Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Προσφατα αγορασα το home cinema samsung j5150 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα:
Εχω συνδεσει υπολογιστη με hdmi στην τηλεοραση οπως το ps4 και οτε tv. Απο το home cinema φευγει καλωδιο arc προς την υποδοχη της τηλεορασης που υποστηριζει arc. Απο τον υπολογιστη και μεσω του sound manager μου βγαζει μονο stereo επιλογη. Η motherboard μου ειναι η gigabyte z87 hd3 και η καρτα ηχου ειναι ενσωματωμενη. Γιατι δεν μου βγαζει την επιλογη 5.1 ;
Επισης μεσα απο το μενου της τηλεορασης μου που ειναι και αυτη sansung, εχω την επιλογη του ηχου, pcm η' dts neo 2.5 αλλα τα υπολοιπα ειναι μη επιλεξιμα οπως dolby digital και dts. Εχω κανει κατι λαθος η' πρεπει να κανω καποια ρυθμιση;
Επιπλεον δεν καταλαβαινω surround ηχο απο την τηλεοραση παροτι ειναι επιλεγμενο το dts neo 2.5 απο το μενου. Κανονικα δεν θα επρεπε να παιζει ; τωρα απλα μου παιζουν και τα 5 ηχεια μαζι και τα πισω λιγοτερο αν και εχω βαλει τα db στο 6 και για τα δυο πισω.

Δημοσ.

Αγορασα σημερα καλωδιο οπτικης ινας. Απενεργοποιησα το rca και μεσα απο το μενου του home cinema το anynet. Αποτελεσμα πηγα στο μενου τηλεορασης και διαλεξα σαν εξοδο ηχου την οπτικη ινα αλλα παλι δεν μου εδωσε την δυνατοτητα να επιλεξω dolby η' dts....δεν ξερω εχω πελαγωσει..

Δημοσ.

Τα έχεις μπλέξει λίγο.

Η τηλεόραση καλό είναι να μην κάνει τίποτα.

H optical out της TV απλώς βγάζει τον ήχο που πέρνει η τηλεόραση από κάποια πηγή (π.χ. το πισί ή ένα dvd player) και τον οδηγεί σε κάποιον εξωτερικό αποκωδικοποιητή (π.χ. τον home cinema ενισχυτή σου).

Ο ενισχυτής σου είναι αυτός που θα ανγνωρίσει και θα αποκωδικοποιήση τον ήχο σε dts ή dolby ή ότι άλλο και όχι η τηλεόραση.

Το ότι παίζουν όλα τα ηχεία σωστό είναι ΑΝΑΛΟΓΑ όμως με το τί παίζουν.

Στις ταινίες με ήχο π.χ. dolby ή DTS όλος ο ήχος βγαίνει από μπροστά (δεξί-αριστερό), η ομιλία από το κεντρικό ενώ τα πίσω παίζουν μόνο κάποια εφφέ. Αν η ταινία έχει απλό ήχο στέρεο δεν θα παίζουν όλα τα ηχεία Ή μπορείς να ορίσεις επιλογή ήχου στο home cinema dts neo ή ότι άλλο οπότε και θα ακούσεις τον ίδιο ήχο από όλα τα ηχεία ταυτόχρονα.

Στο πισί σου πρέπει να σετάρεις την συσκευή αναπαραγωγής να είναι το HDMI και τώρα, ΑΝΑΛΟΓΑ με το πρόγραμμα που λειτουργεί KAI ΑNΑΛΟΓΑ με το είδος που παίζει (ταινίες dolby/dts ή μουσική) θα ακούσεις από το home cinema τον αντίστοιχο ήχο που θα του τον στέλνει η tv από την οπτική ίνα.

Γενικά όμως καλό είναι ΌΛΑ να τα κάνει το home cinema και αν έχει HDMI input να συνδέσεις εκεί και το πισί σου.

Αν έχεις πολλές συσκευές, όπως λες τότε θα παιδευτείς λίγο να ρυθμίσεις σωστά την tv να στέλνει τον ήχο από όλες στον home cinema και να κανει  αυτός τα περαιτέρο.

• Like 1
Δημοσ.

Σκεφτηκα να βαλω εξωτερικη καρτα ηχου και να συνδεσω την οπτικη ινα εκει και μετα στο home cinema για να μου εμφανισει την επιλογη 5.1
Δυστυχως δεν εχει το home cinema hdmi input.
Αυτο που με παραξενευει ειναι γιατι η τηλεοραση δεν μου δινει την επιλογη dolby digital η' dts και δινει μονο το pcm και το dts neo 2.5 και δοκιμασα και κε οπτικη ινα και ειχα απενεργοποιησει το anytime και το acr αλλα και το home cinema μονο του με την τηλεοραση.

Δημοσ.

Και εξηγησε μου σε παρακαλω γιατι εχει 4 επιλογες η τηλεοραση;
•dts
•dolby digital
•pcm
•dts neo 2.5
Εγω γνωριζω αφου την συνδεσεις με το home cinema διαλεγεις τον ηχο που θες να ακους απο την τηλεοραση.
Δεν γινεται η τηλεοραση μονη της να βγαζει dolby...

Δημοσ.

ετσι οπως τα λες, δεν εισαι αναλυτικος και ακριβης περι της συνδεσμολογιας. 

με HDMI, αν δεν κανω λαθος,  το πισι πρεπει πρωτα να συνδεθει με τον ενισχυτη και απο τον ενισχυτη -με αλλο HDMI- να συνδεσεις την τηλεοραση. ετσι θα παρει τον ηχο και θα τον επεξεργαστει ο ενισχυτης και θα στειλει την εικονα στην τηλεοραση..!

η τηλεοραση μπορει να εχει επιλογες DTS -DD-PCM κλπ, αλλα ισχυει μονο οταν παιζεις ενα αρχειο βιντεο, απ ευθειας στην τηλεοραση..!  Π.Χ, μεσω ενος USB stick.    

EDIT.  βλεποντας τα χαρακτηριστικα του HC, δεν μπορω να πω οτι μου αρεσαν κα ιδιαιτερα...!!  

αν το Backpanel του ενισχυτη σου ειναι αυτο

post-121902-0-47098100-1477376672_thumb.jpg  

συγνωμη αλλα θα πω το εξης..!    "πεταμενα λεφτα η αγορα του"

επρεπε να εχει τουλαχιστον 2-3 εισοδους HDMI...!    δες τον παρακατω για παραδειγμα

post-121902-0-47790300-1477377049_thumb.jpg

προφανως, αυτα τα "home cinema" δεν ειναι φτιαγμενα για εξωτερικες πηγες......

Δημοσ.

Ο ενισχυτης μπυ εχει μονο οπτικη ινα, hdmi out και τα δυο rca. Οποτε ps4, υπολογιστη, οτε tv τα εχω συνδεσει στην τηλεοραση και το hone cinema μεσω acr κατευθειαν στην τηλεοραση για να εχω ηχο σε ολες τις συσκευες.
Το αποτελεσμα ειναι πως στον υπολογιστη δεν μου βγαζει την επικογη 5.1 αλλα μονο στερεο επισης και στις αλλες συσκευες δεν ακουω τον surround ηχο

Δημοσ.

Στον υπολογιστη δεν προκειται να σου βγαλει επιλογη 5.1 οταν περνας τον ηχο απο hdmi.

Πρεπει στο εκαστοτε προγραμμα αναπαρωγης που χρησιμοποιεις να το ρυθμισεις να κανει passthrough τον ψηφιακο ήχο!

Το θεμα ειναι να κανει passthrough με την σειρα της και η τηλεοραση στον ηχοσυστημα και δυστυχως αυτο δεν το κανουν ολες οι τηλεοράσεις!

Δημοσ.

Σκεφτηκα να βαλω καρτα ηχου εξτρα στον υπολογιστη και να μου βγαζει οπτικη ινα. Εχω βρει αυτην εδω http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/kartes-hxou/Creative-Karta-Hxou-Soundblaster-Z-70SB150000000.htm
Στα αλλα πως θα δω εν κανει pass through?
Η τηλεοραση μου ειναι καινουργια και ειναι η samsung ue48ju6640

Cabdik το θεμα τωρα που το αγορασα ειναι τι κανω γιατι εγω θυμομουν οτι συνδεεις ολες τις συσκευες στην τηλεοραση και μετα το home cinema με αυτη και αυτοματα περνουν τον ηχο ολες οι συσκευες.
Δυστυχως δεν γνωριζω πολλα και την πατησα και γι αυτο ρωτησα αλλιως δεν θα ειχα μπει καν στην διαδικασια να ρωτησω.

Δημοσ.

Σκεφτηκα να βαλω καρτα ηχου εξτρα στον υπολογιστη και να μου βγαζει οπτικη ινα. Εχω βρει αυτην εδω http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/kartes-hxou/Creative-Karta-Hxou-Soundblaster-Z-70SB150000000.htm

Cabdik το θεμα τωρα που το αγορασα ειναι τι κανω γιατι εγω θυμομουν οτι συνδεεις ολες τις συσκευες στην τηλεοραση και μετα το home cinema με αυτη και αυτοματα περνουν τον ηχο ολες οι συσκευες.

Δυστυχως δεν γνωριζω πολλα και την πατησα και γι αυτο ρωτησα αλλιως δεν θα ειχα μπει καν στην διαδικασια να ρωτησω.

δυστυχως αυτο ειναι το λαθος μας.  οταν την πατησουμε, ρωταμε...!!   και δεν το λεω μονο για σενα, αλλα για ολους μας..!!

αν ειναι να παρεις καρτα ηχου, μην πας τοσο ψηλα, ειναι παλι πεταμενα χρηματα, γιατι η καρτα με την οπτικη ινα, θα κανει Passthrough τον ηχο, και η επεξεργασια θα γινεται στον ενισχυτη. αρα παλι πεταμενα λεφτα..!!!

θα παρεις μια καλη φθηνη καρτα ηχου που δινει Optical Out..! απλα...!! 

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση κανει σιγουρα passthrough... οποτε πλέον εινα απλα θέμα ρυθμίσεων στον εκαστοτε media player που χρησιμοποιεις στο pc.

Δημοσ.

Γιατι ομως δεν μου βγαζει το 5.1 στο sound manager ; δηλαδη στο media player classic θα μου παιζει 5.1 παρολο που μου βγαζει στο συστημα μονο στερεο ;
Τι λες για καρτα ηχου και να κανω την συνδεση ; θα μου εμφσνισει το 5.1 στο sound manager ?

Δημοσ.

Στο είπα και πρίν οταν δίνεις ήχο ψηφιακά στο sound manager δεν μπορεις να επιλέξεις 5.1.

Η επιλογή 5.1 εμφανίζεται μονο όταν δίνεις ανλογικά ήχο... πχ σε 5.1 ηχεια υπολογιστή με τα κλασσικα 3 minijack

Οταν εισαι με ψηφική σύνδεση το σύστημα δινει παντα ήχο PCM 2.0 και μετά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις (passthrough) ο media player στελνει τον ήχο ώς έχει (χωρίς επεξεργασία) στο ηχοσύστημα και εκείνο μετά αναλαμβάνει την αποκωδικοπιηση σε 5.1 (εφοσον πάντα η πηγή είναι 5.1).

Ενα πρόβλημα οταν παρεμβάλεται και αλλη συγκευή μεταξύ ηχοσυστήματος / υπολογιστη, πχ τηλεόραση ειναι οτι ειδικά παλιοτερες ή φθηνές τηλεόρασεις δεν είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν το passthrough μεσω οπτικής.

H δική σου τηλεόραση   δεν έχει τέτοιο θεμα... οποτε αν ρυθμίσεις τα παντα όπως πρέπει λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα....

Υποψην 5.1 θα έχεις μονο σε ταινιες και οχι σε παιχνιδια που πιθανόν να παιζεις στο pc....  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...