Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τον υπολογιστη μου μονο για ταινιες. Οποτε την συνδεδη στην ουσια την εχω κανει σωστα αφου τα εχω καρφωσει ολα τα hdmi απο ολες τις συσκευες επανω στην τηλεοραδη. Επισης οπως σου ειπα εχω εκμεταλλευτει την μια θυρα της τηλεορασης που υποστηριζει το arc και εχω συνδεσει το home cibema. Οποτε κανονικα πρεπει να μου δουλευουν ολα σωστα ε;
Με τον υπολογιστη καταλαβα τι εννοεις, τωρα με την τηλεοραση μου μπερδευομαι γιατι με το που το συνδεω το home cinema εχω μονο δυο επιλογες στο μενου της, το pcm και dts neo 2.5. To dolby digital και το dts δεν μπορω. Γιατι δεν με αφηνει;

Δημοσ.

Δοκιμασα μεσω υπολογιστη και δεν ειδα διαφορα. Απλα παιζανε ολα τα ηχεια αλλα απο εφε τιποτα..

Δημοσ.

Δες μην εχεις κανενα εφε ενεργοποιημενο στο ηχοσυστημα..

Και ευχομαι να κατανοεις την διαφορα μεταξυ στερεοφωνικό ηχου και 5.1 γτ κατι μου λεει οτι μια χαρα παιζουν τωρα τα ηχεια.

Δημοσ.

Εχω ηδη βαλει το full pack του k lite και εχω επιλεξει το 5.1

Αυτο ειναι το μενου του ηχου στο ηχοσυστημα

Φωτο

Φωτο 2

Δημοσ.

Αντε να δουμε ποσες φορες θα λεμε καποια πραγματα! Δεν θα επιλεξεις το 5.1 οταν κανεις εγκατασταση το klite θα επιλεξεις το pass through

• Like 1
Δημοσ.

Ποιο να επιλεξω απ ολα;

classifieds-222850-0-08945300-1477409744_thumb.jpg

Αυτο ειναι το μενου στο home cinema

classifieds-222850-0-20037300-1477409957_thumb.jpgclassifieds-222850-0-57154600-1477410009_thumb.jpg

Αυτο ειναι το μενου ηχου στην τηλεοραση:classifieds-222850-0-80231800-1477410077_thumb.jpgclassifieds-222850-0-76696200-1477410103_thumb.jpg

Δημοσ.

Αντε να δουμε ποσες φορες θα λεμε καποια πραγματα! Δεν θα επιλεξεις το 5.1 οταν κανεις εγκατασταση το klite θα επιλεξεις το pass through

Εγώ για pass-through του είπα, το 5.1 είναι για ηχεία στον υπολογιστή

Δημοσ.

Λοιπον εκανα καποιες δοκιμές στο δικο μου συστημα (επίσης samsung TV)... με arc δεν καταφερα να κανω passthrough στο Home theater... με οπτική όμως έγινε μια χαρά... 

Δημοσ.

Παιδιά τα πράγματα είναι πολύ απλά αλλά τα έχετε μπερδέψει κάπου. 

Μια ταινία έχει τον 5.1/7.1 ήχο κωδικοποιημένο. Δεν μπορείς να τον ακούσεις χωρίς αποκωδικοποίηση. Αυτό πρέπει να γίνει κάπου. Στο PC; στον bluray player; στον AV receiver; δεν έχει σημασία, όπου βολεύει τον καθένα. Το θέμα είναι να υπάρχει η δυνατότητα. Το καλύτερο είναι να γίνεται στη συσκευή με την καλύτερη ποιότητα.

Πάμε τώρα στην περίπτωσή σου που έχεις το PC και στη μέση την τηλεόραση.

ΕΑΝ είχες συνδέσει PC->AVR με hdmi, το decoding θα μπορούσε να γίνει είτε στο PC και από εκεί με σήμα LPCM στον AVR, ή στον AVR με bitsreaming της κωδικοποίησης από το PC. 

Τώρα με την τηλεόραση στη μέση, εξαρτάσαι άμεσα από τις δυνατότητες της. Πρέπει, είτε να μπορεί να κάνει bitsream passthrough, είτε να μπορεί να δεχτεί και να βγάλει σήμα LPCM, ή να μπορεί να κάνει αποκωδικοποίηση του σήματος και να βγάλει σήμα LPCM. 

(το PCM είναι συνήθως 2,0, το 5.1/7.1 PCM το αναφέρουν ως LPCM).

Αυτά για το ARC HDMI σου. Από εκεί και πέρα, αν θες να συνδέσεις τις συσκευές σου κατευθείαν στον AVR, δεν έχεις πολλές επιλογές με αυτόν για πολυκάναλο ήχο. Συγκεκριμένα μόνο 3. Μια οπτική, μια coax, και την HDMI σου που αναγκαστικά την έχεις για την εικόνα του Player. Οπότε σου μένουν 2 για το PS4 και το OTE TV και PC. Άρα θα πρέπει κάθε φορά να βγάζεις και να βάζεις ή αγοράζεις έναν SPDIF Switch και να αλλάζεις από εκεί. 

Συγνώμη που στο λέω αλλά κακώς προέβης σε μια τέτοια αγορά χωρίς προηγούμενη αναζήτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...