babis_89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Το γυάλισα.. έβαλα πάστα, το τοποθέτησα και ξεκίνησε το λάπτοπ.. μόλις άνοιξε πάτησα στο τερμιναλ για να κατεβάσω το psensor. Με το που ολοκληρώθηκε έσβησε πάλι. Τώρα αφαίρεσα τον σκληρό δίσκο και έβαλα live CD με Linux να δω πως θα πάει.. 'Εχω βάλει βίντεο στο youtube 1080 p και παίζει κανονικά χωρίς να σβήσει εδώ και 30 λεπτά. Απο κάτω η ψύκτρα δουλεύει ασταμάτητα και βγάζει ζεστό αέρα και ο χαλκός (αυτό το μακρόστενο) καίει αρκετά. με το sensors εμφανίζει θερμοκρασίες : sensor type ... acpitz-0...... temp1... 70 C sensor type ... coretemp... core 0... 71 C .... core1....70 C
nik0laus Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αν έχει αυτές τις θερμοκρασίες την ώρα που παίζει Υοutube στα 1080p τότε είναι ΟΚ Μάλλον βρήκαμε τον υπαίτιο ..... Σε ηρεμία τι θερμοκρασίες δείχνει ?
babis_89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αν έχει αυτές τις θερμοκρασίες την ώρα που παίζει Υοutube στα 1080p τότε είναι ΟΚ Μάλλον βρήκαμε τον υπαίτιο ..... Σε ηρεμία τι θερμοκρασίες δείχνει ? σκληρός δίσκος τελικα? σε ηρεμία δείχνει και στα τρία 50 βαθμούς..
nik0laus Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Κατά πώς δείχνουν τα φαινόμενα ... Δούλεψέ το κι άλλο και σε άλλες εφαρμογές αλλά αφού κράτησε μισή και πλέον ώρα σε βίντεο 1080ρ και δεν έσβησε, μάλλον είναι εντάξει από μητρική και gpu
nikos903 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Για τρέξε και το bench που έτρεχες πριν και σου έκλεινε σε 10 δεύτερα να δούμε αν αντέξει.
babis_89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Κατά πώς δείχνουν τα φαινόμενα ... Δούλεψέ το κι άλλο και σε άλλες εφαρμογές αλλά αφού κράτησε μισή και πλέον ώρα σε βίντεο 1080ρ και δεν έσβησε, μάλλον είναι εντάξει από μητρική και gpu Το επόμενο ερώτημα τώρα... Τι σκληρό δίσκο επιλέγουμε και αν μπορείς πρότεινε μου κάποιο που να ταιριάζει.. (οικονομικό φυσικά.. ) Για τρέξε και το bench που έτρεχες πριν και σου έκλεινε σε 10 δεύτερα να δούμε αν αντέξει. Αυτό ακριβώς δοκίμαζα μόλις... Με το glxgears. τρέχει εδώ και 5 λεπτά και δεν έχει σβήσει.
ss13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Το επόμενο ερώτημα τώρα... Τι σκληρό δίσκο επιλέγουμε και αν μπορείς πρότεινε μου κάποιο που να ταιριάζει.. (οικονομικό φυσικά.. ) Αυτό ακριβώς δοκίμαζα μόλις... Με το glxgears. τρέχει εδώ και 5 λεπτά και δεν έχει σβήσει. Για να σβήνει δύσκολα να είναι ο σκληρός , υπερθέρμανση ή ανεμιστηράκι χαλασμένο , έχει πιο πολλές πιθανότητες
nikos903 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Και εγώ αυτό λέω (+ ελλιπής τροφοδοσία ή βραχυκύκλωμα) αλλά.... Για δοκίμασε να βάλεις πάλι τον δίσκο και να μπεις απο το live cd μετά και τρέξε πάλι το glxgears. Αν δεν κλείσει τότε δοκίμασε να κάνεις restart να μπεις απο το λειτουργικό του δίσκου και να τρέξεις και εκεί το ίδιο πράγμα.
nik0laus Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Όταν λες οικονομικό δίσκο, για τι ποσό εννοείς ; Όταν έχεις λεφτά όλα είναι φθηνά ,όταν δεν έχεις λεφτά όλα είναι ακριβά Μπες στις αγγελίες εδώ στο insomnia και θα βρεις HDD 2,5" sata 100-250 GB στα 15-20 ευρώ (όχι παραπάνω) και κάνεις δουλειά σου. Αν βάλεις SSD θα δώσεις κάμποσα παραπάνω χρήματα αλλά το μηχάνημα θα ξανανιώσει. Αν είναι να σερφάρεις απλά στο διαδίκτυο ,κανά βιντεάκι που και που και να κάνεις μόνο απλές δουλειές γραφείου (εξελόφυλλα και κείμενα) δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά ,λέω εγώ τώρα....... όπως και να έχει εσύ αποφασίζεις.
ss13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Εμένα για βραχυκύκλωμα μου κάνει , βρε κάποιον με πολύμετρο να σου μετρήσει τις τάσεις , αν το ανοίξεις έλενξε τα καλώδια του εσωτερικού , βρες ένα ανεμιστηράκι , άλλαξε το υπάρχον , μπορεί να μη δουλεύει καλά , έτσι να σβήνει για να μην καεί
babis_89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Και εγώ αυτό λέω (+ ελλιπής τροφοδοσία ή βραχυκύκλωμα) αλλά.... Για δοκίμασε να βάλεις πάλι τον δίσκο και να μπεις απο το live cd μετά και τρέξε πάλι το glxgears. Αν δεν κλείσει τότε δοκίμασε να κάνεις restart να μπεις απο το λειτουργικό του δίσκου και να τρέξεις και εκεί το ίδιο πράγμα. δοκίμασα όπως μου είπες.. έτρεξε κανονικα με το live cd + σκληρό. όταν όμως έκανα δοκιμή απευθείας απο τον σκληρό το glxgears έτρεξε αρκετή ώρα, όμως όταν έβαλα βιντεάκι 1080 να παίξει δεν άντεξε πολύ και έσβησε το λαπτοπ. Όταν λες οικονομικό δίσκο, για τι ποσό εννοείς ; Όταν έχεις λεφτά όλα είναι φθηνά ,όταν δεν έχεις λεφτά όλα είναι ακριβά Μπες στις αγγελίες εδώ στο insomnia και θα βρεις HDD 2,5" sata 100-250 GB στα 15-20 ευρώ (όχι παραπάνω) και κάνεις δουλειά σου. Αν βάλεις SSD θα δώσεις κάμποσα παραπάνω χρήματα αλλά το μηχάνημα θα ξανανιώσει. Αν είναι να σερφάρεις απλά στο διαδίκτυο ,κανά βιντεάκι που και που και να κάνεις μόνο απλές δουλειές γραφείου (εξελόφυλλα και κείμενα) δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά ,λέω εγώ τώρα....... όπως και να έχει εσύ αποφασίζεις. εκέι μέχρι τα 30 ευρώ. για τον πατέρα μου το θέλω που δουλεύει μόν ιντερνετ, word και όσα μπορείς να δουλέψεις για απλή χρήση. οπότε HDD. Ταιριάζουν όλοι οι σκληροί δίσκοι 2.5 ? Εμένα για βραχυκύκλωμα μου κάνει , βρε κάποιον με πολύμετρο να σου μετρήσει τις τάσεις , αν το ανοίξεις έλενξε τα καλώδια του εσωτερικού , βρες ένα ανεμιστηράκι , άλλαξε το υπάρχον , μπορεί να μη δουλεύει καλά , έτσι να σβήνει για να μην καεί αν βρω πολύμετρο τι ακριβώς να μετρήσω και που? ανεμιστηράκι απο που να βρω? να αγοράσω? να δείς πόσο γκαντέμεις είμαι.. Βρήκα ένα ανεμιστηράκι απο ένα παλιό λαπτοπ, το σύνδεσα αλλά δεν φέρνει καν γύρα.
nik0laus Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 δοκίμασα όπως μου είπες.. έτρεξε κανονικα με το live cd + σκληρό. όταν όμως έκανα δοκιμή απευθείας απο τον σκληρό το glxgears έτρεξε αρκετή ώρα, όμως όταν έβαλα βιντεάκι 1080 να παίξει δεν άντεξε πολύ και έσβησε το λαπτοπ. εκέι μέχρι τα 30 ευρώ. για τον πατέρα μου το θέλω που δουλεύει μόν ιντερνετ, word και όσα μπορείς να δουλέψεις για απλή χρήση. οπότε HDD. Ταιριάζουν όλοι οι σκληροί δίσκοι 2.5 ? αν βρω πολύμετρο τι ακριβώς να μετρήσω και που? ανεμιστηράκι απο που να βρω? να αγοράσω? να δείς πόσο γκαντέμεις είμαι.. Βρήκα ένα ανεμιστηράκι απο ένα παλιό λαπτοπ, το σύνδεσα αλλά δεν φέρνει καν γύρα. Ποιο ανεμιστηράκι ..... ο δίσκος φταίει..... Δεν είναι όλοι οι 2,5" ίδιοι, Υπάρχουν οι SATA και οι IDE ή PATA o δικός σου τι τύπου είναι ;
babis_89 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ποιο ανεμιστηράκι ..... ο δίσκος φταίει..... Δεν είναι όλοι οι 2,5" ίδιοι, Υπάρχουν οι SATA και οι IDE ή PATA o δικός σου τι τύπου είναι ; τώρα με έχετε μπερδέψει ρε παιδιά .. τι φταίει τελικα? νομίζω sata.. αν σου είναι εύκολο εσένα ή σε κάποιον άλλον μπορείς να μου προτείνεις κάποιον?
nik0laus Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Πήγαινε στις αγγελίες http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/harddisks/ από 10 ευρώ έχει δίσκους ......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα