The_Edge Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Παιδιά καλησπέρα, έπεσε στα χέρια μου μια βιντεοκαμερούλα Canon MV600 και τράβηξα κάποια πράγματα το Σαββατοκύριακο.... Τώρα θα ήθελα να τα περάσω στο PC μου, αλλά δεν έχω ιδέα τί χρειάζεται. Χρειάζεται (προφανώς) κάποιο καλώδιο, το οποίο όμως δεν ξέρω τί τύπου είναι και από που θα το αγοράσω. Ξέρει κανένας να βοηθήσει :?: :?: Υπάρχει άλλος τρόπος σύνδεσης :?: Ευχαριστώ :roll: PS Νομίζω ότι εδώ είναι το σωστό μέρος γι'αυτό το topic (multimedia κτλ), σωστά??
Infrared Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Προφανώς χρειάζεσαι μια firewire κάρτα και το ανάλογο καλώδιο και με οποιοδήποτε πρόγραμμα που κάνει capture DV θα το περάσεις στο PC
The_Edge Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Να'σαι καλά φίλε για την απάντηση!!! Προφανώς χρειάζεσαι μια firewire κάρτα Έχει το motherboard firewire, άρα είμαι οκ από αυτό, έτσι? και το ανάλογο καλώδιο Αυτό το καλώδιο πώς το ζητάω και από που? Πήγα σε μαγαζιά όπως Ράδιο Κορασίδη - Ηλεκτρονική Αθηνών και δεν ξέραν τίποτα γι'αυτό το καλώδιο.
chrispri Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 mporei na breis kai sto plaisio alla pare mazi kai thn kamera,kaloy kakoy.Epishs mallon mporeis na synde8eis kai me usb.
adams Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Kαλωδιο μπορεις να βρεις στα περισσοτερα καταστηματα υπολογιστων(πλαισιο,hacshop,ramshop κ.λ.π) και σε καταστηματα με ηλεκτρονικα ειδη ,καλωδια π.χ κατουμα,ακτινιον κ.λ.π Προφανως θα θελεις firewire καλωδιο 6pin->4pin απλα πες για συνδεση με videocamera Δες εδω http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1014&Nav_Section_Id=1014&Catalog_Id=1&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3 Και φυσικα καμια σχεση η usb θυρα που αναφερθηκε ...ειναι μονο για μεταφορα φωτογραφιων,streaming video που αποθηκευεται στην καρτα μνημης (εαν εχει η canon) και οχι για video :wink:
MTS Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Epeidi exw paromoia camera, apla sou lew oti kanei to kalodio firewire apo to plaisio (prosekse na pareis to mikro pou einai ftino giati stin arxi o ypalilos mou edwse ena kapou 12 metra kai itan parakrivo!) To kalitero programa ap oti exw akousei gia capture einai to Adobe Premier omws yparxei kai ena kalo freeware alla den thimame twra poio einai. Episis gia na metatrepseis ta arxeia pou tha kaneis capture se divx h' vcd (giati einai terastia, ypologise gia 1 wra video thes kapou 10-15Gb) tha xreiasteis kapoion codec gia na ta anagnwrisei to virtual dub. Enas pou kserw einai o sony dvcodec, yparxoun kai alloi omws. Auta UPDATE: edw to freeware pou elega http://windv.mourek.cz/
mpentenis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 apo ola ta programmata poy exw dokimasei, pisteyw oti to poio normal einai to pinnacle studio v8. parola ayta, an 8es na kaneis to pc soy video editing machine, bale pinnacle edition 5. alla, minimum apaithseis einai cpu>2GHz.ase poy einai safws poio dyskolo.mporeis na kaneis omws ta panta, akoma kai picture in picture video, poy den eimai sure an kanei to premiere
eorptol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2003 exw cannon 550i pc me fireware (aparaithto) kai doyleyw edv kai 2 xronia me ayta kai to programma UNLEAD VIDEO STUDIO 7 exw metatrepsei oles tis analogikes moy videokasetes se pshfiakes kai tis egrapsa se dvd kai exw to kefali moy yshxo..... to unlead video studio 7 to emaua kala einai poly kalo kanhs to dvd soy me menoy opws ueleis me me oti hxoys ueleis kai eikones kai mesa apo thn tainia kai polla alla.... mexri twra egrapsa panw apo 60 analogikes kasetes se pshfiakh morfh se dvd kai panv apo 200 mini dv se dvd .........ola apsoga h videokamera gia ta lefta ths einai poly kalh eidika h epilogh poy metatrepei to shma apo analogiko se pshfiako poly kalh .........
madsc Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2003 Και φυσικα καμια σχεση η usb θυρα που αναφερθηκε ...ειναι μονο για μεταφορα φωτογραφιων,streaming video που αποθηκευεται στην καρτα μνημης (εαν εχει η canon) και οχι για video :wink: Εεεεε, πριν από ένα τρίωρο τελείωσα sony handycam σε win98se. Video capture με usb 1.1 σε mpeg format + ήχο από το πρόγραμμα που είχε μέσα το cd της μαμάς. sc
adams Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2003 Εεεεε, πριν από ένα τρίωρο τελείωσα sony handycam σε win98se. Video capture με usb 1.1 σε mpeg format + ήχο από το πρόγραμμα που είχε μέσα το cd της μαμάς. Αρχηγε μου το πες μονος σου mpeg και μαλιστα μικρο καδρο οχι 720χ576 ...καμια απολυτως σχεση με τα 13giga του avi με dvcodec...... Eιπα streaming video πανω.....
ripperakos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2003 Otan h camera upostirizei usb 2 mporw na to xrhsimopoihsw gia metafora video anti gia to firewire?
adams Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2003 Otan h camera upostirizei usb 2 mporw na to xrhsimopoihsw gia metafora video anti gia to firewire? Οχι δυστυχως στη μεταφορα video το πρωτοκολο ειναι μονο firewire...
madsc Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2003 Adams είσαι σίγουρος; Γιατί κ ασυμπίεστο νομίζω πως το έστελνε είτε με usb1 είτε με 2. Αν είσαι σίγουρος να μην τρέχω να ξανακοιτάζω γιατί έμεινα με την απορία τώρα :?: sc
adams Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2003 Adams είσαι σίγουρος; Γιατί κ ασυμπίεστο νομίζω πως το έστελνε είτε με usb1 είτε με 2. Αν είσαι σίγουρος να μην τρέχω να ξανακοιτάζω γιατί έμεινα με την απορία τώρα Σε οσες καμερες εχω δοκιμασει μεχρι τωρα αυτο συνεβαινε..... σημειωση και το avi συμπιεσμενο βιντεο ειναι και μαλιστα απωλεστικα(dv codec 5:1).....αλλιως θα θελαμε τρελα gb για ασυμπιεστο Αν καταφερες με usb καλωδιο να μεταφερεις μια ωρα βιντεο=13 giga πανω κατω τοτε ok γινεται Eπειδη ρητορικο το παραπανω..κατηγορηματικα δεν γινεται ποιοτικα...με usb κανεις capture σε αναλυση 320x240 και οχι 720x576 που ειναι η αναλυση του video χανοντας ετσι οχι μονο αναλυση αλλα οξυτητα ,χανεις καρε κ.λ.π Οταν λοιπον λεμε mini-dv εννοουμε firewire (δεν γνωριζω καμια καμερα που να κανει capture με usb2) To usb ειναι οπως ξαναεγραψα...για κατεβασμα φωτογραφιων,web-cam ,streaming video
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.