babis_89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Για δοκίμασε root για κωδικό. αλλιώς τι ακριβώς λειτουργικό είναι αυτό που τρέχεις να δούμε αν υπάρχει. Το mx15 δεν μου λέει κάτι AntiX λέγεται η διανομή. Είναι ελληνική και mx-15 είναι η έκδοση της. https://mxlinux.org/ Stress test έτρεξες όταν είχες εκκινήσει με linux? Αν όχι βάλε πάλι να ξεκινήσει απο εκεί και τρέξε κανένα 10λεπτοπ stress για να δεις αν αντέξει. O δίσκος αν ήταν δεν θα πέταγε BSOD? O απότομος τερματισμός (χωρίς μηνύματα ούτε τίποτα) συνήθως είναι HardWare θέμα, πχ τροφοδοτικό ή ποιος ξέρει τι στην μητρική. Για να τρέξεις το stress πας στην κονσόλα και πατάς: sudo apt-get install stress και μετά: stress -c 2 Αν κλείσει πάλι τότε θα έλεγα να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό σε πρώτη φάση. Ο κωδικός τελικά ήταν όντως root. πληκτρολόγησα την εντολή sudo apt-get install stress και εμφανίζει : reading package list...done building dependency tree reading state information...done E: unable to locate package stress οπότε δεν τρέχει τίποτα.. Πώς προχωράμε τώρα?
nikos903 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Για δοκίμασε να τρέξεις αυτό πριν το install stress sudo yum install epel-release Εδώ σου λέει και την χρήση του stress αν το θες: λινκ
nik0laus Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δούλεψε με το liveCD όσο μπορείς, κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος σε αφήνει χρόνους .... Έαν έχεις αρχεία που θέλεις μέσα σε αυτόν καλό θα ήταν να τα μεταφέρεις σε κάποιον άλλο για να μην τα χάσεις Μετά αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις την διανομή στο δίσκο και να δεις αν λειτουργεί σωστά
babis_89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δούλεψε με το liveCD όσο μπορείς, κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος σε αφήνει χρόνους .... Έαν έχεις αρχεία που θέλεις μέσα σε αυτόν καλό θα ήταν να τα μεταφέρεις σε κάποιον άλλο για να μην τα χάσεις Μετά αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις την διανομή στο δίσκο και να δεις αν λειτουργεί σωστά Αφού φταίει ο δίσκος θα μπορέσω να εγκαταστήσω την διανομή? Είναι σίγουρο δηλαδή σκληρός έ? Μην αγοράσω τσάμπα δίσκο.. Θα χρειαστώ και εκεί την γνώμη σας για την επιλογή σκληρού δίσκου..
babis_89 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 έκανα Format τα Windows και κανονική εγκατάσταση την έκδοση Linux.. Μέχρι στιγμής (εδώ και μια ώρα) το Laptop είναι ανοιχτό και δεν έχει σβήσει. Μήπως είχαν πρόβλημα τα windows? Να ξανά κάνω Format και να βάλω τα windows ? Τι μου προτείνεται? Επίσης τρέχω και το stress -c 2 αλλά δεν βλέπω κάποια αποτελέσματα. Δεν πρέπει να μου εμφανίσει κάτι?
babis_89 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Λοιπόν.. το Laptop δεν άνοιγε καθόλου (black screen). έβγαλα την μια Ram και άνοιξε. Στο task manager απο τα Linux δείχνει σε ρελαντί ότι την CPU στα 3 με 4 % και την Memory στα 34 %. Πάτησα να ανοίξει το Mozilla και το Libre Office ταυτόχρονα και το Cpu έκανε μια απότομη άνοδο στο 100%. Αγού άνοιξαν έπεσε το CPU πάλι στα 3 με 4 % ενώ η Memory στα 52 % σταθερή. Τώρα τo αφήνω ανοιχτά να δω πόσο θα παραμείνη ανοιχτός. Έχουν περάσει περίπου 20 λεπτά και έχει μέινει ανοιχτός. Επίσης δοκιμάζω αυτη την στιγμλη stress test μεσω terminal με την εντολή stress - c 2.... CPU 100% .. Memory 55%. Δούλεψε για αρκετή ώρα χωρίς να κλείσει. Με το που άρχισα να βάζω youtube και να φωρτώνει τραγούδι έσβησε πάλι...
nikos903 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Τρέξε memtest στην μνήμη που έχεις απάνω, μπορεί και αυτή να έχει θέμα. Μετά μπορείς να τρέξεις και κανένα τεστ στην κάρτα γραφικών μπας και είναι αυτή που έχει θέμα, αλλά τα γραφικά του αυτουνού είναι intel άρα δεν νομίζω... Πάντως αυτό το απότομο κλείσιμο μου κάνει κάτι σε τροφοδοσία εμένα, αν είχες καμιά μπαταρία να του έβαζες θα έδειχνε καπάκι αν ήταν εκεί το θέμα... Τώρα τροφοδοτικό είναι, μητρική είναι don't know... Άλλο τροφοδοτικό δεν έχεις να δοκιμάσεις ε; Τώρα όταν κλείνει το λάπτοπ το τροφοδοτικό καίει; Ή απλά είναι χλιαρό; (όχι οτι λέει και πολλά αυτό αλλά αν ζεματάει....). Για δοκίμασε να βάλεις ένα βίντεο 1080p να δεις σε πόση ώρα θα κλείσει, και αν μπορείς βλέπε και τις θερμοκρασίες ταυτόχρονα.
babis_89 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Τρέξε memtest στην μνήμη που έχεις απάνω, μπορεί και αυτή να έχει θέμα. Μετά μπορείς να τρέξεις και κανένα τεστ στην κάρτα γραφικών μπας και είναι αυτή που έχει θέμα, αλλά τα γραφικά του αυτουνού είναι intel άρα δεν νομίζω... Πάντως αυτό το απότομο κλείσιμο μου κάνει κάτι σε τροφοδοσία εμένα, αν είχες καμιά μπαταρία να του έβαζες θα έδειχνε καπάκι αν ήταν εκεί το θέμα... Τώρα τροφοδοτικό είναι, μητρική είναι don't know... Άλλο τροφοδοτικό δεν έχεις να δοκιμάσεις ε; Τώρα όταν κλείνει το λάπτοπ το τροφοδοτικό καίει; Ή απλά είναι χλιαρό; (όχι οτι λέει και πολλά αυτό αλλά αν ζεματάει....). Για δοκίμασε να βάλεις ένα βίντεο 1080p να δεις σε πόση ώρα θα κλείσει, και αν μπορείς βλέπε και τις θερμοκρασίες ταυτόχρονα memtest? πως το κάνω αυτό? το laptop ήταν ανοιχτό και συγκεκριμένα το είχα αφήσει με το stress - c 2 για μισή ώρα περίπου και δεν έσβηνε. Τώρα μόλις το σταμάτησα και έτρεξα το glxgears και άρχιζε να εμφανίζει απο τελέσματα κατι με 300 ..... 60 fps κλπ.. κράτησε περίπου 10 δευτερόλεπτα και έσβησε αμέσως. Τροφοδοτικό άλλο δεν έχω ούτε μπαταρία, αλλά δοκίμασα το τροφοδοτικό το δικό μου σε άλλο Laptop και δούλευε κανονικά. Τώρα για βίντεο με 1080 θα είναι πολύ δύσκόλο γιατι η σύνδεση μου είναι πάρα πολύ μικρή στο χωριό που μένω.. αλλά θα δοκιμάσω σε 720 p. τις θερμοκρασίες όμως πως τις βλέπω στα LINUX?
nikos903 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 memtest86+, το κατεβάζεις, το γράφεις σε cd, μπουτάρεις απο εκεί και το αφήνεις να ψάχνει. 2-3 κύκλους και πάνω όπως και να έχει. 10 δεύτερα στα γραφικά, δεν άντεξε, σίγουρα πατάει καλά η ψήκτρα σε όλα τσιπάκια της μητρικής; To οτι δουλεύει το τροφοδοτικό σου σε άλλο λάπτοπ δεν λέει κάτι, μπορεί να μην ζήταγε τόσο ρεύμα το άλλο. Θες είτε μπαταρία για να μπορεί να τραβήξει και απο εκεί είτε άλλο τροφοδοτικό (ίδια βόλτ και ίδια ή παραπάνω αμπέρ). Άσε το βίντεο να φορτώσει 2 λεπτά και μετά βάλε το να παίξει, δεν χρειάζεται να το βλέπεις καπάκι... Αν δεν γίνεται πάντως και το glxgears ζορίζει την κάρτα και το ίδιο πράγμα κάνει, τρέχε αυτό. Θερμοκρασίες με sensors αν θυμάμαι καλά.
babis_89 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 memtest86+, το κατεβάζεις, το γράφεις σε cd, μπουτάρεις απο εκεί και το αφήνεις να ψάχνει. 2-3 κύκλους και πάνω όπως και να έχει. 10 δεύτερα στα γραφικά, δεν άντεξε, σίγουρα πατάει καλά η ψήκτρα σε όλα τσιπάκια της μητρικής; To οτι δουλεύει το τροφοδοτικό σου σε άλλο λάπτοπ δεν λέει κάτι, μπορεί να μην ζήταγε τόσο ρεύμα το άλλο. Θες είτε μπαταρία για να μπορεί να τραβήξει και απο εκεί είτε άλλο τροφοδοτικό (ίδια βόλτ και ίδια ή παραπάνω αμπέρ). Άσε το βίντεο να φορτώσει 2 λεπτά και μετά βάλε το να παίξει, δεν χρειάζεται να το βλέπεις καπάκι... Αν δεν γίνεται πάντως και το glxgears ζορίζει την κάρτα και το ίδιο πράγμα κάνει, τρέχε αυτό. Θερμοκρασίες με sensors αν θυμάμαι καλά. Το άφησα να κάνει 10 τεστ.. άφησα ένα βιντεο στο youtube να φωρτώνει σε 480 p ... ούτε 5 δευτερόλεπτα δεν πρόλαβε και έσβησε, για αυτό και δεν πρόλαβα να δω θερμοκρασία. η ψήκτρα μου φαίνεται ότι πατάει μια χαρά..
ss13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Πρέπει να είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης για να κλείνει μόλις ζορίζεται , πρέπει να το ανοίξεις , να αλλάξεις πάστα
babis_89 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Πρέπει να είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης για να κλείνει μόλις ζορίζεται , πρέπει να το ανοίξεις , να αλλάξεις πάστα άλλακα πριν μια εβδομάδα.. να βάλω μήπως περισσότερη? παίζει ρόλο η ποσότητα?
ss13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 άλλακα πριν μια εβδομάδα.. να βάλω μήπως περισσότερη? παίζει ρόλο η ποσότητα? Αφού άλλαξες , πρέπει να το δεις με πολύμετρο , να μετρήσεις τις τάσεις , αλλά για να σβήνει μάλλον κάτι έχει ο επεξεργαστής , κάτι άλλο , το ανεμιστηράκι το είδες εαν δουλεύει κανονικά ; Μπορεί να κολλάει , οπότε σβήνει για να μην καεί
babis_89 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Αφού άλλαξες , πρέπει να το δεις με πολύμετρο , να μετρήσεις τις τάσεις , αλλά για να σβήνει μάλλον κάτι έχει ο επεξεργαστής , κάτι άλλο , το ανεμιστηράκι το είδες εαν δουλεύει κανονικά ; Μπορεί να κολλάει , οπότε σβήνει για να μην καεί πρέπει να βρω πολύμετρο.. τι να μετρήσω με πολύμετρο δηλαδή? το ανεμιστηράκι απ ότι είδα φέρνει κανονικά γύρω γύρω..
nikos903 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Πριν αλλάξεις την πάστα μια βδομάδα πριν το λάπτοπ έκλεινε πάλι έτσι όπως κλείνει τώρα; Όταν άλλαξες πάστα τι έκανες; Έβαλες πάστα που ακριβώς; Είχε pad πουθενά; Βάλε το sensors να τρέχει και πες μας αρχική θερμοκρασία, μετά βάλε κάτι να παίζει και πες μας με τι ρυθμό ανεβαίνει και σε ποια φάση έκλεισε. 2 μετρήσεις είναι η πρώτη είναι εύκολη και η δεύτερη και σε 5 δεύτερα προλαβαίνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα