nickolas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 http://indiatoday.intoday.in/technology/story/iphone-7-plus-camera-can-surpass-a-dlsr-camera-occasionally/1/799676.html Έχει ενδιαφέρον το άρθρο. Στο auto λέει το Ιphone έχει καλύτερα χρώματα και οξύτητα από την DSLR λέει... τα χρώματα της DSLR είναι πιο ακριβή και στο manual focus θα δώσει καλύτερη οξύτητα και με manual post processing καλύτερα χρώματα. (σύμφωνα με το άρθρο). Έχει πλάκα γιατί κατά τα λεγόμενά του δίνει το πλεονέκτημα του focal length στο Iphone ενώ στην πράξη γίνεται το ανάποδο. Το θέμα το φωτογράφισε με ~28mm ισοδύναμο στο iphone (άρα υποθέτω έκατσε πολύ κοντά του) με τον 2ο φακό στα 56mm ισοδύναμο να τραβάει 2η φώτο για το backround. Στην DSLR τράβηξε το ίδιο θέμα με 56mm και για το ίδιο κάδρο κάθισε σε διπλάσια απόσταση. Εάν όμως ο χώρος ήταν περιορισμένος και έπρεπε να το τραβήξει από την ίδια απόσταση με το iphone, θα τραβούσε με 28mm και το μποκέ δεν θα ήταν τόσο καλό (μιλάμε για ακριβό f4 ζουμ φακό σειράς "L") Ξέρω το μποκέ του Iphone "δεν είναι πραγματικό" ...και ομολογουμένως βγάζει και το artifact (εν προκειμένω πάντως δεν καταστρέφει τη λήψη κατά την άποψή μου) Μου θυμίζει την κριτική στο πρώτο Iphone, ότι δεν είχε "πραγματικό" multitasking. Γιατί αντί να έχει όλες τις εφαρμογές να τρέχουν στο backround τις "πάγωνε" και τις αποθήκευε στην μνήμη. Μία δήλωση 100% αληθής αλλά και 100% άχρηστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spacecowboy Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 ναι καταπληκτικο! βασικα ξερεις τι? πρεπει να μικρυνουν ακομα ποιο πολυ τους σενσορες στα κινητα τουλαχιστον αλλες 5-7 φορες εκει να δεις με το equivilance ποσο ποιο τουμπανο θα ειναι η φαση θα "βαραει" και ff που θα βγουν σε 50 χρονια τοτε η τα κινητα του τωρα με τους sensors 10 φορες μικροτερους θα τα κανει οτι κανει στις aps-c και ff καμερες του τωρα... φανταζεσαι τι εχει να γινει νικολα?κολαση! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) κοίτα, στο full auto το να βγάζει καλύτερα χρώματα το κινητό λέει πολλά νομίζω επίσης το να καταλήγει να έχει καλύτερη οξύτητα (επειδή δεν ήταν ακριβές το focus στην DSLR αν κατάλαβα καλά) επίσης λέει πολλά. Στο σημείο αυτό, να στάξουμε ένα δάκρυ για τις DSLR που δυσκολεύονται να εστιάσουν... Επιπλέον το θέμα το τράβηξε το Iphone με 28mm ισοδύναμο φακό... βγάλε εσύ τέτοιο μποκέ με 28mm φακό. Με ζουμ φακό δεν παίζει να καταφέρεις κάτι καλύτερο. Μόνο ίσως με prime (άρα χάνεις το ζουμ) και τέρμα ανοικτό. Με το να τραβάς manual, όποιος και να είσαι θέλεις χρόνο και χάνεις πόζες. "κάτσε, μισό περίμενε" κλπ. χαιρετίσματα. Προσοχή τώρα. Δεν είπα ότι το κινητό αντικαθιστά την DSLR. Αυτές οι φωτογραφίες βγήκαν με αρκετό φως και γενικά όχι challenging συνθήκες. Αλλά το κινητό, αυτό που κάνει (που δεν είναι ίδιο με την DSLR), το κάνει πολύ καλύτερα από την DSLR. Αν οι DSLR ενσωμάτωναν την τεχνολογία των κινητών ειδικά στο post processing θα γινόντουσαν πολύ καλύτερες... Στην αιχμή της τεχνολογίας πλέον είναι τα κινητά και όχι οι DSLR, ακόμα και οι επαγγελματικές. Αυτή είναι η άποψη που έχω από ότι γνωρίζω. Αν κάποιος έχει άλλη άποψη, να επιχειρηματολογήσει. edit: Να προσθέσω ότι τον εξοπλισμό τον κρίνω κυρίως με το τί μπορεί να κάνει αυτός για εμένα και όχι τί μπορώ να κάνω εγώ για αυτόν. Δίνω μεγαλύτερη δηλαδή αξία σε εξοπλισμό που με κάνει καλύτερο φωτογράφο. Αν στο full auto το αποτέλεσμα με το κινητό είναι καλύτερο από την DSLR, έ να την βράσω την DSLR. Αυτό είναι προσωπική άποψη. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2016 από nickolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ----- Κατ'αρχην να πουμε οτι το αρθρο και τα γραφώμενα ειναι για γελια! Ως τετοιο αναφέρθηκε εδω και οχι ως κατι σοβαρο. Μονο εσυ το πηρες τις μετρητοίς. Αναμενομενο! κοίτα, στο full auto το να βγάζει καλύτερα χρώματα το κινητό λέει πολλά νομίζω Θες να δεις χρωματα που βγαζουν οι Fuji στα JPG και να συγκρινεις; Σε προκαλω. Τα "καλυτερα" χρωματα που λες ειναι απλα πιο vivid χρωματα και οχι πραγματικα χρωματα. Ακομη και οι πιο απλες point & shoot των 50€ εχουν τετοια επιλογη (για να ενεργοποιήσεις αυτοματη που σου αρεσει) για τυπους σαν κι εσενα που εντυπωσιαζονται απο τα εντονα χρωματα για να αξιολογησουν μια φωτογραφια παρα απο τα πραγματικα χρωματα που δινει οπως αναφερεται και στο αρθρο η DSLR. Μιας και ασχολεισαι με smartphones, το ιδιο κανει και η Samsung στις οθονες των κινητων της ωστε να φαινονται εντυπωσιακα φοβερες. Οπως φαινεται πιανει το κολπο. επίσης το να καταλήγει να έχει καλύτερη οξύτητα (επειδή δεν ήταν ακριβές το focus στην DSLR αν κατάλαβα καλά) επίσης λέει πολλά. Στο σημείο αυτό, να στάξουμε ένα δάκρυ για τις DSLR που δυσκολεύονται να εστιάσουν... Αυτο το σημειο ηταν το σημειο που σταματησα πια να αναρωτιεμαι για την ποιοτητα του αρθρου! Εσυ παλι οχι! Εισαι εντυπωσιασμενος χωρις να αναρωτηθεις εαν ισχυει αυτο που γραφεται. Ειδες εσυ καπου μειωμενη οξυτητα; Αυτο που ο "δημοσιογραφος" θεωρει μειωμενη οξυτητα ειναι το bokeh!!!! Ελεος! Και εσυ τα καταπινεις αμασητα!!! Που ειδες (οσο μπορει καποιος να δει σε αυτα τα δειγματα) μειωμενη οξυτητα και προβλημα focus? Επιπλέον το θέμα το τράβηξε το Iphone με 28mm ισοδύναμο φακό... βγάλε εσύ τέτοιο μποκέ με 28mm φακό. Με ζουμ φακό δεν παίζει να καταφέρεις κάτι καλύτερο. Μόνο ίσως με prime (άρα χάνεις το ζουμ) και τέρμα ανοικτό. Το bokeh ειναι τεχνητο. Ξερεις με πόσα κλικ μπορω να στο κανω σε οποιαδηποτε φωτογραφια απο το PC το Mac ή το οποιοδηποτε κινητό; Ελα μια μερα να σε βγάλω κι αεροπορο αγκαλια με τον Trump αν θελεις! Με το να τραβάς manual, όποιος και να είσαι θέλεις χρόνο και χάνεις πόζες. "κάτσε, μισό περίμενε" κλπ. χαιρετίσματα. Ενα λεπτο σιγής για ολους τους φωτογραφους του κόσμου που τραβανε εκδηλωσεις, action, sport, live, ρεπορταζ, πολεμικα ρεπορταζ, street κλπ, και που δεν τραβανε σε full auto αλλα παρολα αυτα καταφερνουν να εχουν εξαιρετικες και βραβευμενες φωτογραφιες! Δεν ειπαμε οτι οι DSLR σου ταιριαζουν ουτε οτι εισαι ικανος να τις χειριστεις. Δεν ειναι κακο. Ο καθενας οπως θελει και μπορει. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι και οι ολοι αλλοι εχουν τις περιορισμενες δυνατοτητες του καθενος. Καποιοι μπορουν, καποιοι δεν μπορουν, καποιοι μπορουν καλα, καποιοι μετρια καποιοι εξαιρετικα! Προσοχή τώρα. Δεν είπα ότι το κινητό αντικαθιστά την DSLR. Αυτές οι φωτογραφίες βγήκαν με αρκετό φως και γενικά όχι challenging συνθήκες. Αλλά το κινητό, αυτό που κάνει (που δεν είναι ίδιο με την DSLR), το κάνει πολύ καλύτερα από την DSLR. Και το παπακι ειναι καλυτερο στην πολη απο την sport Turing μηχανή αλλα αυτο δεν το κανει γενικα καλυτερο σαν μοτοσυκλετα. Απλα εξειδικευμενο εργαλειο. Στην πραξη ομως με το Dakar 650GS μου πηγαινα πιο γρηγορα και στη πολη και στα ταξίδια και στην ασφαλτο και στο χωμα και τα εκανα ολα πολυ καλυτερα. Οποτε ηταν σαφως καλυτερο all around κι ας μην ειχε την high technology πανω του. Αυτο που κανει το κινητο και ενα κινητο με καλη καμερα οπως το Pixel XL ειναι να αποτυπωνει κατα το δυνατον καλυτερα απλες καθημερινες στιγμες και υπο προϋποθεσεις οριακα να βγαζεις και καμια καλιτεχνικη (εαν ολες οι συνθηκες το ευνοουν). Μαλιστα οι καθημερινες στιγμες προυποθετουν αποδεκτο φωτισμο και ελαχιστη κινηση των αντικειμενων της φωτογραφισης. Η στην περιπτωση του Pixel XL ακομη και χαμηλο φωτισμο και μηδενικη κινηση σε συνδιασμο με τριποδο ή σταθερη μηχανη Αν οι DSLR ενσωμάτωναν την τεχνολογία των κινητών ειδικά στο post processing θα γινόντουσαν πολύ καλύτερες... Στην αιχμή της τεχνολογίας πλέον είναι τα κινητά και όχι οι DSLR, ακόμα και οι επαγγελματικές. Αυτή είναι η άποψη που έχω από ότι γνωρίζω. Οποιος χρησιμοποιει DSLR δεν θελει να ποσταρει απλα εντυπωσιακα saturated φωτογραφιες στο διαδικτυο αλλα θελει μια ποιοτητα και ποσότητα πληροφοριας στα αρχεια του που να μπορει να τις επεξεργαστει εαν ειναι αναγκη οπως ο ιδιος νομιζει. Post processing φυσικα υπαρχει επιλογη να γινει και μεσα απο την μηχανη αλλα σωστο γινεται στον υπολογιστή σου. Δεν υπαρχει λογος να παιδευεσαι εντος καμερας. Δηλαδη το λογισμικο των smartphones δεν μπορει να μπει στις καμερες; Ή πιστευεις οτι το λογισμικο επεξεργασιας των smartphones το εχει βγαλει η Google και η καθε εταιρεια κινητων; edit: Να προσθέσω ότι τον εξοπλισμό τον κρίνω κυρίως με το τί μπορεί να κάνει αυτός για εμένα και όχι τί μπορώ να κάνω εγώ για αυτόν. Δίνω μεγαλύτερη δηλαδή αξία σε εξοπλισμό που με κάνει καλύτερο φωτογράφο. Αν στο full auto το αποτέλεσμα με το κινητό είναι καλύτερο από την DSLR, έ να την βράσω την DSLR. Αυτό είναι προσωπική άποψη. Το καταλαβαμε οτι δεν γνωριζεις απο φωτογραφια και ευτυχως που το παραδεχεσαι πια και ο ιδιος. Τραβωντας στο αυτοματο δεν γινεσαι καλυτερος φωτογραφος. Και μια εκπαιδευμενη μαϊμου το ιδιο αποτελεσμα θα εχει με εσενα! Λεω εγω τωρα με το μικρό μου το μυαλο! Αλλα τι να ξερω κι εγω; Γραφω στο insomnia. Αυτο τα λεει ολα! Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2016 από SeNNinhA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Συγκρίνουμε κάμερες, συγκρίνεις φωτογράφους (στο μυαλό σου) Είσαι offtopic και από εδώ και πέρα ignored. edit: και ναι στο θέμα της οξύτητας δεν είναι πολύ σαφές τί εννοεί το άρθρο. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2016 από nickolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Συγκρίνουμε κάμερες, συγκρίνεις φωτογράφους (στο μυαλό σου) Είσαι offtopic και από εδώ και πέρα ignored. edit: και ναι στο θέμα της οξύτητας δεν είναι πολύ σαφές τί εννοεί το άρθρο. Για να συγκρινω φωτογραφους πρεπει να υπαρχουν φωτογραφοι. Εσυ κατα δηλωση σου δεν εισαι (το ειχαμε καταλαβει). Εμεις κατα δηλωση του SpirakosGPZ1639492 δεν ειμαστε. Οποτε που ειναι οι φωτογραφοι; Κατα τα αλλα απαντηθηκε καθε σειρα που εγραψες. Εαν δεν σου αρεσουν δικο σου προβλημα. Please DO ingnore me! ...ποιος ειμαι εγω που θα αμφισβητησω τον μικρο Νικόλα Master Chef άλλωστε; ---- Δεν σας ελειψε ρε σεις ήδη ο The Ultimate Power of the Universe, Lord of the Lords, Master of the deepest photography secrets? Where are you SpirakosGtiGPZ57847995424? Your son needs you! Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2016 από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το luminous landscape εδώ Συγκρίνει μια point and shoot με αισθητήρα όχι πολύ διαφορετικό σε μέγεθος από ένα S7 με το medium frame τέρας της εποχής.* Υπό συνθήκες (δηλαδή καλός φωτισμός χωρίς φοβερές αντιθέσεις ή αντανακλάσεις) σε νορμάλ μεγέθη εκτύπωσης, δεν υπάρχει αξιόλογη διαφορά στο αποτέλεσμα που πέρνουμε. Έδειξε τις φώτο σε έμπειρους φωτογράφους και δεν μπορούσαν να τις ξεχωρίσουν (παρά μόνο όπου μπορούσαν να διακρίνουν το μικρότερο βάθος πεδίου της medium frame). Οπότε το smartphone σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα. Με αρκετό φως, τα χρώματά του είναι άριστα και προσφέρει ικανοποιητικό dynamic range με μηδενικό θόρυβο... και όσο προχωράει η τεχνολογία, θα καλύπτει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών μας στο 100%. *τα χωρίζει σαφώς μεγαλύτερη απόσταση από ότι η σύγκριση Pixel και D3400 στο μέγεθος των αισθητήρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Αν στο full auto το αποτέλεσμα με το κινητό είναι καλύτερο από την DSLR, έ να την βράσω την DSLR. Αυτό είναι προσωπική άποψη. Αγαπητε Νικόλα Δε θα σταθώ σε όλα υπόλοιπα που έχουν ειπωθεί καθότι για να πω και την αλήθεια δε γνωρίζω σε βάθος τι επιτάσσει η φυσική στην φωτογραφία οπότε δε μπορώ να έχω άποψη, πόσο μάλλον τεκμηριωμένη. Παρόλα αυτά θέλω να σταθώ σε κάτι. Βλέποντας τα πράγματα απλά και από ψηλά χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, αν προσπαθείς τόση ώρα να αποδείξεις πως υπό κάποιες περιπτώσεις τα κινητά και η εξέλιξη τους αποτελούν καλύτερη επιλογή από μια DSLR, θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο. Για τη γυναίκα μου που η φωτογραφία αποτελεί καθαρά ένα αντικείμενο ανάμνησης, ένα εξελιγμένο κινητό είναι η καλύτερη επιλογή. Βάρος, ευκολία χρήσης, φορητότητα κτλπ. Και υπό πολλές προυποθέσεις, το τελικό αποτέλεσμα (οξύτητα, ποιότητα, χρώματα) κτλπ. θα της προσφέρει την ίδια ικανοποίηση, από ότι να είχε τραβήξει την αντίστοιχη φωτογραφία με Dslr. Για μένα όμως που είναι τέχνη το κινητό δε με καλύπτει. Μπορώ να επεκταθώ περαιτέρω σε αυτό αν θες και στο γιατί. Αλλά θα με βρείς κάθετο σε αυτό που λες γιατί πραγματικά είσαι λάθος και πιο συγκεκριμένα πως αν στο full auto μια DSLR βγαζει ίδιες φωτογραφίες με το κινητό, να την βράσεις τη DSLR. Δεν στο λέω καθόλου προσβλητικά, απλά πιστεύω ότι δεν έχεις ασχοληθεί σε μεγαλύτερο βάθος με τη φωτογραφία, οπότε λογικό είναι να κρίνεις έτσι. Στα μάτια ενός άσχετου (π.χ στα δικά μου κάποια χρόνια πρίν ασχοληθώ με τη φωτογραφία) το κινητο είχε 1 κουμπί και 10 επιλογές για να βγαλεις μια φωτογραφία. Από την άλλη μια DSLR είναι γεμάτη κουμπιά και 100αδες επιλογες. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό? Η Dslr σου δίνει μια πληθώρα επιλογών ώστε να κατασκευάσεις το αποτέλεσμα που θες, και να προσαρμοστείς σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος απόκτησης μίας DSLR και όχι να την έχεις στο FULL AUTO. Αν αυτός είναι ο σκοπός σου σίγουρα θα ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο το κινητό σου, και θα βγάλεις και πιο όμορφες φωτογραφίες. Είναι σαν να αγοράζεις ένα αγωνιστικό ford focus για να πηγαίνεις super maket. Δεκάδες κουμπιά μεσα, θορυβώδες, άβολα καθίσματα, όχι χώρος για τα ψώνια σου, κατανάλωση κτλπ. Δεν είναι όμως για αυτή τη χρήση. Οπότε είναι σα να λες, "να το βράσω το αγωνιστικό αν δεν μπορώ να πάω super market". Μπορεί όντως για σένα να μην είναι καλή επιλογή, αυτό δε σημαίνει όμως ότι αποτελεί γενικό κανόνα. Θέλω όμως να πω και κάποια πράγματα στο μέλος SpirosZ68 1) Δηλώνεις πως δεν μπαίνεις στα φωτογραφικά νήματα και όταν αποφάσισες να μπείς, από τις 1000 λέξεις που έγραψες, την ουσία την είχαν οι 100 (ουσία αναφέρομαι στην τεχνική σου άποψη επί του θέματος άσχετα από το άν είναι σωστή ή λάθος.) Δλδ μπήκες σχεδόν μόνο για να αρπαχτείς, γιατί στις υπόλοιπες 900 διαπληκτίζεσαι και αυτό φαίνεται και από την αρχική σου δήλωση ότι βαριέσαι να διαβάσεις όλο το νήμα. 2) Δηλώνεις σαν σερίφης με περισσή υπεροψία "Το φωτογραφικο κομματι του ινσομνια ειναι σε τετοιο επιπεδο που κανει τα φορουμ του DPGR και του DPReview να φανταζουν πανεπιστημια και λυπαμαι αλλα δεν εχω τοση υπομονη" Αν δεν έχεις λοιπόν υπομονή, ή το γνωσιακό σου επίπεδο είναι τόσο μεγάλο (θα φτάσω σε αυτό παρακάτω), κακώς μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις. Εκτίθεσαι και δείχνεις την πρόθεσή σου απλά να τσακωθείς και να το παίξεις μέγας γνώστης. Αν μπαίνεις στο χορό, χορεύεις. Θα σου πω κι εγώ λοιπόν την άποψή μου σε αυτό που λες. Όντως τα περισσότερα παιδιά που μπαίνουν εδώ στατιστικά είναι στο αρχικό στάδιο ανακάλυψης του κόσμου της φωτογραφίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και παιδιά που ξέρουν από φωτογραφία (και δεν βάζω εμένα μέσα σε αυτούς αν νομίζεις ότι αυτό υπαινίσσομαι ). Εδώ όμως υπάρχει κάτι σημαντικό. Δεν είναι μόνο η γνώση σε ένα forum. Το πιο σημαντικό είναι η διάθεση που έχεις και ο χρόνος που θέλεις να διαθέσεις για να βοηθήσεις κάποιον. Και όλα τα παιδιά που χαρακτηρίζεις "ημιασχετους" προσπαθούν από τον προσωπικό τους χρόνοκαι έχουν βοηθήσει πολλά παιδιά, μπορείς να κάνεις τον κόπο να ρίξεις μια ματιά στα δεκάδες νήματα, αλλά να φανταστώ πως βαριέσαι και δεν είναι του επιπέδου σου. Και θα σου πω επίσης και γιατί προτιμώ το forum του insomnia από το DPGR ή από άλλα αντίστοιχα group στο FB. Το κάνω γιατί έχω διάθεσή να βοηθήσω, με τις πενιχρές μου γνώσεις. Στο DPGR, υπάρχουν πολλά παιδιά που γνωρίζουν όμως δεν έχουν είτε διάθεσή είτε και χρόνο λόγω δουλειάς να ανταπεξέλθουν στον καθημερινό οχετό ερωτήσεων. Για άλλη μια φορά λοιπόν, και χωρίς να εχεις βοηθήσει ποτέ κανέναν, μπαίνεις σε ρόλο σερίφη προσβάλλοντας τους πάντες και τα πάντα. Ξέρεις, το να κρίνεις τους πάντες εκ του ασφαλούς και χωρίς να έχεις προσφέρει ποτέ τίποτα, είναι το μόνο εύκολο 3) Ας πάμε στο οτι είσαι επαγγελματίας. Τι σημαίνει λοιπόν πρακτικά αυτό? Ότι είσαι επιστημονικός φωτογραφικός συνεργάτης ή βραβευμένος φωτογράφος? Φυσικά και όχι. Απλά σημαίνει ότι βγάζεις το ψωμί σου βγάζοντας φωτογραφίες. Σημαίνει δλδ οτι είσαι και καλός ή σωστός επαγγελματίας? Φυσικά όχι. Πρόσφατα ήμουν σε ένα γάμο και ο φωτογράφος ξέμεινε από μπαταρία στο Ισαια χόρευε και έτρεχε στο αμάξι να βρει που έχει spare. Και σε αυτόν τον κλάδο λοιπόν όπως και σε όλους, υπάρχουν και οι άσχετοι ή αυτό που λέμε ¨κακοί επαγγελματίες", τη στιγμή που πολλοί ερασιτέχνες τους βάζουν τα γυαλιά σε γνώσεις, συμπεριφορά και τελικό αποτέλεσμα. Οπότε από μόνο του δε λέει απολύτως τπτ, οπότε καλό θα είναι να μην σηκώνεις τη σημαία του επαγγελματία, από μόνη της δεν λέει απολύτως τίποτα. 4) Αφήνω το καλύτερο για το τέλος. Στο internet ότι δηλώσεις είσαι. Πετάς ένα ψευδώνυμο λες ότι αρλούμπα σου κατέβει και δεν σε κρίνει κανένας κρυμμένος πάντα πίσω από την ανωνυμία σου (δεν είναι προσωπικά για σένα, είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά). Εσύ λοιπόν ο Σπύρος, με ένα ψευδόνυμο SpirosZ68 , που κρίνεις ώς ημιάσχετους τους υπόλοιπους, που λες ότι το DPGR μοιάζει πανεπιστήμιο μπροστά σε αυτό το forum, που ποτε δεν εχεις βοηθησει κανεναν στο ΄θέμα της φωτογραφίας, που βαριέσαι να διαβάσεις όλο το νήμα αλλά έχεις όρεξη για καυγά, που δηλώνεις επαγγελματίας και που αμα λάχει παραδίδεις και μαθήματα, ποιός πραγματικά είσαι?? Στην δική μου υπογραφή μπορείς να δείς και το ποιός είμαι, και κάποια δείγματα της ερασιτεχνικής δουλείας μου (καλά ? κακά? εσύ το κρίνεις και καθένας που βλέπει τις φωτογραφίες μου) από τα ελάχιστα χρόνια που ασχολούμαι με τη φωτογραφία (περί τα 4). Το ίδιο και πολλά παιδιά στο forum. Εσύ ποιός είσαι? Που είναι τα δείγματα της δουλειάς σου, διοτί φαντάζομαι ότι και ως επαγγελματίας θα σίγουρα θα έχεις και θα θέλεις κάποια προβολή? αν θες να είσαι πραγματικός μάγκας, βοηθάς, κρίνεις και κρίνεσαι. Εσύ τι από αυτά κάνεις Κωνστατνίνος Ρακαντάς Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2016 από blu3_orion 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Το είπα πριν μερικές σελίδες, το λέω και τώρα: ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο thread αυτή τη στιγμή στο Insomnia. Συνεχίστε έτσι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Ανηκεις κι εσυ στην πλεμπα του insomnia βλεπω..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VampireKiSS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Πήραμε μια πόρσε και συγκρίνουμε την 1η της με την τελική ενός γιάρις. Αυτό το πανηλίθιο τεστ αυτό ακριβώς κάνει προσφέροντας ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝ στη φωτογραφία με υπεραπλουστεύσεις που σκοτώνουν και τον τελευταίο κοινό νου. Δεν είδαμε τίποτα καινούριο παρά μόνο την ικανότητα ενός κινητού να ΜΙΜΕΙΤΑΙ κάτι από dslr και ακούσαμε το αποστομωτικό ότι σταμάτησαν να εξελίσσονται οι φ. μηχανές!! Ανάθεμα αν έχεις ιδέα τι μπορείς να κάνεις με μια d3300 ρε Νικόλα! Θες βάθος πεδίου; κούμπωσε έναν υπερευρυγώνιο και τα λέμε. Αλλά μάθε πρώτα να εστιάζεις. Καμια δσλρ δεν βγάζει μόνη της φωτογραφίες, ο φωτογράφος τις ΚΑΝΕΙ τις φωτογραφίες και με το κινητό απλά δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Απλά πράγματα.Ο Κωνσταντίνος μια χαρά τα είπε πιο πάνω, πολλή θεωρία και 0 ουσία. Το χειρότερο όμως είναι ότι ήρθε επαγγελματίας να ενισχύσει την αυταπάτη σου ότι συγκρίνεσαι με dslr. Μπράβο, πείτε στους φίλους σας να πάρουν κινητά αν έχουν σκοπό να ασχοληθούν με τη φωτογραφία. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι που υποβαθμίζει αυτή την ενότητα του insomnia. Εννοείται ότι για έναν επαγγελματία αυτό θα ήταν ο ιδανικός κόσμος αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το luminous landscape εδώ Συγκρίνει μια point and shoot με αισθητήρα όχι πολύ διαφορετικό σε μέγεθος από ένα S7 με το medium frame τέρας της εποχής.* Υπό συνθήκες (δηλαδή καλός φωτισμός χωρίς φοβερές αντιθέσεις ή αντανακλάσεις) σε νορμάλ μεγέθη εκτύπωσης, δεν υπάρχει αξιόλογη διαφορά στο αποτέλεσμα που πέρνουμε. Έδειξε τις φώτο σε έμπειρους φωτογράφους και δεν μπορούσαν να τις ξεχωρίσουν (παρά μόνο όπου μπορούσαν να διακρίνουν το μικρότερο βάθος πεδίου της medium frame). Οπότε το smartphone σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα. Με αρκετό φως, τα χρώματά του είναι άριστα και προσφέρει ικανοποιητικό dynamic range με μηδενικό θόρυβο... και όσο προχωράει η τεχνολογία, θα καλύπτει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών μας στο 100%. *τα χωρίζει σαφώς μεγαλύτερη απόσταση από ότι η σύγκριση Pixel και D3400 στο μέγεθος των αισθητήρων Δεν μπορει να χωρεσει το στενο σου κεφαλι οτι το προβλημα δεν ειναι μονο η ποιοτητα, ο θορυβος, η οξυτητα. Σου λεω τωρα οτι υπαρχει κινητο που εχει εναν 28mm equiv. φακο, με αριστη οξυτητα επιπεδου zeiss, αισθητηρα 1/2.3'' 24mp, με ακριβως ιδιο snr και dynamic range με εναν aps-c. Παλι θα συνεχιζαμε να αγοραζουμε dslrs ή mirrorless. Τι δεν καταλαβαινεις; Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι: 1)Δεν καλυπτομαστε απο τα 28mm μονο. 2)Δεν θελουμε μονιμα ενα flat dof, αδιαφορο και βαρετο. 3)Δεν τραβαμε μονο την παρεα μας, αδιαφορα τοπια, το αμαξι μας, την φερραρι που ειδαμε παρκαρισμενη. 4)Δεν την παλευουμε να δουλευουμε αποκλειστικα σε οθονη κινητου χωρις hard buttons, grip, dials, evf/ovf κτλ. 5)Δεν θελουμε μια συσκευη που ειναι μονιμα κολημενη στο ~f2 και φυσικα δεν μπορει να παρει φιλτρα nd. 6)Δεν θελουμε το ετοιματζιδικο jpeg, για σενα ευκολια, για εμας τεμπελια. 7)Ελλειψη στοιχειωδους xenon flash. Αν δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα στην ποιοτητα, που ειναι φυσιολογικο σε εναν μη σχετικο, που δεν εχει δουλεψει ουτε μια φωτογραφια στο lightroom/photoshop, σε ενα monitor μεγαλου μεγεθους και αναλυσης, τουλαχιστον καταλαβε το πρακτικο κομματι, γιατι αγοραζουμε φωτογραφικες και γιατι δεν μενουμε μονο στο κινητο. Ενδιαφερον θα ειχε οι αποψη των φωτογραφων που δυσκολευτηκαν να βρουνε αν το κινητο ή η medium format εχει καλυτερη ποιοτητα, αν θα αφηναν την φωτογραφικη τους για να τραβανε μονο με το κινητο, τωρα που τους ανοιξαν τα ματια. Δεν προκειται ποτε να υπαρξει καμια ισοτητα αναμεσα σε μια συσκευη που προσπαθει να τα κανει ολα και συμφερει, σε σχεση με μια συσκευη που ειναι κατασκευασμενη γι'αυτην την δουλεια. Επισης η φωτογραφικη μηχανη ειναι μονο η βαση, αν αρχισεις και εμβαθυνεις θα ανακαλυψεις οτι θελεις αλλα τοσα εργαλεια και αξεσουαρ απο πισω, που φυσικα και δεν προκειται να συνεργαστουνε με το κινητο σου για κανενα λογο. Τωρα αν θελεις απλα να μεινεις να τραβας, βαρετες φωτογραφιες τα παιδια σου, την παρεα, την φατσα σου selfie, οτι βλεπεις στον δρομο μονιμα στα 28mm ή μονη επεξεργασια που θα κανεις (αν κανεις) ειναι τα φιλτρα του instagram και θα ανεβασεις 1080x1080 αναλυση, δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεις φωτογραφικη, τσαμπα το 400αρι θα δωσεις αστο, προχωρα, παρε το pixel, διαβασε κατι αλλο εκτος απο τα τεχνικα που δεν σε ενδιαφερουν και απορω γιατι τα διαβαζεις, διαβασε καλυτερα περι composition σε wide angle, μπας και δουλεψεις λιγο καλυτερα το κινητο σου, εκμεταλευτεις τα μειονεκτηματα του ως πλεονεκτηματα και δεν ειναι τελειως βαρετες οι φωτογραφιες σου. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ενα παραδειγμα... και το αναφερω πέρα απο την ανάλυση, οξυτητα, μεγεθος αισθητηρα..... απλα σαν αντιληψη.... πως αντιλαμβανεται η γυναικα μου την φωτογραφια (σαν αναμνηση) και πως εγω (σαν τεχνη) VS Αν θελεις λοιπον ενα τετοιο αποτελεσμα (αγνοωντας τα παραπανω που σου ειπα γιατι σιγουρα το κινητο της δεν τραβαει και τπτ απιστευτες φωτογραφιες), δυστυχως, δεν μπορεις να το φτασεις με ενα κινητο... αλλιως πολλα πραγματα δεν εχουν λογο υπαρξης.... Για να μην παμε σε νυχτερινες φωτογραφιες τοπιου, γαλαξια.... Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2016 από blu3_orion 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Κάτσε γιατι θα σου εμφανίσει τωρα κατι απιστευτες φωτογραφιες που τραβηχθηκαν με iphone, samsung κλπ. Μονο που οι συγκεκριμενες, που θα βρεις ανετα παρα πολλες στο internet, τραβηχθηκαν απο γατόνια φωτογραφους που ξερουν τι, πως και γιατι και οτι και να τους δωσεις στο χερι παλι μια εξαιρετικη φωτογραφια θα σου βγαλουν. Γιατι οπως ειναι γνωστον, ο φωτογραφος μετραει πανω απο τον εξοπλισμο. Βεβαια ο φιλος μας ο Νικολας πιστευει οτι ο εξοπλισμος του τον κανει καλυτερο φωτογραφο. Για την ακριβεια, οι ικανοτητες του εξοπλισμού του στο AUTO τον κανουν καλυτερο φωτογραφο!!! (Δικες του δηλωσεις). Απο εκει και μετα δεν νομιζω οτι εχουμε να πουμε και πολλα. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2016 από SeNNinhA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VampireKiSS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ενα παραδειγμα... και το αναφερω πέρα απο την ανάλυση, οξυτητα, μεγεθος αισθητηρα..... απλα σαν αντιληψη.... πως αντιλαμβανεται η γυναικα μου την φωτογραφια (σαν αναμνηση) και πως εγω (σαν τεχνη) O Νικόλας ανήκει στην κατηγορία κοινού φωτογραφικής ομάδας του φβ που στην 1η φωτογραφία αυτό που θα είχε να πει είναι "ίσιαξε λίγο τον ορίζοντά σου και είναι σουπερ! Λάικ! Πολύ καλή ιδέα έδωσε ο Κων/νος. Οι φωτογράφοι μιλάνε με φωτογραφίες, για πες μου λοιπόν Νικόλα, τι διάφραγμα χρησιμοποίησα σε αυτή τη φωτο και μου βγήκε όλη νετ? Συμπτωματικά(?!) είναι ο Άγιος Νικόλαος Ερμούπολης, βοήθειά σου [/url]">http:// Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2016 από VampireKiSS 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις