Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Υπάρχουν  δυο laptop παλιά που θέλω να τα βοηθήσω λιγάκι να πάρουν τα πάνω τους και άρχισα βάζοντας τους ssd. Τώρα λέω να τους προσθέσω λίγη μνήμη αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς μνήμη έχουν-παίρνουν ώστε να βρω κανένα μεταχειρισμένο ή καινούριο dimm να τους προσθέσω.

RAM1 post-228700-0-23494700-1477226995_thumb.jpg

(*Υπάρχει και δεύτερο dimm-slot και αλλά δεν φαίνεται στην φωτογραφία)

RAM2 post-228700-0-86089300-1477227012_thumb.jpg

• Είναι ο ίδιος τύπος και στα 2 laptop?
  • Είναι DDR1 ή DDR2?
  • Πόσα Hz είναι?

Τι πρέπει να ψάξω να βρω για το καθένα ώστε να είναι πλήρως συμβατές και λειτουργικές με αυτές που έχουν ήδη?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Η πρώτη είναι DDR2, 533 MHz, με χρονισμούς 4-4-4-12. 

Για τη δεύτερη, βγάλτη, και βγάλε φωτό το αυτοκολλητάκι από την κάτω μεριά της.

• Like 1
Δημοσ.

Ή βάλε το cpu-z και δες τα χαρακτηριστικά τους στη καρτέλα SDP, αν έχεις βάλει os.

Δημοσ.

Ανάλογα με τις ανάγκες σου θα έλεγα στον πρώτο υπολογιστή που έχει τις πιο αργές μνήμες να βάλεις το dimm # 2 ώστε να τον πας σύνολο στα 2 gb.. Λογικά θα δουλεψει κανονικά..

Και στον αλλο βρες κατι σε μεταχειρισμένο....Μπορείς ισως να πάρεις 4 gb  και από  ebay σε χαμηλή τιμή, αν ο πωλητης ειναι εμπιστος..

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, νομίζω ότι η συμβουλή του baskon είναι η καλύτερη και αυτό μάλλον θα κάνω.

Ξέρετε κάποιον αξιόπιστο πωλητή από ebay για να αγοράσω?

Επίσης ποια θα ήταν μια λογική τιμή για 2x2Gb DDR2 γιατί εδώ στις αγγελίες μερικοί ζητάνε ότι τους φανεί!!!

Δημοσ.

Γιατί ebay?

http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f2-5300phu1-1gbsa-1gb-so-dimm-ddr2-667mhz-cl5-p-PER.550736

http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f2-5300phu1-1gbsa-1gb-so-dimm-ddr2-667mhz-cl5-p-PER.550736

Μπορείς να πας και σε 4 αλλά θα σου πάει 40-45 ευρω. Καινούργια πάντα.

Τα πάντα υπάρχουν απλά και το eshop που έκανα link είναι τσιμπημένο.

Και 800mhz μνήμες να βρεις, θα δουλέψουν απλά θα στις ρίξει στα 533 η 667 MHz αναλόγως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...