mgs4 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα!! Έχω ένα dell inspiron 15R (CPU: Intel Core i5 2.66 GHz, RAM: 4 GB, σκληρός 500 GB,λειτουργικό: Windows 7 home premium 64-bit) και ειχα φτασει πριν λιγες μερες περιπου να εχω 2 giga ελευθερο χωρο. Άρχισα λοιπόν να διαγράφω προγράμματα άχρηστα, να σβήνω τραγούδια και ταινίες (HD) και πλέον έχω φτάσει να έχω μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο 50 gb ελεύθερο... Το πρόβλημα είναι οτι συνεχιζει να σερνεται... Αργεί να ανοίξει φακέλους, στις ιστοσελίδες κολλάει, σε προγράμματα κ.α. Aκόμα και τώρα που γράφω εδώ μου πετάει κλεψύδρα... Δυστυχώς δεν παίζει να του κάνω φορμάτ γιατί όπως είπα έχω πολλά αρχεία μέσα +++ αρχεία σχολής (εργασίες και διπλωματική) σε διάφορους φακέλους και θέλω κάτι μέρες για να τα τακτοποιήσω... Έτρεξα το avast free antivirus και ενώ δεν βρήκε κάποιον ιό, εντόπισε προβλήματα στην απόδοση του συστήματος με εφαρμογές που τραβάνε μνήμη και πιάνουν χώρο και κάτι τέτοια... Δε με άφησε να προχωρήσω γιατί κλασσικά μου ζήταγε να κατεβάσω επι πληρωμή τα δικά τους προγράμματα για την επίλυση.... Μήπως παίζει κανα αλλο free προγραμμα/λυση να ψαχτω μπας και γλυτωσω το φορματ; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
billiboo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 για scan δοκιμασε το eset online scaner.δεν μπορεις να βαλεις ssd και να κρατησεις αυτον σαν εξωτερικο? 1
liverpoolman Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δοκιμασε το anti mailware...Κατι τετοι μου βρωμαει...https://www.malwarebytes.com/ 1
meletis_m Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα. - Έχεις κάνει έλεγχο τελευταία για την υγεία του σκληρού σου δίσκου? -Τρέξε το πρόγραμμα :Malwarebytes Anti-Malware να κάνει έλεγχο στόν υπολογιστή. - Από θέμα μνήμης Ram είσαι οριακά αφού έχεις και 64-bit έκδοση,έχεις κενό slot για επέκταση?
mgs4 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δεν νομίζω να είναι θέμα hardware και όχι δεν υπάρχει κενό slot για ram. Eπίσης δεν διαθέτω ssd. Kαι για το σκληρό δεν ξέρω πώς τον ελέγχω; Το λαπτοπ το εχω απο το 2011 πάντα μια χαρά έτρεχε. Το 2013 του έκανα φορματ, ήταν όλα οκ γενικά μέχρι πριν μερικούς μήνες που ξεκίνησαν τα προβλήματα. Θα τρεξω το mbam και θα σας πω! Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;
meletis_m Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δεν νομίζω να είναι θέμα hardware και όχι δεν υπάρχει κενό slot για ram. Eπίσης δεν διαθέτω ssd. Kαι για το σκληρό δεν ξέρω πώς τον ελέγχω; Το λαπτοπ το εχω απο το 2011 πάντα μια χαρά έτρεχε. Το 2013 του έκανα φορματ, ήταν όλα οκ γενικά μέχρι πριν μερικούς μήνες που ξεκίνησαν τα προβλήματα. Θα τρεξω το mbam και θα σας πω! Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Για να δείς την υγεία του σκληρού σου δίσκου , τρέξε το πρόγραμμα:Hard disk sentinel Όσο για το mbam , ενημέρωσε το πρώτα , μετά έλεγχο, και 1 Restart τον υπολογιστη 1
txcellas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 τρεξε το msconfig να απενεργοποιησεις τις εφαρμογες που τρεχουν οταν ανοιγει το pc και με το ccleaner προσωρινα αρχεια κλπ 2
mgs4 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν παίδες σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Έτρεξα αρχικά το mbam, αφού το ενημέρωσα, βρήκε περίπου 2000 malware και κατέφυγα σε safe mode για να τα διαγραψω οριστικά...... Μετά είδα και το msconfig στο startup κάτι απίθανα προγράμματα που είχα διαγράψει πριν κάτι αιώνες να τρέχουνε και τα απενεργοποίησα. Έτρεξα και το HD sentinel για να δούμε τι παίζει και με το δίσκο. Στις επιδόσεις έβγαλε 100% (άριστη) αλλά η υγεία ήταν απλά καλή (γύρω στο 55%). Στο σχόλια έγραφε ότι βρήκε 14 κατεστραμμένους τομείς στην επιφάνεια αλλά δεν συνίσταται ακόμα η αλλαγή του εφόσον η υγεία δεν πέσει κι άλλο. ορίστε τα αποτελέσματα της νεκροψίας: Υπάρχουν 14 κατεστραμμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων μετακινήθηκαν σε εφεδρική περιοχή.Ο δίσκος βρήκε 9 κατεστραμμένους τομείς κατά τον αυτοέλεγχο.Υπάρχουν 9 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Μπορούν να επαναπροσδιοριστούν οποιαδήποτε στιγμή στη μετέπειτα χρήση του δίσκου.9219 σφάλματα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς δεδομένων.Σε αυτό το σημείο, η εγγύηση αντικατάστασης του δίσκου δεν είναι ακόμη δυνατή, μόνον εφόσον η υγεία μειώνεται περαιτέρω.Σε περίπτωση ξαφνικής κατάρρευσης του συστήματος, επανεκκίνηση, μπλε οθόνη-από-θάνατο, απροσπέλαστα αρχεία/φάκελοικλπ, συνιστάται να επαληθεύσετε τα δεδομένα και τα καλώδια τροφοδοσίας, συνδέσεις - και, αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε διαφορετικά καλώδια για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.Περισσότερες πληροφορίες: http://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_communication_error.phpΠροτείνετε να ερευνάτε το αρχείο καταγραφής του δίσκου τακτικά. Όλα τα νέα προβλήματα που βρίσκονται θα καταγράφονται εκεί.Προτείνεται να παρακολουθείτε συνεχώς την κατάσταση του σκληρού δίσκου. Μπορώ να πω ότι η κατάσταση τώρα δεν έγινε σουπερ αλλά σίγουρα έχει στρώσει αρκετά.... Δοκίμασα ένα γρήγορο τεστάρισμα με άνοιγμα πολλών παραθύρων firefox και προγραμμάτων ναι μεν άργησε ελαφρώς αλλά δεν είχε αυτά τα εκνευριστικά κολλήμματα που δεν κινειται καν το ποντικι, που πριν τα εκανε με το ανοιγμα μονο ενος προγραμματος...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Κράτα αντίγραφα σε άλλο μέσο άμεσα, γιατί τώρα μπορεί να δείχνει 55% και αύριο πχ 10% (υπερβολή, αλλά με τους σκληρούς δίσκους ποτέ δεν ξέρεις).
anonymous-root Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Backup οπωσδήποτε και ξεκινα να κοιτάς για αγορά δίσκου (αν σε παίρνει οικονομικά ssd, θα δεις βελτίωση στην ταχύτητα).
thepoint Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Πόσα 2000 malware backup στα δεδομένα σου και βουρ για επανεγκατάσταση του λειτουργικού. μη το σκέφτεσαι στιγμή βρες ένα τρίωρο και πάλι καινούργιος. Από περιέργεια τρέξε το http://www.bleepingcomputer.com/download/junkware-removal-tool/ και μετά το http://www.surfright.nl/en/hitmanpro είναι και τα δυο τους γρήγορα. Και γράψε τι αποτελέσματα πήρες όπως έγραψα από απλή περιέργεια.
micos000 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Με 14 κατεστραμμένους τομείς στον δίσκο παίζεις κορώνα-γράμματα τα δεδομένα και τα αρχεία σου. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, πάρε backup και ετοιμάσου για αλλαγή δίσκου. Όσο το καθυστερείς τόσο ποιο πολύ θα το μετανιώσεις στο τέλος. Έχω δει λάπτοπ φοιτητή που ήταν στην πτυχιακή και ο δίσκος ήταν σε χαμηλή υγεία σαν το δικό σου. Το τρέναρε να τελειώσει την πτυχιακή, που παρεμπιπτόντως δεν κρατούσε αλλού backup, και του χτύπησε πριν λίγες μέρες πριν την παραδώσει και έχασε τη διορία και την ξανάκανε από την αρχή.
mgs4 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Eίπαμε ρε μαν.Nα μην κρατάς back up διπλωματικής για τη σχολή πουθενά είναι σα να έχεις τάσεις αυτοκτονίας, όχι μόνο για σε περίπτωση βλάβης δίσκου αλλά οτιδήποτε... Ένα ποτήρι νερό να πέσει στο λάπτοπ πιθανόν να γίνει η ζημειά ή μια διακοπή ρεύματος ποτέ δεν ξέρεις γιατι εχει ενα θεματακι η μπαταρια μου... Το είχα πάθει παλιά με νερό. ευτυχώς έκαψα μόνο μητρική + τροφοδοσία και ήμουν τυχερός κ μου τα άλλαξαν κ δεν είχα αρχεία μεσα και τετοια γιατι ημουν εγγυηση ακομα... Εννοείται αυτά τα αρχεία τα έχω σε στικάκι + email. Τώρα για τις ταινίες και τα mp3 μιλάμε για 250 giga περίπου, τι να πω δεν θελω να τα χασω αλλα δεν θα πεθανω κιολας. Δεν παίζει κι αλλού χώρος θα δω μήπως προβώ σε αγορά εξωτερικού δίσκου ή κάνα ssd αλλα απο τον επομενο μηνα...
mgs4 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 UPDATE τελικά το πρόβλημα συνέχισε να με ταλαιπωρεί ενώ ο δίσκος έφτασε πλέον και 30% στο health. Ξεκίνησα από χθες το back up αρχείων... Στη συνέχεια του έκανα φορμάτ μπας και δω ασπρη μερα... Είδα και πάλι ότι ήταν σχεδόν μια απο τα ίδια με τόσο άδειο χώρο κιόλας σερνότανε... Έτσι λοιπόν σήμερα τον αντικατέστησα με άλλον sata 2.5" της wd. Στο sentinel αυτός τώρα δείχνει 100% με τέλεια κατάσταση.... Αρκετά εύκολη διαδικασία η αλλαγη του δίσκου παίδες σχεδόν παιχνιδάκι (ας είναι καλά το yt) και τώρα απέκτησα αυτοπεποίθηση και πιστεύω μπορώ να αλλάξω πολλά μόνος μου στο λάπτοπ αν οτιδήποτε... Σύντομα θα ήθελα να ανενεωσω και τη μνήμη μου (έχω 4gb ram) αν και αυτή αλλάζει πανεύκολα ξεβιδώνοντας μια βίδα στο κάτω μέρος του λαπτοπ... Να ρωτήσω απ οτι είδα το n5010 δέχεται μέχρι 8GB... Τώρα έχω 2χ2 GB RAM. Οπότε αν προσθέσω ακόμα μια 4GB και βγάλω τη μία δυάρα, με 6Gb πιστεύω θα είναι ακόμα καλύτερα έτσι; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;
micos000 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Για τις μνήμες καλό είναι να το πας σε όμοια ζευγάρια, δηλαδή 2χ4gb και να μην τα μπλέκεις με ανόμοια ντιμάκια. Σίγουρα τα 6gb είναι καλύτερα (από άποψη όγκου) από τα 4gb αλλά εδώ επέρχεται και ο παράγοντας ταχύτητα. Οι ddr μνήμες, όταν είναι σε ζευγάρια, διπλασιάζουν το badwidth τους, δηλαδή οι 800άρες γίνονται 1600άρες ενώ αν δεν είναι ζευγάρι χρονίζονται στην ονομαστική ταχύτητα του ποιο αργού dimm. Εξ άλλου, οι τιμές από τις μνήμες είναι πλέον πολύ χαμηλά για να κολλήσεις στα 15-20€ παραπάνω και να πάρεις δύο 4άρια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα