kgot Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 i) Το ποσό που διαθέτουμε: Περίπου 800 ευρώ για πύργο. Η τιμή μπορεί να ανέβει ελάχιστα. ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) Δεν δίνω προτεραιότητα σε παιχνίδια, αν και παίζω περιστασιακά. Δεν με ενδιαφέρει η πολύ καλή απόδοση στα γραφικά σε αυτά. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: IDEs, application/web servers, VMs/containers, διάφορα dev tools. Η βασική του χρήση είναι προγραμματισμός/development. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Θέλω οθόνη και είναι εκτός ποσού. Λέω να διαθέσω ένα budget 250-350 ευρώ για οθόνη ή μέχρι 450 για 1440. Σκεφτόμουν να πάω σε 1440 αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Έβλεπα αρχικά για την Dell UltraSharp U2715H αλλά τα γενικά παράπονα για έντονο light bleeding/ips glowing με έχουν αποτρέψει. Επίσης μάλλον θα γίνει dual monitor σύστημα με την Samsung SyncMaster 225BW που έχω από το παλιό γιατί χρειάζομαι αρκετή επιφάνεια εργασίας για το workflow μου (ide, browser, πολλαπλά command line). Θα με ενδιέφεραν προτάσεις για 24-25 ίντσες (27 για 1440). Αν πάω τελικά σε 1440, τι budget κοιτάω για κάρτα γραφικών; v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα προτιμούσα από ένα κατάστημα της Θεσσαλονίκης. Κυρίως γιατί βαριέμαι να το συναρμολογήσω μόνος μου. Οθόνη – κάρτα γραφικών μπορούν να αγοραστούν και από άλλα καταστήματα. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι. Θα έχω dual boot Ubuntu – Windows 7. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Πιθανόν. Όχι sli/crossfire. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Όχι. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι. xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: SSD 850 evo 250 GB και λοιπά hard drives Έχω σχεδόν καταλήξει στα παρακάτω: casehttp://www.e-shop.gr/case-phanteks-eclipse-p400-anthracite-window-p-PER.816418 psu http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-w0393re-berlin-630w-atx23-p-PER.525220 cpu http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-6500-320ghz-lga1151-box-p-PER.558499 ram http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx421c13sbk2-16-16gb-2x8gb-ddr4-2133mhz-cl13-xmp-hyperx-savage-black-dual-kit-p-PER.557739 Δεν έχω αποφασίσει για mobo/gpu. Προτίμηση σε Asus/Asrock για mobo και nVidia για gpu.Αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για M.2? Δέχομαι γνώμες και για τα παραπάνω κομμάτια.
SpirosZ68 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Για την χρηση που θες να κανεις η οθονη ειναι το σημαντικοτερο ολων.Κατα τη γνωμη μου η διαφορα της 27" 1440p με τις αλλες ειναι χαοτικη στην περιπτωση σου.Θυσιαζω ανα πασα ωρα και στιγμη λιγο Light Bleeding και λιγο IPS Glow για την μεγαλυτερη επιφανεια εργασιας, τα πολυ καλυτερα χρωματα, το καλιμπραρισμα απο το εργοστασιο, τις γωνιες θεασης την ποιοτητα κατασκευης και τις ευκολιες στην ρυθμιση υψους/γωνιας.Η γνωμη μου ειναι να πας στην Dell που αναφερες η στο επομενο Site: μοντελο που εχει λιγο λεπτοτερο bezel που βοηθαει οταν χρησημοποιεις δυο οθονες (δεν βοηθαει στο Light bleeding αλλα πραγματικα ποτε δεν με ενοχλησε σε πραγματικες συνθηκες (φανταζομαι θα ενοχλει σε συνθηκες συσκοτισης και με ανεβασμενο το brightness αλλα αυτο το σεναριο μονο σε gaming μπορω να το φανταστω). H U2717D εχει PLS panel της Samsung αντι για IPS της LG αλλα συμφωνα με τα review στην πραξη ειναι πολυ παρομοια σε αποδοση. Οσον αφορα τα πραγματα που εχεις επιλεξει το κουτι ειναι πολυ καλο, σε τροφοδοτικο θα προτιμουσα αυτο http://www.e-shop.gr/psu-xfx-ts-series-550w-p-PER.640669 (5χρονια εγγυηση, Seasonic απο μεσα)Επεξεργαστης VFM καλη επιλογη, μνημη εκτος λιστας συμβατοτητας στις περισσοτερες middle class μητρικες Mε οθονη 1440p οπως καταλαβαινεις αυξανονται οι απαιτησεις σε καρτα γραφικων και εκει που με μια 1080p αν δεν εχεις απαιτησεις καλυπτεσαι και με μια καρτα των 130ευρω με την 1440p οθονη αν θες να παιζεις παιχνιδια πρεπει να πας σε καρτα γραφικων απο 250ευρω και πανω. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2016 από SpirosZ68 1
jeandoumpier Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Από e-shop : και η κάρτα γραφικών εδώ : http://www.techstores.gr/palit-gtx1060-3gb-dual.html Σύνολο 580+230= περίπου 810€ ο πύργος. Τροφοδοτικό είναι εξαιρετικό και αυτό που σου πρότεινε ο Σπύρος (ίσως και καλύτερο από το cm,αλλά προτίμησα semi-modular για να κουμαντάρεις καλύτερα τα καλώδια-άλλωστε και αυτό δίνει 5 χρόνια εγγύηση όπως και το xfx). Μητρική έβαλα μια και με υποδοχή m.2 μιας και την είχες στο νου σου.Τα υπόλοιπα πάνω-κάτω είναι όπως τα είχες επιλέξει. Κάρτα γραφικών θα σου έβαζα την 470, αλλά αφού ήθελες nvidia και υπήρχε οικονομικό περιθώριο, επέλεξα την gtx 1060 των 3gb.Αυτά.
Kostas.karras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 τροφοδοτικο σιγουρα αυτο που το εχει και σε καλη τιμη το eshop http://www.e-shop.gr/psu-super-flower-platinum-king-80-plus-platinum-550w-p-PER.817410
kgot Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας. @SpirosZ68 Ακριβώς, η οθόνη είναι το σημαντικότερο για την περίπτωση χρήσης μου γι' αυτό το ψάχνω και περισσότερο και εξετάζω και 1440 λύσεις. Έχω ακόμη τις επιφυλάξεις μου για τα 1440 γιατί διαβάζω και βλέπω παραδείγματα με χοντρά προβλήματα glowing/blb και αβέρτα επιστροφές κομματιών. Κάποτε είχα ένα θέμα στην τωρινή οθόνη όπου για κάποιο χρονικό διάστημα λίγων μηνών παρουσίαζε μια διαφορά στην φωτεινότητα και ενώ δεν ήταν πολύ ευδιάκριτο, ενοχλούσε στο μάτι. Το σενάριο με το φαινόμενο χαμηλό φωτισμό φαντάζομαι μπορεί να είναι και διακριτό όταν μπει μια ταινία με μαύρα πλαίσια κτλ... που είναι μια συνηθισμένη περίπτωση χρήσης. Θα έχω υπόψιν και το μοντέλο που πρότεινες αν και βγαίνει κάπως παραπάνω από το budget που είχα στο μυαλό μου, αλλά ίσως σκεφτώ να δώσω κάτι παραπάνω αν όντως κρίνω ότι αξίζει. Νομίζω ότι πρέπει να μπω στη διαδικασία να γυρίσω σε μαγαζιά και να συγκρίνω οπτικά διάφορα monitors για να καταλήξω. Για τις μνήμες, πράγματι δεν είχα το νου μου στη συμβατότητα όταν έκανα τη λίστα, ευχαριστώ που το επισήμανες. Σχετικά με το τροφοδοτικό το είχα δει, αλλά διάβασα για περιπτώσεις με προβλήματα και δεν το επέλεξα εξαρχής μιας και την έχω πατήσει στο παρελθόν. Βέβαια μάλλον το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο, οπότε 2 παραπάνω χρόνια εγγύηση σε σχέση με τα άλλα και το γεγονός ότι το προτείνεται με ψήνει να βάλω αυτό. Θα εξετάσω και την πρόταση του @Kostas.karras. @jeandoumpier Νομίζω ότι η συγκεκριμένη μητρική δεν κάνει γιατί βλέπω ότι λέει DDR3. Λέω να εγκαταλείψω την προοπτική του M.2 γιατί βλέπω ότι ανεβαίνει γύρω στο +50αρικο το κόστος. Από ότι κατάλαβα, αν τελικά πάω σε 1440 monitor, θα χρειαστώ ως minimum μια 1060 οπότε και θα τσιμπήσω την κάρτα που πρότεινες.
Kostas.karras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Θα εξετάσω και την πρόταση του @Kostas.karras. Με 5 χρόνια εγγύηση, με την καλή ποιότητα του και PLATINUM δεν νομίζω ότι έχεις πολλά να εξετάσεις..
jeandoumpier Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Η μητρικη που σου πρότεινα είναι ddr4,κανονικοτατα.Με m.2 υποδοχή. Αν δεν θες m.2, δες αυτή τη μητρική http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b150m-hdv-retail-p-PER.528883
kgot Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Η μητρικη που σου πρότεινα είναι ddr4,κανονικοτατα.Με m.2 υποδοχή. Αν δεν θες m.2, δες αυτή τη μητρική http://www.e-shop.gr...il-p-PER.528883 Συγγνώμη δίκιο έχεις, την μπέρδεψα με κάποια άλλη. Θα τσιμπήσω μια από τις 2.
jeandoumpier Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Συγγνώμη δίκιο έχεις, την μπέρδεψα με κάποια άλλη. Θα τσιμπήσω μια από τις 2. Τροφοδοτικό αν δεν θέλεις το coolermaster δες είτε αυτό που σου πρότεινε ο Kostas.karras, είτε αυτό το οποίο μπορεί να μην είναι semi-modular σαν το coolermaster, αλλά είναι καλό και έχει επίσης 5 χρόνια εγγύηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα