KINGLUCAS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά θα πουλήσω το όχημα μου θέλω να μάθω όμως πως γίνετε η μεταβίβαση από θέμα τον χρημάτων. βάζει πρώτα ο αγοραστής τα χρήματα ΟΛΑ μέσα στον λογαριασμό μου? Η πρώτα τα μισά μπροστά μετά κάνουμε την μεταβίβαση και την επομενη μέρα τα υπόλοιπα? ευχαριστώ Τι να προσέξετε1. Προτιμήστε πάντα την τραπεζική κατάθεση, είτε είστε ο αγοραστής είτε ο πωλητής για να υπάρχει αποδεικτικό της κίνησης των χρημάτων (Από 1/1/2012 είναι υποχρεωτικό για κάθε συναλλαγή άνω των 1.500 ευρώ).2. Αν είστε ο πωλητής, μην δώσετε το αυτοκίνητο σας, αν δεν λάβετε το συνολικό ποσό πληρωμής. Επίσης, μην ξεχάσετε να ακυρώσετε την ασφάλειά σας την ημέρα της έκδοσης της νέας άδειας, καθώς το ασφαλιστικό συμβόλαιο ΔΕΝ μεταβιβάζεται.3. Αν είστε ο αγοραστής, βεβαιωθείτε πως το αυτοκίνητο δεν έχει υποστεί άλλες φθορές από τότε που το είδατε και συμφωνήσατε στην τιμή. Τι να προσέξετε1. Προτιμήστε πάντα την τραπεζική κατάθεση, είτε είστε ο αγοραστής είτε ο πωλητής για να υπάρχει αποδεικτικό της κίνησης των χρημάτων (Από 1/1/2012 είναι υποχρεωτικό για κάθε συναλλαγή άνω των 1.500 ευρώ).2. Αν είστε ο πωλητής, μην δώσετε το αυτοκίνητο σας, αν δεν λάβετε το συνολικό ποσό πληρωμής. Επίσης, μην ξεχάσετε να ακυρώσετε την ασφάλειά σας την ημέρα της έκδοσης της νέας άδειας, καθώς το ασφαλιστικό συμβόλαιο ΔΕΝ μεταβιβάζεται.3. Αν είστε ο αγοραστής, βεβαιωθείτε πως το αυτοκίνητο δεν έχει υποστεί άλλες φθορές από τότε που το είδατε και συμφωνήσατε στην τιμή.
panos2171 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει να πληρωθούν κάτι παράβολα στην τράπεζα οπότε εκείνη τη στιγμή πάτε μαζί και γίνεται η κατάθεση ή παίρνεις μετρητά στο χέρι.
YourTrueLegend Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Απο προσωπικη πειρα (ειχα κι εγω την ιδια απορια με σενα και ειχα ρωτησει φιλους επαγγελματιες του χωρου), οταν συμπληρωνονται τα χαρτια και λιγο πριν πεσει η σφραγιδα της μεταβιβασης , αλλαζει χερια και το ρευστο σε μετρητα και καταμετραται παρουσια ολων των πλευρων της συναλλαγης. Αν αυτο δεν γινεται και πρεπει να παει με καταθεση, θελει απο πριν συνενοηση μεταξυ των 2 πλευρων για το τι θα γινει πρωτα. Σε τετοιες περιπτωσεις ισως να ειναι καλο να πληρωσετε εναν πιστοποιων υπαλληλο/συμβολαιογραφο/whatever ο οποιος θα ειναι παρων στις διαδικασιες, τη συμφωνια κλπ, πιθανως να συντασει και καποιο επισημο εγγραφο που να δεσμευει και τις 2 πλευρες για τις παραμετρους της συναλλαγης ωστε να μην υπαρχουν απροοπτα. Δεν ειμαι και σιγουρος ομως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα