το ebay 2-3€, μια μνήμη έστω και 1GB 2-3€, και ένα τροφοδοτικό 6-7€, θα έβγαζα όλα τα περιττά απο την μητρική (κάρτες mini pci, έξτρα usb, camera etc) και θα το δοκίμαζα, αν κάνει πάλι τα ίδια έχει θέμα η μητρική, αν σταματήσει κάτι απο τα αλλαγμένα θα έχει το θέμα ή τα ξεσυνδεμένα. Τώρα που το λέω αυτό με το ξεσύνδεμα των περιττών μπορείς να το κάνεις και τώρα βέβαια. Δεν ξέρω πως είναι το λάπτοπ σου άρα δεν ξέρω τι είναι περιττό απάνω του. 1. Επεδή με το Ebay δεν έχω ξανα ασχοληθεί... Αργούν τα πράγματα που παραγγέλνεις να έρθουν? 2. Μπορείς να με βοηθήσεις να βρούμε αυτό το σετάκι απο τροφοδοτικό, μνήμη και επεξεργαστή στο ebay?
nikos903 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Τρέξε ένα CPUz στο λάπτοπ όταν πάρει μπροστά να δούμε τι φοράει (ανέβασε ένα print screen τις καρτέλες που έχει το πρόγραμμα εδώ). Απο ebay κάνουν 15 μέρες με 1 μήνα να έρθουν τα πράγματα.
babis_89 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Τρέξε ένα CPUz στο λάπτοπ όταν πάρει μπροστά να δούμε τι φοράει (ανέβασε ένα print screen τις καρτέλες που έχει το πρόγραμμα εδώ). Απο ebay κάνουν 15 μέρες με 1 μήνα να έρθουν τα πράγματα. επειδή έχω Linux παλέυω να βρω κάτι σαν το CPUz αλλα δεν βρλισκω κάτι.. Γνωρίζει μήπως κάτι άλλο αντίστοιχο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα