Προς το περιεχόμενο

boot και linux mint

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει καποιος οδηγος στο φορουμ να κανω ενα dvd bootable να περασω linux σε ενα παλιο netbook?

Προσπαθησα με το rufus και στο youtube εχει πολλα βιντεο που δειχνουν αλλα ντι αλλων.

Δημοσ.

Απλά κατεβάζεις την διανομή που θες και καις το iso σε κάποιο dvd με κάποιο πρόγραμμα.

Προτείνω το ImgBurn που είναι και δωρεάν.

Δημοσ.

δεν χρησιμοποιω καποιο προγραμμα οπως το rufus για να το κανει το dvd bootable?

ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας!

Δημοσ.

το καταφερα, τωρα κανω εγκατασταση. παλιοτερα μου ειχε δημιουργησει 2 partision. 1 με windows και ενα με linux. θα δω στη συνεχεια καποια επιλογη σχετικα με αυτο;

Δημοσ.

Ναι. Αν θες μπορείς να ανεβάζεις και φωτογραφίες ώστε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Αν δεν διαλέξεις κάποια λάθος επιλογή ώστε να τα σβήσει όλα τότε ναι θα δημιουργήσει πάλι 2 partition.

Δημοσ.

ευχαριστω. 

μπαινοντας πατησα το start linux mint (η πρωτη επιλογη, οι αλλες ελεγαν για ελεγχο μνημης κλπ) 

Μετα απο φορτωμα μπηκα επιφανεια εργασιας και πατησα install linux mint (ενω παραληλλα εχω συνδεδεμενο το dvd player) 

Μετα μου εβγαλε

please remove installation media and close the tray (if any) then press enter και μετα απο επανακκινηση windows.....

[/img]

Δημοσ.

Έκανες κανονικά την εγκατάσταση;

Εννοώ αφού πάτησες το install linux mint ακολούθησες κάποιες οδηγίες για την εγκατάσταση ή όχι;

Δημοσ.

Ξεκίνησα μόλις.

Aρχικα με πεταξε και τωρα κανω κανονικα.

Εφτασα σε ενα σημειο που εχει 3 παραμετρους και την πρωτη σχετικα με το μεγεθος του δισκου δεν το πιανω. Θελει 8,3gb και εμενα ο δισκος μου ειναι 7...

Εδώ κόλλαω..

post-218027-0-70565400-1477168000_thumb.jpg

Δημοσ.

Ποιο netbook έχεις; Υπάρχουν περασμένα Windows παράλληλα;

Τα Linux χρειάζονται πολύ λιγότερη μνήμη, και επεξεργαστική ισχύ (με την κατάλληλη διανομή), απο τα Windows, αλλά 8gb χώρο στον σκληρό δίσκο χρειάζονται έστω και για τις lightweight διανομές.

Δημοσ.

7-8 GB θεωρούνται πολύ λίγα για τα μοντέρνα standards για οποιοδήποτε λειτουργικό, εκτός κι αν τρέχεις τίποτα του στυλ Tiny Core ή Damn Small Linux ή... Windows 98. Προτείνω αύξηση του αποθηκευτικού χώρου στα 20 GB και ακόμα καλύτερα αν μπορείς στα 30 GB.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...