Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχει παρατηρήσει κανείς αν υπάρχει διαφορά επιδόσεων μεταξύ του office 2016 και του office 2007?

Ενδιαφέρομαι περισσότερο για excel και θα ήθελα να μάθω κατά πόσο έχει αυξηθεί η απόδοση στην τελευταία έκδοση.

Εχω xlsm βιβλία που κλωνοποιούνται και παίρνουν εξαρτήσεις μεταξύ τους καθημερινά και το άνοιγμά τους μου τρώει αρκετή ώρα.

Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει διαφορά, ώστε να μεταβώ στην τελευταία έκδοση.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

το πιο ευκολο θα ηταν να το κανεις δοκιμη σε ενα Pc και να δεις στην πραξη με αυτα που θες αν υπαρχει διαφορα.καλο θα ηταν βεβαια να ειναι ιδιο το hardware.

Δημοσ.

Παιδιά έχει παρατηρήσει κανείς αν υπάρχει διαφορά επιδόσεων μεταξύ του office 2016 και του office 2007?

Ενδιαφέρομαι περισσότερο για excel και θα ήθελα να μάθω κατά πόσο έχει αυξηθεί η απόδοση στην τελευταία έκδοση.

Εχω xlsm βιβλία που κλωνοποιούνται και παίρνουν εξαρτήσεις μεταξύ τους καθημερινά και το άνοιγμά τους μου τρώει αρκετή ώρα.

Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει διαφορά, ώστε να μεταβώ στην τελευταία έκδοση.

Ευχαριστώ.

Βασική διαφορά όσο ανφορά τα excel και να το έχεις στα υπόψιν είναι ότι μετά τις εκδόσεις του 2010 δεν περιέχουν μακροεντολές. Δε ξέρω αν τις δουλεύεις αλλά για μένα ήταν μεγάλο μείον...

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω βρει πως λειτουργούν μέχρι τώρα και ότι excel είχα σε 2010 που περιείχαν μάκρο μέσα με τα 2013 δε μπορούσα να τα διαχειριστώ.. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο που δε το ξέρω εγώ ας μας πει μπας και μου λύσει και μένα τα χέρια.

Δημοσ.

Υπάρχει η επιλογή

0c9e8196ea.jpg

το πιο ευκολο θα ηταν να το κανεις δοκιμη σε ενα Pc και να δεις στην πραξη με αυτα που θες αν υπαρχει διαφορα.καλο θα ηταν βεβαια να ειναι ιδιο το hardware.

Το έχω το 2016 όπως και το 2007.

Το θέμα είναι πως τα pc που τα φοράνε είναι τελείως διαφορετικής δυναμικής .... οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση.

Δημοσ.

Από 2013 σε 2016 η διαφορά στις επιδόσεις δεν είναι μεγάλες αλλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι δουλεύει χωρίς τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπιζα στα 2013. 

Δημοσ.

Το έχω το 2016 όπως και το 2007.

Το θέμα είναι πως τα pc που τα φοράνε είναι τελείως διαφορετικής δυναμικής .... οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση.

ναι θα βολευε να τα βαλεις στο ιδιο μηχανημα διοτι αμα το Hardware ειναι πιο καινουριο ακομα και η διαδικασια να ειναι πιο αργη αναμεσα σε 2016 και 2007 μπορει να μην φανει λογω καλυτερου hardware  στο Pc που τρεχει το 2007.(παραδειγμα)

Δημοσ.

Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο στο ίδιο μηχάνημα ώστε να κάνεις συγκρίσεις ταυτοχρονα.

Για αυτό ρωτω εσάς μήπως γνωρίζετε.

Δημοσ.

δεν θυμαμαι αν σε αφηνει να εχεις δυο Office.αλλα θα μπορουσες απλα να το σβησεις και να περασεις το αλλο αφου κρατησεις χρονους.

Δημοσ.

Θα ανεβασω ένα βιντεακι με την vba που τρέχω ώστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που ψάχνω να επιταχυνω.

Ίσως να είναι και ο κώδικας μου τέτοιος που να μην πάρει κάποιο κέρδος ότι έκδοση κι αν βάλω.

Απλα σκεφτομαι μήπως το 2016 εκμεταλλεύεται περισσότερο τα πολυπυρηνα και έχω από εκεί κάποιο κέρδος. Ή microsoft αν και υποσχέθηκε opencl και επιτάχυνση από την κάρτα, δεν έχει κάνει κάτι ...

Δημοσ.

ή αν μπορουσες με καποιο Live cd.

Θα το ψάξω κι έτσι.

Πάντως τώρα ή vba που τρέχω και δίνει εξαρτήσεις μεταξύ 10 βιβλίων μου τρώει 7 περίπου λεπτά ...

Μετά σε κάθε βιβλίο όπου κάνω αντιγραφή ενός προτυπου φύλλου και στο αντίγραφο δίνω εξαρτήσεις ως προς το κύριο φύλο αθροιστικά με τα υπόλοιπα αντιγραφα, παιρνει περίπου στα 40sec.

Για αυτό προσπαθώ να μειωσω τους χρόνους, ώστε να αυξηθεί ή χρηστικοτητα

Δημοσ.

επισης δες αν σου κανει διαφορα και η επεξεργαστικη δυναμη.αν δηλαδη βλεπεις οτι στο ενα Pc κανει χ χρονο και στο αλλο που ειναι πιο καινουριο εχει μικρη διαφορα σημαινει οτι μπορει να μην παιζει μεγαλο ρολο η cpu οποτε μετα μπορεις να βαλεις και το νεο office στο νεο Pc και να δεις την διαφορα ετσι (και ας αλλαζει το Hardware).

Δημοσ.

επισης δες αν σου κανει διαφορα και η επεξεργαστικη δυναμη.αν δηλαδη βλεπεις οτι στο ενα Pc κανει χ χρονο και στο αλλο που ειναι πιο καινουριο εχει μικρη διαφορα σημαινει οτι μπορει να μην παιζει μεγαλο ρολο η cpu οποτε μετα μπορεις να βαλεις και το νεο office στο νεο Pc και να δεις την διαφορα ετσι (και ας αλλαζει το Hardware).

Το δυνατότερο σύστημα κάνει και μικρότερο χρόνο.

Αλλά το δυνατότερο σύστημα έχει και περισσότερους πυρήνες.

Ψάχνω να δω αν το 2016 έχει καλύτερη εκεμετάλλευση των πολλών cores πέραν της ισχύος του κάθε πυρήνα, ώστε να πάρω και από εκεί αύξηση επισόδεων.

Αυτό δεν μπορώ να το δω συγκρίνοντας 2  pc τα οποία έχουν ταυτόχρονα και διαφορετική ισχύ ανά core και διαφορετικό αριθμό cores.

Θα προχωρήσω σε αλλαγή του 2007 με το 2016 και θα δω τι θα κάνω.

Θα κάνω και μια εγγραφή του screen για να μετρήσω χρόνο.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...