Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Λόγω υποχρεώσεων και του γεγονότος ότι πλέον είναι κλειστά τα ΕΛΤΑ στην περιοχή μου τα απογεύματα και τα Σάββατα, δεν μπορώ να παραλάβω ο ίδιος το συστημένο.

Δίνοντας την ταυτότητα μου σε συγγενή και υπογράφοντας το ειδοποιητήριο θα του το δώσουν ή θέλει κάποια εξουσιοδότηση σε ΚΕΠ- αστυνομία;

Ευχαριστώ insomniacs.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δώσε το σε κάποιον της ηλικίας σου - για την μικρή πιθανότητα του να ασχοληθούν με την ταυτότητα - και δεν θα έχει πρόβλημα να το πάρει.

Δημοσ.

Δώσε το σε κάποιον της ηλικίας σου - για την μικρή πιθανότητα του να ασχοληθούν με την ταυτότητα - και δεν θα έχει πρόβλημα να το πάρει.

Το έχεις κάνει με επιτυχία;

Είναι λίγο μ**κια όμως να κόψει μούτρα και να μην το δώσει,

απλά ρωτάω ποιος είναι ο απλός και νόμιμος τρόπος.

Δεν έχω θέμα να παώ πχ 5 λεπτά σε ΚΕΚ και να κάνω εξουσιοδότηση.

Δημοσ.

Νομίζω είναι θέμα καταστήματος. Στο δικό μου πχ θέλει αυτά που λες, τις δύο ταυτότητες και την ειδοποίηση με την υπογραφή του παραλήπτη. Το καλύτερο είναι να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Λόγω υποχρεώσεων και του γεγονότος ότι πλέον είναι κλειστά τα ΕΛΤΑ στην περιοχή μου τα απογεύματα και τα Σάββατα, δεν μπορώ να παραλάβω ο ίδιος το συστημένο.

Δίνοντας την ταυτότητα μου σε συγγενή και υπογράφοντας το ειδοποιητήριο θα του το δώσουν ή θέλει κάποια εξουσιοδότηση σε ΚΕΠ- αστυνομία;

Ευχαριστώ insomniacs.

Κανονικά θέλει εξουδιοδότηση. 

Μάλιστα στο παρελθόν μου είχαν γκρινιάξει  σε ένα περιστατικό που είχα κάνει μια "γενική" εξουσιοδότηση. Θέλουν λένε εξουσιοδότηση που να αναφέρεται στη συγκεκριμένη αποστολή .. πχ να λέει "εξουσιοδοτώ τον τάδε να παραλαβει τον ταχυδρομίκο φάκελο/δέμα που μου εστάλει από τον δείνα" (και να είναι "μιάς χρήσεως").

Αν είναι χαλαροί ΙΣΩΣ στο δώσουν.

Δημοσ.

Την ταυτότητα την ζητάνε 100% ... το αν προσέχουν τη φωτογραφία .. άγνωστο.

Ωραία θα πάω ΚΕΠ να εξουσιοδοτήσω φίλο να παραλάβει το συγκεκριμένο συστημένο με αριθμό πχ LJ44444444DE

Αν δε σου κάνει κόπο είναι το σίγουρο.

Αν έχεις και αριθμό ακόμη καλύτερα αν και δεν μου είχε χρειαστεί.

Είχα παραλάβει για την αδελφή μου τα βιβλία από το ΕΑΠ με την εξουσιοδότηση να λέει απλά "εξουσιοδοτώ τον Χ να παραλάβει το δέμα που μου εστάλει από το ΕΑΠ".

ΥΓ:

Την εξουσιοδότητση νομίζω την κρατάνε (γι' αυτό και πρέπει να είναι για τη συγκεκριμένη αποστολή).

Δημοσ.

Το έχεις κάνει με επιτυχία;

Ναι.

Είναι λίγο μ**κια όμως να κόψει μούτρα και να μην το δώσει,

απλά ρωτάω ποιος είναι ο απλός και νόμιμος τρόπος.

Το χειρότερο που θα συμβεί είναι να μην στο δώσει ή να κάνει μούτρα.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν πρέπει να σε νοιάζει.

Επίσης νομίζω ότι ο νόμιμος τρόπος είναι να σου φέρνουν τα γράμματα στο σπίτι αφού έχουν πληρωθεί και χαρτάκι μόνο αν δεν σε βρουν (δεν ξέρω αν δεν σε βρήκαν εσένα) αλλά τα ΕΛΤΑ ακολουθούν τη δική τους γύφτικη πολιτική, οπότε μισή ντροπή δική τους.

Την ταυτότητα την ζητάνε 100% ... το αν προσέχουν τη φωτογραφία .. άγνωστο.

Ναι, αυτό εννοώ και εγώ. Ο γνωστός του OP θα δώσει την ταυτότητά του.

Δημοσ.

Εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής δίνω αν δεν μπορώ να ειμαι ο ίδιος.

Γενικό κάνε το :

εξουσιοδοτω τον τάδε να παραλάβει το φάκελο/ συστημενο από την υπηρεσία σας.

Αν δέχεσαι συχνά συστημενα βγαλε κάμποσες εξουσιοδοτήσεις για να μην πας κεπ κάθε φορά. Νομίζω κάθε εξουσιοδότηση διαρκεί γύρω στο εξάμηνο. Προσωπικά μέχρι τρίμηνο το αφήνω.

Δημοσ.

Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο να απαιτούν την ταυτότητα του εξουσιοδοτούντος και όχι επικυρωμένο αντίγραφο αυτής; Δηλαδή ο άλλος θα κυκλοφορεί χωρίς ταυτότητα για το χατήρι των ΕΛΤΑ;

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο να απαιτούν την ταυτότητα του εξουσιοδοτούντος και όχι επικυρωμένο αντίγραφο αυτής; Δηλαδή ο άλλος θα κυκλοφορεί χωρίς ταυτότητα για το χατήρι των ΕΛΤΑ;

Νομιζω φωτοτυπια ταυτοτητας δεν επικυρωνεται .

• Like 1
Δημοσ.

Έστω. Εξουσιοδότηση απ' το ΚΕΠ δε τους αρκεί; Όπως και να 'χει το να ζητάνε να κρατάς την ταυτότητα του άλλου είναι λάθος. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...