mork Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα UPS. Έχω καταλήξει στο μοντέλο. Θα είναι από την APC, και συγκεκριμένα απο την BackUps Pro σειρά. Η απορία μου έχει να κάνει σχετικά με το πόσα VA θα χρειαστώ. Οι συσκευές που θα έχω πάνω θα είναι ένα Desktop PC και η οθόνη του. Τίποτα αλλο. Το τροφοδοτικό του υπολογιστή ειναι 450W. Αυτή η ισχύς ειναι προφανώς αυτή που δίνει. Εγώ αν δεν κανω λαθος χρειάζομαι αυτή που καταναλώνει σωστά; Για να δω πόσα VA θα χρειαστώ τελικα. Στο κουτί πανω βλέπω AC Input 240V/5A. Πόσα VA πιστεύετε ότι θα είναι αρκετά για να είμαι καλυμμένος; Ευχαριστώ.
Physiciant Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Ποια κάρτα γραφικών έχεις και ποιον επεξεργαστή; Πόσα λεφτά θες να δώσεις; 1
mork Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Επεξεργαστής θα γίνει σύντομα ένας i5 3570. Η κάρτα γραφικών δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Passive AMD Radeon 5450 στο 1GB. Σκληρούς δίσκους έχω 2 SSD και 2 HDD Caviar black. Για τα χρήματα αναλόγως ποιο μοντελο από την συγκεκριμένη σειρά θα μου κάνει. Το 550VA για παράδειγμα είναι στα 150 ενώ το 900 στα 200. Άν το πρώτο με καλύπτει τότε 150. Αλλιώς πάμε παραπάνω. Thanks για την απάντηση κιόλας.
Physiciant Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Για το σύστημα σου δε χρειάζεσαι κάτι τρομερό, ούτε χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά. Θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/4876056/APC-Back-UPS-500VA-IEC.html ..αλλιώς αν σκεφτόμουν αναβάθμιση κάρτας γραφικών θα ανέβαινα σε watts https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html 1
mork Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα 500VA δηλαδή θεωρείς ότι είναι αρκετά; Ή καρτα γραφικών δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί για κανένα λόγο ειδικά σε αυτό το σύστημα. Ασχολούμαι με εφαρμογές που έτσι κι αλλιώς δεν απαιτούν καλή ποιότητα γραφικών. Θα κοιτάξω τις διαφορές μεταξύ της απλής και της pro σειράς. Η αλήθεια επίσης είναι ότι η σειρά pro έχει πιο βολικό σασί όσον αφορά την τοποθέτησή σε κάποιο ράφι κλπ. Αλλά θα το ξανασκεφτω. Κυρίως με ενδιαφέρει αν είναι αρκετά τα VA για το σύστημα μου.
Physiciant Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Το 500αρι σηκώνει μέχρι 300W σύνολο. Το σύστημα σου μαζί με οθόνη άντε να πάει λίγο πάνω από 200W οπότε είσαι εξασφαλισμένος. Η κάρτα γραφικών που έχεις είναι χαμηλής κατανάλωσης..φαντάσου δεν χρειάζεται καν εξωτερική τροφοδοσία. 1
mork Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Ok.. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κατατοπιστικότατος! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα