Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας παιδια εχω αγορασει αυτο τον υπολογιστη που εχω στην υπογραφη μου μαζι με τον επεξεργαστη της intel τον i7 6700 και θα ηθελα να ρωτησω αν και πως τον κανω overclock στα 4.0Ghz απ τα 3.40 που ειναι τωρα. Το λεει και η HP στην επισημη σελιδα του υπολογιστη: http://support.hp.com/my-en/document/c04779395

Intel Core i7-6700
  • CPU speed: 3.4 GHz (max turbo boost - 4.0 GHz)
  • CPU cores: 4
  • CPU Cache: 8 MB
  • TDP: 65 W
  • Socket: LGA 1151

post-242068-0-16091500-1477504568_thumb.png

post-242068-0-24363100-1477504575_thumb.png

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι μιας και το turbo είναι ήδη ενεργοποιημένο και ρυθμίζει αυτόματα την επιπλέον συχνότητα. Το 4 ghz max που βλέπεις ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείται 1 πυρήνας άρα 2 threads, το 3.9 ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιούνται 2 πυρήνες άρα 4 threads, το 3.8 με 3 πυρήνες και 6 threads και το 3.7 με όλους τους πυρήνες δηλαδή 4 και όλα τα threads και ειδικότερα και τα 8. Τις πληροφορίες αυτές τις πήρα από το παρακάτω link και συγκεκριμένα από την καρτέλα "cpu frequency" :

http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-6700.html

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι μιας και το turbo είναι ήδη ενεργοποιημένο και ρυθμίζει αυτόματα την επιπλέον συχνότητα. Το 4 ghz max που βλέπεις ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείται 1 πυρήνας άρα 2 threads, το 3.9 ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιούνται 2 πυρήνες άρα 4 threads, το 3.8 με 3 πυρήνες και 6 threads και το 3.7 με όλους τους πυρήνες δηλαδή 4 και όλα τα threads και ειδικότερα και τα 8. Τις πληροφορίες αυτές τις πήρα από το παρακάτω link και συγκεκριμένα από την καρτέλα "cpu frequency" :

http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-6700.html

Δηλαδη φιλε μου δεν μπορω να το ορισω εγω να του πω θελω να σε στο 4.0 ας πουμε για παντα ;

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο bios αν σου έχει την δυνατότητα να ορίσεις το core ratio σε 40, δηλαδή να παίζεις 4 ghz σε όλους τους πυρήνες, αν και λόγω ότι έχεις έτοιμο μηχάνημα στο οποίο υπάρχει μητρική με περιορισμένο bios το κόβω χλωμό. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο bios αν σου έχει την δυνατότητα να ορίσεις το core ratio σε 40, δηλαδή να παίζεις 4 ghz σε όλους τους πυρήνες, αν και λόγω ότι έχεις έτοιμο μηχάνημα στο οποίο υπάρχει μητρική με περιορισμένο bios το κόβω χλωμό. 

Πως μπαινω bios ομως ;

Δημοσ.

Όταν φορτώνει ο υπολογιστής δεν σου βγάζει μια εικόνα που λέει hp τα πρώτα 5 δεύτερα που σου λέει με ποιο κουμπί μπαίνεις στο bios ; Αν πάλι δεν σου έχει κάποια επιλογή να μπεις στο bios τότε δεν μπορείς να πειράξεις κάτι.

Δημοσ.

Όταν φορτώνει ο υπολογιστής δεν σου βγάζει μια εικόνα που λέει hp τα πρώτα 5 δεύτερα που σου λέει με ποιο κουμπί μπαίνεις στο bios ; Αν πάλι δεν σου έχει κάποια επιλογή να μπεις στο bios τότε δεν μπορείς να πειράξεις κάτι.

Οχι τιποτα μου βγαζει μονο το λογοτυπο της HP.

Δημοσ.

Πολύ απλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι, λόγω oem μητρικής υπάρχουν περιορισμοί που δεν μπορούν να ξεκλειδωθούν, οπότε το αφήνεις ως έχει. Και για να μην ξεχνιόμαστε σαφώς και αυτά είναι αναμενόμενα όταν παίρνει κάποιος έτοιμο pc μάρκας, ναι μεν γλυτώνεις συναρμολόγηση και πέρασμα λειτουργικού αλλά χάνεις σε άποψη tweaking και γενικά για κάποιον που δεν θέλει να ασχοληθεί μια λύση έτοιμου pc αξίζει, αλλά για έναν ψαγμένο σαφώς και δεν αποτελεί λύση.

• Like 2
Δημοσ.

ΟΕΜ HP με H110 mainboard απάνω, κατά 99.9% δεν παίρνει overclocking ούτε απο turbo. Δεν νομίζω να σε κόβει αυτός ο cpu πουθενά, για games το χεις το pc ; Βλέπω GT730 / intel HD πάνω ... για πολύ basic καταστάσεις.

Δημοσ.

ΟΕΜ HP με H110 mainboard απάνω, κατά 99.9% δεν παίρνει overclocking ούτε απο turbo. Δεν νομίζω να σε κόβει αυτός ο cpu πουθενά, για games το χεις το pc ; Βλέπω GT730 / intel HD πάνω ... για πολύ basic καταστάσεις.

Οντος κανει για Gaming φιλε μ παιζω το GTA V και πολλα αλλα αλλα πολυ λιγο ασχολουμε με παιχνιδια για να σου πω την αληθεια.

Δημοσ.

ο επεξεργαστής κλειδωμένος είναι πως να κάνει oc ?

όπως προαναφέρθηκε αυτόματα τα παίρνεις τα 4 χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι

Δημοσ.

Μπορείς πάντως αν θες να τον κάνεις να λειτουργεί πάντα στα 4GHz απ' τον πίνακα ελέγχου, system&security, power options και να πας να βάλεις στο processor power management (minimum processor state 100%)

Δημοσ.

Μπορείς πάντως αν θες να τον κάνεις να λειτουργεί πάντα στα 4GHz απ' τον πίνακα ελέγχου, system&security, power options και να πας να βάλεις στο processor power management (minimum processor state 100%)

Και μετά ήρθε ή άνοιξη!!!!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...