Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δοκίμασα όπως μου είπες.. έτρεξε κανονικα με το live cd + σκληρό. όταν όμως έκανα δοκιμή απευθείας απο τον σκληρό το glxgears έτρεξε αρκετή ώρα, όμως όταν έβαλα βιντεάκι 1080 να παίξει δεν άντεξε πολύ και έσβησε το λαπτοπ.

εκέι μέχρι τα 30 ευρώ. για τον πατέρα μου το θέλω που δουλεύει μόν ιντερνετ, word και όσα μπορείς να δουλέψεις για απλή χρήση. οπότε HDD. Ταιριάζουν όλοι οι σκληροί δίσκοι 2.5 ?

αν βρω πολύμετρο τι ακριβώς να μετρήσω και που?

ανεμιστηράκι απο που να βρω? να αγοράσω?

να δείς πόσο γκαντέμεις είμαι.. Βρήκα ένα ανεμιστηράκι απο ένα παλιό λαπτοπ, το σύνδεσα αλλά δεν φέρνει καν γύρα. :-(

Δεν έχεις κανέναν φίλο που να είναι ηλεκτρονικός ; Πρέπει να ανοίξεις , να δεις γενικά τι παίζει μέσα , δες στο ανεμιστηράκι τον κωδικό που έχει , πες μας τον , ναι να αγοράσεις , 5 ευρώ έχει , δίσκος είναι το 10 % των πιθανοτήτων του προβλήματος , για εμένα υπερθέρμανση της cpu ή ανεμιστηράκι είναι το πρόβλημα B)

Δημοσ.

Δεν έχεις κανέναν φίλο που να είναι ηλεκτρονικός ; Πρέπει να ανοίξεις , να δεις γενικά τι παίζει μέσα , δες στο ανεμιστηράκι τον κωδικό που έχει , πες μας τον , ναι να αγοράσεις , 5 ευρώ έχει , δίσκος είναι το 10 % των πιθανοτήτων του προβλήματος , για εμένα υπερθέρμανση της cpu ή ανεμιστηράκι είναι το πρόβλημα B)

Θα ψάξω να βρω πολύμετρο και θα ενημερώσω για να μου πείτε τι να μετρήσω και πως.... και μετά βλέπουμε.. οπότε να κάνουμε σίγουρες κινήσεις.

Δημοσ.

Φιλε λυπαμαι που στο λεω αλλα το μηχανηματακι σου ειναι καταδικασμενο. Ο επεξεργαστης σου εχει παρει, και για αυτο μετα απο τοσα που εκανες βλεπεις πως φως στο τουνελ δεν βλεπεις. Το οτι δεν σου κλεινει αμεσως μερικες φορες σε πραγματα που δοκιμαζεις δεν ειναι ελπιδα, αλλα ενδειξη οτι ο επεξεργαστης κανει τα δικα του. Αφου τον αναβεις απο κρυο και σου σβυνει (απο τα διαφορα παραδειγματα που εδωσες) τοτε δεν εχει να κανει με θερμοκρασιες. 

Γνωμη μου, μην πεταξεις αλλα λεφτα πανω του, και σιγουρα δεν θα δεις κατι διαφορετικο με αλλο σκληρο. Κανε μια βολτα και δεν τι παιζει σε μαγαζια με δοσεις κλπ, και παρε στον πατερα σου οτι πιο low level λαπτοπ βρεις με κανενα 200αρι..  (πρεπει να εχει και ενα το e-shop αυτη την εβδομαδα στα members με 180 νομιζω), και αφησε το NEC στην ακρη. Δεν αξιζει να χαραμιζεις κοπο και χρημα σε κατι που δεν προκειται να φτιαχτει.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε λυπαμαι που στο λεω αλλα το μηχανηματακι σου ειναι καταδικασμενο. Ο επεξεργαστης σου εχει παρει, και για αυτο μετα απο τοσα που εκανες βλεπεις πως φως στο τουνελ δεν βλεπεις. Το οτι δεν σου κλεινει αμεσως μερικες φορες σε πραγματα που δοκιμαζεις δεν ειναι ελπιδα, αλλα ενδειξη οτι ο επεξεργαστης κανει τα δικα του. Αφου τον αναβεις απο κρυο και σου σβυνει (απο τα διαφορα παραδειγματα που εδωσες) τοτε δεν εχει να κανει με θερμοκρασιες. 

Γνωμη μου, μην πεταξεις αλλα λεφτα πανω του, και σιγουρα δεν θα δεις κατι διαφορετικο με αλλο σκληρο. Κανε μια βολτα και δεν τι παιζει σε μαγαζια με δοσεις κλπ, και παρε στον πατερα σου οτι πιο low level λαπτοπ βρεις με κανενα 200αρι..  (πρεπει να εχει και ενα το e-shop αυτη την εβδομαδα στα members με 180 νομιζω), και αφησε το NEC στην ακρη. Δεν αξιζει να χαραμιζεις κοπο και χρημα σε κατι που δεν προκειται να φτιαχτει.

ωχ τωρα με απογοητεύεις ειλικρινά.. Μπορεί να είναι η αλήθεια και πικρή αλλά δεν υπάρχει μια.. ούτε για δόσεις ούτε για 200 άρια.. Για αυτό και θέλω να τον φτιάξω έστω και για μισό ή έναν χρόνο..

Δημοσ.

Να μετρήσεις το τροφοδοτικό δεν είναι εύκολο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μετρήσεις τα βόλτ όταν το έχεις ξεσυνδέσει, βάζεις το κόκκινο μέσα και το μαύρο απέξω και σου δείχνει τι βγάζει. Λογικά στα 20DC βάζεις το πολύμετρο, γράφει απο κάτω τι πρέπει να βγάζει. Το θέμα όμως είναι τα βόλτ στο φορτίο, όχι σε ηρεμία όπως θα είναι όταν βάλεις το πολύμετρο στο ξεσυνδεμένο τροφοδοτικό... Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις βέβαια, μέτρα και πες μας τι δείχνει.

Εν τέλει τι έκανες με τον δίσκο; Τον έβγαλες - έβαλες και πάντα όταν είναι ο δίσκος μέσα σου κάνει νούμερα; Αποκλειστικά τότε; Όταν είναι εκτός ο δίσκος δηλαδή ούτε μια φορά δεν έκλεισε είτε με HD video είτε με το stress test?

Δημοσ.

Δεν άλλαξα δίσκο ακόμα.. Μέχρι στιγμής μόνο όταν τον έχω μέσα μου κάνει κόλπα και σβήνει.

απλά επειδή μου πρότεινε ο φίλος ss13 να κάνω μετρήσεις πρώτα με πολύμετρο για αυτό και δεν έκανα κίνηση να αγοράσω δίκσο..

Θέλεις να μου πείς πώς να κάνω την μέτρηση όταν είναι στην πρίζα..? Η ίδια διαδικασία με αυτη που μου είπες πριν ?

Το πολύμετρο που έχω είναι αυτό... (πείτε μου λίγο στο πόσο να το βάλω?)

http://www.zeppelincomputers.com/data/products/id964/web_00001_jtw_830ln_multimeter.jpg

Δημοσ.

Όχι να αλλάξεις, να δοκιμάσεις με τον δίσκο σου και χωρίς ξανά να δεις αν αλλάξει συμπεριφορά.

Μετά οι μετρήσεις μέσα στο λάπτοπ είναι επίφοβες, πρόσεχε που θα ακουμπήσεις τι και σε τι θα έχεις γυρισμένο το πολύμετρο, μπορείς να κάνεις ζημιά.

Για να μετρήσεις το τροφοδοτικό με φορτίο πρέπει α βάλεις το + και το - απάνω στον κονέκτορα του τροφοδοτικού την ώρα που λειτουργεί το λάπτοπ και μετά να τρέξεις κανένα stress test, τώρα το δικό σου δεν ξέρω πως είναι άρα...

Δημοσ.

Όχι να αλλάξεις, να δοκιμάσεις με τον δίσκο σου και χωρίς ξανά να δεις αν αλλάξει συμπεριφορά.

Μετά οι μετρήσεις μέσα στο λάπτοπ είναι επίφοβες, πρόσεχε που θα ακουμπήσεις τι και σε τι θα έχεις γυρισμένο το πολύμετρο, μπορείς να κάνεις ζημιά.

Για να μετρήσεις το τροφοδοτικό με φορτίο πρέπει α βάλεις το + και το - απάνω στον κονέκτορα του τροφοδοτικού την ώρα που λειτουργεί το λάπτοπ και μετά να τρέξεις κανένα stress test, τώρα το δικό σου δεν ξέρω πως είναι άρα...

έστειλα σε λινκ πιο πολύμετρο έχω..

Δηλαδή.. βάζω το λαπτοπ να λειτουργεί κανονικα και εκεί που δουλεύει βάζω το μαύρο και το κόκκινο στο βυσματάκι που μπαίνει στο λαπτοπ?

Δημοσ.

Μόνο το τροφοδοτικό μέτρα να δεις εαν δίνει σωστή τάση , όπως είπε ο προηγούμενος λογικά ο επεξεργαστής έχει πρόβλημα , μπορείς να βρεις μεταχειρισμένους στις αγγελίες εδώ , nikos903 απλά για το τροφοδοτικό είπα να μετρήσει τυπικά για να είμαστε σίγουροι B)

Δημοσ.

Μόνο το τροφοδοτικό μέτρα να δεις εαν δίνει σωστή τάση , όπως είπε ο προηγούμενος λογικά ο επεξεργαστής έχει πρόβλημα , μπορείς να βρεις μεταχειρισμένους στις αγγελίες εδώ , nikos903 απλά για το τροφοδοτικό είπα να μετρήσει τυπικά για να είμαστε σίγουροι B)

δεν καταφέρνω κάτι με την μέτρηση.. μπορείς να με βοηθήσεις?

Δημοσ.

Ναι μάλλον είναι επεξεργαστής και κάνει τα δικά του , ναι μάλλον είναι τροφοδοσία και σβήνει στα 5 sec οπότε μετράμε με πολύμετρο μπας και βρούμε άκρη , ναι μάλλον φταίει το ανεμιστηράκι που πότε δουλεύει σωστά και πότε όχι...,το μόνο όμως που έχουμε δει από όλες τις δοκιμές σου μέχρι τώρα είναι ότι όταν είναι ο δίσκος επάνω και πάει να λειτουργήσει τότε σου παρουσιάζονται τα προβλήματα .

Απόντος του σκληρού δίσκου με linux-live cd,usb  έπαιζε βίντεο youtube 1080p επί μισή ώρα ίσως και περισσότερο

Παρόντος σκληρού δίσκου αλλά με linux-live cd,usb πάλι έτρεχε κανονικά αλλά  μόλις πήγαινες να φορτώσεις το λειτουργικό από τον σκληρό πάλι έσβηνε .......

Άρα ...;

Προσωπικά μου έχει τύχει λόγω σκληρού να παρουσιάζει συμπτώματα καμένης κάρτας γραφικών ...και τυχαία στα λύσε δέσε μπήκε άλλος δίσκος και από τότε (3 χρόνια πίσω) το λάπτοπ δουλεύει άψογα (acer 5520 με ενσωματωμένη nvidia....έπαιξα και τζόκερ αλλά η τύχη μου εξαντλήθηκε στο να δουλεύει το acer τόσα χρόνια απρόσκοπτα :-D :-D :-D :-D )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μέτρηση που πήρα είναι 19,42 με το πολύμετρο.. είναι καλή ένδειξη?

επίσης έκανα και μια προσπάθεια.. δοκίμασα να μετρήσω και το ανεμηστηράκι την ώρα που έτρεχα το stress - c 2 και έδειχνε 3,94..

Παρατήρησα και κάτι ακόμα.. δοκίμασα να ξανά τρέκω το glxgears και δούλευε κανονικά αλλά όσο έτρεχε,  το ανεμηστηράκι δεν δούλεψε καθόλου.  Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο..

Περιμένω τα νέα σας - συμβουλή σας.

Επεξ/σία από babis_89
Δημοσ.

To τροφοδοτικό απο κάτω πόσα λέει οτι βγάζει;

Μπορεί να γράφει και ο υπολογιστής απο κάτω, τα βόλτ πες. 19.5 ή 20 είναι;

Δημοσ.

To τροφοδοτικό απο κάτω πόσα λέει οτι βγάζει;

Μπορεί να γράφει και ο υπολογιστής απο κάτω, τα βόλτ πες. 19.5 ή 20 είναι;

output 19V λέει.. (τροφοδοτικό)

input rating 19 Vdc (Laptop από την κάτω μεριά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...