Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τα πράγματα είναι πολύ απλά αλλά τα έχετε μπερδέψει κάπου. 

Μια ταινία έχει τον 5.1/7.1 ήχο κωδικοποιημένο. Δεν μπορείς να τον ακούσεις χωρίς αποκωδικοποίηση. Αυτό πρέπει να γίνει κάπου. Στο PC; στον bluray player; στον AV receiver; δεν έχει σημασία, όπου βολεύει τον καθένα. Το θέμα είναι να υπάρχει η δυνατότητα. Το καλύτερο είναι να γίνεται στη συσκευή με την καλύτερη ποιότητα.

Πάμε τώρα στην περίπτωσή σου που έχεις το PC και στη μέση την τηλεόραση.

ΕΑΝ είχες συνδέσει PC->AVR με hdmi, το decoding θα μπορούσε να γίνει είτε στο PC και από εκεί με σήμα LPCM στον AVR, ή στον AVR με bitsreaming της κωδικοποίησης από το PC. 

Τώρα με την τηλεόραση στη μέση, εξαρτάσαι άμεσα από τις δυνατότητες της. Πρέπει, είτε να μπορεί να κάνει bitsream passthrough, είτε να μπορεί να δεχτεί και να βγάλει σήμα LPCM, ή να μπορεί να κάνει αποκωδικοποίηση του σήματος και να βγάλει σήμα LPCM. 

(το PCM είναι συνήθως 2,0, το 5.1/7.1 PCM το αναφέρουν ως LPCM).

Αυτά για το ARC HDMI σου. Από εκεί και πέρα, αν θες να συνδέσεις τις συσκευές σου κατευθείαν στον AVR, δεν έχεις πολλές επιλογές με αυτόν για πολυκάναλο ήχο. Συγκεκριμένα μόνο 3. Μια οπτική, μια coax, και την HDMI σου που αναγκαστικά την έχεις για την εικόνα του Player. Οπότε σου μένουν 2 για το PS4 και το OTE TV και PC. Άρα θα πρέπει κάθε φορά να βγάζεις και να βάζεις ή αγοράζεις έναν SPDIF Switch και να αλλάζεις από εκεί. 

Συγνώμη που στο λέω αλλά κακώς προέβης σε μια τέτοια αγορά χωρίς προηγούμενη αναζήτηση.

Δεν του λέω κατι διαφορετικό τοση ώρα απο αυτά που γράφεις. Απλα το γελείο της υποθέσης είναι οτι οι Samsung αποτι φαίνεται δεν υποστηρίζουν bitstreaming passthrough μεσω arc αλλα μόνο μέσω της οπτικής. 

Δημοσ.

Δεν του λέω κατι διαφορετικό τοση ώρα απο αυτά που γράφεις. Απλα το γελείο της υποθέσης είναι οτι οι Samsung αποτι φαίνεται δεν υποστηρίζουν bitstreaming passthrough μεσω arc αλλα μόνο μέσω της οπτικής. 

Του τα εξηγώ πιο ολοκληρωμένα σε σωστές ορολογίες. Δεν θα βγάλει άκρη ο άνθρωπος αν του τα λέτε με το τσιγκέλι λες και εννοούνται...Άσε που μερικά που διάβασα είναι λάθος και παραπλανητικά.  Τι εννοείς bitstream passthrough μέσω οπτικής;;; Να δεχτεί η TV bitstream μέσω οπτικής και να το κάνει passthrough στο HDMI?? Το ανάποδο? Να το δεχτεί μέσω HDMI και να το πασάρει στην οπτική έξοδο; Γιατί ούτε αυτό μπορεί να κάνει...τι εννοείς; πες ακριβώς τι έχεις κάνει.

Δημοσ.

Του τα εξηγώ πιο ολοκληρωμένα σε σωστές ορολογίες. Δεν θα βγάλει άκρη ο άνθρωπος αν του τα λέτε με το τσιγκέλι λες και εννοούνται...Άσε που μερικά που διάβασα είναι λάθος και παραπλανητικά.  Τι εννοείς bitstream passthrough μέσω οπτικής;;; Να δεχτεί η TV bitstream μέσω οπτικής και να το κάνει passthrough στο HDMI?? Το ανάποδο? Να το δεχτεί μέσω HDMI και να το πασάρει στην οπτική έξοδο; Γιατί ούτε αυτό μπορεί να κάνει...τι εννοείς; πες ακριβώς τι έχεις κάνει.

PC/OTHER DEVICE--->HDMI---->TV---->OPTICAL---->HOME THEATER (Δοκιμασμένα κανει passthrough)

PC/OTHER DEVICE--->HDMI---->TV---->ARC HDMI---->HOME THEATER (Δεν κανει passthrough)

Αυτά τα δοκιμασα μόλις χτές μονο και μονο για το φιλο που άνοιξε το θέμα. Μπας και λύναμε το πρόβλημα....

Για εμένα προσωπικά οι παραπάνω συνδεσμολογιες είναι αδιαφορες διοτι συνδέω ολες της συσκευες κατευθείαν πανω στο HOME THEATER μεσω HDMI και μετα στέλνω μονο εικόνα στην TV οποτε όλα δουλεύουν ρολόι.... 

Παντως το να μην κανει passthrough μεσω ARC ειναι απλα ηλίθιο διοτι έτσι χανεται όλο το νόημα του ARC.

Δημοσ.

Κάθε TV έχει τις δυνατότητες της ανάλογα το μοντέλο. Δεν μας έχει πει ο φίλος ποια TV έχει. Πες μας και εσύ γιατί αυτό που λες μου φαίνεται παράξενο. Στην δικιά μου 48H6200 δεν μπορείς να κάνεις passthrough σε οπτική το bitstream της HDMI. 

Δημοσ.

Κάθε TV έχει τις δυνατότητες της ανάλογα το μοντέλο. Δεν μας έχει πει ο φίλος ποια TV έχει. Πες μας και εσύ γιατί αυτό που λες μου φαίνεται παράξενο. Στην δικιά μου 48H6200 δεν μπορείς να κάνεις passthrough σε οπτική το bitstream της HDMI. 

Ο φιλος μας είπε ήδη  ότι έχει την ue48ju6640

Εγω έχω μία UE48H6475SU

Δημοσ.

Φιλε johngamer και walkersw εκτιμω πολυ την προσπαθεια σας για να με βοηθησετε.
Τελικα πηρα εσωτερικη καρτα ηχου soundblaster z και συνδεσα με οπτικη ινα απο τον υπολογιστη στο home cinema και καταφερα επιτελους να ακουσω surround ηχο και να δω την επιλογη 5.1
Για να μου παιξει ομως απενεργοποιησα το arc και αφησα μονο το anytime.
Τωρα η μονη μου απορια ειναι η τηλεοραση που δινει μονο δυο επιλογες στο ηχο, το pcm και το dts neo 2.5
Αν παιξει το ps4 η' ο οτε tv θα εχω το ιδιο θεμα λογω ελλειψης hdmi θυρων στο home cinema;

Δημοσ.

Οποτε για να το καταλαβω θα μου παιζει dts neo 2.5 που ειναι κατι σαν dolby για αυτες τις δυο συσκευες ;

Δημοσ.

Το DTS Neo είναι παλιά μορφή upmixing σε πολυκάναλο σήμα. Μπορεί δηλαδή να δεχτεί σήμα στέρεο, 2,1/5,1/6,1 και να το κάνει upscale χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμό του, σε up to 7,1. Το αρχικό σήμα όμως δεν αλλάζει. Μίξη είναι. Αν η TV δέχεται μόνο σήμα στερεο PCM αυτό θα κάνει upmix, και μάλιστα στην περίπτωση αυτή την επεξεργασία την κάνει ο προσέσορας της Samsung. Δεν μπορεί να συγκριθέι με Dolby Digital και DTS.

Δημοσ.

Στο φορμα ηχου hdmi εχω δυο επιλογες: bitsream η' pcm.
Και στην φορμα ηχου 4 επιλογες:
Pcm, dolby digital, dts, dts neo 2.5
Στο πρωτο εχω διαλεξει bitstream και στο δευτερο με αφηνει να επιλεξω pcm η' dts neo 2.5 και εχω διαλεξει το δευτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...