ghadhika Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Έχουμε και λέμε. Το pc μου αυτή τη στιγμή είναι...αυτό που βλέπετε στην υπογραφή. Θέλω να του δώσω ένα μικρό boost. Έχω στα υπόψη τρεις αναβαθμίσεις. Να αλλάξω τον FX6300 με FX8370, την HD7770 (1GB) με RX460 (4GB) και να βάλω μια 8άρα μνήμη στα 1866MHZ (το μέγιστο που δέχεται η mb). Προς το παρόν, οικονομικά με παίρνει να κάνω μόνο μία απ' αυτές, με τις υπόλοιπες να πηγαίνουν για το άγνωστο μέλλον. Ποια πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο;
FasTaker Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Eξαρταται για τι τον θέλεις. Σιγουρα θελεις RAM οποτε ξεκινα απο εκει μετα αν τον θελεις για παιχνιδια πρωτα αλλαζεις την GPU αλλιως αν θες καλυτερο performance γενικοτερα αλλαζεις πρωτα την CPU. Αλλα πρωτα μνημη. Θες τουλαχιστον 8GΒ ειδικα αν εχεις 64bit λειτουργικο.
ghadhika Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Είμαι "καθυστερημένος" gamer. Για αρκετά χρόνια απείχα από το άθλημα και τώρα προσπαθώ και να αναπληρώσω τα χαμένα (να ναι καλά το steam), αλλά να παίζω και κάνα καινούριο, χωρίς φυσικά να έχω απαιτήσεις για high details. Για παράδειγμα τώρα παίζω το Sacred 2 (παιχνίδι που φυσικά πετάει) αλλά το NBA 2k16 το έχω στα low και το 2k17 ούτε που να το σκέφτομαι. Το GTA4 που έπαιζα μέχρι πρόσφατα, με πολλές υποχωρήσεις, παιζόταν αλλά με απαράδεκτα κοψίματα. Τόλμησα να βάλω το demo του νέου Doom, και μόνο στο ultra low παιζόταν...μόνο που έμοιαζε χειρότερο κι απ' το Doom 3. Όπως καταλάβατε δε θέλω (και δε μπορώ) να καταθέσω σημαντικά ποσά για αναβάθμιση, γιατί ο περισσότερός μου χρόνος πάει σε παλιότερα games, αλλά βγαίνουν και κάποια που πολύ θα τα ήθελα (βλέπε Mafia 3, Dishonored 2) να τα περιλάβω, αλλά με αυτό το σύστημα, αδυνατώ. Όσο για το γενικότερο performance, πρέπει να παραδεχτώ ότι τα 10άρια (αν και ελαφρώς πιο αργά από τα 8άρια), πάνε πολύ καλά πάνω στον ssd. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, άλλωστε δε χρησιμοποιώ και κάποια ιδιαιτέρως βαριά εφαρμογή.
FasTaker Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Τοτε ξεκινα με μνημη http://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr16n11-8-8gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-p-PER.550509 και αμεσως μετα gpu. CPU την κοιτας απο πασχα και μετα σε βγαζει ακομα.
SpirosZ68 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) 1) αναβαθμιση GPU.Ειναι αυτη που σε κραταει πισω, περισσοτερο απο καθε τι αλλο στο συστημα. https://www.skroutz.gr/s/9682863/XFX-Radeon-RX-460-4GB-OC-RX-460P4SFG5.html(εφ οσον παιζεις η θελεις να παιζεις Doom πας αναγκαστικα σε 4GB καρτα γραφικων)2) CPU δεν θα αλλαζα. Θα εμενα με αυτην οσο με καλυπτει και μετα θα πηγαινα εξ αρχης σε καινουρια πλατφορμα.3) Μνημη θα ελεγα να προσθεσεις απλα αλλα 4GB οσο πιο φτηνα γινεται γιατι κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να επενδυσεις σε αυτο το συστημα. Αν σηκωνε τιποτα 2400Μhz θα ελεγα οτι αξιζει αλλα να δωσεις Site: 50ευρω για να βαλεις 4GB παραπανω, 266Mhz πιο γρηγορες ειναι κατα τη γνωμη μου κακη επενδυση. edit. το λινκ ηταν ο'τι ναναι (μνημη αντι για καρτα γραφικων) κανεις δεν το ειδε? Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2016 από SpirosZ68 2
ghadhika Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Να πω την αλήθεια, πριν τη δημιουργία του thread, η σειρά που είχα στο μυαλό μου ήταν cpu-gpu-ram. Τώρα βλέπω την αναβάθμιση cpu τη θεωρείτε αχρείαστη, κάτι θα ξέρετε περισσότερο. Τελευταία φορά φορά που ασχολήθηκα εντατικά με σύγκριση και ανάλυση hardware δεν είχαμε μπει καν στα μνημόνια, άρα, θα σας εμπιστευτώ! Τώρα το θέμα gpu-ram είναι ακόμα λίγο μετέωρο. Βλέπω ότι είσαστε 1-1. Έχω την ανησυχία αν η rx460 θα μπορέσει να προσφέρει μια ικανοποιητική αύξηση στην απόδοση σε σχέση με την 7770, όμως στην ίδια τιμή δε ξέρω αν μπορώ να βρω και κάτι καλύτερο, και δε θέλω να ξεπεράσω τα 170€, ποσό που δυστυχώς η rx470 υπερβαίνει κατά πολύ. Όσο για τις μνήμες, η αναβάθμιση αποκλειστικά αυτών νομίζω ότι δε θα μου προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Ψάχτηκα μπας και συνφέρει να προσθέσω άλλα 4gb , αλλά ούτε αυτό συμφέρει γιατί αν πάρω ακόμα ένα ζευγάρι 2x2, όμοιες με τις υπάρχουσες για να μην έχω άλλα προβλήματα, θα μου βγει ένα 30-35άρι, και θα έχουν και χαμηλότερη ταχύτητα. Αν έχει κάποιος κάποια εναλλακτική πρόταση, δεκτή, γιατί ακόμα δεν έχω πειστεί για κάτι συγκεκριμένο.
SpirosZ68 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Η Νο1 αναβαθμιση που σου χρειαζεται ειναι η καρτα γραφικων. Μην εχεις καμια αμφιβολια οτι θα εχει μεγαλη διαφορα με την 7770 (υπολογισε 2.5Χ περισσοτερα fps).Η RX 460 4GB ειναι η οικονομικοτερη επιλογη και θα σου προσφερει αρκετα καλες επιδοσεις.Δεν αξιζει ομως να δωσεις παραπανω απο 140-150ευρω για το μοντελο με τα 4GB. Βασικα αν δεν επαιζες Doom θα σου ελεγα να πας στην φτηνοτερη εκδοση με τα 2GB γιατι δεν υστερει καθολου σε επιδοσεις (εκτος απο το Doom) και ξεκιναει απο 123ευρω αλλα το Doom θελει τουλαχιστον 3GB μνημη για να παιξει αξιοπρεπως)Αν μπορεις να περιμενεις καμια 20αρια μερες (το πολυ) μεχρι να πεσουν οι τιμες στις GTX1050ti περιμενε.Η GTX1050ti θα κοστιζει γυρω στα 170-180 ευρω οταν θα σταθεροποιηθει η τιμη της και θα εχει αρκετα καλο λογο τιμης προς αποδοση.Η 470 και η 1060 εχουν καλυτερο λογο τιμης προς αποδοση (αποδιδουν πολυ καλυτερα απο τις 460/1050ti χωρις να κοστιζουν πολυ περισσοτερο) αλλα ξεκινανε απο 225ευρω περιπου. Σε καμια περιπτωση μην δωσεις χρηματα αναμεσα στα ποσα που σου ειπα. μεχρι 130 ευρω για RX460 2GB, μεχρι 150 ευρω για RX 460 4GB και μεχρι 180 ευρω για GTX 1050ti. H CPU σου ειναι μια χαρα και με αυτες τις καρτες δεν θα εχει καθολου bottleneck. Aν εβαζες απο 470/1060 και πανω θα εβλεπες μια μικρη διαφορα αν αλλαζες CPU αργοτερα αλλα με 460/1050ti μενεις με αυτην, δεν χρειαζεσαι αλλη. Η ταχυτητα της μνημης εχει καποια σημασια αλλα η ποσοτητα της εχει ακομα μεγαλυτερη. Τα 8 GB ειναι ελαχιστη απαιτηση σε αρκετα παιχνιδια οποτε μην λες οτι δεν θα εχει νοημα να βαλεις αλλα 4 GB με 30 ευρω ακομα κι αν ειναι μολις 1600Mhz. 1
ghadhika Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Το πατάω, δε το πατάω, το πατάω, δε το πατάω...Μωρέ το πατάω Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια. Ελπίζω τα αποτελέσματα να είναι ικανοποιητικά.
SpirosZ68 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Το πατάω, δε το πατάω, το πατάω, δε το πατάω...Μωρέ το πατάω Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια. Ελπίζω τα αποτελέσματα να είναι ικανοποιητικά. Αν και δεν βλεπω το λογο να πας σε saphire η Saphire δημιουργησε ενα πολυ καλο ονομα στις υλοποιησεις της σε AMD καρτες γιατι πετυχαινε καλες επιδοσεις αλλα κυριως καλη ψυξη στις καρτες που το ειχαν αναγκη. Η κακομοιρη η RX 460 με τα 75W δεν εχει αναγκη καν απο δευτερο ανεμιστηρα και καθε ευρω παραπανω απο την φτηνοτερη υλοποιηση ειναι ενα πεταμενο ευρω. Και να ειχε τουλαχιστον παραπανω εγγυηση να πω ενταξει, χαλαλι. Αλλα δεν. To μονο που ξεχασα να σου επισημανω ειναι οτι οι καινουριες καρτες γραφικων που συζηταμε δεν εχουν αναλογικη εξοδο οποτε τσεκαρε οτι το μονιτορ σου δεν εχει μονο VGA αλλα εχει τουλαχιστον μια ψηφιακη εισοδο (DVI, HDMI, DP)
Kostas.karras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Γιατι δεν κοιτας και σε αγγελιες σε μτχ? πουλας τις μνημες σου και βρισκεις αλλες 2χ4 ή 1χ8 και μια gtx 960 Kαι οπως βλεπω στην υπογραφη σου δεν εχεις ssd? επιβαλεται για το boost που θες..
ghadhika Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Γιατι δεν κοιτας και σε αγγελιες σε μτχ? πουλας τις μνημες σου και βρισκεις αλλες 2χ4 ή 1χ8 και μια gtx 960 Kαι οπως βλεπω στην υπογραφη σου δεν εχεις ssd? επιβαλεται για το boost που θες.. Είτε αγοράσω μια καινούρια 2x4 και πουλήσω τη 2x2, είτε αγοράσω μία επιπλέον 2x2, το τελικό ποσό θα είναι πάνω κάτω το ίδιο. Όσο για τη GTX960, δεν εμπιστεύομαι να δώσω κοντά στα 2 κατοστάρικα για μεταχειρισμένη κάρτα. Προτιμώ 150, λίγο χειρότερη μεν, αλλά κουτάτη. Άσε που έχω και μια προφανή αδυναμία στην AMD. SSD έχω. Αυτός κι αν ήταν ΚΑΛΗ επένδυση. Βέβαια αν τον αγόραζα ένα εξάμηνο αργότερα, θα έπαιρνα διπλάσια χωρητικότητα, αλλά τι να γίνει.
Kostas.karras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Είτε αγοράσω μια καινούρια 2x4 και πουλήσω τη 2x2, είτε αγοράσω μία επιπλέον 2x2, το τελικό ποσό θα είναι πάνω κάτω το ίδιο. Όσο για τη GTX960, δεν εμπιστεύομαι να δώσω κοντά στα 2 κατοστάρικα για μεταχειρισμένη κάρτα. Προτιμώ 150, λίγο χειρότερη μεν, αλλά κουτάτη. Άσε που έχω και μια προφανή αδυναμία στην AMD. SSD έχω. Αυτός κι αν ήταν ΚΑΛΗ επένδυση. Βέβαια αν τον αγόραζα ένα εξάμηνο αργότερα, θα έπαιρνα διπλάσια χωρητικότητα, αλλά τι να γίνει. Ok για τις μνημες... για 200 για την καρτα φυσικα και οχι.. με κανα 150αρη ομως θα το σκεφτομουν.. o/c εχεις κανει στο cpu?
ghadhika Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Ok για τις μνημες... για 200 για την καρτα φυσικα και οχι.. με κανα 150αρη ομως θα το σκεφτομουν.. o/c εχεις κανει στο cpu? Με μια γρήγορη αναζήτηση, κάτω από 170€ δε τη βρήκα. Και 2GB, όχι 4 όπως η RX460. Όχι, παρότι gamer επί 20ετίας, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα του overclocking.
Kostas.karras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Γιατι νομιζεις οτι αξιοποιει τα 4gb η ρχ460? wrong... ο 6300 το χρειαζεται,εστω ελαφρυ..παρε μια ψυχτρουλα και παιξε λιγο μαζι του..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα