Doubt Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, dtzgr είπε Αν έχετε προεραιτικες καλύψεις, ελέγξτε τη νεα αξία αυτοκινήτου που ορίζουν στο ανανεωτηριο. Δεν τη λένε μόνοι τους. Αν δεν τους ρωτήσεις πριν την ανανέωση θα τη δεις μόνο στο νέο συμβόλαιο αφού έχεις πρώτα πληρώσει. Εμένα σε ένα μονο χρόνο και χωρίς καμία εμπλοκή σε περιστατικό ούτε ενόχληση από την πλευρά μου προς αυτούς, με κατέβασαν από 17.5κ στις 12.5κ (σε αυτοκίνητο 3 ετών που καινούριο κόστισε στην ελληνική αντιπροσωπεία 21κ). Ευτυχώς που ρώτησα, έμαθα και πρόλαβα να φύγω. Μεγάλο φάουλ αυτό. Θα το έχω υπόψη στην επόμενη ανανέωση, αν και τα ποσά δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μου. (ΙΧ δεκαετίας)
agnostos13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, dtzgr είπε Αν έχετε προεραιτικες καλύψεις, ελέγξτε τη νεα αξία αυτοκινήτου που ορίζουν στο ανανεωτηριο. Δεν τη λένε μόνοι τους. Αν δεν τους ρωτήσεις πριν την ανανέωση θα τη δεις μόνο στο νέο συμβόλαιο αφού έχεις πρώτα πληρώσει. Εμένα σε ένα μονο χρόνο και χωρίς καμία εμπλοκή σε περιστατικό ούτε ενόχληση από την πλευρά μου προς αυτούς, με κατέβασαν από 17.5κ στις 12.5κ (σε αυτοκίνητο 3 ετών που καινούριο κόστισε στην ελληνική αντιπροσωπεία 21κ). Ευτυχώς που ρώτησα, έμαθα και πρόλαβα να φύγω. Την επιλέγεις από ένα προκαθορισμένο εύρος πριν την ολοκλήρωση από όσο θυμάμαι.
dtzgr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 27 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Την επιλέγεις από ένα προκαθορισμένο εύρος πριν την ολοκλήρωση από όσο θυμάμαι. Αν επιλέξεις ανανέωση, δεν σου δίνει καμία επιλογή, απλά σου λέει "κοστίζει τόσο, πλήρωσε". Τα υπόλοιπα τα βλέπεις μετά. Διαφορετικά μου πρότειναν να μην ανανεώσω και να πάω για νέο συμβόλαιο, αλλά και πάλι ακόμα και το άνω όριο που έδιναν ήταν χαμηλότερο του ανταγωνισμού.
Joshua21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, dtzgr είπε Αν επιλέξεις ανανέωση, δεν σου δίνει καμία επιλογή, απλά σου λέει "κοστίζει τόσο, πλήρωσε". Τα υπόλοιπα τα βλέπεις μετά. Διαφορετικά μου πρότειναν να μην ανανεώσω και να πάω για νέο συμβόλαιο, αλλά και πάλι ακόμα και το άνω όριο που έδιναν ήταν χαμηλότερο του ανταγωνισμού. Μια χαρά σου σου δίνει επιλογή, απλά το link που σου στέλνουν στο e-mail για ανανέωση σου είναι στην τελευταία καρτέλα πριν την πληρωμή, άνετα μπορείς να πατήσεις στο "πίσω" πριν προχωρήσεις στην πληρωμή και να διορθώσεις ότι χρειάζεσαι. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι και πέρσι τον Δεκέμβριο που ανανέωσα εγώ.
dtzgr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μια χαρά σου σου δίνει επιλογή, απλά το link που σου στέλνουν στο e-mail για ανανέωση σου είναι στην τελευταία καρτέλα πριν την πληρωμή, άνετα μπορείς να πατήσεις στο "πίσω" πριν προχωρήσεις στην πληρωμή και να διορθώσεις ότι χρειάζεσαι. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι και πέρσι τον Δεκέμβριο που ανανέωσα εγώ. Σε αφήνει να πας πίσω, αλλά δεν σε αφήνει να αλλάξεις το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο και/ή την απαλλαγή στις ίδιες ζημιές. Έχει γκριζαρισμένα τα σχετικά κουμπιά και δεν μπορείς να τα πατήσεις. Δεν είναι μπλε όπως το πίσω στο δικό σου παράδειγμα. Δεν πατιούνται. Επίσης πάνω πάνω δίνει το μήνυμα που είπα (το οποίο μου επανέλαβε και η εξυπηρέτηση πελατών της HD). Αν θέλεις να κάνεις αλλαγές πρέπει να πάρεις νέα προσφορά. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από dtzgr 1
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Τα δυο τελευταία χρόνια βγάζουν προσφορά την black friday.
Joshua21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 13 λεπτά πριν, dtzgr είπε Σε αφήνει να πας πίσω, αλλά δεν σε αφήνει να αλλάξεις το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο και/ή την απαλλαγή στις ίδιες ζημιές. Έχει γκριζαρισμένα τα σχετικά κουμπιά και δεν μπορείς να τα πατήσεις. Δεν είναι μπλε όπως το πίσω στο δικό σου παράδειγμα. Δεν πατιούνται. Επίσης πάνω πάνω δίνει το μήνυμα που είπα (το οποίο μου επανέλαβε και η εξυπηρέτηση πελατών της HD). Αν θέλεις να κάνεις αλλαγές πρέπει να πάρεις νέα προσφορά. Ok, φαντάζομαι το άλλαξαν κάποια στιγμή από το Δεκέμβριο του 2020 έως σήμερα. 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τα δυο τελευταία χρόνια βγάζουν προσφορά την black friday. Όντως, αλλά πέρσι η προσφορά που έκαναν ήταν τουλάχιστον αστεία. Στην προσφορά black friday του 2019 έκανα ετήσιο με 134€, ενώ του 2020 βγήκε 188€!!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όντως, αλλά πέρσι η προσφορά που έκαναν ήταν τουλάχιστον αστεία. Στην προσφορά black friday του 2019 έκανα ετήσιο με 134€, ενώ του 2020 βγήκε 188€!!!! Την πρώτη χρονιά ήταν 30% και την δευτερη 15% ; Kάτι τετοιο νομίζω.
Joshua21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Την πρώτη χρονιά ήταν 30% και την δευτερη 15% ; Kάτι τετοιο νομίζω. Το 2019 όντως ήταν 30%, το 2020 όμως ήταν 10%. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, και οι αρχικές τιμές (χωρίς τον κωδικο BF2020) ήταν ελαφρώς τσιμπημένες όσο διάστημα ίσχυε η προσφορά. 2
_filippos_ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Πόσο μειώνεται ανα έτος η αξία ενός καινούργιου αμαξιού που δεν έχει εμπλακεί σε ατύχημα; Πχ αν η αξία αγοράς ήταν 13Κ?
Joshua21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Πόσο μειώνεται ανα έτος η αξία ενός καινούργιου αμαξιού που δεν έχει εμπλακεί σε ατύχημα; Πχ αν η αξία αγοράς ήταν 13Κ? Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν την αξία ενός μεταχειρισμένου, και η ηλικία του είναι μόνο μία από αυτές. Δες το παρακάτω γράφημα, αλλά να έχεις υπόψιν ότι κάποια χάνουν πιο γρήγορα την αξία τους ενώ άλλα κρατάνε υψηλές τιμές: Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από Joshua21
filarhos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Εγώ υπολογίζω ένα 10% της αξία κάθε χρόνο. Για παράδειγμα: μόλις συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος -10% ο δεύτερος -10% στο ποσό που άξιζε τον πρώτο κοκ έτσι ότι έχω πουλήσει μέχρι 5ετίας κανείς δεν γκρίνιαξε... Τώρα μετά από την 5ετία δεν υπάρχει σοβαρός υπολογισμός και πάει πόσα "πιάνει" στην αγορά... Αρχική τιμή βάζω την τιμή αγοράς, η οποία είναι πάντα μικρότερη από την τιμή που ξεκινάει ο πωλητής.
achilles_g_ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η απάντηση της εταιρίας για την αύξηση των τιμών (η απάντηση που δίνουν σε όλους): Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι τιμές μας αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο της αλλαγής των κανόνων αξιολόγησης και ανάληψης ρίσκου. Συνεπώς, η τιμή που βλέπετε όταν κάνετε το συμβόλαιο σας δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι η ίδια και στην ανανέωση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί κάνουμε παραμετρική τιμολόγηση. Κάποιες παράμετροι είναι προφανείς, όπως πιθανή εμπλοκή ενός οχήματος σε κάποιο συμβάν ή η ύπαρξη νεαρού οδηγού, και κάποιες άλλες όχι τόσο προφανείς, όπως κλοπές και βανδαλισμοί ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που "ζει" το όχημα. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τέτοιου είδους δεδομένα, ο υπολογισμός ενός ασφαλίστρου για κάποια συμβόλαια μπορεί να σημαίνει αύξηση, για κάποια άλλα μείωση και για κάποια άλλα να παραμένουν ίδια στις τιμές. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από achilles_g_
Antman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Πάντως τα πουλάκια μου μια χαρά μου την αυξάνουν κάθε εξάμηνο....πλήρωνα 86, αργότερα με πήγαν στα 100 και τώρα στα 110...με την δήθεν έκπτωση πράκτικερ του -5%. Όλο το "παρεάκι" των ασφαλιστικών τα ίδια... 2
alexiko Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 13 λεπτά πριν, Antman είπε Πάντως τα πουλάκια μου μια χαρά μου την αυξάνουν κάθε εξάμηνο....πλήρωνα 86, αργότερα με πήγαν στα 100 και τώρα στα 110...με την δήθεν έκπτωση πράκτικερ του -5%. Όλο το "παρεάκι" των ασφαλιστικών τα ίδια... Την τακτική τους, άντε και κάνα δυο άλλων εταιριών μη τη γενικεύουμε και παίρνει η μπάλα όλες τις εταιρίες. Τα έχω ξαναγράψει, ή βρίσκεται σοβαρό ασφαλιστή (πράκτορα) να ψάχνει για σας ή τον κάνετε μόνος σας με αμφίβολα αποτελέσματα. 1+1=2 όχι μπλε Εγώ όταν χαλάει το αμάξι παίρνω πρώτα οδική και μετά πάει μάστορα. Δεν μαστορεύω μόνος μου, τόσο απλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα