dimip96 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Στις 10/10/2023 στις 7:13 ΠΜ, papoys1 είπε Δεν φταίνε τα διπλώματα αλλα ή άναρχη οδήγηση του Έλληνα που δεν σέβεται φανάρι , δε σέβεται πεζό , δε σέβεται λωρίδες , δε σέβεται προτεραιότητα στο φανάρι και θέλει να βγει μπροστά, δε σέβεται ΚΟΚ , δε σέβεται λεωφορειολωρίδες ,γενικά νομίζει πως μπορεί να οδηγεί και να κάνει αυτός αυτός ότι θέλει. Γενικά όλοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Έχει ενδιαφέρον αυτή η τοποθέτηση. 1
andreaspA Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Η πιο σωστή ερώτηση είναι "ενώ αν την πούλαγε από το γραφείο του ο andreaspA θα ήταν λιγότερο πιθανό να πτωχευσει;" Κοψτε αυτη την καραμελα. Δεν εψαξα κανεναν πελατη στο insomnia, και ούτε εχω τέτοιο σκοπο. Δεν ασχολουμε με τέτοιο πελατολογιο. Και HD εχω πουλησει απο το γραφειο μου μην λέμε τα ιδια. Πηγαινε ασφαλισου απο οποιο καναλι πωλησεων θέλεις. Τραβα και στην τράπεζα αμα θες να παρεις ασφαλεια απο την teller. Πρόσεχε απλα ποια ασφαλιστικη εταιρια θα διαλέξεις και καταλαβε ότι δεν γνωρίζεις τα πάντα. 6 ώρες πριν, dtk-386 είπε βλέπε Ασπις Πρόνοια 🤣 την θυμάστε? Βεβαιως και την θυμομαστε. Βεβαιως και είχε πτωχευτικο ασφαλιστρο. Βεβαιως και έχουν περασει 20 χρονια απο τότε, με εντελώς διαφορετικους ελεγκτικούς μηχανισμους , και μάντεψέ! 5 χρονια πριν φουντάρει το έλεγα ότι θα φουντάρει. "Εισαι υπερβολικος" μου έλεγαν... 6 ώρες πριν, agnostos13 είπε Ενώ αν πλήρωνε 500€ θα ήταν λιγότερο πιθενό να πτωχεύσει; Αυτα ειναι αποριες ανθρωπου που εχει απολυτη αγνοια του τι ειναι αυτο που αγοραζει. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2023 από andreaspA
agnostos13 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, andreaspA είπε Αυτα ειναι αποριες ανθρωπου που εχει απολυτη αγνοια του τι ειναι αυτο που αγοραζει. Δεν δηλώνω ειδήμων στο αντικείμενο, γι αυτό και ρωτάω, για να μάθω! Αλλά απαντήσεις δεν παίρνω... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2023 από agnostos13 4
Silverage Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Υπάρχει κάποιο site που να μπορείς να συγκρίνεις πόσο κοστίζει μικτή ασφάλεια σε όλες τις ασφαλιστικές χωρίς να πρέπει να βάλεις άδεια κυκλοφορίας; Πληροφοριακά το θέλω για το σύντομο μέλλον που ευελπιστώ να αποκτήσω αυτοκίνητο. Έχω και κάτι εκπτώσεις σε Εθνική Ασφαλιστική λόγω δουλειάς και θα ήθελα να δώ τί παίζει. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2023 από Silverage
andreaspA Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Silverage είπε Υπάρχει κάποιο site που να μπορείς να συγκρίνεις πόσο κοστίζει μικτή ασφάλεια σε όλες τις ασφαλιστικές χωρίς να πρέπει να βάλεις άδεια κυκλοφορίας; Πληροφοριακά το θέλω για το σύντομο μέλλον που ευελπιστώ να αποκτήσω αυτοκίνητο. οχι. Η τιμολογηση στις περισσοτερες εταιριες ειναι παραμετρικη. Συνεπως χρειαζεται αδεια κυκλοφοριας. 1
kstgr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Ήμουν πελάτης τους από το 2018, αρχικά πλήρωσα 190€, μετά 210 και μετά χρόνο με το χρόνο αυξανόταν μέχρι να φτάσει περίπου 230-240. Έφυγα φέτος γιατί μου ζητησαν ξαφνικά 297. Εννοείται ότι διαμαρτυρήθηκα αλλά δεν έβγαλα άκρη. Όλες οι παραπάνω τιμές αφορούν ετήσια συμβόλαια 1
mechpanos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, kstgr είπε Έφυγα φέτος γιατί μου ζητησαν ξαφνικά 297 Σου ήρθε ο λογαριασμός όπου κοστολογήθηκε το επιθετικό marketing.
villasg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Τα πραγματα ειναι απλα , ακριβαινουν ? φευγεις . Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες 3
papoys1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Οι εταιρείες συνήθως αυτό κάνουν. Αρχικά σε βάζουν σε ασφάλεια με χαμηλό κόστος και χρόνο με το χρόνο σε ανεβάζουν. Έτσι έφυγα από εναν ασφαλιστή στην αρχή , μετά από την insuranse και με ζάλιζαν να γυρίσω προσφέροντας μου φθηνότερα πακέτα αλλά όταν τα ζητούσα δεν μου τα έδιναν , το ίδιο έκανα και με τη HD όταν ανέβασε τιμές και έκοψε όλες τις προσφορές.Όχι δεν θα αφήσω αυτούς να μου κάνουν κουμάντο σε ποια ασφάλεια και με ποιο κόστος θα ασφαλιστω. Εκεί που είμαι τώρα με παίρνουν τηλέφωνο 10-20 μέρες μου λένε τιμή ανανέωσης τους ρωτάω αν υπάρχει κάτι άλλο πιο καλό μου απαντάνε και αν συμφωνώ αλλάζω αν όχι παραμένω εκεί που είμαι. Μάλιστα έχω δύο μικρά θα τα έλεγα ασφαλιστικά γραφεία και παίζω πότε με το ένα πότε με το άλλο μοιράζονντας τα οχήματα της οικογένειας ανάλογα με τις προσφορές τους.'Αψογα και τα δύο ευγενικοί υπάλληλοι δεν εχω κανένα παράπονο.
gx2 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 11/10/2023 στις 7:57 ΠΜ, andreaspA είπε Να ξέρεις απλά ότι αν δεν πληρώσει η ασφαλιστική σου εταιρία, θα πληρώσεις εσύ τον θάνατο που θα προκαλέσεις οπως διαβαζεις στο συνημμένο δειγμα μιας τυχαιας δικαστικης αποφασης του χαρτοφυλακίου μου, για τροχαίο. Οι εναγόμενοι ειναι ο οδηγός του οχήματος και η ασφαλιστική εταιρία. Τότε ηταν η Αγροτική Ασφαλιστική. Ο καθένας πράτει όπως νομίζει στην ζωη του. Εγω παντως που εχω ασφαλιστικό γραφειο απο το 1992, προσέχω παρα πολύ που θα ειναι ασφαλισμένο το όχημα που οδηγώ. Καλή τύχη σε όλους μας! Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τον κλάδο του αυτοκινήτου, σε περίπτωση που η εταιρεία του ασφαλισμένου “βάλει” λουκέτο, ενεργοποιείται ο φορέας του Επικουρικού Κεφαλαίου για τον κίνδυνο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Το Επικουρικό κεφάλαιο ελέγχεται από το Υπουργείο Εμπορίου και έχει μέλη του όλες τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, που ασκούν στην Ελλάδα τη δραστηριότητα ασφαλίσεως του αυτοκινήτου (άρθρο 18 του Ν.Δ. 489/76).Οι εταιρείες-μέλη υποχρεούνται να καταβάλλουν σε αυτό το 5% των καθαρών ασφαλίστρων αστικής ευθύνης αυτοκινήτων που πληρώνονται στη χώρα, για τον σχηματισμό ενός κεντρικού κεφαλαίου, από το οποίο θα αποζημιωθούν, οι θάνατοι, οι σωματικές βλάβες και οι υλικές ζημίες τρίτων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Επικουρικό κεφάλαιο. Τώρα τι αφορά η δικαστική απόφαση που τυχαία ανάρτησες, μόνο εσύ ξέρεις! (πιθανόν ανασφάλιστο ή άρνηση αποδοχής ευθύνης). Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από gx2 1 1
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 29 λεπτά πριν, gx2 είπε Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τον κλάδο του αυτοκινήτου, σε περίπτωση που η εταιρεία του ασφαλισμένου “βάλει” λουκέτο, ενεργοποιείται ο φορέας του Επικουρικού Κεφαλαίου για τον κίνδυνο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Το Επικουρικό κεφάλαιο ελέγχεται από το Υπουργείο Εμπορίου και έχει μέλη του όλες τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, που ασκούν στην Ελλάδα τη δραστηριότητα ασφαλίσεως του αυτοκινήτου (άρθρο 18 του Ν.Δ. 489/76).Οι εταιρείες-μέλη υποχρεούνται να καταβάλλουν σε αυτό το 5% των καθαρών ασφαλίστρων αστικής ευθύνης αυτοκινήτων που πληρώνονται στη χώρα, για τον σχηματισμό ενός κεντρικού κεφαλαίου, από το οποίο θα αποζημιωθούν, οι θάνατοι, οι σωματικές βλάβες και οι υλικές ζημίες τρίτων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Επικουρικό κεφάλαιο. Τώρα τι αφορά η δικαστική απόφαση που τυχαία ανάρτησες, μόνο εσύ ξέρεις! (πιθανόν ανασφάλιστο ή άρνηση αποδοχής ευθύνης). Δεν εχεις ιδεα ποιο ειναι το νομοθετικο πλαισιο. Η απόφαση που σηκωσα, ειναι μια οποιαδηποτε αποφαση για τροχαιο ατυχημα. Οι αποζημιωσεις ειναι παντα εις ολοκληρον και αλληεγγυως μεταξυ των εναγομενων. Αν δε η ασφαλιστικη εταιρια ειναι καποια που λειτουργούσε με το καθεστως ΕΠΥ, δεν ισχύουν ούτε τα παρακατω που θα διαβασεις. Εγω θα σου παρω το σπιτι, και εσυ πηγαινε να μαθεις ρουμάνικα να τα διεκδικήσεις απο το Ρουμανικο επικουρικο και τον εκκαθαριστή. Εχω φίλους σε νομικα τμηματα εταιριων, που έχουν ψιλομαθει ρουμανικα για τις εκκρεμείς ζημίες της City. Οποτε κοιτα να ασφαλιζεσαι σε σοβαρη ασφαλιστικη και μην νομίζεις ότι ηρθαμε ολοι να σε κλέψουμε. Με συμφέρει να σε ασφαλισω σε εταιρια της συμφοράς. Επειδη ειναι της συμφοράς, δίνουν διπλασιες προμηθειες απο τις σοβαρές εταιρίες. Άρθρο 4 Τροποποιήσεις του Π.Δ. 237/1986 α. Το στοιχείο γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 19 του Π.Δ. 237/1986 , όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Π.Δ. 264/1991 καταργείται και τα στοιχεία δ΄ και ε΄ αναριθμούνται σε γ΄ και δ΄ αντίστοιχα. β. Στο δεύτερο εδάφιο του σημείου δ΄ του άρθρου 19 του Ν. 489/1976 το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 37 παρ. 21 του Ν. 2496/1997 , οι λέξεις «...του ισόποσου σε δραχμές των 1.500 ECU....» αντικαθίστανται από τις λέξεις «...των 1.500 ευρώ...». γ. Η παράγραφος 2 του άρθρου 19 του Π.Δ. 237/1986 , όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 26 του άρθρου 37 του Ν. 2496/1997 , αντικαθίσταται ως ακολούθως: «2. Η αποζημίωση που καταβάλλει το Επικουρικό Κεφάλαιο για χρηματικές ικανοποιήσεις λόγω ψυχικής οδύνης δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 6.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο. Η αποζημίωση για τα εδάφια α΄ και β΄ της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να υπερβεί τα κατά το άρθρο 6 παράγραφος 5 κατώτατα όρια ασφαλιστικών ποσών του χρόνου του ατυχήματος. Στις περιπτώσεις του εδαφίου γ΄ της προηγούμενης παραγράφου το συνολικό ποσόν για την αποζημίωση καταβάλλεται σύμφωνα με τα ακόλουθα: α) για αποζημίωση ύψους έως 4.000 ευρώ καταβάλλεται συνολικό ποσόν ίσο προς το 90% αυτής, β) για αποζημίωση ύψους από 4.001 έως 10.000 ευρώ καταβάλλεται συνολικό ποσόν ίσο προς το 87,5% αυτής, με κατώτατο όριο 3.600 ευρώ, γ) για αποζημίωση ύψους από 10.001 έως 30.000 ευρώ καταβάλλεται συνολικό ποσόν ίσο προς το 85% αυτής, με κατώτατο όριο 8.750 ευρώ, δ) για αποζημίωση ύψους από 30.001 έως 60.000 ευρώ καταβάλλεται συνολικό ποσόν ίσο προς το 80% αυτής, με κατώτατο όριο 25.000 ευρώ, ε) για αποζημίωση ύψους από 60.001 έως 100.000 ευρώ καταβάλλεται συνολικό ποσόν ίσο προς το 70% αυτής, με κατώτατο όριο 48.000 ευρώ, στ) για αποζημιώσεις το ύψος των οποίων υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ καταβάλλεται συνολικό ποσόν ίσο με το 70% αυτής, με ανώτατο όριο τις 100.000 ευρώ. Το Επικουρικό Κεφάλαιο υποχρεούται στην καταβολή αποζημίωσης και πέραν των 100.000 ευρώ σε πρόσωπα που ζημιώθηκαν με αναπηρία, η φύση και ο βαθμός της οποίας, καθώς και το ύψος αποζημίωσης, θα οριστούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που εκδίδεται μετά από γνώμη του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η ανωτέρω γνώμη διατυπώνεται εντός 30 ημερών από την περιέλευση στο ΚΕΠΑ του σχετικού αιτήματος του Υπουργού Οικονομικών. Σε περίπτωση άπρακτης της προθεσμίας των 30 ημερών, η κοινή υπουργική απόφαση εκδίδεται χωρίς τη γνώμη αυτή. Η ρύθμιση της παρούσας παραγράφου καταλαμβάνει και τις ήδη γεγεννημένες αξιώσεις κατά του Επικουρικού Κεφαλαίου, χωρίς πάντως να θίγει αξιώσεις που έχουν επιδικαστεί με οριστική δικαστική απόφαση. Οι δικαιούχοι αποζημίωσης δύναται να διεκδικήσουν το υπόλοιπο ποσόν της ζημίας από την κοινή εκκαθάριση. Οι τόκοι που στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου υποχρεούται να καταβάλει το Επικουρικό Κεφάλαιο υπολογίζονται σε κάθε περίπτωση με επιτόκιο έξι τοις εκατό (6%) ετησίως. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που εκδίδεται μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος, μπορεί να μεταβάλλεται το εν λόγω ποσοστό. Οι αξιώσεις αποζημίωσης κατά του Επικουρικού Κεφαλαίου υπόκεινται στην παραγραφή της παραγράφου 2 του άρθρου 10.»
gx2 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 43 λεπτά πριν, andreaspA είπε Δεν εχεις ιδεα ποιο ειναι το νομοθετικο πλαισιο. Απόφαση ολομέλειας Αρείου πάγου Απ. Ολ. 3/2019 Ευθύνη Επικουρικού Κεφαλαίου. Η διάταξη του ν. 4092/2012 με την οποία θεσπίζεται περιορισμός σε ορισμένο ποσοστό της πλήρους αποζημίωσης και κατά ανώτατο όριο ποσού 100.000 ευρώ, είναι αντίθετη προς την αρχή της αναλογικότητας. Επίσης, καταργεί δραστικά την αστική αυτή απαίτηση των παθόντων για αποκατάσταση της ζημίας τους και χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης, που προκλήθηκε για σωματικές βλάβες σε τροχαίο ατύχημα. Είναι ασυμβίβαστη προς τη διάταξη του άρθρου 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, αφού τείνει σε αδικαιολόγητη αποστέρηση περιουσιακού στοιχείου των ως άνω προσώπων, χωρίς να συντρέχουν λόγοι δημόσιας ωφέλειας. 1
andreaspA Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, gx2 είπε Απόφαση ολομέλειας Αρείου πάγου Απ. Ολ. 3/2019 Ευθύνη Επικουρικού Κεφαλαίου. Η διάταξη του ν. 4092/2012 με την οποία θεσπίζεται περιορισμός σε ορισμένο ποσοστό της πλήρους αποζημίωσης και κατά ανώτατο όριο ποσού 100.000 ευρώ, είναι αντίθετη προς την αρχή της αναλογικότητας. Επίσης, καταργεί δραστικά την αστική αυτή απαίτηση των παθόντων για αποκατάσταση της ζημίας τους και χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης, που προκλήθηκε για σωματικές βλάβες σε τροχαίο ατύχημα. Είναι ασυμβίβαστη προς τη διάταξη του άρθρου 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, αφού τείνει σε αδικαιολόγητη αποστέρηση περιουσιακού στοιχείου των ως άνω προσώπων, χωρίς να συντρέχουν λόγοι δημόσιας ωφέλειας. Τα γνωριζω πριν απο εσένα. Οταν θα σου παρω το σπιτι, χωραφι, εξοχικο, αυτοκινητο και οτι αλλο εχεις ή θα αποκτήσεις, γιατι δεν με πληρωσε το επικουρικο , πηγαινε στα δικαστηρια το επικουρικο, κρατα και στο χερι αυτη την αποφαση του ΑΠ και διεκδίκησε τα λεφτα απο το επικουρικο.
gx2 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, andreaspA είπε Τα γνωριζω πριν απο εσένα. Οταν θα σου παρω το σπιτι, χωραφι, εξοχικο, αυτοκινητο και οτι αλλο εχεις ή θα αποκτήσεις, γιατι δεν με πληρωσε το επικουρικο , πηγαινε στα δικαστηρια το επικουρικο, κρατα και στο χερι αυτη την αποφαση του ΑΠ και διεκδίκησε τα λεφτα απο το επικουρικο. Ενώ αν ασφαλιστώ σε εσένα θα με καλύψεις εσύ; Αλήθεια επειδή ήμαστε στο sub της Hellas Direct, έχεις κάποια πληροφορία ότι θα κλείσει και τα λες όλα αυτά; 1
agnostos13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, gx2 είπε Ενώ αν ασφαλιστώ σε εσένα θα με καλύψεις εσύ; Αλήθεια επειδή ήμαστε στο sub της Hellas Direct, έχεις κάποια πληροφορία ότι θα κλείσει και τα λες όλα αυτά; Παρέχει και αντασφαλιστικές υπηρεσίες το μαγαζί... Με το αζημίωτο πάντα! Τι το πέρασες; Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2023 από agnostos13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα