torq Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 έχω ένα compaq mini 110. απλά το έχω αναβαθμίσει σε 2GB RAM κι έβαλα έναν SSD, αυτή τη στιγμή έχει WinXP. θα του βάλω win7 ή 10. έτσι σκέφτομαι δηλαδή. δε ξέρω αν είναι καλή ιδέα. τι προτείνετε; θα την παλέψει με 10 ή θα έχω τίποτα θεματάκια με πχ κάρτα γραφικών; έχω δουλέψει σε παρόμοιο μηχάνημα αλλά με 1GB RAM και μηχανικό δισκο. με win 7. το μηχάνημα έκανε για απλά πράγματα μόνο. αν το ζόριζα λίγο αργούσε. οπότε, θεωρητικά πιστεύω αν βάλω στο δικό μου 7, θα πηγαίνει αρκετά καλύτερα. για τελείως απλή χρήση το θέλω. μήπως όμως θα είναι καλύτερα με τα 10; τι προτείνετε; Δε θέλω linux. θα μου πάρει χρόνο να δοκιμάσω και τα 2 λειτουργικά, γι αυτό ρωτάω εδώ.
dancer_69 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Έχω κι εγώ ένα τέτοιο με 1GB ram όμως. Έχω δοκιμάσει XP, 7, 8, 8.1, 10. Τα πιο αργά ήταν τα 7. Τα 8 και 8.1 ήταν τα πιο γρήγορα απ' όσο θυμάμαι. Τα 10 λίγο πιο αργά. Τα 10 επίσης είχαν πρόβλημα με τον οδηγό για το touchpad. Δεν ξέρω αν τελικά διορθώθηκε αλλά στις preview εκδόσεις και στην πρώτη σταθερή τουλάχιστον υπήρχε το πρόβλημα.
torq Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 8 δε βάζω. είναι άθλια. δε τα μπορώ. καλύτερα να μείνω με XP. στα XP πάει μια χαρά. θα βοηθάει ο SSD φαντάζομαι και τα 2GB RAM. αλλά ήθελα να πάω σε κάτι νεότερο. από τα 7 έχω εμπειρία όπως είπα σε παρόμοιο μηχάνημα με χειρότερα specs. υποθέτω αν τα βάλω στο δικό μου θα είναι ικανοποιητικά. με τα 10 φοβάμαι θέματα μη υποστήριξης, κυρίως στα γραφικά. μη μετακινώ κανένα παράθυρο στα windows και πηγαίνει κυματιστά. την είχα πάθει έτσι επί εποχής win98 - XP με μια πανάρχαια κάρτα γραφικών. μου φαίνεται θα βάλω 7 και 10 να το δοκιμάσω,
dancer_69 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Επειδή τα 10 είναι πιο λίγο πιο γρήγορα, ξεκίνα από αυτά μήπως και γλυτώσεις διπλό κόπο. Εγώ πάντως δε χρησιμοποιώ κανένα από αυτά. Έχω τα 7 τα starter εγκατεστημένα για να βρίσκονται, αλλά χρησιμοποιώ linux. Είχα το jolycloud αρχικά για αρκετά χρόνια γιατί ήταν και ελαφρύ και προσαρμοσμένο για netboot. Το χαλάσανε κάποια στιγμή όμως και τα τελευταία χρόνια βάζω ή arch ή xubuntu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα