Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα μια βοήθεια , καθότι μη σχετικός με router, δίκτυα κπλ

¨Έχουμε και λέμε :

Router OXYGEN – RFA 1400W αυτό που μου είχε δώσει ο πάροχος(tellas)  πρίν από 7-8 χρόνια Σύνδεση wind  (24 mbps αλλά το μόνο 24 που βλέπω είναι όταν έρχεται ο λογαριασμός) η οποία συνήθως μου έδινε 3,8  έως  4,2 mbps. Όσες φορές είχα πάρει τηλέφωνο η απάντηση είναι ότι δεν «πάει» παραπάνω γιατί : φταίει ο κακός ΟΤΕ που μας σαμποτάρει, είστε μακριά από το κέντρο, κλπ, οπότε το άφησα και εγώ έτσι.

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες η ταχύτητα έπεφτε συνεχώς με αποκορύφωμα  πριν 3-4 ημέρες που έφτασε σε 2,1 mbps .

(όλες οι μετρήσεις που προαναφέρω είναι σε ίδιες συνθήκες = router συνδεμένο όχι στην κεντρική πρίζα και σύνδεση ενσύρματη)

Σε νέο τηλέφωνο που έκανα στην υποστήριξη τους αφού με έβαλαν και έκανα τα κλασσικά (router στην κεντρική πρίζα , βγάλσιμο τηλεφώνων κλπ) η μέτρηση έδειξε 2,5 Μbps. Στην επισήμανση μου ότι με την συνδεσμολογία που χρησιμοποιούσα και πριν από 2-3 εβδομάδες η ταχύτητα έπεσε στο μισό η απάντηση ήταν «Φταίει ο χαλκός που έχει φθαρεί» και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Στην απάντησή μου ότι δεν και εγώ δεν μπορώ να τους πληρώνω για κάτι που δεν μου δίνουν η απάντηση ήταν  και αλλού να πάτε τα ίδια θα έχετε !!!

Μόλις τελείωσε η κλήση και επανέφερα το router στην πρότερη θέση του , το θαύμα έγινε

Επανήλθε η ταχύτητα στα 4,1 mbps.

Σημειώνω ότι στην περιόχή μου (Αγ. Αναργύρους) VDSL , δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Οι απορίες μου για τις οποίες ζητώ βοήθεια είναι:

1. Είχαν μειώσει την ταχύτητα και μετά τα παράπονα την επανέφεραν ???
  2. Εάν βάλω ένα καλύτερο router στην θέση του υπάρχοντος  και πειράξω κάποιες ρυθμίσεις θα έχω βελτίωση ???
  3. Τους παρατάω και την κάνω για άλλη εταιρεία ???

Κάθε απάντηση – σχόλιο καλοδεχούμενο

Δημοσ.

ρωτα και το γείτονα σου,αν εχεις τη δυνατότητα,τι ταχύτητες πιάνει και ποιά εταιρεία έχει.

Κάνε τη συγκριση και βγάλε συμπερασμα.

Δημοσ.

δώσε τα στατιστικά που δίνει το μόντεμ για την γραμμή.

τι ακριβώς να αναφέρω από τα στοιχεία που δίνει το router ???

Μπορεί να φταίει ο χαλκός όπως σου είπαν. Δοκίμασε με άλλο router.

εαν φταίει ο χαλκός, ήταν για 10-15 ημέρες και μετά επανήλθε ??

δύσκολο το βλέπω αυτο

Δημοσ.

Διαδίκτυο Συγχρον. b_green.png Λήψη 4414.20 Kbps Αποστολή 941.30 Kbps

Ρυθμός

Λήψη

Αποστολή

Ρυθμός Bit

4414200

941300

Ρυθμός Κελιών

10410

2220

Σήμα

Τοπικό

Απομακρυσμένο

Απώλεια Σήματος

0

0

Σήμα προς Θόρυβο

9.00 dB

10.5 dB

Εξασθένηση Γραμμής

42.0 dB

20.5 dB

Ισχύς Εκπομπής

12.3 dB

19.4 dB

Σφάλματα DSL

Τοπικό

Απομακρυσμένο

Σοβαρά (SEF)

0

0

Διορθωμένα (FEC)

7486

27035

Αθροίσματος (CRC)

0

3164

Κεφαλίδας (HEC)

0

36308

Δημοσ.

με 42db εξασθένιση και με 9αρι snr είναι απόλυτα λογική η ταχύτητα που έχεις.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα καλωδίωσης(χαλασμένα καλώδια/λάθος συνδεσμολογία κλπ)απέχεις 3χλμ απο αστικό κέντρο,οπότε σε όποιον παροχο και να πας μάλλον δεν θα πας παραπάνω.

Δημοσ.

Σημειώνω ότι στην περιόχή μου (Αγ. Αναργύρους) VDSL , δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

2. Εάν βάλω ένα καλύτερο router στην θέση του υπάρχοντος  και πειράξω κάποιες ρυθμίσεις θα έχω βελτίωση ???
  3. Τους παρατάω και την κάνω για άλλη εταιρεία ??

Ρε αδερφέ,γιατί να σου μειώσει την ταχύτητα η εταιρεία;Κερδίζει κάτι νομίζεις;Εκτός από γκρίνια.

Το πρόβλημα είναι,μάλλον,στην γραμμή.Δεν αξίζει το κόστος.

Αν σου δώσει από αλλη γραμμή η άλλη εταιρεία,ναι.Δεν γίνεται,οπότε..άσε που θα έχεις και συμβόλαιο.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις,εκτός του να μας δείξεις τα στατιστικά της γραμμής σου,είναι να ζητήσεις να κατέβει το προφίλ της γραμμής σου από 24 σε 6...8 ότι μπορεί να βάλει η wind ,και ενδεχομένως να κατέβει το snr margin σε 6 από 9.

Δημοσ.

με 42db εξασθένιση και με 9αρι snr είναι απόλυτα λογική η ταχύτητα που έχεις.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα καλωδίωσης(χαλασμένα καλώδια/λάθος συνδεσμολογία κλπ)απέχεις 3χλμ απο αστικό κέντρο,οπότε σε όποιον παροχο και να πας μάλλον δεν θα πας παραπάνω.

η απόσταση μου από το κέντρο που βρίσκεται στο Ιλιον είναι περίπου 2 με 2,2 χλμ

ποια συνδεσμολογία , αυτή εντός του σπιτιού ? ή  πριν από αυτό (το "κουτί" του ΟΤΕ αλλάχθηκε πριν από 3-4 μήνες γιατί η ΕΥΔΑΠ το έκανε ενυδρείο !!!

με αυτο το 42 δε πας παραπανω που να παρακαλας , τα ιδια σκατα ειχα και εγω μεχρι που εβαλα vdsl :)

δυστυχώς vdsl δεν έχει ερθει ακόμα στην περιοχή μου - Αγ. Αναργύρους

με καλύτερο router θα έκανα κάτι ???

Ρε αδερφέ,γιατί να σου μειώσει την ταχύτητα η εταιρεία;Κερδίζει κάτι νομίζεις;Εκτός από γκρίνια.

Το πρόβλημα είναι,μάλλον,στην γραμμή.Δεν αξίζει το κόστος.

Αν σου δώσει από αλλη γραμμή η άλλη εταιρεία,ναι.Δεν γίνεται,οπότε..άσε που θα έχεις και συμβόλαιο.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις,εκτός του να μας δείξεις τα στατιστικά της γραμμής σου,είναι να ζητήσεις να κατέβει το προφίλ της γραμμής σου από 24 σε 6...8 ότι μπορεί να βάλει η wind ,και ενδεχομένως να κατέβει το snr margin σε 6 από 9.

1) δεν είμαι σχετικός με τον χώρο και λέω μήπως έχει αυξηθεί το πελατολόγειο στην περιοχή κάτι πού ίσως μειώνει τις ταχύτητες

2) συμβόλαιο δεν έχω , έχει τελειώσει 3 μήνες ΄τωρα

3) σε αυτό που λές για άλλη εταιρεία , εαν το πρόβλημα είναι στην γραμμή τότε έχεις απόλυτα δίκιο και στην άλλη εταιρεία την ίδια γραμμη θα έχω νομίζω

εαν βάλω καποιο router και μπορ'ω να κατεβάσω στο snr margin σε 6 θα πετύχω κάτι ???

Δημοσ.

απ'την εταιρεία το ζητάς.Στο 1212 νομίζω.

Να κατέβει το προφίλ σε 6.Αν δεν πιάνεις 4-5,ζήτα να κατέβει και το μαρτζιν σε 6,αλλά αυξάνεται ο κίνδυνος αποσυνδέσεων.

• Like 1
Δημοσ.

απ'την εταιρεία το ζητάς.Στο 1212 νομίζω.

Να κατέβει το προφίλ σε 6.Αν δεν πιάνεις 4-5,ζήτα να κατέβει και το μαρτζιν σε 6,αλλά αυξάνεται ο κίνδυνος αποσυνδέσεων.

δηλαδή δεν είναι σταθερο το μαρτζιν της εταιρείας σε 9 ???

θα τους παρω αυριο τηλεφωνο να ζητήσω να το κατεβάσουν να δω τι δίνει , αλλά μηπως το κάνω μόνος μου με ένα καλύτερο ρουτερ ??

Δημοσ.

η απόσταση μου από το κέντρο που βρίσκεται στο Ιλιον είναι περίπου 2 με 2,2 χλμ

ποια συνδεσμολογία , αυτή εντός του σπιτιού ? ή  πριν από αυτό (το "κουτί" του ΟΤΕ αλλάχθηκε πριν από 3-4 μήνες γιατί η ΕΥΔΑΠ το έκανε ενυδρείο !!!

δυστυχώς vdsl δεν έχει ερθει ακόμα στην περιοχή μου - Αγ. Αναργύρους

με καλύτερο router θα έκανα κάτι ???

1) δεν είμαι σχετικός με τον χώρο και λέω μήπως έχει αυξηθεί το πελατολόγειο στην περιοχή κάτι πού ίσως μειώνει τις ταχύτητες

2) συμβόλαιο δεν έχω , έχει τελειώσει 3 μήνες ΄τωρα

3) σε αυτό που λές για άλλη εταιρεία , εαν το πρόβλημα είναι στην γραμμή τότε έχεις απόλυτα δίκιο και στην άλλη εταιρεία την ίδια γραμμη θα έχω νομίζω

εαν βάλω καποιο router και μπορ'ω να κατεβάσω στο snr margin σε 6 θα πετύχω κάτι ???

συμβολαιο εχεις , δεν ζητησες να κοπει που αν κοβοταν δε θα εγραφες τωρα εδω οποτε σιωπηλα στο ανανεωσανε αλλα 2 χρονια

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα μια βοήθεια , καθότι μη σχετικός με router, δίκτυα κπλ

¨Έχουμε και λέμε :

Router OXYGEN – RFA 1400W αυτό που μου είχε δώσει ο πάροχος(tellas)  πρίν από 7-8 χρόνια Σύνδεση wind  (24 mbps αλλά το μόνο 24 που βλέπω είναι όταν έρχεται ο λογαριασμός) η οποία συνήθως μου έδινε 3,8  έως  4,2 mbps. Όσες φορές είχα πάρει τηλέφωνο η απάντηση είναι ότι δεν «πάει» παραπάνω γιατί : φταίει ο κακός ΟΤΕ που μας σαμποτάρει, είστε μακριά από το κέντρο, κλπ, οπότε το άφησα και εγώ έτσι.

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες η ταχύτητα έπεφτε συνεχώς με αποκορύφωμα  πριν 3-4 ημέρες που έφτασε σε 2,1 mbps .

(όλες οι μετρήσεις που προαναφέρω είναι σε ίδιες συνθήκες = router συνδεμένο όχι στην κεντρική πρίζα και σύνδεση ενσύρματη)

Σε νέο τηλέφωνο που έκανα στην υποστήριξη τους αφού με έβαλαν και έκανα τα κλασσικά (router στην κεντρική πρίζα , βγάλσιμο τηλεφώνων κλπ) η μέτρηση έδειξε 2,5 Μbps. Στην επισήμανση μου ότι με την συνδεσμολογία που χρησιμοποιούσα και πριν από 2-3 εβδομάδες η ταχύτητα έπεσε στο μισό η απάντηση ήταν «Φταίει ο χαλκός που έχει φθαρεί» και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Στην απάντησή μου ότι δεν και εγώ δεν μπορώ να τους πληρώνω για κάτι που δεν μου δίνουν η απάντηση ήταν  και αλλού να πάτε τα ίδια θα έχετε !!!

Μόλις τελείωσε η κλήση και επανέφερα το router στην πρότερη θέση του , το θαύμα έγινε

Επανήλθε η ταχύτητα στα 4,1 mbps.

3. Τους παρατάω και την κάνω για άλλη εταιρεία ???

Κάθε απάντηση – σχόλιο καλοδεχούμενο

Επέλεξες οτι χειρότερο μπορούσες να επιλέξεις, τι περιμένεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...