Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν παω να κανω εγκατασταση w10 με USB flash ο SSD (ειναι ο πρωτος SSD που ειχα ποτε) δεν αναγνωριζεται καθολου , δεν μπορω να τον δω για να τον επιλεξω παραμονο τον παλιο μου HDD .Αλλαξα στα BIOS/Storage devices το SATA απο IDE σε AHCI (αφου το ειχα googlari και ειδα σε μερικους αυτη ειναι η λυση του προβληματος) αλλα τιποτα!
Επισης αλλαξα sata ports και τον συνδεσα στο πρωτο αλλα τιποτα και αυτο! Στο παρον φορματ που εχω τα W7 μπορω να δω και να χρησιμοποιησω τον δισκο κανονικα και εχει 100% υγεια , το προβλημα ειναι οτι δεν αναγνωριζεται οταν παω να κανω νεα εγκατασταση windows! Εχω κανει φορματ στον δισκο , ειναι τελειως αδειος , Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Το usb με ποιο πρόγραμμα το δημιούργησες; Με dvd δοκίμασες;

με Rufus το δημιουργησα (σε ενα μικρο λαπτοπακι πριν λιγο καιρο δεν ειχα προβλημα και με windows 10 και με XP) Me DVD δεν δοκιμασα ακομα

updated:

λοιποv ενας φιλος μου ειπε να παω στα device management εκανα δεξι click δισκο και επελεξα mark partition as active , μετα προσπαθησα να κανω εγκατασταση παλι w10 (usb flash) και τωρα μπορω να δω τον δισκο αλλα αλλα μολις τον επιλεγω βλεπω αυτο ¨' "windows can not be installed to this disk .Setup does not support configuratiuon of or installation to disk connected throgh USB or IEEF 1394 port..Τωρα τι κανουμε?

Δημοσ.

Setup does not support configuratiuon of or installation to disk connected throgh USB or IEEF 1394 port

Ώπα. Αυτό είναι καινούργιο. Σου λέει ότι ο δίσκος αναγνωρίζεται ως αφαιρούμενο μέσο.

Τον ssd που τον συνδέεις; Σε κανέναν controller ή πάνω στη μητρική; Αν κατάλαβα καλά από το 1ο post τον συνδέεις στις sata της μητρικής, σωστά;

Όταν πας για format έχεις πάνω και τον μηχανικό δίσκο; Αν ναι αφαίρεσε τον.

Δημοσ.

Ώπα. Αυτό είναι καινούργιο. Σου λέει ότι ο δίσκος αναγνωρίζεται ως αφαιρούμενο μέσο.

Τον ssd που τον συνδέεις; Σε κανέναν controller ή πάνω στη μητρική; Αν κατάλαβα καλά από το 1ο post τον συνδέεις στις sata της μητρικής, σωστά;

Όταν πας για format έχεις πάνω και τον μηχανικό δίσκο; Αν ναι αφαίρεσε τον.

Ναι στην motherboard τον συνδεω στις εισοδους 1 και 5..Στα bios στα σατα λεει οτι το ενα σετ ειναι 1-4 και το αλλο 5-6 αρα εγω εχω δοκιμασει και στα δυο , δεν νομιζω να ειναι port το θεμα.. Δεν τον εχω συνδεσει σε αλλες γιατι η καρτα ειναι 28εκ μεγαλη και μπλοκαρει τις υπολοιπες και πρεπει να την βγαζω καθε φορα που πρεπει να δοκιμαω τις αλλες η καρτα ειναι καινουργια 10 ημερων 1060 6gb και οπως καταλαβαινεις δεν ειναι κα οτι καλυτερο αυτα τα βαλε-βγαλε και δεν εχω και καμια μικροτερη στην ακρη για να δοκιμασω...Εν το μεταξυ δοκιμασα τον SSD σκετο χωρις τον HDD βλεπω μονο τον SSD στην επιγολη δισκων για εγκατασταση αλλα παλι μου γραφει αυτο το error message που γραφω παραπανω..Μηπως ειναι τα σατα καλωδια γιατι το εχω συνδεσει με ενα που ειχα παλιο μαλλον απο καποιο dvd rom..Μετα το error που βγαζει λεει εκτος απο USB και αυτο IEEE 1394a interface το ποιο αναφερεται στην σελιδα τις μητρικης μου , αυτη εδω ειναι και ειναι σχετικα παλια https://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_IV_FORMULA/ .. Ξαναλεω οτι μεσα στο παρον φορματ που εχω στα w7 δουλευει κανονικοτατα με 100% υγεια το προβλημα ειναι σε εγκατασταση στα windows

Δημοσ.

ενταξη το ελυσα με diskpart στην εγκατασταση..ευχαριστω για την βοηθεια..

Για εξήγησε λίγο αυτό.

Τον δίσκο πως τον είχες κάνει πριν φορμάτ (που είπες στο 1ο post); Μέσα από τα windows (λάθος) ή κατά την εγκατάσταση (σωστό);

Δημοσ.

Για εξήγησε λίγο αυτό.

Τον δίσκο πως τον είχες κάνει πριν φορμάτ (που είπες στο 1ο post); Μέσα από τα windows (λάθος) ή κατά την εγκατάσταση (σωστό);

Το diskpart το εκανα με shift+F10 εκει που κανεις εγκατασταση τα windows και βγαινει μαυρη οθονη με εντολες.. μου ειπε ενας φιλος ακριβως τι να πατησω κι ετσι εντοπισα manual και προσθεσα τον δισκο (δεν ειναι  η επιλογη drives που σου εχει στην βασικη οθονη επιλογης δισκου , ειναι πιο περιπλοκο με commands) αν θες παραπανω πληροφοριες πες μου να σου γραψω αναλυτικα , και με αυτον τον τροπο τελος παντων δεν μου εβγαζε error , και με αφηνει κα κανω εγκατασταση..

Αρχικα το ειχα κανει μεσα απο τα windows , μετα ακανα εγκατασταση τα w10 αλλα η εκανα κατι λαθος 'η η εκδοση εχει προβλημα και κολαει (φριζαρισμα μετα απο 1-2 λεπτα αφου εισαι στην επιφανεια εργασιας)  και για να τα σβησω και να δοκιμασω τα w7 που ξερω οτι δουλευουν σιγουρα εσβησα τελειως τα 2 partition (ενα  ειναι system reserved ) στην εγκατασταση των windows ..Τωρα τα windows 7 φενεται να δουλευουν καλα και δεν κολανε αρα θα δοκιμασω αλλη εκδοση των windows 10..Να σου πω δηλαδη αν ξαναβαλω τα w10 πρεπει να σβησω τελεως παλι τα 2 partition (αυτα που δηλαδη κανω test  και να κανουν νεο system reserver κτλ) η απλα να κανω φορματ πανω σε αυτα?

Δημοσ.

Καλύτερα να τα σβήσεις όλα, εκτός αν θέλεις να κρατήσεις dual boot.

οχι δεν θελω dual οποτε θα σβησω πρωτα τα w7 και μετα θα κανω νεα εγκατασταση.. thanks!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...