aleilo03 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα σε ολους Ξερω οτι το συγκεκριμενο διλημμα εχει τεθει απειρες φορες απλα θελω την αποψη απο παιδια που τα εχουν δουλεψει γιατι σκεφτομαι να επιλεξω ενα απο τα δυο μονιτορς.. Καταρχην με ενδιαφερει μονιτορ 27αρι, 144hz, G-sync(μιας και εχω την GTX1070) με βασικη χρηση το gaming και το σερφαρισμα, με αποτελεσμα να κλεινω σε ενα απο τα δυο μοντελα της Asus με σκοπο να κρατησω το μονιτορ για τουλαχιστον 6-7 χρονια. Το TN είναι τοσο τραγικο οσο λενε πολλοι δηλαδη για την χρηση που το θελω?Σκεφτομαι δηλαδη αν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα για το IPS(με ολα τα γνωστα θεμετα του, BLB , glow κτλ) η να παρεις το TN που ναι μεν εχει θεμα με τις γωνιες θεασης αλλα στην ουσια οταν καθεσαι και κοιτας την οθονη καθεσαι στο κεντρο..Υπαρχει κι εκει θεμα πχ με τις γωνιες λογω 27αρας? Αυτη τη στιγμη ειμαι με μια Dell 24 IPS.. Με λιγα λογια θελω να πω αν ειναι τοση τρομακτικη η διαφορα στην ποιοτητα εικονας ωστε να αξιζει τα παραπανω 170€... Επισης κατι αλλο που με ανησυχει ειναι πως γινεται να δινεις τοσα λεφτα και να παρακαλας να τυχεις σε καλο μονιτορ και οχι προβληματικο αλλα η απαντηση ειναι λογικα οτι δεν υπαρχει αναταγωνισμος οταν πχ η PG278Q ειναι μοντελο διετιας και βαλε και ειναι στα τοπ μονιτορς.... Δεν ξερω εχω μπερδευτει...Μια κλεινω προς το ενα και μια προς το αλλο.. Οποιος μπορει ας δωσει τα φωτα του!!
La_MoRt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Ως κάτοχος του PG279Q θα σου πω πως η οθόνη είναι τρομερή... Για το 278Q ξέρω ότι έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα και ότι έχει πολύ χαμηλή απόδοση για αυτό που λανσάρεται. Τώρα όσο αναφορά το quality control και τα 2 είναι αισχρά. Εγώ τη δικιά μου την άλλαξα 3 φορές.. Για αυτό θα σου πρότεινα αν πας εκεί να τη πάρεις από Ελληνικό κατάστημα και να έχει απαραίτητα DOA για να μπορείς να την επιστρέψεις αν δεις κάτι, καθώς η εγγύηση σε καμία από τις 2 δεν είναι zero pixel. Όσο αναφορά BLB σε αυτό ήμουν τυχερός και με τις 3 δεν είχε καμία εκτός από το φυσιολογικό που υπάρχει σε όλες τις IPS στις γωνίες της. Η απόφαση δική σου απλά το μόνο απογοητευτικό για εμένα είναι το χαμηλό quality control και ότι χρειάστηκε να την αλλάξω 3 φορές. Προσοχή λοιπόν από που θα τη πάρεις. 2
aleilo03 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Πιστευεις οτι η 279Q αξιζει τα 895€ αυτη τη στιγμη σε σχεση με μια πχ μεταχειρισμενη 278Q στα 500€ πχ? Η αγορα αν γινει θα γινει απο Msystems που ειναι αξιοπιστοι σε θεματα εγγυησεων κτλ
Fulgore Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Καταρχας σχολιο απο ατομα που τα εχουν δουλεψει και τα 2 δεν προκειται να πετυχεις γιατι σχεδον κανενας δεν ειχε το αρχικο Tn rog να το πουλησει να παει στο αλλο με Ips για τον πολυ απλο λογο οτι χρηματικα του βγαινει οσο το ακομα μεγαλυτερο 34αρι ultrawide monitor. Επισης οταν ζητας απο καποιο να γινει συγκριση θα γινει με βαση τις τιμες που εχουν καινουργια οχι το ενα καινουργιο και το αλλο μτχ. Τελος οσον αφορα τα παραπανω που ρωτας η απαντηση ειναι οτι σε γενικες γραμμες ουτε το Asus rog με Ips αξιζει τα χρηματα του αλλα ουτε και το φθηνοτερο Tn μοντελο. Γενικα οτι ειναι gaming στα Monitor ειναι overpriced μεχρι αηδιας. Και αυτο φενεται αρχικα στο ανυπαρκτο quality control που υπαρχει,στην αθλια για τα χρηματα που πληρωνεις εγγυηση αλλα και στο Gsync που κοστολογειται τοσο ακριβα και εν μερη σιγα και την τρομερη διαφορα που κανει(για τα χρηματα που ζηταει εννοω γιατι οντως το tearing εκτως gsync δεν ειναι οτι το καλυτερο).Τι να το κανω το να μην υπαρχει tearing ή τα 144hz οταν βλεπουμε παιχνιδια με κλειδωμενα τα fps ή αλλα με απειρα τεχνικα προβληματα? Επισης υποψη οτι για να αξιοποιησεις τα monitor αυτα και να παιζεις σε high/very high settings μια μονο gtx 1070 δεν φτανει. Και εμενα απο τα χερια μου περασε τετοιου ειδους Monitor(gsync/144hz).Δεν λεω στα fps παιχνιδια μου αρεσε πολυ.Αλλα σε ολα τα αλλα δεν δικαιολογει τα χρηματα του σε σχεση με ενα φθηνοτερο 1440p 60hz monitor. Μονο τα μεγαλυτερα monitor μπορουμε να πουμε ας πουμε οτι αξιζουν λογω του Ultrawide https://www.skroutz.gr/s/8417369/Asus-Rog-Swift-PG348Q.html αλλα προφανως η τιμη που ζητανε ειναι ακρως απαγορευτικη. 1
aleilo03 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Καταρχας σχολιο απο ατομα που τα εχουν δουλεψει και τα 2 δεν προκειται να πετυχεις γιατι σχεδον κανενας δεν ειχε το αρχικο Tn rog να το πουλησει να παει στο αλλο με Ips για τον πολυ απλο λογο οτι χρηματικα του βγαινει οσο το ακομα μεγαλυτερο 34αρι ultrawide monitor. Επισης οταν ζητας απο καποιο να γινει συγκριση θα γινει με βαση τις τιμες που εχουν καινουργια οχι το ενα καινουργιο και το αλλο μτχ. Τελος οσον αφορα τα παραπανω που ρωτας η απαντηση ειναι οτι σε γενικες γραμμες ουτε το Asus rog με Ips αξιζει τα χρηματα του αλλα ουτε και το φθηνοτερο Tn μοντελο. Γενικα οτι ειναι gaming στα Monitor ειναι overpriced μεχρι αηδιας. Και αυτο φενεται αρχικα στο ανυπαρκτο quality control που υπαρχει,στην αθλια για τα χρηματα που πληρωνεις εγγυηση αλλα και στο Gsync που κοστολογειται τοσο ακριβα και εν μερη σιγα και την τρομερη διαφορα που κανει(για τα χρηματα που ζηταει εννοω γιατι οντως το tearing εκτως gsync δεν ειναι οτι το καλυτερο).Τι να το κανω το να μην υπαρχει tearing ή τα 144hz οταν βλεπουμε παιχνιδια με κλειδωμενα τα fps ή αλλα με απειρα τεχνικα προβληματα? Επισης υποψη οτι για να αξιοποιησεις τα monitor αυτα και να παιζεις σε high/very high settings μια μονο gtx 1070 δεν φτανει. Και εμενα απο τα χερια μου περασε τετοιου ειδους Monitor(gsync/144hz).Δεν λεω στα fps παιχνιδια μου αρεσε πολυ.Αλλα σε ολα τα αλλα δεν δικαιολογει τα χρηματα του σε σχεση με ενα φθηνοτερο 1440p 60hz monitor. Μονο τα μεγαλυτερα monitor μπορουμε να πουμε ας πουμε οτι αξιζουν λογω του Ultrawide https://www.skroutz.gr/s/8417369/Asus-Rog-Swift-PG348Q.html αλλα προφανως η τιμη που ζητανε ειναι ακρως απαγορευτικη. Ναι εχεις δικιο για την συγκριση απλα εκανα αυτην την υποθεση για να δω αν ειναι οντως τοσο τραγικο το ΤΝ σε σχεση με το IPS.. Το οτι τα gaming monitors ειναι υπερτιμημενα ισχυει απλα αυτη τη στιγμη δεν βλεπω κατι αλλο με αυτα τα χαρακτηριστικα δλδ και 27" και 144 και g-sync κτλ.. Ωραια ας πουμε οτι αφηνουμε το gsync ποια ειναι η επομενη επιλογη σε 27αρι monitor με πιο λογικη τιμη και να εχει καλο QA?Γιατι απ'οτι διαβαζω δεν βλεπω καποιο που να μου γεμιζει το ματι...
Fulgore Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Το Tn panel της συγκεκριμενης Rog παντως ειναι αξιοπρεπεστατο και μονο αν εβαζες καποιο μονιτορ με καλο Ips panel(κυριως στα χρωματα να φανουν δηλαδη οι μικροδιαφορες)θα μπορουσε καποιος να καταλαβει τις οποιες διαφορες. Το μονο προβλημα βεβαια ειναι οτι και αυτο εβγαλε τα θεματακια του δυστηχως. Οσον αφορα το δευτερο που γραφεις θα κοιταξεις σε LG μερια αφου ειναι η μονη που μπορει να σου βγαλει το οποιαδηποτε θεματακι αλλα εχει αμεσο service(ειδικα σε σχεση με Acer και Asus)και η μονη που παρεχει εγγυηση 0καμμενου pixel. https://www.skroutz.gr/s/7283234/LG-27MB85R-B.html Εν μερη και η Dell ειναι στην ιδια κατηγορια. Ειναι παντως λογικο να μην σου γεμιζουν το ματι τα απλα 1440p monitors λογω και του σχεδιασμου που εχουν που ειναι και πιο απλος,αλλα και της ανυπαρκτης διαφημισης ή φωτισμου κλπ σε σχεση με τα gaming. Γενικα η επιλογη του καταλληλου Monitor ειναι δυσκολη γιατι εκτως των αλλων δεν υπαρχει και καποιος χωρος να τα δεις και απο κοντα,να δεις πχ αν οντως αξιζει ας πουμε το Gsync ή διαφορες στο monitor μεταξυ 60 και 144hz.
aleilo03 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Γενικα οσα χρονια ασχολουμαι με υπολογιστες δεν ειχα επενδυσει ποτε σε ενα πολυ καλο μονιτορ γι'αυτο και το σκεφτομαι τωρα σοβαρα. Δυστυχως με τις LG εχω πολυ ασχημη εμπειρια-ατυχία καθως μου εχουν καει 2 οθονες και μια τηλεοραση λιγο μετα τη ληξη της εγγυησης τους και απο τότε εχω πει δεν ξαναπλησιαζω αυτη τη μαρκα τουλαχιστον σε οθονες.. Aπο τοτε οτι οθονη ειχα ηταν Dell IPS νορμαλ επιπεδου Σχετικα με το τελευταιο αυτο θα ηταν το ιδανικο δλδ να πας σε ενα καταστημα και να κανεις τη συγκριση γιατι αλλο απο βιντεακια στου youtube και αλλο απο κοντα, αλλα δυστυχως δεν γινεται με αποτελεσμα να αποφασιζουμε κυριως με βαση review, προτασεων κτλ.. Οι συγκεκριμενες Asus παντως μου αρεσουν και εμφανισιακα σε σχεση με οτι αλλο εχω δει... Μετα σκεφτομουν να κανω υπομονη μπας και βγει καποιο αλλο μοντελο αλλα δεν φαινεται κατι στον οριζοντα..
firepc Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Οι οθονες που κοιτας ειναι χαλασμενες. Θυμαμαι οταν ειχαν βγει και τις επαιρναν πολλα ατομα, ειχαν παρα πολλα προβληματα και ολοι εμπλεκαν με επιστροφες. Γενικα η asus ειναι meh.. Και προσωπικα, εχω ασχημες εμπειριες με τις οθονες της
Fulgore Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Οι συγκεκριμενες Asus παντως μου αρεσουν και εμφανισιακα σε σχεση με οτι αλλο εχω δει... Μετα σκεφτομουν να κανω υπομονη μπας και βγει καποιο αλλο μοντελο αλλα δεν φαινεται κατι στον οριζοντα.. Εκει πουλανε δυστηχως οι εν λογω οθονες. Σου βαζουν εμφανιση για να ψαρωσει ο κοσμος και η τιμη ανεβαινει στο Θεο. οσο για τα περι υπομονης μην περιμενεις τσαμπα. 1440p 144hz gsync οθονες απευθυνονται στο 1% ισως και λιγοτερο των gamer,κοινως ειναι προιον για λιγους και αρα αναμενομενα να ειναι ακριβο. Κυριως το Gsync ειναι αυτο που κραταει την τιμη τοσο υψηλη ακομα και σε 1080p.
aleilo03 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Εκει πουλανε δυστηχως οι εν λογω οθονες. Σου βαζουν εμφανιση για να ψαρωσει ο κοσμος και η τιμη ανεβαινει στο Θεο. οσο για τα περι υπομονης μην περιμενεις τσαμπα. 1440p 144hz gsync οθονες απευθυνονται στο 1% ισως και λιγοτερο των gamer,κοινως ειναι προιον για λιγους και αρα αναμενομενα να ειναι ακριβο. Κυριως το Gsync ειναι αυτο που κραταει την τιμη τοσο υψηλη ακομα και σε 1080p. Για την AOC G2460PG που ειδα τι γνωμη εχεις?? Εχω μπερδευτει τοσο πλεον που κοιταζω και 24αρες..
sazistas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Φιλε μου νομίζω πως είμαι ο πλεον κατάλληλος για να σου απαντήσω στις ερωτήσεις που έχεις μιας και ξεκίνησα αγοράζοντας την PG278Q την οποία και πουλησα εδω μέσα στις αγγελίες και πηρα την PG279Q κατευθειαν με το που βγήκε. το χειρότερο για μένα στην PG278Q ηταν αυτη η ανομοιομορφία του contrast στο πανελ απο πανω προς τα κατω. Δηλαδη δεν υπήρχε καποια οπτικη γωνια που θα κοιτουσες την οθονη και θα ειχε ομοιομορφο contrast απο πανω μεχρι κάτω, ειτε την γυρνουσα εντελως καθετα προς τα ματια μου ειτε με μια κλιση προς τα πανω η προς τα κατω. Θα πει καποιος μεσα στα παιχνιδια δεν το πολυ δινεις σημασία αυτο, και ναι θα συμφωνήσω αν αρχισεις να παιζεις το ξεχνας αλλα επειδη την οθονη την χρησιμοποιουσα και για παραγωγική δουλεια με ενοχλούσε. Με το που ηρθε η PG279Q και την κουμπωσα στο pc αμεσως η διαφορα ηταν τρομακτικη, πολυ πιο ζωντανα χρωματα και τελεια ομοιομορφία στο contrast. Επίσης αυτο που εχει η PG279Q με το blue light filter ειναι πολυ σημαντικο, ειδικα οταν δουλευω τα βραδυα μου ξεκουραζει παρα πολυ τα ματια, ενω οταν θελω να κανω δουλεια που απαιτει χρωματική ακρίβεια απλα το απενεργοποιώ. Επίσης η δικια μου PG279Q βγηκε τελειο κομμάτι, χωρις BLB η καμενα πιξελ οποτε να ξέρεις οτι δεν ειναι σιγουρο πως θα πετυχεις προβληματικό κομμάτι. Για να καταλήξω λοιπόν αξιζε με χιλια η αλλαγη και τα παραπάνω χρηματα που ζητάει. Ειδικα και με ενα calibration με το spyder express 5 η οθόνη άγγιξε την τελειότητα! 1
XMorsX Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Η PG279Q ειναι AHVA, η αλλη ειναι TN, οχι απο τις καλες κιολας, καθως εχει κομματια με προβληματικο gamma curve και βεβαια βαρυ grainy coating. H PG279Q ειναι κλασεις ανωτερη και σιγουρα η καλυτερη επιλογη μεταξυ των δυο, αξιζει το παραπανω χρηματα που ζηταει. Παρολα αυτα, και οι δυο εχουν παρουσιασει αρκετα προβληματα. Καλυτερα να αγοραζες την Viewsonic XG2701-GS, την καλυτερη στην κατηγορια της, η εναλλακτικα την Acer XB271HU.
Fulgore Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Η PG279Q ειναι AHVA, η αλλη ειναι TN, οχι απο τις καλες κιολας, καθως εχει κομματια με προβληματικο gamma curve και βεβαια βαρυ grainy coating. H PG279Q ειναι κλασεις ανωτερη και σιγουρα η καλυτερη επιλογη μεταξυ των δυο, αξιζει το παραπανω χρηματα που ζηταει. Παρολα αυτα, και οι δυο εχουν παρουσιασει αρκετα προβληματα. Καλυτερα να αγοραζες την Viewsonic XG2701-GS, την καλυτερη στην κατηγορια της, η εναλλακτικα την Acer XB271HU. Η οποια viewsonic δεν υπαρχει στην Ελλαδα και η Acer κοστιζει οσο η Asus,εχει τραγικα μικρη διαθεσιμοτητα και φυσικα και αυτη ειχε παρουσιασει προβληματακια.
aleilo03 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Τελικα κλεινω προς PG279Q ελπιζοντας σε καλη παρτιδα και να την βγαλω με αυτο το μονιτορ για 7-8 χρονια(μπορει και περισσοτερα) Μια ακομη ερωτηση..Αν το μονιτορ βγαλει καποιο απο τα γνωστα προβληματα την επιστροφη την κανεις στο καταστημα απο οπου το πηρες η κατευθειαν στην ελληνικη asus?Γιατι αν ειναι στο καταστημα θα παιζει σημαντικο ρολο απο που θα το αγορασω..
XMorsX Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 H acer xb271hu παντως υπαρχει στην ελλαδα σε ιδια τιμη με την pg279q και ειναι λιγο καλυτερη λυση. Βεβαια παιζει ρολο και το after sale support των καταστηματων. https://www.bestprice.gr/item/2154802565/acer-xb271hu.html?bpref=combosug https://www.digideli.gr/Monitor-Acer-Predator-144918
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα