l337 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Και μόνο για όλες τις μπαρούφες που κάθησαν και σου είπαν από την αχαρακτήριστη wind θα είχα φύγει τρέχοντας για άλλο πάροχο πιο σοβαρό. 1
xristos_2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Και μόνο για όλες τις μπαρούφες που κάθησαν και σου είπαν από την αχαρακτήριστη wind θα είχα φύγει τρέχοντας για άλλο πάροχο πιο σοβαρό. εχεις απόλυτο δίκαιο , αλλά θέλω πριν πάω σε άλλη εταιρεία και δεσμευθώ με συμβόλαιο 12 -18 μηνών να μπορώ να δώ εαν υπάρχει πιθανότητα με νεο ρουτερ και ρυθμίσεις να ανεβάσω ταχύτητα. Γιατί εαν πάω σε μια νέα εταιρεία και φέρει κάποιος αλλος πάροχος vdsl στην περιοχή τότε την πάτησα
Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 και να πειράξεις την γραμμή θα την κάνεις πιο ασταθή στην καλύτερη και θα έχεις αποσυνδέσεις πιθανότατα. τα asus κάνουν εύκολα την δουλειά για να ρίξεις το snr αν δεν είναι κλειδωμένο απ την μεριά του παρόχου. Τώρα παίζουν άλλα θέματα. αν το μόντεμ που θα πάρεις έχει διαφορετικό chipset απ το DSLAM τότε σίγουρα θα χάσεις κ άλλο σε συγχρονισμό.Γενικότερα σε τέτοιες γραμμές είναι ρίσκο αυτό που θες να κάνεις. Η περιμένεις για VDSL είτε δοκιμάζεις με το αντίστοιχο κόστος κάθε φορά. 1
xristos_2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Σημερινή μέτρηση : Ρυθμός Λήψη Αποστολή Ρυθμός Bit 3019100 940400 Ρυθμός Κελιών 7120 2217 Σήμα Τοπικό Απομακρυσμένο Απώλεια Σήματος 0 0 Σήμα προς Θόρυβο 13.60 dB 10.0 dB Εξασθένηση Γραμμής 41.5 dB 21.0 dB Ισχύς Εκπομπής 12.3 dB 18.9 dB ξέρει κανείς πως γίνεται σε μια ημέρα να έπεσε η ταχύτητα απο 4,4 σε 3 και το snr να ανέβηκε από 9 σε 13,6 !!!!!!!
Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 To snr δεν είναι ποτέ σταθερό σε μια γραμμή ανα στιγμή αλλάζει.Απλά στο ριστάρτ που έγινε έπιασε το snr σε αυτή την τιμή. Και σε μένα έχω δει snr απο 5.4 μέχρι 7 (6 δινει η forthnet)οπότε μην σκας τόσο. Εγώ προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου θα φώναζα κάποιον ηλεκτρολόγο της προκοπής ώστε να κάνει ΣΩΣΤΕΣ μετρήσεις για την εσωτερική καλωδίωση ώστε να βεβαιωθείς οτι το πρόβλημα δεν υπάρχει ΚΑΙ εντός του σπιτιού. Εφόσον ΔΕΝ υπάρχει θέμα στην καλωδίωσή σου,δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Είσαι μακριά απο αστικό κέντρο,σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί χρήστες στο καλώδιο οπότε υπάρχει και μεγάλο crosstalk,όλα συμβάλλουν αρνητικά για την γραμμή σου. 1
xristos_2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 To snr δεν είναι ποτέ σταθερό σε μια γραμμή ανα στιγμή αλλάζει.Απλά στο ριστάρτ που έγινε έπιασε το snr σε αυτή την τιμή. Και σε μένα έχω δει snr απο 5.4 μέχρι 7 (6 δινει η forthnet)οπότε μην σκας τόσο. Εγώ προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου θα φώναζα κάποιον ηλεκτρολόγο της προκοπής ώστε να κάνει ΣΩΣΤΕΣ μετρήσεις για την εσωτερική καλωδίωση ώστε να βεβαιωθείς οτι το πρόβλημα δεν υπάρχει ΚΑΙ εντός του σπιτιού. Εφόσον ΔΕΝ υπάρχει θέμα στην καλωδίωσή σου,δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Είσαι μακριά απο αστικό κέντρο,σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί χρήστες στο καλώδιο οπότε υπάρχει και μεγάλο crosstalk,όλα συμβάλλουν αρνητικά για την γραμμή σου. ευχαριστώ για την άμεση απάντηση 1) το 1 διαφορά στο snr με βάση το τι δίνει η εταιρεία έχω διαβάσει ότι ειναι λογικό - φυσιολογικο = ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ????? 2) πως μπορω να ξέρω τι snr δίνει η wind ??? 3) Η πτωση της ταχύτητας από 4,3 χθες σε 3 σήμερα πως να δικαιολογείται ??? 4) επίσης ο θόρυβος με βάση την πραγματική μου απόσταση (2 με 2,2 χλμ) είναι οκ ???
Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 1) το 1 διαφορά στο snr με βάση το τι δίνει η εταιρεία έχω διαβάσει ότι ειναι λογικό - φυσιολογικο = ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ????? ναι σωστό είναι.Και παραπάνω να υπάρχει πάλι λογικό είναι.Δεν ειναι σταθερός παράγοντας.Οι εταιρίες ορίζουν τι snr έχει η γραμμή προς τον πελάτη και αυτές οι τιμές ειναι στάνταρ. forthnet =6 ote=9 wind και συναφή νομίζω και αυτές είναι κάπου εκεί.Μονο η forthnet δίνει το χαμηλότερο(αλλα όπως έγραψα και πριν έχεις στον αντιποδα πιο ασταθή γραμμή αν δεν έχεις καλό χαλκό,αντίθετα με τις άλλες εταιρίες θα κερδίσεις σε σταθερότητα και θα χάσεις σε ταχύτητα) 3) Η πτωση της ταχύτητας από 4,3 χθες σε 3 σήμερα πως να δικαιολογείται ??? δικαιολογείται γιατί αυξήθηκε το SNR ισχύει οτι αυξηση SNR=μείωση ταχύτητας συγχρονισμού = σταθερότερη γραμμή. Μείωση SNR τα αντίθετα. 4) επίσης ο θόρυβος με βάση την πραγματική μου απόσταση (2 με 2,2 χλμ) είναι οκ ??? με βάση το line attenuation(εξασθένιση γραμμής)είσαι στα 3χλμ απο αστικό κέντρο
xristos_2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 με βάση το line attenuation(εξασθένιση γραμμής)είσαι στα 3χλμ απο αστικό κέντρο άρα έχω προβλημα και σε αυτό αφου είμαι σε απόσταση 2 περιπού χλμ ????
Xristaras12 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 άρα έχω προβλημα και σε αυτό αφου είμαι σε απόσταση 2 περιπού χλμ ???? Την απόσταση δεν την μετράς σε ευθεία γραμμή απ το αστικό κέντρο,δεν ξέρεις τι δρόμο έχει ακολουθήσει μέχρι να έρθει στο σπίτι σου. ΟΜΩΣ αν υπάρχει βραχυκύκλωμα στην γραμμή το line attenuation αυξάνεται ΑΛΛΑ συνήθως θα έβλεπες ίδιο νούμερο και στα στοιχεία του μοντεμ(πχ 32 up / 40 down)οπότε εκεί παίρνεις χαμπάρι ότι κάτι δεν πάει καλά.
xristos_2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Την απόσταση δεν την μετράς σε ευθεία γραμμή απ το αστικό κέντρο,δεν ξέρεις τι δρόμο έχει ακολουθήσει μέχρι να έρθει στο σπίτι σου. 1) σε ευθεία είμαι πολυ ποιο κοντά , η απόσταση είναι με αυτοκίνητο και μικρό κύκλο ΟΜΩΣ αν υπάρχει βραχυκύκλωμα στην γραμμή το line attenuation αυξάνεται ΑΛΛΑ συνήθως θα έβλεπες ίδιο νούμερο και στα στοιχεία του μοντεμ(πχ 32 up / 40 down)οπότε εκεί παίρνεις χαμπάρι ότι κάτι δεν πάει καλά. Συγνωμη για την νέα ερώτηση , αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης της θεματικής περιοχής των δικτύων - router - κλπ αλλά αυτό δεν το καταλάβα καθόλου οι μετρήσεις που έχω γράψει στο θεμα είναι από το router , από που πρέπει να κανω μέτρηση ώστε να το συγκρίνω με το router ??
Xristaras12 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 1) σε ευθεία είμαι πολυ ποιο κοντά , η απόσταση είναι με αυτοκίνητο και μικρό κύκλο Συγνωμη για την νέα ερώτηση , αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης της θεματικής περιοχής των δικτύων - router - κλπ αλλά αυτό δεν το καταλάβα καθόλου οι μετρήσεις που έχω γράψει στο θεμα είναι από το router , από που πρέπει να κανω μέτρηση ώστε να το συγκρίνω με το router ?? η μέτρηση για την ύπαρξη βλάβης της καλωδίωσης του σπιτιού θα πρέπει να γίνει απ τον κατανεμητή του σπιτιου(εκει δλδ που έρχεται το καλώδιο του οτέ και διαχωρίζεται για τα διαμερίσματα)έως την κεντρική πρίζα του σπιτιού.Εαν απο εκει δεν υπάρχει θέμα και έχεις περισσότερες της 1 τηλεφωνικης πριζας στο σπιτι θα πρέπει να γίνει έλεγχος αν έχουν συνδεθεί σωστά η αν υπάρχει βραχυκύκλωμα. 1
xristos_2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 οκ ευχαριστώ για το εαν η γραμμή μέχρι το σπιτι είναι οκ υπαρχει τροπος να ελεχθεί ???
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα μια βοήθεια , καθότι μη σχετικός με router, δίκτυα κπλ ¨Έχουμε και λέμε : Router OXYGEN – RFA 1400W αυτό που μου είχε δώσει ο πάροχος(tellas) πρίν από 7-8 χρόνια Σύνδεση wind (24 mbps αλλά το μόνο 24 που βλέπω είναι όταν έρχεται ο λογαριασμός) η οποία συνήθως μου έδινε 3,8 έως 4,2 mbps. Όσες φορές είχα πάρει τηλέφωνο η απάντηση είναι ότι δεν «πάει» παραπάνω γιατί : φταίει ο κακός ΟΤΕ που μας σαμποτάρει, είστε μακριά από το κέντρο, κλπ, οπότε το άφησα και εγώ έτσι. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες η ταχύτητα έπεφτε συνεχώς με αποκορύφωμα πριν 3-4 ημέρες που έφτασε σε 2,1 mbps . (όλες οι μετρήσεις που προαναφέρω είναι σε ίδιες συνθήκες = router συνδεμένο όχι στην κεντρική πρίζα και σύνδεση ενσύρματη) Σε νέο τηλέφωνο που έκανα στην υποστήριξη τους αφού με έβαλαν και έκανα τα κλασσικά (router στην κεντρική πρίζα , βγάλσιμο τηλεφώνων κλπ) η μέτρηση έδειξε 2,5 Μbps. Στην επισήμανση μου ότι με την συνδεσμολογία που χρησιμοποιούσα και πριν από 2-3 εβδομάδες η ταχύτητα έπεσε στο μισό η απάντηση ήταν «Φταίει ο χαλκός που έχει φθαρεί» και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Στην απάντησή μου ότι δεν και εγώ δεν μπορώ να τους πληρώνω για κάτι που δεν μου δίνουν η απάντηση ήταν και αλλού να πάτε τα ίδια θα έχετε !!! Μόλις τελείωσε η κλήση και επανέφερα το router στην πρότερη θέση του , το θαύμα έγινε Επανήλθε η ταχύτητα στα 4,1 mbps. Σημειώνω ότι στην περιόχή μου (Αγ. Αναργύρους) VDSL , δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Οι απορίες μου για τις οποίες ζητώ βοήθεια είναι: Είχαν μειώσει την ταχύτητα και μετά τα παράπονα την επανέφεραν ??? Εάν βάλω ένα καλύτερο router στην θέση του υπάρχοντος και πειράξω κάποιες ρυθμίσεις θα έχω βελτίωση ??? Τους παρατάω και την κάνω για άλλη εταιρεία ??? Κάθε απάντηση – σχόλιο καλοδεχούμενο a.εφοσον το margin σου κανει σκαμαπανεβασματα αυτο φταιει που βλεπεις την μια 4 Mbit και μετα 3. μπορει επισης να εχουν βαλει καποια αυτοματη επιλογη στο dslam(θα φανει στο Margin) που αμα εχεις πολλα dc's να σου αλλαζει Profile. b.σιγουρα θα εβαζα κατι αλλο εκτος gennet(oxygen) τα οποια τα θεωρω ερειπια γ.και να αλλαξεις παροχο θαπαρεις τον ιδιο χαλκο αρα μπορει και τα ιδια προβληματα. εκτος αν ο καινουριος παροχος το δωσει βλαβη στον οτε για υποχρεωτικη αλλαγη ζευγαριου και πεσεις σε καλυτερο ζευγαρι και ανεβει η ταχυτητα. ο παροχος δεν ζηταει ευκολα νεο ζευγαρι διοτι το πληρωνει στον οτε. την ταχυτητα την βλεπουμε μεσα απο το ρουτερ οχι με speedtest στην παρουσα φαση ρωτα και το γείτονα σου,αν εχεις τη δυνατότητα,τι ταχύτητες πιάνει και ποιά εταιρεία έχει. Κάνε τη συγκριση και βγάλε συμπερασμα. o γειτονας μπορει να ειναι αλλο καφαο αρα αλλο κεντρικο.αλλα και στο ιδιο καφαο να ειναι μπορει να ειναι αλλο απερχομενο οποτε η συγκριση δεν βοηθαει παντα.παιρνεις καποια ιδεα τι παιζει αλλα δεν ειναι τιποτα σιγουρο. τι ακριβώς να αναφέρω από τα στοιχεία που δίνει το router ??? εαν φταίει ο χαλκός, ήταν για 10-15 ημέρες και μετά επανήλθε ?? δύσκολο το βλέπω αυτο Διαδίκτυο Συγχρον. Λήψη 4414.20 Kbps Αποστολή 941.30 Kbps Σήμα προς Θόρυβο 9.00 dB 10.5 dB Εξασθένηση Γραμμής 42.0 dB 20.5 dB ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι γινεται με τον χαλκο.πολλα μπορει να ειναι και να παιζει μια γραμμη σωστα μετα να μην παιζει ή το αναποδο. 9 snr 42 attenuation.Πανω απο 5-6 mbit δεν θα δεις ακομα και με καλο χαλκο Ρε αδερφέ,γιατί να σου μειώσει την ταχύτητα η εταιρεία;Κερδίζει κάτι νομίζεις;Εκτός από γκρίνια. Το πρόβλημα είναι,μάλλον,στην γραμμή.Δεν αξίζει το κόστος. Αν σου δώσει από αλλη γραμμή η άλλη εταιρεία,ναι.Δεν γίνεται,οπότε..άσε που θα έχεις και συμβόλαιο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις,εκτός του να μας δείξεις τα στατιστικά της γραμμής σου,είναι να ζητήσεις να κατέβει το προφίλ της γραμμής σου από 24 σε 6...8 ότι μπορεί να βάλει η wind ,και ενδεχομένως να κατέβει το snr margin σε 6 από 9. μετα θα εχει αποσυνδεσεις το πιο πιθανο και το κερδος θα ειναι λιγο.για καποιο λογο οι μισοι πιστευουν οτι ο παροχος μειωνει την ταχυτητα ετσι χωρις λογο ή οτι το κανει επιτηδες. η απόσταση μου από το κέντρο που βρίσκεται στο Ιλιον είναι περίπου 2 με 2,2 χλμ ποια συνδεσμολογία , αυτή εντός του σπιτιού ? ή πριν από αυτό (το "κουτί" του ΟΤΕ αλλάχθηκε πριν από 3-4 μήνες γιατί η ΕΥΔΑΠ το έκανε ενυδρείο !!! δυστυχώς vdsl δεν έχει ερθει ακόμα στην περιοχή μου - Αγ. Αναργύρους με καλύτερο router θα έκανα κάτι ??? 1) δεν είμαι σχετικός με τον χώρο και λέω μήπως έχει αυξηθεί το πελατολόγειο στην περιοχή κάτι πού ίσως μειώνει τις ταχύτητες 2) συμβόλαιο δεν έχω , έχει τελειώσει 3 μήνες ΄τωρα 3) σε αυτό που λές για άλλη εταιρεία , εαν το πρόβλημα είναι στην γραμμή τότε έχεις απόλυτα δίκιο και στην άλλη εταιρεία την ίδια γραμμη θα έχω νομίζω εαν βάλω καποιο router και μπορ'ω να κατεβάσω στο snr margin σε 6 θα πετύχω κάτι ??? απο ιλιον παιρνεις?μπορεις να δοκιμασεις αλλο ρουτερ απο κανα φιλο.δεν ειναι αυτο που λενε οτι πεφτουν αλλοι πελατες στο dslam και ο παροχος μειωνει ταχυτητα γιατι μοιραζονται τα καλωδια και κατι τετοια.απλα οσο πιο πολλα ατομα με adsl απο ολους τους παροχους τοσο πιο πολυ crosstalk αρα μικροτερες ταχυτητες.βαλε και τα σαπια χιλιοκομμενα καλωδια + τα διαλυμενα καφαο.το να ζητησεις να βαλουν το snr στο 6 ειτε να το βαλεις εσυ απλα παραπανω αποσυνδεσεις που ηδη δεν παιζεις σωστα.συν ουτε 1 Mbit παραπανω. απ'την εταιρεία το ζητάς.Στο 1212 νομίζω. Να κατέβει το προφίλ σε 6.Αν δεν πιάνεις 4-5,ζήτα να κατέβει και το μαρτζιν σε 6,αλλά αυξάνεται ο κίνδυνος αποσυνδέσεων. αν εχει πιο φτηνο πακετο 6 mbit Η wind μπορει να παει εκει για λιγοτερα λεφτα.με βαση οπως ειναι τωρα και 6 snr να βαλει δεν θα πιασει τα 6mbit.ουτε με 2 snr δεν θα τα πιασει δηλαδή δεν είναι σταθερο το μαρτζιν της εταιρείας σε 9 ??? θα τους παρω αυριο τηλεφωνο να ζητήσω να το κατεβάσουν να δω τι δίνει , αλλά μηπως το κάνω μόνος μου με ένα καλύτερο ρουτερ ?? η εταιρεια βαζει 9 και σε κλειδωνει στην ταχυτητα που θα πιασεις με βαση το 9.αυτο δεν σημαινει οτι θα μεινει το margin 9.δεν υποστηριζουν οσο ξερω οι παροχοι sra συμβολαιο εχεις , δεν ζητησες να κοπει που αν κοβοταν δε θα εγραφες τωρα εδω οποτε σιωπηλα στο ανανεωσανε αλλα 2 χρονια μπορει απλα να εγινε επ αοριστου.πρεπει να μιλησει με τον παροχο.γιατι για να γινει ανανεωση ή θα πρεπει να το λεει στους ορους ή να τον εχουν καλεσει και να εχει συμφωνησει. Επέλεξες οτι χειρότερο μπορούσες να επιλέξεις, τι περιμένεις; ειναι και το oxygen χαλι. Και μόνο για όλες τις μπαρούφες που κάθησαν και σου είπαν από την αχαρακτήριστη wind θα είχα φύγει τρέχοντας για άλλο πάροχο πιο σοβαρό. αν δεν θελουν να το δωσουν βλαβη για αλλαγη ζευγαριου επειδη το χρεωνεται ο παροχος δεν προκειται να κανουν κατι αλλο.το ιδιο ισχυει και αμα παει σε αλλο παροχο.εξαρτατε αν θελει ο παροχος να πληρωσει για αλλαγη ζευγους ή οχι.ή εναλλακτικα να γινει συνδυαστικο. εχεις απόλυτο δίκαιο , αλλά θέλω πριν πάω σε άλλη εταιρεία και δεσμευθώ με συμβόλαιο 12 -18 μηνών να μπορώ να δώ εαν υπάρχει πιθανότητα με νεο ρουτερ και ρυθμίσεις να ανεβάσω ταχύτητα. Γιατί εαν πάω σε μια νέα εταιρεία και φέρει κάποιος αλλος πάροχος vdsl στην περιοχή τότε την πάτησα δεν βλεπω να αλλαζει και πολλα αλλα ναι μπορεις να δοκιμασεις κατι αλλο.τα technicolor ειναι σταθερα.αν εχει κανας φιλος σου κανα technicolor ή thomson δοκιμασε το.αν φερει ο οτε τα νεα Kv για vdsl σε οποιον παροχο και να εισαι θα μπορεις να βαλεις vdsl.απο το αστικο κεντρο δεν μπορεις να βαλεις λογω αποστασης οποτε μονο απο Kv.Οταν μπει το Kv ολοι οι παροχοι θα δωσουν απο το kv του οτε. Σημερινή μέτρηση : Ρυθμός Λήψη Αποστολή Ρυθμός Bit 3019100 940400 Ρυθμός Κελιών 7120 2217 Σήμα Τοπικό Απομακρυσμένο Απώλεια Σήματος 0 0 Σήμα προς Θόρυβο 13.60 dB 10.0 dB Εξασθένηση Γραμμής 41.5 dB 21.0 dB Ισχύς Εκπομπής 12.3 dB 18.9 dB ξέρει κανείς πως γίνεται σε μια ημέρα να έπεσε η ταχύτητα απο 4,4 σε 3 και το snr να ανέβηκε από 9 σε 13,6 !!!!!!! οταν επηρεαζεται η γραμμη σου απο κατι βλεπεις να παιζει το snr.δεν υποστηριζουν οι παροχοι sra ωστε να μην αλλαζει το snr και να αλλαζει η ταχυτητα συγχρονισμου.οποτε οτι γινεται θα βλεπεις να αλλαζει το snr και αμα πεσει χαμηλα θα χασει sync οποτε μετα θα δεις το αρχικο snr του παροχου αλλα με αλλη ταχυτητα.οσο δεν πεφτει το sync αλλαζει το Snr Μονο οπως και σε χαμηλο snr θα δεις πολλα errors To snr δεν είναι ποτέ σταθερό σε μια γραμμή ανα στιγμή αλλάζει.Απλά στο ριστάρτ που έγινε έπιασε το snr σε αυτή την τιμή. Και σε μένα έχω δει snr απο 5.4 μέχρι 7 (6 δινει η forthnet)οπότε μην σκας τόσο. Εγώ προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου θα φώναζα κάποιον ηλεκτρολόγο της προκοπής ώστε να κάνει ΣΩΣΤΕΣ μετρήσεις για την εσωτερική καλωδίωση ώστε να βεβαιωθείς οτι το πρόβλημα δεν υπάρχει ΚΑΙ εντός του σπιτιού. Εφόσον ΔΕΝ υπάρχει θέμα στην καλωδίωσή σου,δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Είσαι μακριά απο αστικό κέντρο,σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί χρήστες στο καλώδιο οπότε υπάρχει και μεγάλο crosstalk,όλα συμβάλλουν αρνητικά για την γραμμή σου. αρκει να ξερει ο ηλεκτρολογος τι κανει.πρεπει να βαλει ρουτερ κατω γιατι μερικοι τσεκαρουν αντισταση τσεκαρουν τηλεφωνο και σου λενε ειναι μια χαρα. εσυ δεν εισαι ουτε +-1 ενα.μια χαρα.μετα μπορει να ζητησει απο τον παροχο να το δωσει βλαβη και πιθανη αλλαγη κεντρικου απερχομενου αλλα αντε να πεισεις τον παροχο να το κανει.και ακομα και να το κανει μπορει να μην παιξει καλυτερα. άρα έχω προβλημα και σε αυτό αφου είμαι σε απόσταση 2 περιπού χλμ ???? 1) σε ευθεία είμαι πολυ ποιο κοντά , η απόσταση είναι με αυτοκίνητο και μικρό κύκλο Συγνωμη για την νέα ερώτηση , αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης της θεματικής περιοχής των δικτύων - router - κλπ αλλά αυτό δεν το καταλάβα καθόλου οι μετρήσεις που έχω γράψει στο θεμα είναι από το router , από που πρέπει να κανω μέτρηση ώστε να το συγκρίνω με το router ?? οκ ευχαριστώ για το εαν η γραμμή μέχρι το σπιτι είναι οκ υπαρχει τροπος να ελεχθεί ??? ευχαριστώ για την άμεση απάντηση 1) το 1 διαφορά στο snr με βάση το τι δίνει η εταιρεία έχω διαβάσει ότι ειναι λογικό - φυσιολογικο = ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ????? 2) πως μπορω να ξέρω τι snr δίνει η wind ??? 3) Η πτωση της ταχύτητας από 4,3 χθες σε 3 σήμερα πως να δικαιολογείται ??? 4) επίσης ο θόρυβος με βάση την πραγματική μου απόσταση (2 με 2,2 χλμ) είναι οκ ??? πολυ δυσκολο να βγαινει λαθος το attenuation.πρεπει να εχει τρελο προβλημα η γραμμη για να βγει παραπανω το attenuation εκτος αν το αναφερει λαθος το oxygen.εκει θελει δοκιμη με αλλο ρουτερ.εσενα σε νοιαζει τι βλεπεις στο ρουτερ και οχι ποσο κατεβαζεις στην πραξη που το βλεπεις με κατεβασμα απο καποιον Ftp ή καποιο γρηγορο site και δεν ειναι του παροντος. οτι εσυ πας με το χ τροπο με το αμαξι δεν σημαινει οτι το καλωδιο παει ετσι.μπορει να εισαι σε αλλο καφαο απο αυτο που πιστευεις.αυτο πρεπει να το δεις με βαση το κκ που ειναι στο box ή στον κατανεμητη.επισης το καλωδιο μπορει να εχει χωριστει και να δινει και αλλου μπορει να υπαρχει καποιο εμποδιο πχ γεφυρα και να κανει τον γυρο. αυτο μπορει να το μετρησει ειτε ο οτε ειτε ο παροχος .δεν μπορεις να κανειςκαι πολλα ουτε εχεις προσβαση σε καφαο,αστικο κεντρο κτλ +-1 στο snr ειναι λογικο.οσο λιγοτερο τοσο πιο σταθερη γραμμη.ακομα και το +-1,5 δεν ειναι θεμα αναλογως το snr. 2.η wind δινει 9 για αυτο εισαι 8 και κατι και μπορεις να ζητησεις 6.θα κερδισεις ελαχιστα ουτε 1 Mbit και θα χασεις σε σταθεροτητα. 3.κατι επηρεαζει την γραμμη σου οποτε αλλαζει το snr.αν το snr Πεσει χαμηλα τοτε θα κανει αποσυνδεση και η γραμμη θα προσπαθησει να συγχρονισει με το default margin του παροχου που ειναι το 9.οποτε θα χασεις σε ταχυτητα.αν ανεβει μετα το snr και κανεις Reboot Θα ξανανεβει η ταχυτητα και θα παει παλι στο 9 το snr.αν ησουν 2,2 Km οπως εγω θα ειχες 30 attenuatioν οχι 42. η μέτρηση για την ύπαρξη βλάβης της καλωδίωσης του σπιτιού θα πρέπει να γίνει απ τον κατανεμητή του σπιτιου(εκει δλδ που έρχεται το καλώδιο του οτέ και διαχωρίζεται για τα διαμερίσματα)έως την κεντρική πρίζα του σπιτιού.Εαν απο εκει δεν υπάρχει θέμα και έχεις περισσότερες της 1 τηλεφωνικης πριζας στο σπιτι θα πρέπει να γίνει έλεγχος αν έχουν συνδεθεί σωστά η αν υπάρχει βραχυκύκλωμα. Προσοχη οταν ειναι χωνευτη.ο πελατης και ο παροχος εχουν προσβαση στην χωνευτη και οχι στο box που το κοιταει μονο ο οτε. 1
samsunglife Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, έχω χρόνια forthnet και τώρα τελευταία σκέφτομαι να αλλάξω πάροχο λόγω χαμηλής ταχύτητας (max 5mbs). 6 snr 42 attenuation Πρέπει να φταίει βέβαια και η απόσταση γιατί και πιο παλιά με hol ίδιες ταχύτητες έβλεπα. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να πάω σε vdsl? Θα δω διαφορά ή από το "μέχρι 50" θα πιάνω τίποτα άθλια νούμερα σαν τα τωρινά? Στο vdsl δεν παίζει ρόλο η απόσταση? Θα πρέπει να αλλάξω και μόντεμ, έτσι? Ευχαριστώ
Xristaras12 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, έχω χρόνια forthnet και τώρα τελευταία σκέφτομαι να αλλάξω πάροχο λόγω χαμηλής ταχύτητας (max 5mbs). 6 snr 42 attenuation Πρέπει να φταίει βέβαια και η απόσταση γιατί και πιο παλιά με hol ίδιες ταχύτητες έβλεπα. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να πάω σε vdsl? Θα δω διαφορά ή από το "μέχρι 50" θα πιάνω τίποτα άθλια νούμερα σαν τα τωρινά? Στο vdsl δεν παίζει ρόλο η απόσταση? Θα πρέπει να αλλάξω και μόντεμ, έτσι? Ευχαριστώ υπάρχει διαθεσιμότητα vdsl στην περιοχή σου; μπες στη σελίδα της cosmote αρχικά και βάλε τα στοιχεία και δες αν έχεις. Αν έχεις και σε καλύπτει το 50αρι υπάρχει τρομερά μεγάλη περίπτωση να το πιάσεις όλο μιας και πάνω απο 600-800μέτρα έχει ηδη εξασθενίσει το σήμα(για 50αρα ταχύτητα/η 30αρα νομίζω πάει εως 1χλμ απο καμπίνα) εξοπλισμό θα χρειαστεί να αλλάξεις ναι εκτός κ αν έχεις αγοράσει άλλο μόντεμ που ειναι και vdsl.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα