Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να κατσω και να οργανωσω τις φωτογραφιες που εχω συγκεντρωσει τα τελευταια χρονια (κατεβασμενες απο ιντερνετ, οχι επαγγελματικες-προσωπικες και τραβηγμενες απο καμερα). Ειναι κατι που θα μου παρει πολυ χρονο, αναρωτιεμαι μηπως να τις εσβηνα τελειως αλλα αν μπορεσω να κανω αυτο που θελω ισως κατσω να ασχοληθω.

-Σε πρωτη φαση θελω να αποθηκευσω στα metadata τα original filenames για να τις μετονομασω με καποιο naming scheme δικο μου που θα με βοηθαει να τις βρισκω αν απ ασα στιγμη.

Δεν εχω κατσει να το διαβασω αναλυτικα αλλα κατι βλεπω γινεται εδω

How to automatically write your image filename into the Title / Document Title field of IPTC

-Naming Scheme. Προσπαθω να καταληξω στο ιδανικο ονομα που θα με εξυπηρετει. Πρωτα σκεφτομαι να αναφερω creation date. Μετα μαλλον εναν label του τι αφορα. και μετα αυξων αριθμος. Επισης σκεφτομαι να φαινονται και πληροφοριες οπως rating και tags στο ονομα. πχ 20160824-{CARS}-001-R1-#FERRARI#TOKYO.JPG

Πειτε και σεις καμμια ιδεα για ονοματολογια. Επισης πως να διαχειριστω μια αλληλουχια εικονων, ενα photoshoot πχ η ενα θεματικο αλπουμ. ΠΧ εστω οτι κατεβαζω 30 εικονες απο μια clickbait σελιδα τυπου 30 μερη που δε πιστευες οτι υπαρχουν ανα το κοσμο, και θελω να ξερω οτι καθε εικονα ειναι κομματι αυτης της σειρας, και να μη πρεπει να εχω φακελους για καθε τετοιο θεμα. Πως ενσωματωνω στο ονομα τη πληροφορια.

Το παραπανω βεβαια μολις καταληξω θελω να γινεται αυτοματοποιημενα.

Αρχικα κατι τετοιο να φτιαξω την ημερομηνια στο πρωτο σκελος.

How To Automatically Batch Rename Photos With Dates They Were Shot

Μετα πως μπορω μαζικα και με λιγα κουμπια να προσθετω τις υπολοιπες πληροφοριες? Ειναι χιλιαδες οι φωτογραφιες και δε παιζει μια μια να παιρνει τετοια μεταχειριση

Δημοσ.

Δεν οργανωνει κανεις τις φωτογραφιες του

Ναι, πως!

DCIM\100APPLE\IMG_00001.jpg, IMG_0002.jpg κτλ. :-)

Για δες το παρακάτω.

http://www.techlicious.com/how-to/10-tips-to-keep-your-digital-photos-organized/

Κατέβα εκεί που λέει για το elements.

Δες επίσης και αυτό...

http://www.cyberlink.com/stat/edms/affiliate/Purch/PHD.jsp?affid=2581_-1_857

Δημοσ.

Εγώ λόγω επαγγέλματος διαχειρίζομαι και οργανώνω  περί τις 200 φωτογραφίες (δικές μου) καθημερινά και χρησιμοποιώ το ASDsee όπου μπορείς να κάνεις ομαδοποιημένες αλλαγές στο υλικό σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...