Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μια βοήθεια θα ήθελα.

Έχω 9 dvd από γάμους και βαφτίσια (μεγάλο το σόι, τί να κάνουμε :D ), φτιαγμένα από διάφορους φωτογράφους και τα οποία έχω ήδη μετατρέψει σε iso.

Θέλω να τα φτιάξω 9 βίντεο που θα μπούν σε ένα usb stick και θα αναπαράγωνται σε μικρή tv από γηραιό άτομο.

Δεν με ενδιαφέρει η hi definition  ποιότητα, απλώς να βλέπωνται.

Έχω κολλήσει και δεν ξέρω ποιό πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω και ποιές είναι οι καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις.

Δοκίμασα με το FormatFactory αλλά η ποιότητα που βγαίνει είναι ψιλοχάλια και επίσης σε μερικά από αυτά είτε κολλάει, είτε μπερδεύεται και δημιουργεί video μόνο με το μενού του dvd και όχι την ταινία. 

Καμμιά πρόταση ;;;

Ευχαριστώ. :)

(τα έκανα πρώτα iso επειδή ήταν ήδη ταλαιπωρημένα τα δισκάκια και δυσκολευόταν να τα διαβάσει το drive)

Δημοσ.

Καλά έκανες και τα πέρασες σε iso γιατί τα dvd δεν είναι και τόσο εμπιστοσύνης.

Θέλω να τα φτιάξω 9 βίντεο που θα μπούν σε ένα usb stick και θα αναπαράγωνται σε μικρή tv από γηραιό άτομο.

Κι εγώ θα ήθελα να ξέρω αν με αυτό εννοείς ότι θέλεις να έχει και μενού και που θα γίνει η αναπαραγωγή (dvd, mpeg4 αποκωδικοποιήτης, απευθείας σε usb στην τηλεόραση;

Το freemake κάνει καλή μετατροπή. Απλά, όταν πατήσεις σε mp4 να επιλέξεις διπλό πέρασμα (κάτω από τον φάκελο προορισμού θα λέει 1-pass κωδικοποίηση, το πατάς και το αλλάζεις) γιατί με το μονό πέρασμα δε βγαίνει καλή ποιότητα. Αυτό πιστεύω ότι και στο ff το πρόβλημα με την κακή ποιότητα να έγκειται στο ότι το άφησες στο single pass.

Αν η συσκευή αναπαραγωγής υποστηρίζει iso μπορείς να τα μεταφέρεις αυτούσια ή αν υποστηρίζει αναπαραγωγή dvd από φάκελο μπορείς να βάλεις τον video_ts φάκελο στο usb και να αναπαράγει το dvd κανονικά και με μενού.

Τέλος, θα μπορούσες να κάνεις ότι είπα και στον arrows στο άλλο ποστ για να πάρεις αυτούσια τα mpg αρχεία χωρίς καμία μετατροπή (και πάρα πολύ γρήγορα σε σχέση με την μετατροπή σε άλλο format). Μετά τα πετάς στο usb και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τα αρχεία θα αναπαραχθούν σε μια φθηνιάρικη πολύ μικρή TV 19" που έχει usb θύρα ή σε μια μεγαλύτερη παλιά TV που δουλεύει μόνο με αποκωδικοποιητή αλλά ούτε τις μάρκες έχω υπόψιν τώρα ούτε τί αρχεία αναπαράγουν. :(

Η σκέψη είναι να τα φορτώσω σε ένα 32ρι usb που μάλλον και θα μείνει μόνιμα επάνω σε κάποια από τις 2 παραπάνω συσκευές.

Η τέλεια ποιότητα δεν είναι τόσο πολύ το ζητούμενο καθώς θα τα παρακολουθούν άτομα μεγάλης ηλικίας.

Όντως κάπου είδα στο FormatFactory αριθμό περασμάτων και είχε τιμή 1 αν θυμάμαι καλά. Θα δοκιμάσω με 2 αλλά γενικά δεν με βολεύει καθώς σε 2 iso μου έβγαλε πρόβλημα με την έννοια ότι έφτιαξε βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων χωρίς λόγο.

Προχθές που ανέβασα το thread δεν έκατσα με σταυρωμένα χέρια πάντως και κατέβασα το AutoGK όπου με αυτό γίνεται η δουλειά σιγά σιγά προς το παρόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...