Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω χρόνια forthnet και τώρα τελευταία σκέφτομαι να αλλάξω πάροχο λόγω χαμηλής ταχύτητας (max 5mbs).

6 snr 42 attenuation

Πρέπει να φταίει βέβαια και η απόσταση γιατί και πιο παλιά με hol ίδιες ταχύτητες έβλεπα.

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να πάω σε vdsl? Θα δω διαφορά ή από το "μέχρι 50" θα πιάνω τίποτα άθλια νούμερα σαν τα τωρινά? Στο vdsl δεν παίζει ρόλο η απόσταση? Θα πρέπει να αλλάξω και μόντεμ, έτσι?

Ευχαριστώ

42 attenuation = 3 km+ .Οποτε μην περιμενεις με αλλο παροχο παραπανω.λογο μεγαλυτερου Snr παιζει να δεις και μικροτερη αποσταση.vdsl μπορεις να πας μονο απο kv αν παιρνεις.απο το αστικο κεντρο δεν γινεται.αν παιρνεις απο Kv ναι ειναι ευκολο να πιασεις τα 50 αλλα ακομα και 50 να μην ειναι θα ειναι πολυ καλυτερα απο το adsl.ναι για vdsl ειναι αλλο ρουτερ που στο δινει ο παροχος.και στο vdsl παιζει ρολο η αποσταση .δεν πρεπει να εισαι παραπανω απο km πανω κατω ειτε παιρνεις απο το αστικο κεντρο ειτε παιρνεις απο καμπινα.απλα η καμπινα να ειναι στο χιλιομετρο ειναι αρκετα δυσκολο

για το vdsl καλο θα ειναι να ειναι σωστη και η καλωδιωση στο σπιτι σου

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ με 43 attenuation και 9 snr πιάνω 8 Mbps στους Αγ. Αναργύρους. Ζήτησα και μου το κατέβασαν στα 6 και τώρα πιάνει 10 Mbps αλλά κάπου κάπου κάνει αποσυνδέσεις. Έχω Vodafone/Hol.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ με 43 attenuation και 9 snr πιάνω 8 Mbps στους Αγ. Αναργύρους. Ζήτησα και μου το κατέβασαν στα 6 και τώρα πιάνει 10 Mbps αλλά κάπου κάπου κάνει αποσυνδέσεις. Έχω Vodafone/Hol.

η σου αναφερει λαθος το ρουτερ το attenuation ή απλα εισαι σε απλα ΤΕΛΕΙΟ καλωδιο.ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ.

Δημοσ.

τοτε απλα εισαι πολυ τυχερος και μαλλον το καλωδιο ειναι καινουριο και δεν υπαρχουν ισως και πολλοι συνδρομητες πανω.ειδικα αμα εισαι καπου σε κανα χωριο ναι τυγχαινουν αυτα.

γιατι συνηθως με 6 Margin και 40 attenuation αν δεις 8 Mbit κανεις παρτυ

Μπα, 3 router που έχω δοκιμάσει (ένα αρχαίο του ΟΤΕ, το παλιο dlink και το καινούριο tp link 9980) το ίδιο βγάζουν.

επισης μπορει ενα προβληματικο φιλτρο ή ενα φιλτρο τοποθετημενο αναποδα να σου ανεβασει το attenuation και βεβαια θα σου κοψει και ταχυτητα στο sync

Δημοσ.

τοτε απλα εισαι πολυ τυχερος και μαλλον το καλωδιο ειναι καινουριο και δεν υπαρχουν ισως και πολλοι συνδρομητες πανω.ειδικα αμα εισαι καπου σε κανα χωριο ναι τυγχαινουν αυτα.

γιατι συνηθως με 6 Margin και 40 attenuation αν δεις 8 Mbit κανεις παρτυ

Ίδια περιοχή με τον ts είμαι, Άγιοι Ανάργυροι. Πάντως το καλώδιο έίναι πάνω απο 20 χρόνια και το καφαο ψιλοσάπιο. Ίσως να μην παίρνουν πολλοί ιντερνετ γιατί τριγύρω μένουν και πολλοι παπούδες.

Να λέω και ευχαριστώ δηλαδή που πιάνω τόσα.

επισης μπορει ενα προβληματικο φιλτρο ή ενα φιλτρο τοποθετημενο αναποδα να σου ανεβασει το attenuation και βεβαια θα σου κοψει και ταχυτητα στο sync

Για το μόνο που ίσως να έχει θέμα είναι μια πρίζα τηλεφώνου σε ένα δωμάτιο που έχει πολύ θόρυβο είτε με φίλτρο είτε χωρίς.

Δημοσ.

μπορει καποια στιγμη να ειχαν χρειαστει και αλλα ζευγαρια και να ειχε περαστει και αλλο καλωδιο.παρομοιο περιστατικο εχω πετυχει εδω σε α/κ χαλανδρι.

στα συνορα με βριλησσια υπαρχει ενα κτιριο που λογω αποστασης και λογω πολλων γραμμων αρα και Crosstalk επαιζε στα 5-6 mbit.

επειδη τα ζευγαρια τελειωσαν ο οτε περασε νεο καλωδιο το οποιο ηταν και σταθερο(δηλαδη δεν περνουσε απο καφαο αλλα πηγαινε απευθειας στον κατανεμητη αρα και μικροτερο μηκος).οι νεες γραμμες επαιζαν πανω απο 13-14 Mbit αφου το καλωδιο ηταν καινουριο ,ηταν σταθερο αρα μικροτερο μηκος και αφου δεν υπηρχαν και πολλοι συνδρομητες πανω.

Για το μόνο που ίσως να έχει θέμα είναι μια πρίζα τηλεφώνου σε ένα δωμάτιο που έχει πολύ θόρυβο είτε με φίλτρο είτε χωρίς.

τοτε μπορει να ανεβαινει το attenuation.Μπορει δηλαδη  να ειναι πιο κοντα και απλα να βλεπει τετοια αποσταση οπως μπορει να μπορεις να παιξεις παραπανω και τωρα να χανεις σε ταχυτητα.και επειδη εσυ βλεπεις 42 attenuation να λες ειμαι μια χαρα.καλο θα ηταν να δει καποιος στην χωνευτη/κατανεμητη τι ταχυτητα πιανει ή να δοκιμασει να αλλαξει φιλτρο /συσκευη.επισης αν εχει συναγερμο να μπει φιλτρο στο συναγερμο αμα ειναι συνδεδεμενος με το τηλεφωνο.επισης αν το πριζακι γραφει οτε ή ειναι αντικεραυνικο τοτε εχει πυκνωτη οποτε πρεπει να αλλαξεις πριζακι ή να κοψεις τον πυκνωτη.

αν τα χερια καποιου δεν πιανουν για δοκιμη στον κατανεμητη τοτε μπορει να κανει στο κεντρικο πριζακι αφου αφαιρεσει το/τα καλωδιο/α που πανε στα υπολοιπα πριζακια.

επισης υπαρχει και περιπτωση να εχει προβλημα και το ιδιο το πριζακι πχ υγρασια,οξειδωση.το ιδιο μπορει να εχει γινει και σε χωνευτη/κατανεμητη.να υπαρχει οξειδωση και να κανει αυτο το θεμα.γενικως θελει καμποσες δοκιμες που καποιες δεν ειναι ευκολο να γινουν απο ατομο που δεν ξερει

• Like 1
Δημοσ.

Να μια φώτο απο το router

post-202580-0-90235200-1477581986_thumb.jpg

Ο συναγερμός δεν συνδέετε με τηλέφωνο, η πρίζα είναι απλή χωρίς πυνωτή. Δοκιμη στον κατανεμητή πώς μπορώ να κάνω; Πώς θα συνδέσω τα καλώδια;

Δημοσ.

Να μια φώτο απο το router

attachicon.gifadslstats.JPG

Ο συναγερμός δεν συνδέετε με τηλέφωνο, η πρίζα είναι απλή χωρίς πυνωτή. Δοκιμη στον κατανεμητή πώς μπορώ να κάνω; Πώς θα συνδέσω τα καλώδια;

πρεπει να ξερεις απο κατανεμητη και θελει εργαλεια για να βρεις την γραμμη σου και να κανεις δοκιμη εκει.αμα δεν ξερεις παιζει να αφησεις κανεναν χωρις τηλεφωνο.αλλιως μετα μια αλλη δοκιμη ειναι στην κεντρικη πριζα αποσυνδεοντας ολα τα αλλα πριζακια.

Δημοσ.

Φίλε δεν νομίζω να είναι πρόβλημα της Wind, εγώ το πρώτο που θα έκανα είναι να αλλάξω το router και να πάρω αξιοπρεπές. ΠΧ. έχει ένα η Wind της Asus σε καλή τιμή ή κάποιο tp-link, από εκεί και πέρα θα τσέκαρα τα καλώδια της πολυκατοικίας αν και δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα καθώς είσαι μακριά. 

Δημοσ.

Απιστευτοι

Συνδεθηκα με τρια παγια δωρεαν,τα τρια στην πραξη το καναν ενα αυτο δε το ενα το υπολογισαν για τις δυο μερες και μετα αρχισε

να μετραει ο δευτερος μηνας που χρεωθηκε

Δηλαδη μου δωσαν ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΓΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΙΟ

Μα τοσο εξυπνους εχει η wind?Πολυ κακο να θεωρουν βλακες του συνδρομητες της

τουλαχιστον απο μενα θα παρουν μια παπαρα γιατι  πιστευω πως ειμαι πιο εξυπνος απο αυτους

Δημοσ.

Φίλε δεν νομίζω να είναι πρόβλημα της Wind, εγώ το πρώτο που θα έκανα είναι να αλλάξω το router και να πάρω αξιοπρεπές. ΠΧ. έχει ένα η Wind της Asus σε καλή τιμή ή κάποιο tp-link, από εκεί και πέρα θα τσέκαρα τα καλώδια της πολυκατοικίας αν και δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα καθώς είσαι μακριά.

για την αποσταση ειναι μια χαρα.απλα σκοπος ειναι να δει και στον κατανεμητη αν πραγματι το attenution ειναι τοσο.τωρα καμια αποσυνδεση δεν ειναι παραλογη για τοσο attenuation και τετοιο snr
Δημοσ.

για την αποσταση ειναι μια χαρα.απλα σκοπος ειναι να δει και στον κατανεμητη αν πραγματι το attenution ειναι τοσο.τωρα καμια αποσυνδεση δεν ειναι παραλογη για τοσο attenuation και τετοιο snr

Λοιπον ρώτησα γείτονα που μένει στον από κάτω όροφο για να δω τι ταχύτητα και τι σύνδεση έχει

βγάζει στην βασική μπρίζα του σπιτιού του 4,3 με 4,8

Επειδή είναι στον ΟΤΕ και έχει φίλο τεχνικό έδωσε βλάβη και ήρθε ο δικός τεχνικός  του μέτρησε στον κατανεμητη της πολυκατοικίας , εκεί εβγαλε σύμφωνα με την μέτρηση τόυ τεχνικού 5,2

οπότε δεν πάω για παραπάνω , απλά λέω να βάλω ένα καλύτερο router μηπως μου δώσει λίγο παραπάνω

Δημοσ.

Ε ναι σίγουρα πας για καλύτερο ρουτερ πάρε από την Wind το Asus σε καλή τιμή ή δες για κάποιο tp-link

Λοιπον ρώτησα γείτονα που μένει στον από κάτω όροφο για να δω τι ταχύτητα και τι σύνδεση έχει

Επειδή είναι στον ΟΤΕ και έχει φίλο τεχνικό έδωσε βλάβη και ήρθε ο δικός τεχνικός  του μέτρησε στον κατανεμητη της πολυκατοικίας , εκεί εβγαλε σύμφωνα με την μέτρηση τόυ τεχνικού 5,2

οπότε δεν πάω για παραπάνω , απλά λέω να βάλω ένα καλύτερο router μηπως μου δώσει λίγο παραπ

Δημοσ.

οπότε δεν πάω για παραπάνω , απλά λέω να βάλω ένα καλύτερο router μηπως μου δώσει λίγο παραπάνω

προσπαθησε να δοκιμασεις κατι πριν το αγορασεις διοτι μπορει να συγχρονισεις παραπανω αλλα να εχεις αποσυνδεσεις.με καποια ρουτερ μπορεις να ριξεις το snr αλλα παλι δεν θα κερδισεις πολλα συν οτι η γραμμη μπορει να πεφτει πιο συχνα μετα.γενικως μην περιμενεις μεγαλες διαφορες με αλλο ρουτερ.και το να ριξεις το snr σε μια γραμμη που ηδη σου κανει παραξενα δεν ειναι οτι καλυτερο.τουλαχιστον να σου εβαζαν ενα καλυτερο ζευγαρι να ησουν πιο σταθερος εστω και με την ιδια ταχυτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...