Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια προσωπική εμπειρία. . .

μετά από αγορα imac από σκρουτζομάγαζο, ένα μήνα πρίν λήξει η εγγύηση σύμφωνα πάντα με την ημερομηνία της απόδειξης, αγόρασα applecare από επίσημο αντιπρόσωπο από κατάστημα στο riverwest (κολλητά με το ikea).  Πριν προσπαθήσω τηλεφωνικά να ενεργοποιήσω την επέκταση εγγύησης μου,  πληκτρολόγησα το serial του iMac στην επίσημη  σελίδα της apple (https://checkcoverage.apple.com/gr/el/;jsessionid=vM0zWtnftZCN8jsGgpzHQ69y7FZ7GqFJNpH9xfhyvKcckl1l2HTz!429783794) óπου αναφέρονταν ότι δε μπορούσε να καθοριστεί η ημερομηνία αγοράς του μηχανήματος. Μετά από συνομιλία μου στα ελληνικά με αντιπρόσωπο στο helpdesk της Apple, ενημερώθηκα ότι η εγγύηση μου έχει ήδη λήξει 2 μήνες πρίν την αναγραφόμενη ημερομηνία της απόδειξης μου. Μετά από τηλεφώνημα μου στο κατάστημα αγοράς μου είπαν να ξαναπροσπαθήσω κλπ κλπ. Ο απίστευτος επαγγελματισμός της Apple όπου κατέληξα να μιλήσω στην Αμερική, κατόπιν συνδέσεως μου από τον Έλληνα στο helpdesk, μου επέτρεψε να μου επιστραφούν τα χρήματα που είχα αγοράσει την επέκταση. Γιατί ανοίγοντας το κουτί του applecare αυτόματα χάνεται και η δυνατότητα να σου επιστραφούν τα χρήματα της αγοράς του τουλάχιστον από το κατάστημα λιανικής.

(διαθέτω όλα τα χαρτια ιστορικό συνομιλίας με την apple αποδείξεις αγορας κλπ)

αυτή την προσωπική μου εμπειρία τη μοιράζομαι με το φόρουμ, για ένα πολύ απλό λόγο. θα φτάσετε σε σημεία πρωτόγνωρου θυμού για να βρείτε ακρη σε μια παρόμοια περίπτωση applecare ή άλλων υπηρεσιών οπότε οι αγορές από skroytzoμαγαζα δεν είναι πάντα τόσο αθώες . . .

. . . να ψάχνεται όσο πάει τις εγγυήσεις αγορές κλπ κλπ

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

. . .ήμουν μεταξύ να τον ανοιξω να βάλω εναν ssd ή να κάνω επέκταση και να αυτοτιμωρηθώ με τον 5400 σκληρό δίσκο για άλλα δυο χρόνια εγώ επέλεξα την επέκταση αλλά τελικά ο ssd επέλεξε εμένα :-) . Οπότε καταλαβαίνεις ανοίγοντας τον late 2013 iMac

αυτόματα έχασα και την εγγύηση. Τουλάχιστον το μηχάνημα είναι πύραυλος. Απλά μιας και το τοπίο με τα σκρουτζομάγαζα είναι λιγο θολό, είπα μπας και βοηθηθεί κανας χριστιανός να μην τρέχει μετά ...

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Η εγγύηση στα προϊόντα της apple ενεργοποιείται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή και ισχύει παγκόσμια. Στην δική σου περίπτωση, το μόνο που μπορεί να έχει συμβεί είναι το προϊόν να είχε ενεργοποιηθεί - συνεπώς το προϊόν δεν ήταν σφραγισμένο - πριν το αγοράσεις εσύ. Δεν σημαίνει δηλαδή πως επειδή το πήρες από skroutz-ο-μάγαζο, ήταν πιο παλιό απ'ότι σου είπαν και είχαν περάσει ήδη 2 μήνες για παράδειγμα. 

Πριν 20 ημέρες πήρα το δικό μου mbp. Ως έναρξη εγγύησης ορίζεται η ημέρα ενεργοποίησης (όταν δηλαδή το παρέλαβα και το άνοιξα).

• Like 3
Δημοσ.

Απλά μιας και το τοπίο με τα σκρουτζομάγαζα είναι λιγο θολό, είπα μπας και βοηθηθεί κανας χριστιανός να μην τρέχει μετά ...

Το τοπίο δεν είναι καθόλου θολό. Είναι πεντακάθαρο :)  Δες την απάντησή μου παραπάνω... :) 

Δημοσ.

ναι αλλα εσυ εχεις μια απποδειξη αγορας που λεει επανω μια ημερομηνια χ.

πηγαινε στο καταστημα λοιπον, και πες κυριοι το και το. Τι θα κανουν; 

• Like 1
Δημοσ.

Η εγγύηση ισχύει απο την ημερομηνία που θα εκκινήσεις το μηχάνημα βάζοντας τα γνωστά Apple ID και password. Όλα τα αλλα ειναι να είχαμε να λέγαμε. Μην γράφετε ανακρίβειες και μπερδεύετε τον κόσμο.

By the way, ο iMac μου ειναι αγορασμένος απο "Σκρουτζομαγαζο" γλιτώνοντας με αρκετα χρήματα σε σχέση με τα βιτρινατα premium reseller καταστήματα ...

Δημοσ.

Είναι καθαρά θέμα καταστήματος, δεν σημαίνει κάτι για όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά. Είτε είναι στο skroutz, είτε είναι επίσημοι μεταπωλητές, είτε όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Η εγγύηση ισχύει απο την ημερομηνία που θα εκκινήσεις το μηχάνημα βάζοντας τα γνωστά Apple ID και password. Όλα τα αλλα ειναι να είχαμε να λέγαμε. Μην γράφετε ανακρίβειες και μπερδεύετε τον κόσμο.

By the way, ο iMac μου ειναι αγορασμένος απο "Σκρουτζομαγαζο" γλιτώνοντας με αρκετα χρήματα σε σχέση με τα βιτρινατα premium reseller καταστήματα ...

*Εγω δε μπερδεύω κανένα κόσμο ούτε γράφω ανακρίβειες, αναφέρω μια περίπτωση με όλα τα στοιχεία, όποιος θέλει το αποδέχεται, αλλιώς μην ασχολείσαι σε παρακαλώ. Δεν αναφέρθηκα ούτε σε καταστήματα ούτε έχω προσωπικό συμφέρον.

Το μηχάνημα ήταν σφραγισμένο το άνοιξα εγώ ο ίδιος με αγορά σε κατάστημα πέριξ της ομόνοιας. Το καλωδιο τροφοδοσίας είχε αγγλική φίσα. Η 24μηνη-22μηνη εγγύηση δεν χάθηκε μπορεί να ειναι και λάθος μου που δεν το ξεχώρισα στο αρχικό post. Αυτό που δεν ήταν εφικτό ήταν η ενεργοποίηση applecare για τρίχρονη ουσαστικά εγγύηση. Το καταστημα αγοράς μου είπε να μιλήσω με infoquest και αν δε το αποδεχθουνε τότε να τους ξαναπάρω για να δουν τι μπορει να γίνει κλπ κλπ και και και .. . . . Πιστεύω ότι αν είχα χρόνο να σχοληθώ πολύ πθιανόν να λύνονταν το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να υπάρχει αντιπαράθεση όπως παλιότερα για τη διετή εγγύηση στα iphone. Τα προιόντα της apple στην Ελλάδα είναι μια αρκετά πονεμένη ιστορία΄.

Σχεδόν όλες τις αγορές μου τι κάνω από σκρουτζομάγαζα δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ούτε και στον στενό μου περίγυρω. Παρ΄ όλαυτα η υπερβολική μου σιγουριά με έκανε να μην κοιτάξω το serial από την αρχή :-(

Δημοσ.

Να αναφέρω και εγώ κάποτε πήρα ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ μηχάνημα από skroutzo-μάγαζο και όταν πήγα να ενεργοποιήσω την εγγύηση μου έβγαλε ότι είχε ενεργοποιηθεί 4 μήνες πριν. Το προϊόν ήταν σφραγισμένο με αγγλικό φις, είμαι βέβαιος ότι το άνοιξα πρώτος και ήταν εργοστασιακά σφραγισμένο, αλλά κάτι παίζει!

Μάλλον επειδή αυτά τα μαγαζιά προμηθεύονται και τα πουλούν σε 3ους (δλδ στα δικά μας αρκετά μετά) ίσως το serial number να έχει κάποιο ultimatum ενεργοποίησης.

Δε ξέρω αλλά είμαι βέβαιος ότι ήταν σφραγισμένο και ολοκαίνουργιο!

Δημοσ.

*Εγω δε μπερδεύω κανένα κόσμο ούτε γράφω ανακρίβειες, αναφέρω μια περίπτωση με όλα τα στοιχεία, όποιος θέλει το αποδέχεται, αλλιώς μην ασχολείσαι σε παρακαλώ. Δεν αναφέρθηκα ούτε σε καταστήματα ούτε έχω προσωπικό συμφέρον.

Φίλε aret1,

Κανείς δεν έχει σκοπό να σε θίξει ούτε να πει πως γράφεις ανακρίβειες. Θα πρέπει όμως να έχεις υπ΄όψιν σου πως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να διαβάσει κάποιος το thread αυτό ο οποίος δεν έχει γνώση επί του θέματος. Συνεπώς, το συμπέρασμα που βγάζει είναι πως skroutz-ο-αγορά για apple μηχάνημα δεν ενδείκνυται, παρά μόνο αγορά από επίσημο αντιπρόσωπο. Εσύ από την πλευρά σου, μπαίνεις, γράφεις ένα post χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι λογικό πως όσοι ασχολούμαστε θα γράψουμε το αυτονόητο... 

Στην δική σου περίπτωση, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το apple care. Από την άλλη βέβαια, αρχικά έγραψες πως έχασες την επέκταση για 1 μήνα. Τώρα γράφεις πως είχες εγγύηση για 2 χρόνια. Τελικά πότε αγόρασες το μηχάνημά σου (έτος) και για πόσο διάστημα είχες εγγύηση? Όπως και να έχει όμως, το applecare μπορείς να το αγοράσεις μέχρι και το τέλος του πρώτου χρόνου της εγγύησης. Μετά δεν γίνεται. Άλλο η εγγύηση της apple για 1 έτος κι άλλο η ευρωπαϊκή εγγύηση για 2 έτη. Κάπου μπερδεύεται το πράγμα κι εσύ με την σειρά σου δεν μας βοηθάς καθόλου να καταλάβουμε τί έχει συμβεί. Συνεπώς, η δική μου (και των υπολοίπων προφανώς) σκέψη είναι πως 'κάτι δεν έχει γίνει σωστά'.

Για μία ακόμη φορά λοιπόν, η λογική της Apple, είναι απλή. Με το που ανοικτεί το προϊόν, ενεργοποιείται αυτόματα η εγγύηση. Αν η εγγύηση είναι ήδη ενεργοιημένη, η πιο λογική εξήγηση είναι πως το προϊόν είχε ήδη ενεργοποιηθεί, συνεπώς κι ανοικτεί από την αρχική του συσκευασία. Αν έχει συμβεί αυτό, προφανώς κι επικοινωνείς με τον πωλητή. Συμπέρασμα: Ελέγχει κανείς άμεσα μετά την αγορά του προϊόντος την εγγύηση, είτε το έχει αγοράσει μέσω skroutz είτε μέσω επίσημου reseller.

Μάλλον επειδή αυτά τα μαγαζιά προμηθεύονται και τα πουλούν σε 3ους (δλδ στα δικά μας αρκετά μετά) ίσως το serial number να έχει κάποιο ultimatum ενεργοποίησης.

Βρε συ τί ultimatum ενεργοποίησης. Δεν είναι δυνατό αυτό που λες. Το public για παράδειγμα δεν υπάρχει περίπτωση ν' αλλάζει τα μηχανήματα ανά τακτά διαστήματα. Πόσοι να παίρνουν 2500Ε μηχάνημα το μήνα? Ένα mid 2015 παίζει να το έχουν στο κατάστημα από πέρσυ. Το τί συνέβη μ'εσένα δεν το γνωρίζω ούτε μπορώ να κάνω εικασίες, αλλά αφού το αντιλήφθηκες εγκαίρως, υποθέτω πως το αντικατέστησες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...