ss13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Καταρχάς το λαπτοπ που έχω ειναι το Μ360 όχι το Μ160.. αυτό εδώ έχω.. http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/laptops-portable-pcs/laptops-and-netbooks/nec-versa-m360-22264/review 1. πως βλέπω αν γυρνάει κανονικά? υπάρχει κάποιος τρόπος? γιατί εμένα μου φαίνεται ότι γυρνάει κανονικά. 2. δεν θέλω να του κάνω κάποια αλλαγή να πηγαίνει καλύτερα. το μόνο που θέλω είναι να λειτουργήσει κανονικά. 3. έχω έναν επεξεργαστή απο ένα Dell Optiplex Gx 28 παρόμοιο με αυτό εδώ http://www.pcdistrict.com/modules/productcatalog/product_images/126092-dell-optiplex-gx280-9466.jpg Υπάρχει περίπτωση να ταιριάζει ο επεξεργαστής του στο λαπτοπ? 4. το manual για που χρειάζεται? 1. Γυρνάει άνετα δηλαδή ; 2. Με δίσκο παλιό , 1 gb ram και παλιό επεξεργαστή πρέπει να αλλαχτεί κάτι απ' όλα , μνήμη σίγουρα συν δίσκος . 3. Όχι δεν μπαίνει γιατί είναι από σταθερό υπολογιστή http://www.insomnia.gr/topic/537159-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-laptop-%CF%83%CE%B5-desktop/ 4. Το manual έχει τα parts number του laptop σου , καλύτερα να έχεις το laptop για να ξέρεις τι έχεις κλπ , επίσης βοηθάει στην αποσυναρμολόγηση του laptop , πρέπει να υπάρχει το manual
babis_89 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 1. Γυρνάει άνετα δηλαδή ; 2. Με δίσκο παλιό , 1 gb ram και παλιό επεξεργαστή πρέπει να αλλαχτεί κάτι απ' όλα , μνήμη σίγουρα συν δίσκος . 3. Όχι δεν μπαίνει γιατί είναι από σταθερό υπολογιστή http://www.insomnia.gr/topic/537159-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-laptop-%CF%83%CE%B5-desktop/ 4. Το manual έχει τα parts number του laptop σου , καλύτερα να έχεις το laptop για να ξέρεις τι έχεις κλπ , επίσης βοηθάει στην αποσυναρμολόγηση του laptop , πρέπει να υπάρχει το manual Αν αλλάξω δηλαδή κάτι απο αυτά θα σταματήσει να σβήνει? Να φανταστώ μιλάς για μεταχειρισμένα ε? Αν τα άλλαζα όλα δηλαδή μνήμη, δίσκο και επεξεργαστή.. πόσο θα μου έβγαινε το ποσο? Υ.Γ Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξεις την λειτουργία απο το ανεμιστηράκι? Για να αποκλείσουμε σίγουρα πράγματα? Αν το φέρεις γύρα με το δάχτυλο, πρέπει να φέρνει ώρα γύρω γύρω? Το δύγκρινα με το ανεμιστηράκι απο ένα ξεχασμένο λαπτοπ για είδα μια διαφορά. το πιο παλιό δεν μαγγκώνει όπως το Fan του Nec. Να στείλω σε βιντεάκι πως φέρνει γύρα?
ss13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Επεξεργαστή ή ανεμιστράκι νομίζω πως είναι το πρόβλημα , με δίσκο συν μνήμη το πρόβλημα θα λυθεί , θα αναπνεέει καλύτερα , αν θες καινούργιο δίσκο συν μνήμη ανεβαίνει το ποσό , μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις και στο forum , πρέπει να πας στον ηλεκτρονικό της γειτονιά σου να μετρήσει το ανεμιστηράκι , το παλιό laptop δουλεύει ; Ναι στείλε να δούμε
babis_89 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Επεξεργαστή ή ανεμιστράκι νομίζω πως είναι το πρόβλημα , με δίσκο συν μνήμη το πρόβλημα θα λυθεί , θα αναπνεέει καλύτερα , αν θες καινούργιο δίσκο συν μνήμη ανεβαίνει το ποσό , μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις και στο forum , πρέπει να πας στον ηλεκτρονικό της γειτονιά σου να μετρήσει το ανεμιστηράκι , το παλιό laptop δουλεύει ; Ναι στείλε να δούμε ε δεν αξίζει νομίζω για τόσο παλιό λαπτοπ να δώσω λεφτά για καινούρια πράγματα.. εχω το πολύμετρο ακόμα αλλά πως να το μετρήσω? αφού την μέτρηση την είχα ξανά κάνει με το ανεμιστηράκι.. απο το παλιό έχω κρατήσει μόνο ανταλλακτικά ελάχιστα.. το αμενιστηράκι μου... http://www.filedropper.com/2016-11-1117-04-15585
ss13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Αν το laptop έχει καλή κατασκευή , εσύ δεν το θες για extreme καταστάσεις , πιστεύω πως αξίζει , αν θες πάρε καινούργιο ανεμιστηράκι , λογικά αυτή είναι η αιτία του προβλήματος
coolerman Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 ΑΝ έχεις τροφοδοτικό με output 5v μπορείς να το δοκιμάσεις,να δείς αν γυρίζει + - θέλει στο λευκό πριζάκι.
babis_89 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Αν το laptop έχει καλή κατασκευή , εσύ δεν το θες για extreme καταστάσεις , πιστεύω πως αξίζει , αν θες πάρε καινούργιο ανεμιστηράκι , λογικά αυτή είναι η αιτία του προβλήματος που θα βρω ανεμιστηράκι καινούριο όμως άμεσα γιατί ψάχνω αυτεσ τις μέρες στο google αλλά δεν βρίσκω τίποτα..?
nikos903 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Βάλε το sensors να τρέχει στην δεξιά πλευρά της οθόνης, στην αριστερή τρέξε ένα βίντεο, όλη την ώρα βλέπε τις θερμοκρασίες, αν είναι χαμηλές όταν κλατάρει δεν κλείνει απο αυτές, τσάμπα θα αλλάξεις το fan έχω την εντύπωση Αν θυμάμαι καλά όταν τρέχεις την stress τότε γυρίζει κανονικά ο ανεμιστήρας ε; Για μπες στο bios και δες αν υπάρχει κάποια επιλογή fan always on για να την κάνεις enable σε κάθε περίπτωση.
babis_89 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Βάλε το sensors να τρέχει στην δεξιά πλευρά της οθόνης, στην αριστερή τρέξε ένα βίντεο, όλη την ώρα βλέπε τις θερμοκρασίες, αν είναι χαμηλές όταν κλατάρει δεν κλείνει απο αυτές, τσάμπα θα αλλάξεις το fan έχω την εντύπωση Αν θυμάμαι καλά όταν τρέχεις την stress τότε γυρίζει κανονικά ο ανεμιστήρας ε; Για μπες στο bios και δες αν υπάρχει κάποια επιλογή fan always on για να την κάνεις enable σε κάθε περίπτωση. έδεσα ξανά το λαπτοπ.. με την τρίτη προσπάθεια κατάφερα να μπω στα Linux (γιατι τις προηγούμενες δύο φορές έσβηνε πριν την φόρτωσει των Linux). Άνοιξα sensors και η θερμοκρασία ήταν στους 50 βαθμούς. έμεινε το λαπτοπ ανοιχτο για 8 λεπτά και το ανεμιστηράκι δεν δούλεψε καθόλου με την θερμοκρασία να έχει φτάσει στους 54... εκει που πατάω στον mozilla και ανοίγει... έσβησε. Το ΄χαλκινο παρεπιτπώνοτος ζεμάταγε απο κάτω ότα το ακούμπησα.. Ξανά άνοιξα το λάπτοπ και μπηκε στο λειτουργικό κανονικα.. άνοιξα psensors με θερμοκρασία 50..(temp1,core0,core1) έβαλα βιντεάκι σε 1080 ... το ανεμιστηράκι άρχισε αμέσως να δουλέυει.. μέχρι το 1ο λεπτό η θερμοκρασία έφτανε μέχρι 60 και ταυτόχρονα μέτραγα και το ανεμιστηράκι με το πολύμετρο στα 0,2 απο το 1ο λεπτό και μετά για περίπου 20 δεύτερα θερμοκρασία ανέβηκε στους 70 και μετά στους 80... και το ανεμιστηράκι σταδιακά 0,25....0,26...0,27...0,28....0,30 και το άφησα άλλα 30 δεύτερα έτσι στο φούλ και μετά το σταμάτησα... έβαλα επόμενο βίντεο σε 1080.. με την θερμοκρασία πάλι να αρχίζει απο 48..50. άρχισε πάλι να δουλεύει το ανεμιστηράκι και να βγάζει καυτό αέρα. έφτασε μέχρι το 1ο λεπτό και η θερμοκρασία τώρα έφτασε μόνο μέχρι 60 και ταυτόχρονα τώρα μέτραγα με το πολύμετρο.. αλλά κάτι περίεργο σε αυτη τι μέτρηση το πολύμετρο μέτρα 3,80 μέχρι 4,01 αυξομειωνόταν συνεχώς... (χωρις να αλλάξω κάτι στο πολύμετρο.. ) και έσβησε αμέσως φυσικά.. πολύ αντεξε..
nikos903 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Τι εννοείς ζεματάει; Μπορείς να αφήσεις το χέρι σου απάνω του για πόσα δεύτερα πριν αρχίσει να σε καίει και να μην μπορείς να το κρατήσεις εκεί; Το ανεμιστηράκι που άρχισε να γυρίζει; Δες δηλαδή αν αρχίζει να γυρίζει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Μπήκες bios να δεις αν έχει κανένα fan always on? Βάλε το δάχτυλο σου απάνω απο την ψήκτρα εκεί που είναι ο επεξεργαστής και μετά εκεί που είναι το NB, το άλλο τσιπάκι δίπλα, ποιο είναι πιο ζεστό; Οι βίδες είναι όλες βιδωμένες απάνω στην ψήκτρα ε; Το ανεμιστηράκι όταν πας να το γυρίσεις με το χέρι (όταν είναι ακίνητο) νιώθεις να κρατάει αντίσταση ή γυρνάει εύκολα;
ss13 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 που θα βρω ανεμιστηράκι καινούριο όμως άμεσα γιατί ψάχνω αυτεσ τις μέρες στο google αλλά δεν βρίσκω τίποτα..? Σου έδωσα link σε προηγούμενο μήνυμα https://www.aliexpress.com/store/product/Cooling-Fan-For-NEC-Versa-KDB0505HB-6B1H-KDB0505HB-5V-0-28A-KW32D-Cooling-Fan/1687287_32725722638.html
babis_89 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Σου έδωσα link σε προηγούμενο μήνυμα https://www.aliexpress.com/store/product/Cooling-Fan-For-NEC-Versa-KDB0505HB-6B1H-KDB0505HB-5V-0-28A-KW32D-Cooling-Fan/1687287_32725722638.html ναι το είδα αλλά αυτό θέλει περίπου ένα μήνα να έρθει.. Τι εννοείς ζεματάει; Μπορείς να αφήσεις το χέρι σου απάνω του για πόσα δεύτερα πριν αρχίσει να σε καίει και να μην μπορείς να το κρατήσεις εκεί; Το ανεμιστηράκι που άρχισε να γυρίζει; Δες δηλαδή αν αρχίζει να γυρίζει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Μπήκες bios να δεις αν έχει κανένα fan always on? Βάλε το δάχτυλο σου απάνω απο την ψήκτρα εκεί που είναι ο επεξεργαστής και μετά εκεί που είναι το NB, το άλλο τσιπάκι δίπλα, ποιο είναι πιο ζεστό; Οι βίδες είναι όλες βιδωμένες απάνω στην ψήκτρα ε; Το ανεμιστηράκι όταν πας να το γυρίσεις με το χέρι (όταν είναι ακίνητο) νιώθεις να κρατάει αντίσταση ή γυρνάει εύκολα; Στο bios μπήκα και δεν έχει κάποια επιλογή για το Fan. Το Fan αρχίζει να γυρίζει στους 50 βαθμούς. Δεν μου φαίνεται να έχει κάποια αντίσταση όταν το γυρίζω με το δάχτυλο. Οι βίδες είναι όλες ναι στην ψήκτρα. Πιο ζεστό είναι το σημείο πάνω από την ψήκτρα. Στο σημείο πάνω από την ψήκτρα το δάχτυλο αντέχει με το ζόρι 1 δευτερόλεπτο ενώ στο άλλο αντέχει 2 με 3 δευτερόλεπτα. Έκανα ένα πείραμα.. Με την δεύτερη προσπάθεια άνοιξε το λαπτοπ. Μέχρι στιγμής είναι μια ώρα ανοιχτό χωρίς να σβήσει. Επί 50 λεπτά έκανα το εξής: Έβαλα να παίζει βίντεο σε ανάλυση 1080.. Παράλληλα έτρεχα στο terminal glxgears και stress – c 2 Είχα ανοίξει πολλά προγράμματα + task manager και Psensor Και τράβηξα τρία βιντεάκια να τα δείτε.. το πρώτο είναι οι μετρήσεις μετά από 10 λεπτά. Το δεύτερο μετά από 22 λεπτα και το τρίτο μετα από 5 λεπτά . ταυτόχρονα έπαιρνα σταδιακά μετρήσεις με το πολύμετρο αλλά ήταν σταθερά στο 4,3 . Το λαπτοπ ακόμα δεν έχει σβήσει και το άφησα στο ρελαντι. Βίντεο 1: https://sendvid.com/10vmh7ju# Βίντεο 2: https://sendvid.com/kuchmuck Βίντεο 3: https://sendvid.com/b6vxtp0g
nik0laus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μια χαρά δουλεύει ..... Για σβήσε και άναψε το πάλι μετά από 10 λεπτά ...
babis_89 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μια χαρά δουλεύει ..... Για σβήσε και άναψε το πάλι μετά από 10 λεπτά ... Το ξανά άφησα αλλη μια ώρα... και στρες τεστ κλπ.. τώρα του κάνω φορμάτ και περνάω 7 άρια να δω αν θα αντέξει την διαδικασία.. Απλά θα του ξανά περάσω ΧΡ μάλλον γιατί τα 7άρια το βαραίνουν πάρα πολύ.. Μου φαίνεται περίεργο όμως ότι δεν σβήνει.. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2016 από babis_89
nik0laus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μιας και η μνήμη είναι λίγη (1GB) θα σου πρότεινα να βάλεις μια ελαφριά διανομή λίνουξ τύπου Lxle , lubuntu, Peppermint , antix κλπ , γιατί με windows λόγω antivirus κλπ θα έχεις λίγη διαθέσιμη μνήμη για εφαρμογές και κυρίως για σερφάρισμα καθώς το νετ έχει βαρύνει αρκετά .....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα