thelos257 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα σας παιδια εχω αγορασει αυτο τον υπολογιστη που εχω στην υπογραφη μου μαζι με τον επεξεργαστη της intel τον i7 6700 και θα ηθελα να ρωτησω αν και πως τον κανω overclock στα 4.0Ghz απ τα 3.40 που ειναι τωρα. Το λεει και η HP στην επισημη σελιδα του υπολογιστη: http://support.hp.com/my-en/document/c04779395 Intel Core i7-6700 CPU speed: 3.4 GHz (max turbo boost - 4.0 GHz) CPU cores: 4 CPU Cache: 8 MB TDP: 65 W Socket: LGA 1151
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι μιας και το turbo είναι ήδη ενεργοποιημένο και ρυθμίζει αυτόματα την επιπλέον συχνότητα. Το 4 ghz max που βλέπεις ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείται 1 πυρήνας άρα 2 threads, το 3.9 ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιούνται 2 πυρήνες άρα 4 threads, το 3.8 με 3 πυρήνες και 6 threads και το 3.7 με όλους τους πυρήνες δηλαδή 4 και όλα τα threads και ειδικότερα και τα 8. Τις πληροφορίες αυτές τις πήρα από το παρακάτω link και συγκεκριμένα από την καρτέλα "cpu frequency" : http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-6700.html
thelos257 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι μιας και το turbo είναι ήδη ενεργοποιημένο και ρυθμίζει αυτόματα την επιπλέον συχνότητα. Το 4 ghz max που βλέπεις ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείται 1 πυρήνας άρα 2 threads, το 3.9 ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιούνται 2 πυρήνες άρα 4 threads, το 3.8 με 3 πυρήνες και 6 threads και το 3.7 με όλους τους πυρήνες δηλαδή 4 και όλα τα threads και ειδικότερα και τα 8. Τις πληροφορίες αυτές τις πήρα από το παρακάτω link και συγκεκριμένα από την καρτέλα "cpu frequency" : http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-6700.html Δηλαδη φιλε μου δεν μπορω να το ορισω εγω να του πω θελω να σε στο 4.0 ας πουμε για παντα ;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Ρίξε μια ματιά στο bios αν σου έχει την δυνατότητα να ορίσεις το core ratio σε 40, δηλαδή να παίζεις 4 ghz σε όλους τους πυρήνες, αν και λόγω ότι έχεις έτοιμο μηχάνημα στο οποίο υπάρχει μητρική με περιορισμένο bios το κόβω χλωμό. 1
thelos257 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Ρίξε μια ματιά στο bios αν σου έχει την δυνατότητα να ορίσεις το core ratio σε 40, δηλαδή να παίζεις 4 ghz σε όλους τους πυρήνες, αν και λόγω ότι έχεις έτοιμο μηχάνημα στο οποίο υπάρχει μητρική με περιορισμένο bios το κόβω χλωμό. Πως μπαινω bios ομως ;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Όταν φορτώνει ο υπολογιστής δεν σου βγάζει μια εικόνα που λέει hp τα πρώτα 5 δεύτερα που σου λέει με ποιο κουμπί μπαίνεις στο bios ; Αν πάλι δεν σου έχει κάποια επιλογή να μπεις στο bios τότε δεν μπορείς να πειράξεις κάτι.
thelos257 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Όταν φορτώνει ο υπολογιστής δεν σου βγάζει μια εικόνα που λέει hp τα πρώτα 5 δεύτερα που σου λέει με ποιο κουμπί μπαίνεις στο bios ; Αν πάλι δεν σου έχει κάποια επιλογή να μπεις στο bios τότε δεν μπορείς να πειράξεις κάτι. Οχι τιποτα μου βγαζει μονο το λογοτυπο της HP.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Πολύ απλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι, λόγω oem μητρικής υπάρχουν περιορισμοί που δεν μπορούν να ξεκλειδωθούν, οπότε το αφήνεις ως έχει. Και για να μην ξεχνιόμαστε σαφώς και αυτά είναι αναμενόμενα όταν παίρνει κάποιος έτοιμο pc μάρκας, ναι μεν γλυτώνεις συναρμολόγηση και πέρασμα λειτουργικού αλλά χάνεις σε άποψη tweaking και γενικά για κάποιον που δεν θέλει να ασχοληθεί μια λύση έτοιμου pc αξίζει, αλλά για έναν ψαγμένο σαφώς και δεν αποτελεί λύση. 2
50EuroUser Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 ΟΕΜ HP με H110 mainboard απάνω, κατά 99.9% δεν παίρνει overclocking ούτε απο turbo. Δεν νομίζω να σε κόβει αυτός ο cpu πουθενά, για games το χεις το pc ; Βλέπω GT730 / intel HD πάνω ... για πολύ basic καταστάσεις.
thelos257 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 ΟΕΜ HP με H110 mainboard απάνω, κατά 99.9% δεν παίρνει overclocking ούτε απο turbo. Δεν νομίζω να σε κόβει αυτός ο cpu πουθενά, για games το χεις το pc ; Βλέπω GT730 / intel HD πάνω ... για πολύ basic καταστάσεις. Οντος κανει για Gaming φιλε μ παιζω το GTA V και πολλα αλλα αλλα πολυ λιγο ασχολουμε με παιχνιδια για να σου πω την αληθεια.
KiriosD Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 ο επεξεργαστής κλειδωμένος είναι πως να κάνει oc ? όπως προαναφέρθηκε αυτόματα τα παίρνεις τα 4 χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι
Physiciant Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μπορείς πάντως αν θες να τον κάνεις να λειτουργεί πάντα στα 4GHz απ' τον πίνακα ελέγχου, system&security, power options και να πας να βάλεις στο processor power management (minimum processor state 100%)
fallen4ngel Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Μπορείς πάντως αν θες να τον κάνεις να λειτουργεί πάντα στα 4GHz απ' τον πίνακα ελέγχου, system&security, power options και να πας να βάλεις στο processor power management (minimum processor state 100%) Και μετά ήρθε ή άνοιξη!!!! 3
fallen4ngel Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2016 Το δεν ξερω το καταλαβαινω, το δεν ξερω αλλα γραφω.... δυσκολα. Οποτε κανε τον κοπο να διαβασεις λιγο https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Turbo_Boost 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα