Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Χαιρετώ το forum.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον υπολογιστή μου, το οποίο πραγματικά με ξεπερνάει.

Συγκεκριμένα, σε τυχαίες εντελώς χρονικές στιγμές, πετάει blue screen. Ενώ κάποιες φορές απλά... σβήνει!

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές, τις έχω ελέγξει. Άλλωστε έχει τύχει να πετάξει μπλε οθόνη ακόμα και κατά το... shutdown, αλλά και να μου κλείσει στη μούρη την ώρα που έβλεπα ταινία.

Νόμιζα ότι είναι κάποιος προβληματικός USB 3.0 driver (ξέρετε, Z77 με εξωτερικό ASMEDIA usb 3.0 controller). Ωστόσο, το έβαλα να κάνει memtest (bootable) και πάλι έκλεισε χωρίς προειδοποίηση, άρα δεν είναι θέμα driver λογικά. Το έκανε και παλαιότερα με Windows 8 (και 8.1)

Ανέκαθεν νόμιζα ότι κάτι δεν πάει καλά με τις μνήμες (την πρώτη φορά που είχε κλείσει -δεν άνοιγε όμως τότε ξανά- δεν έκανε καλή επαφή η μια RAM). Ίσως και γιατί είναι στα 2133MHz με XMP profile.

Όμως error δεν έχω δει ως τώρα στο memtest και το ρεύμα είναι σωστό. Μόνο εντελώς τυχαίες μπλε οθόνες στα Windows και κάποια (λίγα) κλεισίματα.

Τις πταίει παιδιά; Καμία βοήθεια; Κάπου να πηγαίνει το μυαλό σας;

PS: Αναφέρομαι στο PC1 της υπογραφής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

• Moderators
Δημοσ.

Corsair RM650 gold ουτε 2 χρόνων είναι, τι στην ευχή...

Δεν έχω άλλο αρκετά δυνατό να βάλω.

Τώρα το άφησα να κάνει memtest όλο το βράδυ και δεν έκλεισε, ούτε error εμφάνισε.

• Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι οι μπλε οθόνες είναι τυχαίες τελείως.

Δηλαδή μπορεί 10 μέρες να μη βγάλει τίποτα και την επόμενη να βγάλει 2 μέσα στη μέρα.

Να μην το αφήσω 24 ώρες memtest, 24 ωρες prime95 και 24 ώρες 3dmark?

Το GS700 δεν χωράει στο ITX κουτάκι μου. Πρέπει να το έχω για μέρες χύμα, δίπλα στο PC, και ταυτόχρονα να μην έχω serverάκι. Χώρια τον κόπο ωρών για cable management, σε 2 υπολογιστές κιόλας. :-)

Πράγματι τα ρίχνουμε στο τροφοδοτικό δηλαδή; Δεν θα έκανε απλά restart αν έπεφτε η τάση για ένα κλάσμα;

Δημοσ.

και εγω τροφοδοτικο λεω οτι φταιει, παντως  εχω και εγω το ιδιο τροφοδοτικο  δεν ξερω αν ειναι απο τα καλα αυτη η σειρα της corsair

παντως αν εχεις κανενα πολυμετρο για τις τασεις να δεις, ή στο bios μπηκες να δεις τι τασεις γραφει;

• Moderators
Δημοσ.

Ναι είδαμε και το ax750 που είχα πριν με 7 χρόνια εγγύηση.

Στα 2 είχε καει...

Είδα τάσεις, φυσιολογικοτατες φαίνονται.

Δημοσ.

έχεις καμιά προστασία τον υπολογιστή σου;  πχ τον έχεις πάνω σε ups ή σταθεροποιητή   επίσης οι τάσεις μπορεί να πέφτουν όταν το φορτίο ανεβαίνει πχ παίζοντας κάποιο παιχνίδι

• Moderators
Δημοσ.

Είναι τώρα στις 15,5 ώρες occt linpack, ακόμα δεν έχει κάνει κιχ. Ταυτόχρονα βλέπω και τις τάσεις.

Όχι δεν έχω προστασία, αλλά και το homeserver επίσης δεν έχει και λειτουργεί χωρίς προβλήματα 24/7.

• Moderators
Δημοσ.

Το βρηκα.

Έφταιγε το USB wifi. Κράσαρε ο driver...

Το ψυλλιαστηκα οταν ημουν 2 μερες rock stable με 100% load και μολις σταματησα τα τεστ και εβαλα να κατεβαινει το 3dmark στο 10λεπτο εφαγα μπλε οθονη...

Εψαξα τον event viewer, τίποτα συγκεκριμενο. Εψαξα το minidump file, πάλι γενικολογίες, αλλά το αρχείο που κρασαρε, ήταν ένα .sys του driver του USB wifi.

Για την ιστορια, αυτο ηταν: http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-11_TL-WN722N.html

Το εβγαλα και ησυχασα. Εμεινα με το μισοξεχαρβαλωμενο onboard (δουλευει η 1 απο τις 2 κεραιες) και παραγγειλα αυτο για να φτιαξω τη δευτερη: https://www.aliexpress.com/item/Sale-20cm-Cable-SMA-Female-Bulkhead-Jack-To-IPX-U-FL-PCI-Card-1-13mm-Pigtail/32596373764.html

:-)

Τελικα πολυ βιαστηκαμε να κρινουμε το τροφοδοτικουλι.

Δημοσ.

Το βρηκα.

Έφταιγε το USB wifi. Κράσαρε ο driver...

Το ψυλλιαστηκα οταν ημουν 2 μερες rock stable με 100% load και μολις σταματησα τα τεστ και εβαλα να κατεβαινει το 3dmark στο 10λεπτο εφαγα μπλε οθονη...

Εψαξα τον event viewer, τίποτα συγκεκριμενο. Εψαξα το minidump file, πάλι γενικολογίες, αλλά το αρχείο που κρασαρε, ήταν ένα .sys του driver του USB wifi.

Για την ιστορια, αυτο ηταν: http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-11_TL-WN722N.html

Το εβγαλα και ησυχασα. Εμεινα με το μισοξεχαρβαλωμενο onboard (δουλευει η 1 απο τις 2 κεραιες) και παραγγειλα αυτο για να φτιαξω τη δευτερη: https://www.aliexpress.com/item/Sale-20cm-Cable-SMA-Female-Bulkhead-Jack-To-IPX-U-FL-PCI-Card-1-13mm-Pigtail/32596373764.html

:-)

Τελικα πολυ βιαστηκαμε να κρινουμε το τροφοδοτικουλι.

εεε ναι ρε συ το ότι βιαστήκαμε είναι αλήθεια εγώ σε είπα αυτά τα τροφοδοτικά είναι καλά τροφοδοτικά της corsair τα παλιά πάλι  ήταν λίγο πιο χειρότερα αφού κρατάει το δικό μου καλά γιατί να μην δεν κρατήσει και το δικό σου;

• Like 1
Δημοσ.

Το να φταίει ο driver και να κλείνει το μηχάνημα χλωμό το κόβω. Το να φταίει το ίδιο το φλασάκι πολύ πιο λογικό μου ακούγεται.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι χλωμο. Μαλλον προκειται για 2 διαφορετικα προβληματα ή/και τυχαίο παράγοντα σχετικα με τα shutdown, γιατι τα εκανε μονο εκεινη τη μερα.

Οι δε μπλε οθονες, ηταν διαρκες φαινομενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...